Cruijff stapt terug: 'Ik stop er mee'

basdew92, 16-11-2015 om 02:25, 16271 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Cruijff wacht de ontwikkelingen rondom het ontslag van Wim Jonk niet af. De Verlosser verklaart in zijn column in de Telegraaf zijn handen (voorlopig) van Ajax af te trekken.

In de column zegt Cruijff onder meer: 'Ik stop ermee. (...) Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd. Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee.'

'Natuurlijk is dit een hard gelag', vervolgt hij. 'Ik ben nu eenmaal geen bestuurder en had goede hoop dat de boel bij een paar ervaren bestuurders in goede handen zou zijn. Dat die ook de voetballers, die net als ik niet vertrouwd zijn met vergaderen, besturen en noem maar op, zouden helpen en begeleiden.'

Cruijff neemt dus afstand van Ajax, maar spreekt zijn hoop uit dat het bij zijn club toch snel weer goed komt. 'Ik hoop daarom dat een mogelijkheid wordt gevonden om Ajax weer Ajax te laten worden. Misschien door alle aandelen op te kopen of zo. Zodat we weer terugkeren naar onze eigen clubcultuur, met een voorzitter die wel weet voor wie hij moet staan. Alleen zal dat niet meer onder de paraplu van het Cruijff-plan gebeuren, omdat mijn naam er niet meer aan vastzit.'

Lees de volledige column.

SALE: profiteer nu van 30% korting op het officiële Ajax thuis- en uittenue!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middellijn
Ben eigenlijk wel opgelucht door dit afscheid. Alle respect voor Cruijffs visie en goede bedoelingen. Maar geen bestuurlijke verantwoording nemen voor je visie, is vragen om problemen. Alles wat nu rest is zwarte pieten en natrappen.

Elk plan, elke visie geeft ruimte voor interpretatie. Als initiator moet je de implementatie ervan strak begeleiden anders vallen er slachtoffers, zoals nu blijkt. Niet alleen Jonk, die een groot gemis zal zijn voor de opleiding, maar ook Overmars, Bergkamp en de Boer en daarmee de reputatie van onze club.

Cruijff is een momument, als voetballer als coach en als adviseur. Inhoudelijk is zijn visie prima, maar bestuurlijke verandering is een sport waar Cruijff geen kaas van heeft gegeten. En het door hem aangewezen technisch hart plukt daar nu de zure vruchten van.

Vind het beschamend hoe ‘supporters’ deze ajacieden op dit forum beschimpen. Deze ajacieden nemen verantwoordelijkheid voor hun club, vroeger op het veld, nu aan de vergadertafel. Je kunt het met ze eens zijn of niet, maar het uitschelden en zwartmaken geeft geen pas naar oud spelers die hun steentje hebben bijgedragen aan de roemruchte historie van onze club.

Cruijff of niet, ik zit zaterdag gewoon weer in het stadion om mijn cluppie te steunen. Iedereen die dat niet kan opbrengen mag wat mij betreft wegblijven.

Wij zijn Ajax. Wij zijn de Beste.
0 0
jarenfan
Het enige wat je Johan kan verwijten is, dat hij geen
sterke man boven de partyen heeft geplaatst.
Hij is er van uitgegaan dat volwassen mensen dat volwassen oplossen.
En niet als koninkjes hun eigen landjes gingen creeeren.
0 0
JPC40
Laat ik het zo stellen, ik ben ook niet altijd eens wat Cruijff zegt, maar dat dit gebeurd is diep triest, en tegelijk voorspelbaar, wat Cruijff wil kon wel met Barcelona, maar Ajax is een ander geval, al had dit veel beter gecommuniceerd moeten worden, richting Cruijff en hem uitleggen wat wel haalbaar is en wat niet zodat Cruijff weet wat er aan de hand is, dat is duidelijk niet gebeurd, sterker nog er wordt helemaal niet goed gecommuniceerd, dat is de indruk die ik heb.
0 0
Marcdaan1971
Even goed nadenken allemaal. Vanaf wanneer is het geleuter allemaal begonnen?
2 -1
JPC40
vanaf dag 1
0 0
Ajaxido
Zoals het er nu uitziet heeft onze club geen toekomst meer op het Europees niveau. Beste mede supporters; Wij Ajacieden willen weer schitteren op het internationale vlak net zoals vroeger. Een kampioenschap is leuk, maar Internationaal meedoen met de top dat is het ultieme voor een iedere Ajacied!
0 0
Robinjo1988
Ik hoor ook maar weinig vanuit 410, F Side en andere groepen.

Hopelijk komt dat deze week nog anders valt me dat vies tegen.
2 0
SW6
Directie en bestuur bedankt!
2 -1
Brandevoort1970
17 December heel die raad wegstemmen
6 -3
Brandevoort1970
van de Sar vieze ja knikker wat valt die tegen bah bah
5 -1
Rinus M.
Cruijff was briljant als voetballer, groots als trainer. Als adviseur heeft hij echter weinig gepresteerd, daarom moest hij eerder ook al bij Barcelona het veld ruimen. Doet niks af aan de mens Cruiff, dat zijn feiten.
6 -6
Finidi en Nwanko
In de tijd dat Louis bij Ajax zat en met Van Praag als voorzitter, speelde cruijff ook geen rol. Cruijff is niet nodig, wel een goed samenwerkende organisatie zonder ego'tjes
4 -1
bevel
Ik ben echt HELEMAAL klaar met dit ajax.... ik kijk geen wedstrijd meer.... succes met dit zooitje.. ik hoop dat deze club helemaal kapot gaat.
Ik kijk nog liever naar Feyenoord dan dit zooitje huichelaars.
5 -4
Middellijn
Prima. De mazzel.
0 0
AjaxAddicted
Prima, doei sukkel...ga je mond spoelen
1 0
Rinus M.
Gewoon doen, scheelt weer een malloot in de Arena.
6 -4
godenzonensuper
Vind je wel lekker he , beetje achterblijven met de bobo's.
1 -3
bevel
Volgens mij blijven alleen mongolen en malloten in de arena achter.
3 -2
Warrior
Jij bent nooit Ajacied geweest...aan jou is niks verloren...het ga je goed.
2 -2
bevel
Ik ben mijn leven lang ajaxied... maar ik ga niet staan toekijken hoe deze malloten de club verzieken... dan maar fan worden van een echte club met echte mensen... waar die ook moge zijn.

Ben een beetje klaar met dat zaaddodend voetbal
2 -2
Middellijn
De mazzel.
0 0
nightgoat
Moet je misschien eerst even 'Ajaxied' goed leren spellen.
0 0
Robinjo1988
Ajax wordt steeds meer een club van bobo's en steeds minder van echte voetbal liefhebbers..
5 -2
Odin
Wat een gezeur over bobo's, wanneer het de voetbalmannen Overmars, Bergkamp en De Boer zijn die het transferbeleid hebben vernaggeld? :S
0 0
Robinjo1988
Overmars is toch ook een bobo geworden. Alles recht lullen wat krom is.

FdB heeft dan nog soms een trainingspak aan maar hij praat ook als een bobo
0 0
nightgoat
Voor het echte voetbal hoef je als liefhebber allang niet meer bij Ajax te zijn.
2 -1
trainerdv
Heel spijtig, maar eerlijk is eerlijk: Toen Cruijff de macht greep was hij de winnaar; Nu het hem uiteindelijk niet lukt Ajax weer top de krijgen, heeft hij ook gewoon gefaald alle tegenwerkingen etc in ogenschouw genomen. Zo eerlijk moet je wel zijn...
3 -11
afca95
Hoe kan je dat nou zeggen als het plan nooit is uitgevoerd. Erg kortzichtig!
3 -2
Ajaxgek1980
Hoe wil je dat nu in hemelsgodsnaam weten???? heb jij het hele rapport gelezen?
Ben je insider?

Wie zegt dat dit niet iets van Cruijff is om gezichtsverlies te beperken???

Politiek is een vies spel, mensen die zeggen niet aan het spel mee te doen, doen het net wel op die manier.
1 -4
godenzonensuper
Op de Toekomst is het uitgevoerd ja , helaas in de Arena niet.
6 -2
Middellijn
Meer mensen zien hier de paradox niet in. Lange termijn visie versus de waan van de dag (=het seizoen).
0 0
Bensco
overigens verwijzen hier een hoop naar rapport ling maar vergeet niet dat die de stekker er ook vroegtijdig uittrok en slechts de helft van zijn rapport heeft ingeleverd.
3 -2
Minsc
Onzin. Lekker aan het stoken, Bensco?
3 -2
godenzonensuper
Niet vreemd als je niet serieus genomen bent.
2 -3
RusselWestbrook
Typerend. Overal zijn smoesjes voor.
2 -8
mazzeltov
Ik vindt het heel jammer, Er zijn alleen maar verliezers. Wat was ik blij: allemaal mensen aangesteld met goedvinden van Johan. En nu ? ik was erbij: Harmsen rot op, Cootje rot op, Kales rot op, Jol rot op,Rik rot op, Jaakke rot op, en zo kan ik wel doorgaan. En nu weer iedereen oprotten?? Waarom vraag ik me af: HEEFT NIEMAND dit kunnen/willen oplossen??? Nu achteraf weeeer iedereen oprotten?? Ik ben 59 jaar met 36 jaar een seizoenkaart. Kennen jullie het boek F-side is niet makkelijk ? Nou Ajacied zijn is ook niet makkelijk!! Wat jullie ook doen: Laat NOOIT het 1e elftal de dupe worden, die staan hierbuiten. Dan straf je jezelf door het eerste NIET te steunen.
3 -1
PietBon
Het is ook heel erg. Als jochie van 8 - 9 jaar heb ik de grote successen begin jaren 70 meegemaakt. Mijn vader zat destijds elke wedstrijd in het stadion. Ik wist zeker dat als ik het zelf kon betalen zou ik ook elke wedstrijd naar Ajax gaan. Vanaf 1982 elke thuiswedstrijd gezien maar had nog geen seizoenskaart, miste alleen Ajax - Feyenoord in 1983 omdat ik toen op oefening moest in Duitsland. Mooie jaren meegemaakt in De Meer en het Olympisch Stadion. Eerst Vak H en toen Vak F en de laatste 2 jaar in De Meer in Vak O omdat je dan vlak naast het uitvak stond. In eerste instantie werd het nieuws dat we een groter nieuw stadion zouden krijgen, met gejuich ontvangen. Dan konden we structureel mee met de grote clubs in Europa werd er gezegd. Dat heeft maar 2 jaar geduurd helaas. Daarna werd het als snel minder. Daarnaast was de ArenA niet mijn stadion. De anti Feyenoord liederen klonken harder en vaker dan de liederen waarmee ons aller Ajax werd aangemoedigd. Ook miste ik de mensen die je in De Meer altijd tegen kwam. Ineens zaten allemaal vreemde mensen om ons heen. Ik ging steeds vaker met tegenzin naar het stadion, Ajax was mijn Ajax niet meer. Ik was destijds vrijgezel maar iedereen die me kende zei altijd dat ik getrouwd was met Ajax. Ook kwamen er steeds meer wedstrijden op doordeweekse dagen en op zaterdag. Wedstrijden in de CL begonnen altijd om 20.45 uur en als je na elke wedstrijd een uur nodig hebt om van de parkeerplaats af te komen en daarna nog anderhalf uur naar huis moest, dan is de lol er heel snel af. Voor mij was het zo klaar als een klontje en heb er na het seizoen 98-99 een punt achter gezet. Had nog wel een seizoenskaart voor 99-2000 voor het geval ik grote spijt zou krijgen. Ben daarna nog 2 keer in de ArenA geweest. 1 keer tijdens het Amsterdam toernooi en een keer op uitnodiging van de supportersvereniging in 2004 maar elke keer had ik niet het juiste gevoel. Ik volg nu alle wedstrijden op tv als ik in de gelegenheid ben maar spijt van het stoppen met naar de wedstrijden gaan heb ik nooit gehad. Ik had gehoopt dat er met het plan Cruijff weer mooie dingen zouden gebeuren. Maar als Johan zijn handen er vanaf trekt en Wim Jonk ook de zak krijgt, is het mijn Ajax helemaal niet meer. Het word allemaal nog veel rampzaliger als Wim Jonk met als zijn know how en medewerkers straks op de Hertgang in Eindhoven rondlopen, ik moet er niet aan denken.
10 0
PetrusKeizer
ik kan me er 100% in vinden, dat van De Meer en de ArenA. Precies zo gevoeld.
3 0
rodnet
Hetzelfde hier. Van 1978 tot het einde heb ik in de Meer een seizoenkaart voor de F-side en later vak G gehad, daarna jaren Arena maar de sfeer is daar absoluut niet te vergelijken en daarbij is het voetbal de laatste jaren al helemaal niet meer om aan te gluren. Ik kom graag op de Toekomst, maar met het aanstaande vertrek van Jonk wordt dat ook niet beter denk ik.
4 0
PietBon
Ook zoiets, Voorland. Je was op zondag altijd al vroeg op Voorland te vinden. Dan kon je de talenten van de toekomst nog aan het werk zien. Daar zagen we Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Frank en Ronald de Boer en Patrick Kluivert voor het eerst aan het ''werk'', geweldig was dat.
0 0
Schmitz11
Snap totaal wat je bedoelt, ikzelf heb die tijden niet meegemaakt maar wel de arena. Vanaf dag 1 dat ik daar kom zit je tussen van dat schaap publiek zonder enkel gevoel voor het spelletje, bioscoop publiek zonder popcorn.. En de afgelopen jaren al helemaal, geen gogme op het veld en geen gogme op de tribunes..
2 0
godenzonensuper
De spelers staat hier buiten inderdaad maar de hoofdtrainer en assistent trainer niet.
1 -1
Odin
Van mij mogen Overmars en De Boer (want die stond gewoon achter dit transferbeleid hoor!) vandaag nog vertrekken, laat dat duidelijk zijn. Maar Cruijff die zijn handen van Ajax aftrekt is altijd al één van de belangrijkste voorwaarden geweest voor rust binnen Ajax! Nu maar hopen dat 'ie woord houdt, dat De Boer in de winterstop naar Engeland vertrekt en Overmars weer Go Ahead Eagles gaat lastig vallen. Ik teken ervoor!
2 -2
jarenfan
Jammer Johan,dat het mislukt is door zoveel
tegenwerking ,ik zou zeggen denk aan je zelf.
En laat de rest maar in de prut zakken,ze zoeken het maar uit.
Ruim baan voor de P de Vries en aanhangers.
3 -3
Piejotter
Verstandige beslissing. Geniet van het leven zolang je gezondheid het toelaat. Ajax geeft alleen maar kopzorgen.
5 -1
godenzonensuper
Er zijn hier 2 groepen mensen

1 Geeft Cruijff de schuld van het verzamelen van onbekwame mensen waardoor het plan mislukt is.

2 Zien dat het plan nooit een kans gekregen heeft vanwege de vieze achterbakse spelletjes van een aantal personen die in 2011&2012 brulden 100% achter Cruijff zijn plan en visie te staan.
3 0
MosesD
Die achterbakse spelletjes worden dan grotendeels gespeeld door mensen die Cruyff zelf heeft binnen gehaald. Ik zeg 'kip en het ei verhaal'.
2 -4
MichelAngelo66
Vermoeiend ben je.
1 0
MosesD
Beter vermoeiend dan onwetend. ;-) Ik dacht trouwens dat jij Ajax na bijna 20 jaar Arena voor gezien zou houden?
0 -1
JohnDylan
Ik ben van mening dat de visie van Cruijff nooit bij Ajax een echte kans heeft gekregen maar dat dit mede komt doordat Cruijff de verkeerde mensen naar voren heeft geschoven om zijn visie bij Ajax uit te voeren. De visie van Cruijff is geweldig maar hij is niet goed in het uitzoeken van de juiste poppetjes die daar bij horen. Al moet er bij worden gezegd dat ik denk dat zijn visie wel was uitgevoerd als Ling directeur voetbalzaken was geworden zoals Cruijff (voordat hij Vd Sar naar voren schoof) heeft voorgesteld.
3 0
nightgoat
Dat van Ling zullen we nooit weten maar verder moet ik mij hier helaas bij aansluiten.
1 0
MosesD
Verstandige woorden. Of Ling de beste kandidaat was als AD weet ik niet, feit is dat Cruyff voornamelijk heeft ingezet op onervaren ex-voetballers en dat heeft totaal verkeerd uitgepakt.
2 -3
robertomalone
Ondersteund door super ervaren bestuurders (Weijers, Collee, van Wijk) Die precies zijn blijven doen wat ze bij hun grote bedrijven hebben gedaan: besturen. Niet coachen. Niet helpen. En zij zullen stellen dat dat niet bij de rol van RvC lid hoort. Maar dan hadden zij die mensen moeten aanstellen en niet Kinsbergen naar huis sturen. Waarom niet eerder een begeleider bij TH gezet? Waarom godbetere het een oud ABN AMRO bestuurder laten afdalen tot het management.
2 -2
MosesD
Jij begrijpt er niets van. Het th controleert de directie en niet het th. Dat was namelijk autonoom en leidend. En daarbij de RvC is geen oppascentrale. En ook weer een foute veronderstelling: Kinsbergen is helemaal niet naar huis gestuurd. Hij wilde echter een contract voor 2 jaar ipv 1 jaar. Maar de RvC was (terecht) van mening dat van der Sar nog eens 2 jaar als best betaalde stagiair echt niet meer kon. Kan hij het straks niet, dan is het exit voor Sar. En ga er trouwens maar vanuit dat dat straks het geval is.
1 -5
PetrusKeizer
"Het th controleert de directie en niet het th". Zoveelste kul-opmerking van een OH.
2 -2
MosesD
Hahaha, u bedoelt........
1 -5
De_Meer
Opvallend dat op een ene nicknaampjes verschijnen met anti Cruijff reacties, waar je anders nooit van hoort.
Zielig gedoe, je kan hier net zoveel nickjes aanmaken als je zelf wilt.
3 -3
godenzonensuper
Met schuim op de bek grijpen ze hun kans ala peter r de vries en Arno Vermeulen.
6 -3
OntlastendeMiddenvelder
Komt hierop neer. Toen het slecht ging, kwam het omdat we niet precies deden wat Cruijff wilde; toen we daarop precies gingen doen wat Cruijff wilde en het toch slecht bleef gaan, kwam het omdat we niet GENOEG deden wat Cruijff wilde. Tja, zo kom je altijd tot dezelfde conclusie. Hoe je het ook went of keert, Cruijff blijft ALTIJD blijven schot. Karel van het Reve heeft ooit een mooi essay geschreven waarin hij eenzelfde gedachtegang bespeurde bij verstokte communisten. Toen de revolutie faalde, kwam het omdat er niet GENOEG revolutie was gevoerd. Bij andersoortige gelovigen zie je hetzelfde fenomeen: als er ondanks het geloof van alles misgaat, komt het omdat we niet GENOEG geloven. En zo wordt alles steeds erger. Domheid ten top.

Een ander fenomeen dat je ook nu weer ziet, is het aanwijzen van 'verraders' van de revolutie, 'ratten', 'bankiers', mensen die 'op het pluche' willen blijven. Geef gewoon toe dat de plannen niet helemaal klopten!
7 -16
PetrusKeizer
je doet je nick alle eer aan, de ontlasting spat over t scherm.
4 -4
OntlastendeMiddenvelder
Je kunt mij niet verantwoordelijk houden als je weer eens de toilet niet hebt kunnen halen, c.q. je shit niet binnen hebt kunnen houden.
2 -4
nightgoat
Er komt nooit iets van een plan als het stelselmatig gesaboteerd wordt.
7 -2
MosesD
Prachtig verwoord.
4 -10
robertomalone
Ja, prachtig verwoorde onzin. Want "het komt daar niet op neer". Ik kan dat ook, let maar op:

Toen het slecht ging gaf Cruijff een visie hoe het anders kon. Toen die omarmt werd, werd die vervolgens niet volledig uitgeoefend, zodat het alleen goed ging met die onderdelen waar het wel werd uitgeoefend. Toen ging Cruijff de strijd weer aan en verloor hij deze keer. Conclusie: het lijkt erop dat Cruijff heeft verloren. De loodzware druk ligt nu bij de winnaars.

De kernvraag blijft overigens heel simpel: Heb je afgelopen twee seizoenen de wedstrijden van de A1 gezien? Zo ja, wat vond je daarvan? Zou je die spelopvatting, creativiteit en lef niet bij het eerste willen zien?

Zo ja, dan moeten sterke leiders het plan echt omarmen. Jonk is er zo een....
10 -3
BRAMHOUTEN
Heb jij de A jeugd zien voetballen 5 jaar geleden? Ook toen prachtig voetbal . Het is prachtig voetbal omdat kampioen worden niet noodzakelijk is, ze kunnen vol op de aanval! Dit jaar heeft de A jeugd ook een paar zepers opgelopen of ben je dat vergeten.
3 -7
robertomalone
Hou toch op man. Jij en Moses zoeken het conflict. Ik zeg niet dat het nu beter is dan toen. Ik zeg dat wat ik de afgelopen twee jaar heb gezien in de A1 heb gezien erg dicht staat bij hoe ik AJAX graag zie voetballen, op het niveau waar het thuishoort. Kom toch niet met die zeperds. Ook Bayern en Barcelona maken uitglijders. Het gaat om het grotere plaatje.
5 -2
MosesD
Precies. Met de Boer als coach speelden ze o.a. Barcelona en Lpool helemaal zoek. Men is hier toch vrij kort van memorie.
1 -6
godenzonensuper
barca en liverpool was toch in het seizoen 11/12 ? Met fischer oa.
Kan dat ik ernaast zit hoor.
2 -1
MosesD
Was idd onder Fred Grim, die het had overgenomen van de Boer. Ook weggestuurd trouwens. Hoe dan ook, spelers uit de oude opleiding, waarvan 4 in huidige eerste elftal.
1 -3
MosesD
De A1 is heel vaak goed. O.a. ook onder de Boer speelden ze uitstekend voetbal.
2 -4
robertomalone
Je snapt mijn punt niet. Ik wil geen tegenstelling creëren tussen Jonk/de Boer. Je moet het heel simpel willen houden. Houd je van dat voetbal? Ben je, los van winst of verlies, tevreden en trots als je club zo voetbalt? Zo ja: dan heb je staf, bestuurders en management nodig die sterk in hun schoenen staan. Je hebt het dan namelijk over vertrouwen blijven houden in de visie als het even minder gaat. Maar ook, supporters zullen hun verwachtingspatroon moeten bijstellen. Je kan waarschijnlijk geen kwartfinale CL halen met de visie van Cruijff. Maar je kan op het niveau waar je thuis hoort, gegarandeerdAJAX waardig voetbal zien. Dus niet liggen zeiken over de "jochies/broekies van AJAX die verliezen van een meer ervaren en/of grotere club dan AJAX. Zoals je maar hebt gezien dat ze frank en vrij, met creativiteit, aanvallend voetbal hebben gespeeld ben je dan tevreden?
4 -3
Warrior
Wat denk je zelf? Er is ook een tijd geweest dat Cruijff moest oprotten, omdat de resultaten niet goed genoeg waren. En dan zit je daar met je mooie voetbal. Supporters zullen moeten kiezen. Mooi voetbal a la Cruijff, en niks halen, of minder mooi voetbal en in ieder geval resultaat halen binnen Nederland. Zo lang er geen fatsoenlijke (Europawaardige) verdediging staat, zullen resultaten buiten Nederland uitblijven. Dit was Brandpunt goedenavond.
0 0
robertomalone
Ik denk dat mensen net als jij het probleem zijn. Goed dat je het zo helder stelt. Degene die echt in Cruijff geloven zijn ervan overtuigd dat de resultaten dan zullen komen. Jouw denken leidt tot het voetbal van FdB. Overigens met resultaten bedoel ik op het niveau waar Ajax of misschien beter het Nederlands voetbal thuishoort. Tot slot. Hoe kom je er in hemelsblauw bij dat onze verdediging de beperkende factor is. Zowat heel de verdediging is Internationaal!!
1 0
JordyAjacied
Misschien een idee dat 410 zaterdag het liedje, Oeh Ah doet maar dan, Jonk, Johan, Jonk, Johan.
0 -4
RusselWestbrook
Die zijn veel te druk bezig met een door Ajax en/of de gemeente gefinancierd drugshuis regelen.
12 -2
OKP-AFCA
Russelwestbrook.. de man die bij het minste of geringste naar de discriminatie of racisme kaart grijpt.

Moet je jezelf eens bezig zien nu. Maar pas op hoor als er over Zwarte Piet gesproken wordt bij een kinderfeest/traditie.
1 0
RusselWestbrook
Hahaha

Zeg eens, wat voor kleurtje denk jij dat ik heb?
0 -1
nightgoat
Het ergste moest nog komen, en dit is het dan..
Het voorheen zo grandioze Ajax is in de gore klauwen gevallen van een vals, laf, onbekwaam, kwaadaardig, verraderlijk stelletje rotschoften.
Dit web van sabotage is lang geleden doordacht opgezet, de spinnen kunnen tevreden zijn.
9 -4
godenzonensuper
Nu nog even lezen dat de
Boer zijn contract met 5 jaar verlengt en het is compleet. Komende jaren lekker kijken naar aankopen als viergever. En zien hoe iedere speler met een eigen mening(Kishna , denswil) de deur uit wordt gewerkt. Ook lekker kijken hoe spelers contstant verkeerd gebruikt worden in dat afbraaksysteem zonder buitenspelers. Met in de rvc en directie van die volgevreten bobo's die niet weten of er lucht of zand in een bal zit.

Toekomst ziet er prima uit joh !
8 -3
Ajaxfan_1987
Op me vrije dag heb ik vanmorgen het rapport van Ling gelezen. Ik vind het geen objectief rapport. Ling komt bij mij over dat iedereen die tegen Johan Cruyf is weinig tot niks goed heeft gedaan. Terwijl er geen enkele kritische noot is geschreven over Wim Jonk. Ik zit niet kort op de organisatie, maar je maakt mij niet wijs dat Wim Jonk alles goed heeft gedaan.

Het lijkt mij dat Ling voor het schrijven van het rapport al een standpunt had ingenomen en het rapport daarop heeft geschreven.

Ik ben absoluut geen voorstander voor het ontslag van Jonk. Maar ik ben al dat gezeik van bestuurders en leden van Technisch Hart (wie er dan ook inzit) van Ajax spuugzat. Het zijn net een stel verwende kinderen -als ik mij zin niet krijg dan ga ik huilen of ik loop weg - !
Voetballers zijn over het algemeen onderontwikkelde mensen (er zijn uitzonderingen) gaf Raymond Verheijen aan in het programma van Johan Derksen. Dit vond ik een passende opmerking. Ik heb over het algemeen geen vertrouwen in ex voetballers die een bestuurlijke functie bekleden. Een voorbeeld is Van der Sar. Ik heb het idee dat hij het gewoon niet in zich heeft. Het was een goede keeper, maar hoe kan hij in godsnaam een bedrijf runnen?
8 -3
robertomalone
Helemaal oneens (met alles na ......spuugzat...)
Het zijn maar gewoon mensen in een omgeving waarin de belangen niet op elkaar afgestemd zijn. Je focust je vervolgens alleen op de voetballers. De quote van Verheijen is dom en niet in lijn met je oordeel over de bestuurders én het TH. Als je vervolgens stelt geen vertrouwen te hebben in überhaupt sporters in bestuurlijke functies, dan vraag ik me af hoe jij denkt dat de ander helft van degene die jij spuugzat bent (de bestuurders) hebben gefaald.

Ik verzeker je dat hoog opgeleide mensen, ervaren bestuurders (KLM, AKZO) kunnen vervallen in heel banaal gedrag als de politieke machtsstrijd in een groep mensen losbarst.
0 0
Ajaxfan_1987
Voor de duidelijkheid! In het stuk heb ik geschreven dat ik over het algemeen geen vertrouwen heb in ex voetballers die bestuurlijke functies bekleden. Dit betekent dat ik niet alles over een kam scheer en dat er altijd uitzonderingen zijn.

In jou reactie geef je aan dat ik geen enkele ex voetballer vertrouwen heb. Lees eerst een stuk goed, voordat je een reactie geeft.

Verder weet ik niet of je het programma hebt gezien van Johan Derksen waar Raymond Verheijen te gast was. Raymond Verheijen gaf aan dat voetballers over het algemeen -voor de duidelijkheid "grotendeels"- onderontwikkeld zijn. Een voorbeeld wat hij gaf was dat voetballers (grotendeels) niet goed kunnen communiceren. Zo hoeven zij niet op mensen af te stappen, maar dat mensen vaker met voetballers een praatje willen maken en niet andersom. Dit zorgt voor een mindere ontwikkeling op communicatie gebied. Hierover vind ik dat Raymond een punt scoort.

Als je naar interviews kijkt van Edwin v/d Sar en Marc Overmars dan lijkt het onder andere op communicatief gebied helemaal nergens op. Een goed voorbeeld was ook weer een programma van Johan Derksen waar Edwin v/d Sar te gast was. Tijdens kijken naar dit interview heb ik mij geërgerd aan de houding en communicatie van Van der Sar. Hetzelfde geldt voor Marc Overmars die een paar weken geleden nog te gast was bij de Tafel van Kees. Hij had de uitstraling van een dood vogeltje en was communicatief zeer zwak.
1 0
PetrusKeizer
t is n beetje lullig om met uitgerekend feyenoord aan te komen zetten maar daar lopen bijvoorbeeld ene martin van geel (die zogenaamd door alles en iedereen uitgekotst wordt) en ene wim jansen (opleiding) rond. IMHO geen onderontwikkelde koekenbakkers. Wat dacht je van de leiding van (weer n klotevoorbeeld want ik HAAT die club) B Munchen: Beckenbauer en Rummenigge, ex-voetballers. Handhaven zich ook uitstekend, al Jaren lang. En zo kan ik nog wel doorgaan. ALs jij 'onderontwikkeld' zegt wat bedoel je dan. Dom? Of onopgeleid? Er zijn horden geslaagde zakenlui die ook 'onopgeleid' zijn. Die meneer Verheijen gooit wel vaker de borst vooruit, ik vind meneer zelf nou niet bepaald een schoolvoorbeeld van lekker communiceren. Maar ja, hij is geen voetballer dus dan gelden natuurlijk andere maatstaven.....
0 0
Ajaxfan_1987
Lees mijn reactie goed met betrekking tot algemeen onderontwikkeling bij ex voetballers. Dit betekent dat er uitzondering zijn.

Verder geef je slechte voorbeelden, zoals Van Geel en Bayern Munchen. Wim Janssen heeft het goed gedaan, daarover ben ik het met je eens.

Het voorbeeld Bayern Munchen vind ik een slecht voorbeeld. Die hebben de prestaties niet te danken aan Beckenbauer en Rummenigge. Bayern heeft een grote exposure qua commercie. Verder koopt Bayern veel spelers van zijn directe concurrenten, zoals spelers als Gotze en Lewandoski en zo heb je er nog een aantal.

Met onderontwikkeld bedoel ik dat mensen zich zelf niet reflecteren en daarvan probeer te leren. Ook staan zij niet open voor dingen te leren. Dit kan vrij breed zijn (algemene ontwikkeling).

Verheijen baseert zijn mening op basis van feiten. Dat deze vaak kritisch zijn en dat sommige mensen niet tegen kritiek (opbouwend) kunnen zegt meer over de ontvanger.
0 0
robertomalone
Ja point taken. Had ik erbij moeten zetten.

Maar nu weer, kom je alleen met voorbeelden van de sporters. Dan zouden in jouw redenering de bestuurders, Van Wijk, Collee, Weijers en e.a. toch een veel betere beeld moeten hebben laten zien? En die ben je (net als ik) ook spuugzat.

Daarom kom ik tot mijn stelling dat dit gedoe maar voor een deel met de vaardigheden van de managers (Sar en Overmars) te maken heeft. Het heeft veel meer met het ontbreken van een gedeelde cultuur te maken.
0 0
Ajaxfan_1987
Deze crisis is ontstaan door de onbekwame vaardigheden van ex topvoetballers. Als zij die vaardigheden hadden gehad, die zij moesten bezitten dan had je rust binnen de club gehad. Dan hadden bestuurders, zoals Duivenbode en Weijers niet hoeven in te grijpen. Dit hebben zij niet gedaan, wat ze wel hadden moeten doen.
0 0
robertomalone
Ik zou met deze uitleg als aandeelhouder geen genoegen nemen. "We hebben een crisis omdat ons management niet goed is" Nee, we hebben nu een crisis omdat u niet hebt ingegrepen zoals u dat hoort te doen.

.........

alleen als ik dan naar het 79% belang in AJAX kijk, denk ik niet dat ze dat snel zullen roepen
0 0
Ajaxfan_1987
Het komt ook niet naar buiten, want ze ontkennen het. Weijers gaf aan dat Marc Overmars en Edwin van der Sar nog een leerproces bevinden. Met zo'n reactie tel uit je winst...

Grootaandeelhouder vereniging van Ajax neemt blijkbaar genoegen met zo'n uitspraak. In je eerdere reactie gaf je dat het ontbrak aan een gedeelde cultuur. Het cultuur binnen Ajax is momenteel "zwaar ziek" om het zomaar te noemen.

Verder weten we niet alles wat er speelt binnen de club, omdat er zaken worden achtergehouden of worden ontkend. Dus daar kunnen wij als forumleden geen conclusies uit trekken.
1 0
robertomalone
Eens. Case closed ;-)
1 0
Ajaxfan_1987
Ik sluit mij aan bij reactie ;)
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Zelfde conclusie!
0 0
MosesD
Hear, hear!
1 -1
Sjaakvaak
Helemaal met je eens. Zelf heb ik maar een deel van het rapport gelezen maar het hoofdstuk over de transfers is in mijn ogen ook enorm objectief en met een bepaald standpunt geschreven. Eerder heb ik hier al aangehaald dat het aantal "mislukte aankopen" lager is dan aangehaald en dat er een logische verklaring is voor het grote negatieve transfersaldo.

Geen idee wat nu de beste oplossing is voor deze situatie maar ik denk inderdaad niet dat oud-voetballers in het bestuur, erg gaat helpen.
5 0
Koenniiee
Lees dit stuk maar eens: http://www.catenaccio.nl/analyse-ajax-crisis-plan-cruijff-heeft-zichzelf-ten-gronde-gericht/. Een mooie weergave over wat Ling had willen opzetten met zijn rapport en wat er afgelopen vrijdag is beslist. Daarna mag jij een keuze maken over de te varen koers.

En ik beweer overigens ook niet dat Jonk alles goed doet. Wie doet dan in hemelsnaam wel? Cruijff ook niet. Maar het gaat wel om waar je voor staat. Als club heb je een bepaalde visie nodig - aangeven waar je voor staat - en pas dan stel je een trainer aan. Daar ging Arno Vermeulen (overigens) gister al de mist in.

Met de huidige situatie en beslissingen - dus na de AvA van afgelopen vrijdag - is er nog meer onduidelijkheid gekomen en zijn de pro Plan Cruijff mensen - waaronder Cruijff zelf - nog meer buitenspel komen te staan en gaan we het speltype van Ajax 1 toepassen op de jeugd. Plus nog tien andere gruwelijke misvattingen over de te varen koers, wat mij betreft.
2 -1
RusselWestbrook
Ik vind dit te makkelijk. Eerst iedereen met veel bombarie de tent uitwerken om je eigen poppetjes er neer te zetten, om vervolgens je handen ervan af te trekken als jouw poppetjes jouw ding niet meer doen.

Misschien hè, Johan, was het wel een teken aan de wand dat alleen Jonk jouw belde, jaren lang. Je had al bijna twee jaar, misschien nog wel langer al, kunnen zien dat er stront aan de knikker was. Of hadden jullie het niet over Ajax terwijl jullie wekelijks aan de telefoon hingen? Misschien had je even moeten bellen met de betrokkenen dat het niet goed ging?

Maar nee, lekker jaren aan laten modderen en je vriendje Ling als het al te laat is een rapportje laten schrijven wat net zo goed 'Hoe Jonk niks fout doet' had kunnen heten.

Kun jij lekker je handen aftrekken van de puinhoop die je gecreëerd hebt. De puinhoop die je hebt laten aanmodderen zonder een officiële functie te willen bekleden. En nu ga je weg.

Huh? Hoe doe je dat eigenlijk, weg gaan zonder functie bij Ajax?

Dit is veel te makkelijk, en het stinkt. Alsof je er nu pas achter komt dat he genaaid wordt. Nogmaals, wat de fuck besprak je eigenlijk Jonk? Het weer?
9 -15
MosesD
Zo ongelofelijk waar dit. Hulde. Ligt allemaal aan anderen behalve aan Cruyff en zijn 4 amateurs zelf. Wake up, zou ik zeggen. Cruyff had een voorbeeld moeten nemen aan bijvoorbeeld Beckenbauer die echt verantwoordelijkheid nam, voorzitter werd en ruim 15 jaar iedere dag op de club was. Het is zoals Piet Keizer zei: nergens ter wereld is er een revolutie zonder dat zijn leider er zelf bij is, behalve in Amsterdam.
Een waarheid als een koe.
6 -3
godenzonensuper
Wat een belachelijke opmerking over Rapport Ling. Hoe kun je het in godsnaam zeggen.
3 -4
RusselWestbrook
Ik heb het gelezen, meerdere keren. Daarom zeg ik dat.
4 -3
JohnDylan
Dit is natuurlijk verschikkelijk en kan een ongelofelijke klap worden voor de club. Het belangrijkste is dat er nu zo snel mogelijk een ervaren voorzitter wordt aangesteld die Vd Sar en Overmars bij de hand kan nemen. Het liefst iemand met een enorme bak aan ervaring als voetbalbestuurder maar als zo iemand niet beschikbaar is dan iemand met een enorme bak ervaring als sportbestuurder. Als zo iemand niet wordt gevonden bestaat de kans dat er een enorme interne strijd komt en Ajax straks veel mensen (jeugdtrainers en jeugdspelers bijvoorbeeld) verliest.

De mensen (binnen en buiten Ajax) die de visie van Cruijff graag als rode draad door de gehele club wilde zien lopen moeten beseffen dat we (want ik hoor daar bij) hebben verloren. Het is nu een kwestie van de minst slechte alternatieve optie vinden. Hoewel ik het bijna niet uit me strot kan krijgen lijkt me het nu geen gekke gedachte om Van Gaal terug proberen te halen. Er zijn veel mensen binnen de club (Vd Sar, Overmars, De Boer, etc.) die hem blindelings zouden volgen en Ajax heeft momenteel vooral rust en orde nodig. Wel moet er dan iemand naast hem komen met veel ervaring in het zakelijke gedeelte van het leiden van een sportbestuur.

Het probleem wordt of de jeugdopleiding dan niet te veel tegen gaat werken maar dat kan worden opgelost door Ladru aan te stellen. Die is iemand die zowel in de groep Cruijff als de groep Van Gaal erg wordt gewaardeerd (Cruijff heeft hem niet voor niets ooiy bij Chivas Guadalajara aangesteld als hoofd jeugdopleiding). Ik denk dat er weinig mensen binnen de jeugdopleiding zijn die niet blij zouden zijn met het aanstellen van Ladru als vervanger van Jonk (ook al hadden ze Jonk liever behouden). Zijn aanstelling zou dus ook op de Toekomst voor orde kunnen zorgen.
0 0
MosesD
Ajax kende 2 glorieperioden, die de meesten hier niet hebben meegemaakt. De eerste onder Jaap van Praag de tweede onder Michael van Praag. De eerste zei altijd: 'Ajax is als riet, beweegt soms heftig en buigt in een storm, breken zal hij nooit'.
En zo is het. Al die huilverhalen hier ten spijt, Ajax is groter dan welk individu dan ook.
Sta gewoon achter je club ipv achter een persoon!
Het komt heus allemaal weer goed.
2 -7
AFCAjax
Het gaat ook niet om cruijff het gaat om Ajax en om plan cruijff tegenover plan wedoenmaarwat dat Ajax de grond in aan het werken is.
2 -1
talent020
Het zal ongetwijfeld goedkomen, Echter om tot betere tijden te komen zullen eerst de verantwoordelijke hun Biezen moeten pakken!
1 -1
MosesD
Ja, en volgaarne de door Cruyff gepaaltste Sar, Overmars en Bergkamp als eersten!
1 -1
godenzonensuper
Mensen gaan los op twitter enz. Dit raakt supporters echt erg.
Maarja jammer dat 410 en de fside een supportershome belangrijker vinden dan de Toekomst van Ajax.
6 -1
TinussOptioneel
Godver.. Well fucking done kut bestuur
1 -1
JanTa
Nou de zakkenvuller hebben nu helemaal vrij spel. Mij benieuwen wat er over pakweg 3 jaar nog overblijft van die 80 miljoen. Het zou mij niet verbazen als Ajax weer in de rode cijfers komt te zitten door de ene naar de andere misaankoop.
1 -2
Bensco
beter komt van gaal terug. Die had Overmars allang naar huis toegestuurd en frank in de hoek gezet voor slecht gedrag.
3 -12
obo
Johan cruijff staat voor voetbal,een enorme goodwill voor de voetbalclub AJAX overal ter wereld pluseen visie waar een aantal mensen binnen de club niet aan kunnen tippen,laat staan het bij kunnen benen.
Een rvc met een bestuurder met verstand van voetbal van 0,0.Voetballers die wegkijken die zich verstoppen achter andermans rug,analisten waar ik de naam niet eens meer wil uitspreken .zij hebben het voor elkaar.Johan bedankt voor jou kunnen en visie binnen en buiten het veld.
7 -1
Ajax Koersvast
Het is niet zo ingewikkeld. Ze besodemieteren Cruijff gewoon.
Ze zeggen dat ze zijn plannen en ook de aanbevelingen van Ling zullen opvolgen, maar doen het tegenovergestelde. En Cruijff heeft het gevoel dat er bewust spelletjes gespeeld worden. Ik denk dat hij daar gelijk in heeft.

Alles overziend zie ik het als volgt:
Met de opkomst van het voetbalgenie Cruijff is het Nederlandse voetbal opgekomen en is wereldberoemd geworden. Met het terugtrekken van Cruijff zal het Ajax- en het Nederlandse voetbal langzamerhand weer teruggaan naar het gemiddelde niveau van een klein voetballand. Helaas is er niemand gevonden met genoeg passie en voetbalintelligentie om het stokje over te nemen.

Dingen komen en gaan, thats life!
3 -1
3sterren
De weg naar de voetbalkelder in Europa is enige tijd terug al ingezet... zowel op clubniveau als ook op het niveau van ons nationale team. Zelfs IJsland is ons voorbij gestreefd en Molde is voor ons aller Ajax momenteel een Europese topclub en winst tegen hen een illusie.
We staan er helaas slechter voor dan jij schetst denk ik.
1 0
carina
als hij zelf toch niks doet dan alleen maar praten(kan ik me nu met zijn ziekte wel voorstellen) wellicht beter dat hij er mee stopt !
2 -4
jaripettersson
Sorry, ik gaf per ongeluk een duimpje omhoog.
1 0
Vak M
Wat is hier aan de hand? Cruijff heeft iedereen vervangen op de club. Hij heeft zn eigen mensen op alle posities, zefs commercie, neergezet en die falen allemaal. Dus hebben zijn keuzes gefaald. Maar het ligt niet aan hem? Ongelofelijk wat een amateurisme. Gauw weer verser gaan met Ajax en iedereen er uit gooien die gefaald heeft, het is ook een soort bevrijding. Kwaliteit ipv loyaliteit. Loyaal aan Ajax is alles wat we zoeken, niet bij elkaar in de kleedkamer hebben gezeten
3 -6
3sterren
Het is in ieder geval wel heel duidelijk dat jij geen loyaliteit kent jegens de allergrootste voetballer die Nederland ooit heeft gekend...
1 -2
Pauw
Als zelfs bepaalde ex-voetballers niet loyaal kunnen zijn aan de plannen van Cruyff, dan toch zeker op geld georiënteerde bestuurders niet.
3 0
RichardWitschge8
Cruijff stopt ermee. Wat deed hij dan precies?, want op de club was hij hoogst zelden te bekennen...
7 -14
afca95
Ik snap gewoon niet dat sommige hier durven te beweren van Cruijff heeft niks gedaan bla bla bla!
Hij heeft zijn nek uit durven steken, zijn naam laten gebruiken, hij heeft een plan gemaakt voor Ajax.Deze man heeft zo verschrikkelijk veel betekent voor Ajax. De gehele manier van spelen van Ajax. De leiding naar 3 Europacup 1 titels. De allerbeste voetballer die Ajax ooit heeft gekend. Spelers zoals van Basten, Rijkaard, Bergkamp etc etc door laten breken. Hij maakte een plan volgens zijn voetbal filosofie. Cruijff maakte een plan voor de voetbal club Ajax. Cruijff zelf heeft nooit een bestuursplan gemaakt. Cruijff heeft zelf gezegd ik weet niks van besturen ik moet dat aan andere over laten. Cruijff is voetbal, Cruijf is Ajax. Cruijff is geen beursgenoteerd Ajax. Cruijff haat dat beursgenoteerde voetbal van Ajax!
8 -1
Inhartennieren
Echt niets aan toe te voegen.
0 0
Marcao
En zo verdwijnt het Ajax waar ik ooit echt van hield. De ziel is verkocht, de zaak is verraden. De fans haken af, want het voetbal was al niet om aan te gluren. Zwarte dag voor Ajax.
5 0
koetje
Ach Cruijff... de beste stuurlui staan aan wal..
5 -17
Pimpie
Kijk uit dat je niks verkeerd zegt hoor anders krijg je allemaal minetjes haha , triest
3 -6
MichelAngelo66
Hahaha zoveel dommigheid zie je zelfs hier maar zelden, maar jullie krijgen van mij geen minnetje hoor. Eencelligen kan je nu eenmaal niets kwalijk nemen.
2 0
V12
Ajax kijken was al tijden een grote ergernis. Mijn vrouw heeft liever dat ik niet meer kijk want ik wordt daar chagarijnig van. Ik zit me namelijk de hele wedstrijd op te vreten. Ondanks de vele talenten die er rondlopen die ik zeer waardeer. De spelstijl ergert me enorm en trekt het bloed onder mijn nagels vandaan. Nu ben ik er verder klaar mee. Als Cruijff en Jonk niet blijven is het Ajax dat ik liefheb dood. Het spel was dat al maar de hoop op betere tijden is nu ook verdwenen.

De RVC geeft daarnaast geen antwoorden evenals de directie niet. Ik ben er klaar mee (voorlopig).
7 -1
ginonator1
goed gedaan stelletje ratten! en nu? welk visieloos beleid gaan we nu voeren? AJAX heeft zijn identiteit verloren door die ratten die onze toekomst hebben weggejaagd
4 -2
Melvin01
Als ze een andere weg willen inslaan en afscheid willen nemen van Cruyff dan zullen ze wel moeten aankomen bij een goeie directeur met een visie en die sturing kan geven.
Wordt van Gaal (AD) en Blind (TD) alsnog terug gehaald.....hmmm... Heel dat technisch hart zie ik niks van terug. Zie nog geen meerwaarde!
Alleen Jonk heeft zijn meerwaarde laten zien!
0 -4
Melvin01
Als ze een andere weg willen inslaan en afscheid willen nemen van Cruyff dan zullen ze wel moeten aankomen bij een goeie directeur met een visie en die sturing kan geven.
Wordt van Gaal (AD) en Blind (TD) alsnog terug gehaald.....hmmm... Heel dat technisch hart zie ik niks van terug. Zie nog geen meerwaarde!
Alleen Jonk heeft zijn meerwaarde laten zien!
0 -1
kjkepel
http://www.catenaccio.nl/analyse-ajax-crisis-plan-cruijff-heeft-zichzelf-ten-gronde-gericht/
1 0
jarenfan
Een wijs besluit Johan,dat is vechten tegen die bierkaai.
Een groep die teveel eigen belangen vertegenwoordigt,heeft
helemaal niets met Ajax op.
Deze bestuursleden met deze menigen vindt je overal,.
een voorbeeld gisteravond op tv, de witte chinees Arno Vermeulen.
Had in het bestuur ook meer verwacht van Theo van Duivenbode,ook door het ijs gezakt.
1 0
NoFX
De ijzeren wet van de oligarchie.
Gooi die elite buiten de deur, breng de club terug in de handen van de leden.
De belangen van een BV en een voetbalclub zijn vaak tegenstrijdig, opdoeken die constructie dus. En stel in godsnaam ergens in de top van de organisatie een ervaren sportbestuurder aan en geen stageklanten, bankiers met een dubieuze reputatie of uitgerangeerde politici.

Bij elke voetbalclub heb je mensen rondlopen die er alleen maar ter eer en meerdere glorie van zichzelf zitten, aan de leden te taak om te voorkomen dat dit soort figuren aan de knoppen zitten. Helaas hebben de supporters hier geen invloed op, want voor de meesten is het niet mogelijk om lid te worden.

Wel kunnen supporters via de akelige AVA hun mening uiten en kenbaar maken, mits zij aandeelhouder zijn of lid van de avAJAX zijn (http://www.avajax.nl) Het zou mooi zijn als meer kritische en welbespraakte debaters vanuit de supporters daar tegenwicht zouden bieden aan doorgewinterde linkmichels als Collee, Coronel en Wijers.

En geef geen geld meer uit aan Ajax zolang ze er zitten, die boodschap komt vaak ook wel over.
1 0
ajaxminimax
Dit wordt echt steeds erger... Bedankt RvC, bestuursraad en ander gespuis voor het weglokken van Cruijff. Stelletje hufters. Kan gewoon wel janken nu als ik zie hoe de mooiste club kapot wordt gemaakt. En stap inderdaad nu van die klote beurs af, je bent verdomme een voetbalclub. En rss-dion jij kan nu wel zeggen dat je het technisch hart hoog heb zitten, maar dan ben ik benieuwd waarom? Ik had die gasten ook altijd hoog zitten, maar dat heb ik ze nou echt niet meer. Allemaal proberen ze Wim Jonk en Johan Cruijff weg te pesten. Ajax is ajax niet meer
10 -1
daniajax1
Stap van de beurs af? Dat zal helemaal niks veranderen, is puur een sentiment kwestie. Eentje die je ruim 60 miljoen zal kosten.

Gevolgen van Ajax op de beurs:
- Ajax kan als het nodig is meer aandelen uitgeven en zo geld genereren.
- Ajax moet voldoen aan beursregels, zoals het verplicht melden van nieuws (oa transfers) welke van invloed kunnen zijn op de beurswaarde en binnen een paar maanden na aflopen van het boekjaar verplicht een jaarverslag opstellen.
- Deskundigen zullen Ajax niet meer wijzen op onduidelijkheden, vreemde financiële zaken melden en strategische keuzes (aan- verkoopbeleid, Ajax Experience, etc.).

Dat was het wel zo'n beetje. 60 miljoen jongens. Dat geld moet je steken in verbeterde contracten, spelers langer aan je binden, opleiding, het gemis van CL opvangen en echte versterkingen. Van de beurs afgaan? Weggegooid geld in mijn ogen.
1 -5
Tiel_AFCA
Ik vond plan Cruijff toch al niks
2 -17
NouriVandeBeek
Dat kan. Vind je alleen wel dat er een visie is bij Overmars, Van der Sar of de RVC??? Ik kan hem niet ontdekken.
3 0
Daniii
Gister die Arno Vermeulen waar je schijt ziek van werd en nu dit pff ik word kots misselijk van dit he voor mij staan Overmars en De Boer ook symbool voor het tegen te van Cruijff, ik heb totaal geen respect meer voor die gasten, helaas is er geen andere voetbal club als Ajax wat ik volg.
14 0
Toon meer reacties