Brobbey over reserverol: 'Natuurlijk is het lastig, ik wil spelen'

door Gino Haverkamp 95

Bron NOS

Bron NOS

Brian Brobbey erkent het lastig te hebben met het op de bank zitten, maar beseft dat de forse concurrentie voorin bij Ajax hem juist beter maakt. Wel is hij duidelijk: als voetballer wil je altijd spelen.

Brobbey begon op de reservebank, maar viel in de rust in. Binnen een ruim kwartier gaf hij al een assist en scoorde hij zelf. 'Ik had niet veel tijd nodig', zegt hij voor de camera's van de NOS. De twintigjarige spits stelt dat de wissels, ook de in de rust ingevallen Davy Klaassen scoorde, de gewenste veranderingen brachten. 'De eerste helft was niet goed en speelden we niets ons spel, maar in de tweede helft hebben we het goed gedaan', zegt Brobbey. 'De wissels brachten veel power binnen het team. We waren ook beter aan de bal en goed (c.q. scherper, red.) voor het doel.'

Brobbey verving aanvoerder Dušan Tadić centraal voorin. De Serviër voldeed niet als spits, maar deed het beter als nummer 10. Vanuit die positie gaf hij ook de assist bij de 1-3 van Brobbey. 'Bij Tadić kan je het altijd verwachten, dus je moet op de juiste plek staan', legt hij uit. Er was even twijfel of Brobbey buitenspel stond, maar dat was niet het geval. Ook gaf de aanvaller de assist bij de gelijkmaker van van Devyne Rensch. Hij wilde de bal zelf meenemen, maar dat lukte niet. 'Maar gelukkig liep Rensch mee.'

Brobbey: 'Concurrentie maakt je ook beter'

De concurrentie voorin is moordend. Alleen al voor de spitspositie heeft trainer Alfred Schreuder drie opties met Tadić, Brobbey en nieuwkomer Lorenzo Lucca. Ook Mohammed Kudus kan eventueel uit de voeten als meest centrale aanvaller. 'Concurrentie maakt je ook beter', weet Brobbey. 'Ik moet hard trainen en dan maakt de trainer de keuzes. Natuurlijk is het lastig, natuurlijk wil ik spelen. Ik moet het laten zien in de wedstrijden en op de trainingen ook.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!