Schreuder: 'Vind wel dat Brobbey langer moet spelen dan 45 minuten'

door Bart Veenstra 161

Bron AS

Schreuder: 'Vind wel dat Brobbey langer moet spelen dan 45 minuten'

door Bart Veenstra 161

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey lijkt af te stevenen op een basisplaats bij Ajax. De spits, die deze zomer overkwam van RB Leipzig, kan echter nog geen negentig minuten spelen. Tijdens de persconferentie ging trainer Alfred Schreuder in op die kwestie.

'Daar hebben we over gesproken', zegt Schreuder als hij de vraag krijgt waarom Brobbey het geen hele wedstrijd kan volhouden. De trainer vertelt dat verschillende omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat Brobbey nooit in een ritme heeft kunnen komen. Zo liep de spits enkele keren een blessure op, haalde Ajax met Sébastien Haller een geduchte concurrent, vertrok hij naar RB Leipzig waar hij amper aan spelen toekwam en liep hij tijdens zijn huurperiode bij Ajax opnieuw een blessure op.

'Aan het einde van vorig seizoen is hij wat vaker gaan spelen. Dat is voor hem en Ajax positief geweest', zegt Schreuder. 'Hij is nu de nummer negen van Ajax en met Lucca hebben we nog een nummer negen. Tegen sommige clubs vind ik dat je met een nummer negen moet spelen, omdat je dan altijd je spits in de zestien hebt. Misschien zeg ik nu te veel, maar ik vind wel dat Brobbey langer moet spelen dan 45 minuten. Het is wel een hele explosieve speler, je wilt hem niet geblesseerd hebben. En hij moet ook nog goed kunnen blijven trainen om nog fitter en sterker te worden.'

Lorenzo Lucca

Zijn naam viel al even: Lorenzo Lucca. De Italiaanse spits maakte nog geen minuten voor Ajax, maar zal dat vermoedelijk snel gaan doen. Schreuder is lovend: 'Het is een talent. Hij is niet voor niets jeugdinternational van Italië, is goed met de voeten, werkt hard, is een aanspeelpunt en nog jong. Voor ons is het heel interessant. Hij is zeker kopsterk, kiest goed positie bij voorzetten. Maar hij is hier nog niet heel lang, dus we moeten er voorzichtig mee zijn.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug bij minimaal vier goals!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties