'Technische staf wil Promes als spits uitproberen'

BartVeenstra, 01-07-2020 om 11:20, 18104 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De technische staf van Ajax wil Quincy Promes naar verluidt in de voorbereiding als spits aan het werk zien. Dat schrijft Voetbal International woensdag over de multifunctionele aanvaller.

Promes speelde in het vorige seizoen veelal als linksbuiten, maar kwam ook geregeld als 'tien' in actie. Voetbal International daarover: 'De technische staf van Ajax heeft zelfs de rotsvaste overtuiging dat indien Promes daar een heel seizoen speelt, hij net zoveel rendement heeft als links aan de buitenkant.'

Dat Promes toch vooral als linksbuiten speelde, heeft te maken met zijn diepgang, het goede spel van Ziyech achter de spits en de succesvolle connectie die het duo in die speelwijze had, zo schrijft Voetbal International. Mogelijk speelt Promes in het nieuwe seizoen ook af en toe op een andere positie. 'Promes – die bij Oranje zelfs ook als wingback werd gebruikt – is zelfs zó veelzijdig dat de technische staf hem in de voorbereiding ook als spits aan het werk wil zien.'

Ten Hag heeft bij Ajax al de keuze uit meerdere spitsen. Zo kan hij voor de spitspositie kiezen uit Dusan Tadić, Lassina Traoré, Brian Brobbey, Klaas-Jan Huntelaar, Danilo Pereira en Sontje Hansen.

4-2-3-1 blijft uitgangspunt

Volgens Voetbal International is het bij Ajax helder dat 4-2-3-1 hét uitgangspunt blijft. Wel wil de technische staf meer flexibiliteit in de speelwijze aanbrengen indien de tegenstander of de wedstrijd daar om vraagt.

Denk jij dat Chelsea na 10 minuten op voorsprong staat tegen West Ham? Zet in en krijg 6 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeWijsneus
Vaak denk je: waarom bezoek ik überhaupt nog AS, maar als je dan de discussies leest onder dit topic, dan ben je weer helemaal verkocht. Goed bezig dames en heren.
0 0
Henkjanklaas
Waarom niet. Zeker als Neres terug is zeker een optie.
Ben alleen wel,benieuwd wie hem al die steekpaasjes gaat geven. Anthony heb ik nog nooit zien voetballen. Ik heb begrepen dat hij dat zou kunnen of is dat ook een flankspeler.
0 0
Sterspeler
Tadic is de enige die in mij opkomt die dat zou kunnen. Of Eiting.. maar dat is totaal geen 10.
0 0
Pheadrus
Ik ben blij om te horen dat Ajax 4-2-3-1 speelt. Dan heb je tenminste de as van het veld goed bezet met 6 spelers. Ik heb al jaren problemen met het traditionele 4-3-3. In die opstelling heb je slechts 4 man in de as van het veld. Voor mij is 3-2-3-2 nog logischer (meer driehoekjes).
2 0
geDaante
4-2-3-1 is vrijwel hetzelfde als 4-3-3 met de punt naar voren, alleen staan de buitenspelers minder diep. Dus bij 4-3-3 heb je ook 6 spelers in de as.
0 0
ST
Ik had hier al op gehoopt. Promes heeft zijn beste seizoenen in zijn carrière in de spits gespeeld in Rusland. Hij heeft bij Ajax ook al een hoop echte spitsen goals gemaakt. Het voordeel van Promes op 9 is dat het minder statisch wordt dan Tadic op 9 omdat hij meer diepgang heeft dan Tadic. Tadic mag op zijn beurt een linie naar achteren in de Litmanen rol. Antony en Neres verdienen op termijn allebei een kans in de basis. Over de aanval maak ik me geen zorgen. De vraag is eerder, gaat Ajax nog een goede verdedigende middenvelder halen? Eiting is geen zekerheidje, Martinez moet misschien naar LB als Nico verkocht wordt en Alvarez is meer een verdediger. De rest is geen VM.
3 0
Henkjanklaas
Eens in de omschakeling hielden we ons hart vaak vast in internationale potjes.
Achterin mag ook wat snelheid en lengte trouwens niet ontbreken.
0 0
Harderwijk
er loopt een klasse spits in jong ajax rond
0 -1
Ozymandias
Ik denk dat de technische staf wil bekijken of er een manier is waarop ze Tadic, Promes, Neres en Antony allen in de basis kunnen zetten. Ik denk dat dit alleen kan als er een controlerende middenvelder wordt aangetrokken die een goede pass- en traptechniek aan een groot spelinzicht koppelt (een speler als Henrique of Veerman) om die vier veelvoudig de diepte in te sturen. Dan heeft Ajax met die speler en Vd Beek (of als die vertrekt Gravenberch) genoeg opbouwende creativiteit voor een speelstijl met Tadic, Promes, Neres en Antony als aanvallende spelers. Ik denk alleen dat het beter is om met Tadic in de spits te blijven spelen en Promes, Neres en Antony op de flanken te laten rouleren. Ajax speelt minstens 41 wedstrijden (34 in de Eredivisie, ten minste zes in de Champions League en ten minste één in de beker) en dat betekent dat Promes, Neres en Antony minstens 27 wedstrijden in de basis kunnen staan als de speelstijd op de flanken gelijkwaardig wordt verdeeld tussen die drie buitenspelers.
4 -1
Yeshyeshyall
Had plusje moeten zijn :(
0 0
PeterVKV
Je kan aan die drie (Promes, Neres en Anthony) ook Tadic en Traore toevoegen in het roulatiebeleid. Dan heb je 5 gelijkwaardige aanvallers voor 3 posities. Dan zal Promes ook zomaar in de spits kunnen uitkomen. Waar overbelasting bij die gevoelige aanvallers toe leidt hebben we afgelopen seizoen gezien. En vorm is ook ongrijpbaar bij de aanvallers. Zie Tadic de laatste periode. Dan moet hij gewoon kunnen banken.
0 0
Cruijffthebest
Heel slecht idee!
3 -4
Boer Gijs
Volkomen onlogisch en waardeloos idee. Wanneer leert Hag nou eens spelers op hun goeie plek neer te zetten?
4 -4
Mivado
Geweldig nieuws voor Traoré dit..
3 -1
markk
Neres Promes Antony
Martinez Tadic Van de Beek
Tagliafico Blind Veltman Dest/Mazraoui
Onana

Met Promes in de spits en Tadic op 10. Zou dat kunnen?
7 -1
ST
Zo zie ik hem dus ook.
1 0
louis60
Veltman en Blind tegen Robben. Lachen.
1 -3
MK77
Dat ging twee jaar terug toch prima?
Het is niet alsof de Ligt toen hem aan banden legde
2 0
fc Barcelona_ke
Neres promes anthony tadic wisselen elke 10 minuutjes hun posities af en brengt de tegenstanders in de war
2 0
GvanAchteren
En Donny. Vijf tienen in plaats van drie...
0 0
GvanAchteren
Tiki-taka en we spelen iedereen tot gort
1 0
ram
Hmm... apart. We hebben toch spitsen zat joh... waarom zou je dit dan proberen. Ik vind het niet logisch.
1 -1
Professor
Wel kwantiteit geen kwaliteit
0 0
EersteAanname
Omdat je iemand met een pass (zoals Tadic) op 10 wil hebben, en tegelijkertijd zowel Promes, Neres, Tadic als Antony wil opstellen, denk ik.
5 0
fc Barcelona_ke
spannend, ben benieuwd naar!
Tadic speelt wel komende jaar laatst jaar, zal zijn speelminuten naar beneden? anders zou echt stom als ten hag promes in de spits zetten terwijl Tadic op het vleugel staat. dan weet je dat tadic niet meer kan!
0 0
ProfessorX
Een hele hoop mensen hier kijken naar wat er was en niet naar wat er komt .

Tadic beter op 9 , Promes beter op links en dit alles gebaseerd op het verleden , maar deze mannen kunnen wel en op het midden en in de voorhoede / spits spelen .

Soms zodra het kan zal je eens trainingen moeten volgen en ja Ziyech was bij uitstek een tovenaar , maar onderschat Tadic niet of dat hij minder is !!

Tadic zijn techniek is heel verfijnd en begaafd , zie enkel de vele steek passes of diepte passes die hij gaf en kijkt dat eens terug .

Promes is best sterk aan de bal en kan makkelijk en vloeiend combineren in elke ruimte , want op de vleugel is dat toch meestal inhouden ipv direct links en rechts te kunnen combineren.

Mannen bekijkt het positief en kijk wat er staat met Neres en Antony op de vleugels , met Promes en Tadic in het midden , dit is pure voetbal porno waar ik heeeel graag voor na het stadion ga .
7 -1
trodat4030
Trainingen zijn al jaren niet te volgen, die zijn altijd besloten. Dat is al zo sinds van Basten trainer werd. Af en toe organiseren ze een 'open training', vaak in schoolvakanties om kinderen te trekken, maar dan mag je kijken naar de warming up en een rondo, de rest vd training werken ze dan weer besloten af, zonder pottenkijkers.
0 0
PeterVKV
4-2-3-1 blijft het uitgangspunt. Terwijl de middenvelders die we nu hebben meer geschikt zijn voor 4-3-3 met de punt naar achter: Martinez (6), Eiting (6), Gravenberch (aanvallende linkshalf), vd Beek (aanvallende half), Marin (aanvallende half), Ekkelenkamp (aanvallende rechtshalf). Uit deze 6 een duo te halen dat goed samen en naast elkaar kan spelen in 4-2-3-1 is niet makkelijk. Waarschijnlijk Donny met Martinez. Donny met Gravenberch lijkt te aanvallend. Voor Marin en Ekkelenkamp zal dan een oplossing moeten worden gezocht. Voor Eiting misschien ook wel en voor Gravenberch zal een basisplaats moeilijk worden....Duo Donny/Propper of Klaassen/Propper misschien wel nodig.
1 -1
Professor
Wat ook voor de spits positie geldt veel kwantiteit weinig kwaliteit. Eiting. Marin. Ekkelenkamp en Alvarez komen op het middenveld veel tekort. En please geen Klaassen die past ook tussen bovenstaande spelers.
0 0
geDaante
Eiting is inderdaad de ideale 6, maar alleen in de punt naar achter, dus waar wat je zegt wat dat betreft. Gravenberch kan dan vanaf linkshalf iets teruggezakt en enigszins box-to-box, en dan zou je eigenlijk nog een creatieve spelmaker met een goede steekpass op rechtshalf moeten hebben. Of Van de Beek als ie blijft op 8, en twee creatieve en handige buitenspelers.
1 0
PeterVKV
Een middenveld met Eiting op 6, Donny op rechtshalf en Gravenberch op linkshalf is een volledig zelf opgeleid Ajax middenveld met veel voetbal en iedereen op zijn beste positie. Daar hoop ik op.
1 -1
geDaante
Ik denk dat Ten Hag wat dat betreft minder naar het spelersmateriaal kijkt, en zich een beetje blind staart op 4-2-3-1. Hij heeft een bepaalde tactiek voor ogen, en dat is leidend.
Normaal gesproken houd ik daar wel van, alleen bevalt die tactiek mij niet, dat is jammer, voor mij ;)
0 0
PeterVKV
en voor mij
0 0
ProfessorX
vd Beek kan ook controlerend spelen .
Je moet qua invulling ook anders zien , Donny en Martinez in de rol van de Jong en Schone , want Ziyech is weg dus komen er andere spelverdelingen bij en ik denk meer dan voorheen .

Er zal best meer balans in het team komen , omdat de spelers meer gelijkwaardiger zijn .
Enkel je bank moet vlak erachter zitten en ik denk als alles blijft zoals het nu is je bank op orde moet komen .
0 0
AFCA-pride
Niet zo slim om dit zo te communiceren aangezien je weet dat de aanvallers Brobbey en Hansen nog niet bijgetekend hebben en ietwat ongeduldig ook al bij 1 betrokken willen worden. Worden ze ook wel, maar goed om eerst meters te maken bij Jong. Net als Unuvar en Taylor. Volgend jaar vast bij selectie. Jongens laat je niet gek maken en kies voor deze geleidelijke weg.
1 -1
Soccerskins
Talenten als Brobbey en Hansen moeten leren dat hun kansen vanzelf gaan komen als ze het zelf afdwingen. Anders moeten ze maar vertrekken.
3 -1
ProfessorX
Een hele hoop snappen het nog steeds niet .
0 0
AnsB
Ik zie hier nog steeds veel reacties die Promes onderschatten, op b.v. 10 en nu weer als spitspeler.
In mijn ogen is Promes bij uitstek een speler die heel goed rendeert bij korte combinaties, m.a.w. met spelers die veel bewegen (net als hijzelf). Hij heeft veel meer overzicht dan veel mensen schijnen te denken.
En wat betreft zijn balvastheid: dat hij soms heel knullig (ogend) de bal verliest heeft m.i. niet met een gebrek aan techniek te maken, maar met zijn voortdurende scannen van de omgeving en de posities. Promes heeft veel voetbalgogme en weet meestal ook instinctief waar de bal heen moet.

Het risico bij zo'n type speler is dat ze soms meer oog hebben voor de ruimte en de medespeler dan voor de bal en de directe tegenstander (zoals een echte dribbelaar doet), en ja, dan kan het voorkomen dat je dan net te laat bent bij een tackle, of net die lichaamshouding van je directe tegenstanders niet goed inschat (die je pass voorziet en gaat onderscheppen).
Een Promes die niet in vorm is, verliest op die manier vaak de bal, wat dan vaak ten onrechte geweten wordt aan een gebrek aan techniek. Maar een Promes die wel in vorm is, is juist weer kwetsbaar voor lakoniekheid (en daarmee gepaard gaand balverlies).
Ik vind hem typisch een speler die voortdurend scherp (gehouden) moet zijn (/worden). TH is iemand die dat als geen ander weet.

M.a.w. ik denk dat Promes heel goed op 10 kan spelen. In feite is dit zijn 'natuurlijke' positie, maar door allerlei omstandigheden, zowel bij Twente, Oranje als Ajax, is hij vooral op de vleugels terecht gekomen. Daar rendeert hij (zeker op links) alléén goed als hij veel bewegende en diepgaande medespelers om zich heen heeft die zelf ook goed zijn in korte combinaties.
In de spits heb ik hem nooit zien spelen, maar het inzicht heeft hij zeker, net als het bewegelijke, de snelheid, de techniek, het scorende vermogen. Het zou me geenszins verrassen als hij ook daar heel goed rendeert - mits hij de juiste spelers om zich heen heeft.

Robben heeft datzelfde overigens. Rendeerde evenmin in Oranje als er weinig beweging en weinig diepgang was.
2 0
Ozymandias
Ik ben volgens mij één van de mensen die Promes (nog steeds) onderschat. Ik heb nog steeds het gevoel dat hij (door zijn diepgang en scorend vermogen) als afronder een enorme waarde heeft maar daarnaast relatief weinig toevoegt. Alleen zag ik laatst dat er op Ziyech (2,56) na niemand bij Ajax was die het afgelopen seizoen per 90 minuten meer passes naar de speler die vervolgens een beslissende pass gaf dan Promes (2,05). Sinds ik die statistiek voor het eerst zag heeft Ajax geen wedstrijden meer gespeeld en ik heb dus nog niet de kans gehad om met deze kennis naar de rol van Promes te kijken. Daarom is het mij nog niet duidelijk in hoeverre hij die rol als 'aangever van de aangever' invult en zie ik hem misschien onterecht nog steeds alleen als afmaker. Ik kijk ernaar uit om Promes opnieuw te beoordelen wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.
2 0
Professor
Je hoeft niet naar de statistieken te kijken, Promes is een afmaker en inderdaad geen aangever.
0 0
AnsB
Het grappige is dat ik hem nooit als een afmaker heb gezien. Ik volg hem, als ex-Twentenaar (geboren, maar al heel lang daar weg) sinds hij nieuw bij Twente kwam, na een jaar verhuurd te zijn aan The Eagles. Daar werd hij gekozen als grootste talent van de eerste divisie en ik was nieuwsgierig.
Ik ben zéér overtuigd geraakt van zijn voetbalkwaliteiten, maar ik snap heel goed dat anderen dat niet altijd zien. Ten eerste omdat je echt op hem moet letten om te zien wat hij doet (hij is b.v. vaak maar heel even aan de bal omdat hij snel doortikt); ten tweede omdat hij mentaal lang niet altijd top is: de ene keer te laconiek, de andere keer wil hij zich té graag bewijzen. En ten derde omdat hij vooral rendeert bij beweging, diepgang en combinerende spelers. Dat was héél lang niet het geval bij Oranje b.v.

Bij The Eagles was hij de vormgever, bij Twente de man van de acties, in in Rusland is hij meer een afmaker geworden. Hij heeft dus de kwaliteiten voor meerdere posities/rollen. Bij Ajax heeft hij maar een paar wedstrijden op 10 gespeeld, en dat deed hij heel goed.

Ik vind het leuk overigens dat je een open mind hebt.
2 0
EersteAanname
Leuk om te lezen dat je zo'n groot fan bent van Promes. Ik denk er hetzelfde over en vind hem misschien wel de meest onderschatte speler van dit Ajax. Zó veelzijdig. Wat mij betreft ook geen toeval dat hij bij het Nederlands elftal wel eens als rechtsback gebruikt wordt. Hij heeft ook voor die positie eigenlijk alle gewenste kwaliteiten, toch in ieder geval meer dan een Dumfries.
1 0
TurboUrby
Dat zal ie inderdaad wel vrij aardig kunnen. Maar Tadic hoort op 9.

Dit is weer een gevalletje het jezelf onnodig moeilijk maken. Promes- Tadic - Neres. Niks aan doen. Focus je maar op het middenveld.
3 -4
Schip
Ik lees er eerlijk gezegd ook in dat ze in Promes meer een 10 vinden. Maar misschien willen ze Tadic wat meer met zijn gezicht naar de goal laten spelen. Dan kan Promes op 9.

Denk dat ze nu weer aan het puzzelen zijn om zowel Neres als Anthony te laten spelen.
0 0
Ajax27
Waarom onnodig moeilijk? Misschien wordt die Anthony vrij snel een enorme sensatie. Misschien komt Tadic dan beter uit de verf op 10. Misschien Promes. Misschien komen we er in de voorbereiding achter dat Brobbey, Hansen en/of Unuvar nog niet zo ver zijn. Je wilt verschillende plannen/scenario's uitwerken voordat het echte seizoen begint. Feit is dat je in de voorbereiding die dingen kunt uitproberen.... en meer staat er niet in dit nieuwsbericht. Ik snap alle poespas niet zo over dit artikeltje.
0 -1
ProfessorX
En jij denk dat ten Hag het niet voor elkaar krijgt met zijn staf op 4231 te kunnen spelen en trainen ?
0 0
Lazell
Eens. maar laten we er vanuit gaan dat hij hetzelfde systeem hanteert zoals in het artikel wordt beweerd. Hoe ga je dan het middenveld invullen? De enige speler die echt goed op 10 kan spelen staat in de punt.
0 0
TurboUrby
Daar hebben we een nieuwe speler nodig. Als we met Tadic op 10 gaan spelen mis je gewoon bepaalde kwaliteiten voorin en speel je 424. Tadic is een prima 10 maar geen speler die meevoetbalt op het middenveld. Eindfase-speler wat mij betreft.

Hoe dan ook moet er creativiteit bij. We kunnen niet van Tadic verwachten dat ie alles in zn eentje gaat doen.
1 -2
ProfessorX
Geen mee voetballer ????
Wat denk jij wat hij doet in de spits ?
Ik dacht spel verleggen met zijn GOGME , dus meevoetballen .

Sorry hoor maar je spreek je heel erg tegen.
2 0
TurboUrby
Waarom lees je dingen die er niet staan? Mee voetballen op het middenveld is wat anders dan rondom de 16 spelen. Tadic is geen speler die het spel gaat maken op het middenveld maar graag wat dieper speelt.
0 -1
geDaante
Ik begrijp de hype niet, ja, wel als je weer puur naar rendement kijkt, maar ook dat wordt wat overdreven in mijn ogen.

Het is allemaal heel eenzijdig. Hij scoorde vooral door te lopen op geniale ballen van Ziyech. Weer zo'n tactiekje zoals toentertijd met de passende Eriksen en de lopende Siem de Jong. Ik vind dat helemaal niks, als de tegenstander een beetje zijn huiswerk doet, ontmantel je dat zo, en ben je je wapen kwijt. Ik wil een buitenspeler zien die zelf gevaar aan de bal sticht, die mannetjes passeert, zo man meer situatietjes creëert, daarna makkelijk door combineert de 16 in, etc. Dat is ook leuk om naar te kijken. Zeker als je op 10 een type loper hebt, wil ik op de flanken al helemaal geen type loper zien. Ik wil vernuft en creativiteit aan de bal zien.

Promes doet met de bal maar wat op de flank. Het ziet er soms behendig uit, maar hij komt vrijwel nooit ergens. Altijd maar weer terugspelen, na wat gepiel.
2 -1
off
Welke hype? De hype om alles een hype te noemen?
3 -1
geDaante
Goede bijdrage.
0 -1
Soccerskins
Hoe wordt zijn rendement overdreven? zijn letterlijk de cijfers die Promes behaald heeft. daarnaast komt Dusan waarschijnlijk op 10 te spelen wanneer Quincy doorschuift naar 9. Met Antony nog erbij op de vleugels heb je genoeg creativiteit in mijn ogen.
3 0
geDaante
Met 'genoeg' zou ik geen genoegen willen nemen ;), Ajax heeft een surplus aan techniek en creativiteit nodig, om door die geparkeerde bussen te sneaken.
Van creativiteit kan je bij Ajax niet genoeg hebben. Het liefst al creativiteit van achteruit, met goede 6-en of een goede 6 (Frenkie/Schöne of Eiting).
0 0
MK77
Dan krijg je toch wat je wilt? Promes op een plek waar hij vooral moet renderen en spelers als Neres, Anthony en Tadic om hem in stelling te brengen.
0 0
geDaante
Nee, ook niet, ik vind hem in de kleine ruimte te matig, en als spits kan je die loopacties nauwelijks tot niet maken, omdat je er al staat. Heeft ook niet het fysiek of de kunde in die kleine ruimte en met sterke verdedigers die bal even vast te houden.

Van mij had hij gewoon echt niet hoeven komen. De bedoeling van het systeem van Ten Hag is ook dat de buitenspelers in de halfspaces komen; de ruimtes links en rechts van de 10 zeg maar, met de 10 die dan diep gaat. Maar dat doet Promes helemaal niet. Gaat Van de Beek dan ook diep, is er nauwelijks iemand aan te spelen op het middenveld, en dat zag je afgelopen seizoen ook vaak, de opbouw en aansluiting van de linies en veldbezetting was slecht.
1 -1
trooop
Diepgaan kan (en gebeurt steeds vaker) ook over 1, 2, 3 meter, terwijl je al in de zestien staat. Korte slimme sprintjes waarbij je ineens van richting verandert, en passers die daarop rekenen. Bv lewandowski en martial kunnen dit heel goed, maar ook donny en tadic hebben dit al vaak genoeg laten zien. Promes kan dit ook.

Verder onderschat je hem schromelijk. Hij heeft juist wel het fysiek en ook zeker de kunde om de bal vast te houden met verdedigers in z'n rug. Het ziet er niet supergepolijst uit allemaal, maar promes heeft veel meer en een veel fijnere techniek dan hem wordt toegedicht. AnsB beschrijft het hier boven heel aardig, en daarnaast beschikt hij over een hardheid waar het spelers van Ajax in de regel aan ontbreekt. Hij kan nog een stuk beter dan hij tot nu toe heeft laten zien. Eigenlijk heeft hij alles wat je in een Ajax-spits wil zien. Dat past hem imo veel beter dan buitenspeler. Als we tadic niet hadden was hij mijn nr1 spits geweest.
0 0
geDaante
Je eerste alinea kan ik me in vinden, voor de rest zien we het gewoon anders, die rendement die hij uit het afronden haalt en positioneren (Ziyech is wel weg straks dus komt voor een groot deel te vervallen), maakt het totale gebrek aan rendement aan de bal enigszins goed, maar ik vind dat niks. Korte loopacties voor steekpassjes vind ik perfect, maar met ook Van de Beek die diep staat en gaat, en dan ook nog Promes, lok je vooral langere hogere passing uit, en dat zie ik allemaal niet zitten. Dat is toch opportunistisch en hopen dat ie goed valt. Ik zie liever uitgespeelde kansen door vooral creatief en vlot samenspel over de grond. Daar vind ik Promes vrij zwak in.
0 0
trooop
Lange hoge passing (als uitgangspunt) heb ik ook een pleurishekel aan. Dat lok je imo juist uit met promes op de flank. Dan wordt verwacht dat hij gaat rennen. Als spits zal dat denk ik heel anders zijn. Dat balletjes van ziyech afwachten is zijn spel ook helemaal niet, dat is pas bij Ajax zo gekomen. Promes is in feite een allrounder, zet aanvallen zelf op en maakt ze zelf af. Was in rusland niet alleen topscorer maar ook assistkoning. Geen fancy combinaties, maar wel prima snelle, korte een-twee's etc.
Wacht maar, je draait nog wel bij ;)
0 0
MK77
Tja als je terugkijkt naar de goals die hij in de CL maakte voor ons heeft hij echt wel gevoel voor de positioneren en afmaken in de 16. Met spelers als vd Beek en Tadic als mogelijke bliksemafleiders.
Ik vermoed dat ten Hag gaat inzetten op nog meer positiewisselingen omdat je ook zag dat andere teams zich ook beter op de tactiek die jij beschrijft konden instellen
1 0
geDaante
Ja klopt, maar dat zijn meer kwaliteiten voor een spits of schaduwspits. Ik zie graag dat een buitenspeler mannetjes voorbij kan, voor gevaar aan de bal zorgt. Die lange ballen ben ik helemaal klaar mee. Ik wil Ajax vooral uitgespeelde kansen zien creëren, middels dribbels, combinaties, acties, steekpasses etc.
1 0
MK77
Eigenlijk wil ik het allemaal wel zodat een tegenstander zich ook niet meer makkelijk kan instellen. Sinds Ten Hag er is heb ik eindelijk het idee dat er meer flexibiliteit in de patronen zit (uiteraard geholpen door de kwaliteit van de spelersgroep). Dat begon al een beetje bij Bosz maar daar was het toch vaak vol gas naar voren wat ook kwetsbaar was.
Daarom vind ik het principe met een volledig alternerende voorhoede heel interessant
0 0
geDaante
Ik snap je, maar ik vind juist dat je met lopers je daar makkelijk op in kan stellen. Je hoeft de lange passer maar onder druk te zetten, of de vaste looplijn van de ontvanger goed in de gaten te houden, en het is klaar met het foefje. Ik vind het dus juist voorspelbaar en eenzijdig.
1 0
MK77
Daarom denk ik dat Blind en Martinez heel belangrijk gaan worden . Blind kan met linies overslaan, ook kort de opbouw starten of opkomen. Martinez kan dat in mindere mate ook en kon vorig jaar ook mensen uitspelen op het middenveld. Met spelers voorin die in de halfspaces kunnen komen en elkaars rol kunnen overnemen moet toch veel mogelijk zijn. Desnoods kan je nog terugvallen op Tadic die als kapstok fungeert (of dit door Traore laten doen als invaller)
0 0
trainerdv
Promes is een zeer goede aankoop geweest. ´Spits´is sowieso een fluide term geworden bij de profs gelukkig. Maar eens kijken wat hij als voornamelijk diepste speler brengt.
2 0
geDaante
Vind ik dus niet, ik denk dat als je Lang hetzelfde vertrouwen had gegeven, hij niet onder had gedaan, denk zelfs meer gevaar had gesticht. Alleen op een andere manier, niet lopend en vooral scorend, maar meer creërend en scorden, en assisterend.

En al was ie iets beter, dan ga je voor zo'n miniem verschil niet 15 miljoen neerleggen, vind ik.
0 -1
trainerdv
Nou ja, Lang was een risico: Een talent, maar een risico. Promes was gearriveerd speler: Beste uit de Russische competitie, goed in Spanje, Nederlands elftal. Dan snap ik de keuze heel goed. Het geld hadden we. Misschien wordt Lang de nieuwe Quincy :)
0 0
geDaante
Maar dat houd je toch altijd? Dat talent een risico is? Dat is inherent aan opleiden, dat is voor de leeuwen gooien en talenten de kans geven te groeien, ook door juist fouten te maken.

Goed in Spanje als back, ik begrijp als ik hem bij Ajax zie spelen waarom hij daar back werd gezet. Als buitenspeler mist hij de creativiteit en de actie. Hij pielt wel wat en dan lijkt het wat, maar komt er vrijwel nooit langs, passt dan toch maar weer af.

Dat je het geld hebt, betekent natuurlijk niet dat je ermee moet smijten ;). Je bent als club nog steeds vele malen armer (begroting) dan zelfs middenmoters in de Premier League en lager dan dat zelfs. Met name dan moet je heel secuur en slim met je geld omgaan. Het investeren in spelers op posities die het meest versterking kunnen gebruiken.
0 0
Ozymandias
Als je Lang als hangende linksbuiten had laten spelen had Ajax te weinig diepgang voorin gehad. Dan lopen aanvallen te vaak dood wanneer de bal bij de laatste 1/3 van het veld komt. Je hebt weinig aan spelers met het vermogen om een teamgenoot vrij voor de doelman te zetten als geen van de teamgenoten diep gaat om vrij voor de doelman te worden gezet.
1 0
geDaante
Met Van de Beek, die volgens mij 3/4 seizoen gespeeld heeft, heb je die diepgang toch al? Met Ziyech op 10 volg ik je wel, maar het is sterk de vraag of Ten Hag met zo'n type gaat spelen.

Sowieso is Ziyech weg, en vervalt die klik met Promes, dus dat wapen van Promes valt straks ook al weg. Dan zal je zien dat hij verder echt weinig toevoegt.
0 0
Ozymandias
Vd Beek voegt als rechtercentrale middenvelders niet voldoende diepgang toe als er een aanval staat met vier spelers met weinig (tot geen) diepgang. Je kan van een rechtercentrale middenvelder niet verwachten dat hij veelvuldig de zestien in duikt. Dat kan je alleen van een rechtercentrale middenvelder vragen als hij het loopvermogen van een maratonrenner als Kiplagat heeft.

Op Ziyech na was er het afgelopen seizoen geen enkele speler die per 90 minuten meer passes gaf naar de speler die vervolgens een beslissende pass gaf dan Promes. Dat toont aan dat hij ook in een eerdere fase van het balbezit dus al een belangrijke rol had. Het is dus niet zo alsof hij alleen zijn waarde had als afmaker van de kansen die Ziyech hem bood.
1 0
geDaante
Die statistiek vind ik niet zoveel zeggen voor iemand die zo hoog op het veld staat en vaak in de 16 aanwezig is. Dan is een passjes even terug naar de 10 of een opkomende centrale middenvelder soms al genoeg om een voorassist op je naam te hebben. Hij was natuurlijk wel een schakeltje in het geheel, maar nogmaals, aan de bal, in de zin van dribbels, acties, mannetjes uitspelen, man meer situatie creëren, etc., vind ik het veel te matig.
0 0
Ozymandias
Het zegt juist veel omdat hij zo hoog staat. Vaak zijn het opbouwende middenvelders die veel van dat soort passes geven en het komt juist veel minder voor dat het een aanvaller is. Het vorige seizoen had De Jong de meeste van dat soort passes (met Schöne en Ziyech als tweede en derde) en dit seizoen was het Ziyech (met Promes en Gravenberch als tweede en derde).

Wanneer een aanvaller veel van dat soort passes geeft is dat meestal een teken dat hij 1) zich tot het middenveld laat uitzakken (zoals Ziyech als hangende rechtsbuiten deed) of 2) in de kleine ruimte bij combinaties betrokken was. Promes laat zich niet zo vaak uitzakken en dus lijkt het erop dat hij vooral in de kleine ruimtes bij combinaties betrokken was.
0 0
geDaante
Maar dan heb je het over Van de Beek als rechter centrale middenvelder, als 10 deed hij het natuurlijk continue, en met Van de Beek op 10 en Ziyech op rechtsbuiten, had je vooral die lekkere passes van Ziyech op Promes bij de tweede paal. Als rechter centrale middenvelder moet je dat ook niet van Van de Beek willen, van niemand op die positie.

Stel Ajax blijft met Van de Beek op 10 spelen (nu Ziyech weg is), dan moet je toch het type buitenspeler hebben dat naar de halfspaces komt, voor aanspeelbaarheid van achteruit, de omschakeling en voor positiewisseling en (steek)passing onder meer?
0 0
Ozymandias
Maar het onderwerp was of het niet beter was geweest als Promes niet was gekocht en Lang een kans als hangende linksbuiten had gekregen. Aangezien Vd Beek als rechtercentrale middenvelder nodig was is het maar goed dat Promes is gekomen. Anders had Vd Beek per se op '10' moeten spelen (aangezien Ajax anders geen diepgang voorin had) en wie had er dan als rechtercentrale middenvelder moeten spelen?

Als Vd Beek op '10' komt te spelen met Promes en Neres op de flanken zal er een spelverdeler (iemand als Henrique) moeten worden gekocht om als rechtercentrale middenvelder naast Gravenberch te zetten. Als alternatief kunnen ze Vd Beek net als dit seizoen als rechtercentrale middenvelder laten speler maar dan moet er een creatieve '10' (zoals Lang) worden opgesteld.

Spelen met binnenspelers voorin werkt alleen als je met wingbacks speelt. Aangezien Ajax komend seizoen waarschijnlijk met Mazraoui en Martínez als inverted fullbacks zal spelen moeten er juist echte buitenspelers voorin staan zodat de backs in de opbouw in de half-spaces kunnen spelen en niet het veld voorin breed hoeven te houden.

In dat geval zal de linker- of rechtercentrale middenvelder hoger op het veld komen te spelen (waarbij de andere zich naar de positie van '6' laat afzakken om tussen de linker- en rechter inverted fullback te komen te staan) en wordt het middenveld zo overladen met vijf spelers (waardoor de ruimtes tussen de middenvelders klein blijven).

Persoonlijk ben ik meer een voorstander voor de combinatie tussen inverted fullback en buitenspelers aangezien het opbouwend meer variatie met zich mee brengt en ik vind dat de opbouw de belangrijkse fase van het balbezit is voor een team die de basisprincipes van de Ajax School zo optimaal mogelijk uit wil voeren.
1 0
Lazell
Ik vraag me trouwens af hoe Timmer aan de uitspraken komt. Zoals Promes wordt geprobeerd als spits en Ajax blijft 4-2-3-1 hanteren. Hij verwijst niet naar uitspraken dmv quotes, of openbare interviews. Hoe moeten we nou weten dat hij het niet uit zijn duim zuigt... Beetje bronvermelding zou niet erg zijn.
0 0
MaximilianRosse
Promes is multifunctioneel en kan overal voorin spelen maar waarom zou je hem in de spits proberen als je zelf genoeg opties hebt daar. Tadic, Traore, Brobbey, Hansen en Klaas Jan kunnen allemaal in de spits spelen. Ik zou niet weten waarom Promes in de voorbereiding daar zou moeten spelen. Promes zou zomaar bij een vertrek van Van de Beek op 10 kunnen spelen. Ik hoop dit seizoen voor de spitspositie op jonkies als Traore en Brobbey en eventueel Hansen.
0 0
RayJordaan
Nee Tadic gewoon in de spits! Niet linksbuiten of op 10 want daar komt hij snelheid en loopvermogen te kort. Promes links en haal een creatieve 10.
1 -1
Ozymandias
Hoe komen mensen erbij dat Tadic loopvermogen tekort komt voor op '10'? Bij Southampton had Tadic een groot genoeg loopvermogen om in de Premier League op '10' te spelen en vorig seizoen was Tadic één van de drie Ajacieden die het meeste meters (per 90 minuten) in de Champions League maakte. Daarbij mij staat "snelheid" volgens mij laag op het lijstje van kwaliteiten die de perfecte '10' zou hebben. Ik zou een speler nooit afkeuren als '10' omdat hij een gebrek aan snelheid heeft. Veel van de beste spelers die Ajax op '10' heeft gehad waren niet snel.
1 0
geDaante
Mee eens, op de 10 positie heb je vooral spelintelligentie. in- en overzicht, creativiteit en een surplus aan techniek en balbehandeling nodig, en goede creatieve (steek)passing. Type Bergkamp, Van der Vaart, Ünuvar kan dat worden, al is dat het vlottere type dat vaker een versnelling en actie zal maken. Tenzij je met een type loper wil spelen, met diepgang zonder bal.

Alles hangt dan ook af van waar Ten Hag mee gaat spelen. Borduurt hij voort op een type Ziyech of type Van de Beek op 10? Dus meer een spelmaker en creatieve (steek)passer op 10, of een meer lopende en reagerende diepgaande 10?

Tadic vind ik van deze selectie zonder Ziyech, wel het meest de spelmaker, samen met Eiting, maar die doet dat meer van achteruit, omdat hij de het atletisch vermogen mist veel te belopen, eigenlijk vooral geschikt als 6 bij de punt naar achter. Maar aanvallend hoger op het veld heeft hij ook de creatieve passing, met zijn geregeld geniale lobpassjes de 16 in of over.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, als er een moderne '10' staat moet er veel creativiteit vanaf de flanken komen (zoals Ziyech als hangende rechtsbuiten voor creativiteit zorgte toen Vd Beek op '10' speelde). Als er een klassieke '10' staat moet er juist meer diepgang vanaf de flanken komen zodat de '10' spelers heeft die hij vrij voor de doelman van de tegenstander kan zetten. Persoonlijk denk ik dat Ajax met Promes en Neres als vleugelspelers dus beter een creatieve '10' kan gebruiken. Als die niet beschikbaar is zal er veel creativiteit vanaf de controlerende middenvelders moeten komen.
1 0
geDaante
Ja helemaal mee eens, met name je laatste opmerking ook, zeker omdat wanneer je met een lopende diepe tien speelt, je die aansluiting van het lagere middenveld moet hebben; goede voetballers die de bal bij de diepe 10 kunnen krijgen. Zonder Frenkie zag je meteen dat dat vele malen moeizamer ging.

Maar ook omdat de buitenspelers niet in die halfspaces waar jij het vaak over hebt doken. Dan is er geen aanspeelbaarheid op het hogere middenveld.

Ik vind het werkelijk soms onbegrijpelijk dat een ervaren trainer, die ook nog een geroemd wordt om zijn kunde, het dan vaak zo vreemd en onlogisch neerzet.
0 0
ProfessorX
Volgens mij was Tadic sneller dan Ziyech en dan gaat het niet om de 10 .

Het gaat erom hoe klever ben je wat is je gogme ?

Als Ajax speel in een 4-2-3-1 krijg je iets van
Onana
Dest , Timber ( fan van ) , Blind , Tagliafico
Vd Beek , Martinez
Antony , Tadic , Neres
Promes

Zo kan je ook makkelijker Tadic met Promes schuiven , of zelfs Neres en Antony met elkaar schuiven , veel opties voorin .
5 0
KingJames23
Precies!!
1 0
Lazell
Alsjeblieft geen Promes in de spits. Als Ajax in het 4-2-3-1 systeem blijft spelen zoals het artikel zegt, hebben we behoefte aan een balvaste spits die sterk is met een speler in de rug. Die de inlopende mensen kan bedienen. Promes is juist de inlopende persoon en niet de balvaste spits. Als balvaste spits zou ik veel eerder Traore nog gebruiken, die is daar wel ijzersterk in.

Tadic kan eventueel ook nog als 10, Promes op links en Neres op rechts met Traore in de spits. Maar wat als Traore het niveau niet haalt? Dan moet je noodoplossingen hebben. Dan kan Tadic weer in de spits, maar mis je een creatieve 10... Daar zou ik me in eerste instantie op focussen, want die hebben we niet rondlopen.
1 -1
ProfessorX
Promes is ook behoorlijk balvast .

Valt mij op dat de meeste hier weinig kijken hoe een speler speelt enkel mee juicht met de massa .
0 -1
Lazell
Met een speler in de rug ook? Tadic is heel sterk en houdt grote centrumverdedigers van zich af door zijn lichaam erin te kleunen. Op die manier heeft hij een paar extra seconde zodat de lopende mensen in de juiste positie kunnen komen. Traore kan dat ook. Dat zie ik Promes niet doen, jij wel?

Ik probeer juist niet met de massa mee te doen maar een eigen mening te hebben. Ik ben ook maar een simpele volger en geen trainer, maar ik denk dat ik er niet ver naast zit. En als je het anders ziet, laat ik me graag bijpraten.
0 0
ProfessorX
Je krijgt toch een ander soort voetbal door dat Ziyech weg is ?
Meerdere spelers gaan waardevoller worden dan ze nu al zijn .
0 0
EersteAanname
Als ik Ten Hag was zou ik Promes op zijn minst proberen op de spitspositie en ik denk ook eigenlijk dat dit de beste optie is als je zowel Neres, Antony, Tadic als Promes op wil stellen. Tadic is misschien niet zo wendbaar als Ziyech, maar is wel de beste passer van de vier en heeft in het verleden ook als 10 gespeeld. Met een controleur (bijv. Martinez) en een creatieve middenvelder (een aankoop als Kudus of Henrique) erachter zou dat best eens kunnen werken. Lijkt me toch in ieder geval de moeite van het proberen waard!
0 -1
Lazell
Op alles eens, behalve je eerste statement. Promes functioneert uitstekend als inlopend persoon met scorend vermogen. Maar dat iemand veel doelpunten maakt, betekent niet dat het een goede spits is. Ik zie hem geen balletje vasthouden bijvoorbeeld.
0 0
EersteAanname
Misschien heb je gelijk, maar ik zou dat wel eens willen zien. Hij is misschien niet zo bedreven als bijv. Tadic in het met de rug naar de goal als kapstok fungeren, maar heeft (vooral in de wedstrijden dat hij als '10' werd opgesteld) mijns inziens wel laten zien dat hij zeer sterk is in de kleine ruimte en in de combinatie. Je zou Tadic en Promes op papier zelfs om kunnen draaien, daar Tadic toch al de neiging heeft zich vaak wat uit de spits terug te laten zakken.
0 0
Lazell
Promes in de spits kan denk ik wel geweldig zijn als je met 1-0 voor staat in de CL en je helemaal de eigen 16 in wordt gedrukt. Tadic erachter voor de steekpass, Neres en Antony op de vleugels... Dan zou ik niet zo goed durven doordrukken als ik de tegenstander was.

Maar misschien werkt het ook als we zelf de tegenstander vast zetten, misschien zit ik er wel helemaal naast.

Persoonlijk zie ik liever een stilist op 10 dan Promes, iemand met een meesterlijke passing. Maar dat is smaak. Vd Beek rendeerde daar ook geweldig, al had hij wel 2 hele goede passers achter zich. Dat is nu ook minder.
0 0
PJK54
Daar gaan we weer professor Ten Hag gaat weer schuiven met spelers eerst Martinez en nu Promes in plaats van het bouwen aan een vaste basis gaan we eerst experimenteren met het gevolg dat spelers het straks weer helemaal kwijt zijn.
Ik ben er niet zo blij mee maar de prof zal het allemaal wel weten neem ik aan.
2 -11
off
Wanneer spelers met specifieke kwaliteiten vertrekken en je dit niet 1 op 1 op kan vangen zal je er als team in kwaliteit op achteruit gaan als je aan het zelfde systeem vast houd. Als je gaat schuiven kan je juist weer een situatie creëren waardoor je hetzelfde niveau qua team op een andere manier hetzelfde niveau kan halen.
2 0
PJK54
We hebben het vorig seizoen gezien toen viel iedereen over de prof en nu is hij al de messias pfff kan toch snel gaan bij de club!!!!
0 -2
Ozymandias
Inderdaad, hoe durft een hoofdtrainer van Ajax spelers op andere posities uit te proberen? Dat past natuurlijk TOTAAL niet bij Ajax. Daar werden in het verleden alle spelers alleen op de posities gezet waar ze voor hun komst naar Ajax al speelden. Trainers als Michels, Cruijff, Van Gaal en Bosz hadden zulke positiewisselingen nooit in hun hoofd gehaald... Heb ik de sarcasme er zo dik genoeg opgelegd?
6 -2
PJK54
Ach ieder zijn mening alleen jij wil dat iedereen jouw mening deelt.
0 -3
Ozymandias
Ben je gek?! Ik hou enorm van discussieren (wat de meeste vaste leden van AS waarschijnlijk wel is opgevallen) en als iedereen mijn mening zou delen zou er niets om over te discussieren zijn.
2 0
OdjePils
‘Het’ sarcasme...
4 0
Aspers73
Lastige puzzel...iemand van Neres, Anthony, Tadic, Promes zal moeten banken.
0 0
gebruikersnaam
Ik denk dat Promes wel eens gewoon de 10 kan gaan worden. In een lopende rol zoals vd Beek dat ook deed
0 0
afcas
Ik hoop dan toch dat dat neres wordt. Promes op links, antony rechts en tadic in de punt. Ik vind neres sterker in de kleine ruimte en een betere passer/heeft meer inzicht. Speelde daar ook niet onverdienstelijk toen hij daar stond.
1 0
Joseph
Zo gewoon vond ik dat niet toen hij daar speelde, komt zichtbaar tekort op die positie.

Ik denk dat Promes wel eens buiten de boot kan vallen als Anthony zich bewijst.
0 0
AFCAMM
Prima om hem daar in de voorbereiding uit te proberen. Dat is de tijd om te experimenteren.
0 0
Hollister
Zou domme zet zijn om hem als diepste spits te gebruiken, zeker met al die andere opties die Ajax heeft. Daarbij, wat doe je dan bv met Tadic? Voor de nummer 10 positie komt Tadic veel te veel loopvermogen te kort en ben je als team kwetsbaar in de omschakeling
1 -3
Ozymandias
Ik betwijfel of hij daar het loopvermogen voor te kort komt. Hij maakte vorig seizoen in de Champions League regelmatig de meeste meters van alle Ajacieden. Tadic heeft bij Southampton regelmatig als '10' gespeeld en in de Premier League moet een '10' meer meters maken dan de '10' van Ajax moet doen.
1 -1
036AFCA97
Promes in de spits, Antony en Neres op de flanken en Tadic op 10. Iedereen tussendoor lekker wisselen van posities. Dan heb je wel echt een lekkere aanval hoor.

Donny en een goede aankoop erachter want Gravenberch is niet klaar voor een heel seizoen basis. Onana behouden.
Achterin met Dest - Schuurs - Blind - Martinez.

Dan kunnen we alvast weer een titel bijschrijven. ;)
3 -1
Kingoffdatoilet
Ik denk dat je Gravenberch prima kan rouleren met eiting. Een nieuwe middenvelder is dan zeker niet nodig. Ook omdat je Marin nog hebt
0 -2
trodat4030
Waarom zou je? Als er 1 positie overbezet is is t wel de spits.. Tadic, Traore, Huntelaar, Brobbey, Hansen.. En dan gaan we Promes in de spits proberen.. De logica ontgaat me ietwat..
7 -1
MaximilianRosse
Dit is de Ten Hag logica. bij een overbezette spitspositie Promes in de voorbereiding daar proberen. Er is echt helemaal niets logisch bij die vent.
0 -1
Ozymandias
Misschien zoeken ze naar een opstelling waarin ze Tadic, Promes, Neres en Antony alle vier in de basis kunnen zetten en denken ze dat van de vier Tadic het meest geschikt is als '10'.
5 -1
Jayq
Ik denk zelfs dat het uitproberen van iemand in de spits (in dit geval Promes) voortkomt uit een idee om Tadic als middenvelder ('10') te gaan gebruiken.

Als ze Tadic (de aanvoerder) als spits willen opstellen, is het ook niet echt nodig om iets uit te gaan proberen op die positie.
0 0
ProfessorX
Ook makkelijker met schuiven , want iedereen denkt dat Promes niet balvast of sterk genoeg is .
0 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat Tadic beter is in het wegsteken van spelers dan Neres, Promes en Anthony. Dan snap ik deze keuze wel
2 -1
PetrosQ
Wellicht wordt Tadic niet meer als spits gezien en is Huntelaar alleen in geval van nood. Traoré en Brobbery moeten meters maken, terwijl je Huntelaar prima op de bank kan houden voor een 10 minuten invalbeurt. Misschien scoort hij dan nog wel tegen moegestreden verdedigers.

Ik vraag mij vooral af wat ze met Traoré, Brobbery, Danilo en Hansen willen doen. Zij moeten kansen krijgen, maar Ajax lijkt hier niet volledig op te vertrouwen. Ze willen nu Promes proberen en in een eerder stadium zouden ze ook J. David willen oppikken. Die is alleen te duur en gaat wss naar Duitsland.
0 0
AFCA-B93
Hansen en Brobbey hoeven niet persee kansen te krijgen. Die moeten gewoon lekker een heel seizoen in de KKD gaan spelen. Meters maken en daarna pas denken aan regelmatig in het 1e spelen
1 -1
ProfessorX
Heel juist , maar wel mee trainen met 1 .
0 0
MK77
(en even bijtekenen)
2 0
MK77
Ik ben sws heel erg benieuwd naar volgend seizoen. Dit voelt als een nieuw begin na het prachtige seizoen 18/19 en dat we weer aan het opbouwen zijn naar een nieuw piekjaar als de lichting Hansen/Taylor/Unuvar/Taylor/Brobbey zo ver is.
Wat dat betreft liggen mijn verwachtingen Europees gezien wat lager maar ik laat me graag verassen :)
1 0
Eriksen10
Wat is dit toch een slimme aankoop geweest.
3 0
Daneman
jawel. ik mopper veel op het aankoop beleid. Maar promes blijkt uitstekende keuze
1 0
AFCA.
Lijkt mij een mooi idee om te proberen. Dan wel graag met Tadic erachter. Dat is de enige in de selectie die een slimme steekbal tussen wat mensen door kan geven.

Anthony - Promes - Neres
Tadic - Vd Beek
Martinez

Zeker het proberen waard.
3 -2
Hollister
en het niet met je eens.. wel aanvallend maar zeker niet verdedigend en vanuit de omschakeling, Ziyech op 10 is ook niet de beste oplossing gebleken
0 -2
afcas
Ziyech op 10 was juist de beste oplossing...
1 0
fc Barcelona_ke
zijn beste positie is toch de rechtsbuiten. hij creert zoveel op dit positie dan nr 10!
0 0
MK77
Als Martinez linksback wordt dan wellicht Gravenberch/Eiting op zijn plek?
0 0
Daneman
Dat ziet er prima uit. Daar kan in Nederland geen club tegen op
0 0
PetrosQ
Ik zou Antony en Neres misschien omdraaien. De keren dat ik Antony zag spelen, leek het mij meer winger die het liefst tegen de zijlaan aanspeelt en vanuit een goede positie ook op doel kan schieten met links. Neres heeft meer diepte, is net iets behendiger in de kleine ruimte en kan een voorzet op maat geven (al is hij geen ster daarin). Hij heeft vooral niet zo’n goed schot. Zijn gevaar komt meer door achter de linies te komen, terwijl Antony wel vanuit d tweede lijn gevaar kan stichten. Al hij op links staat, kan hij dat niet gebruiken.
1 0
Lazell
Toen Neres op rechts begon, had hij zo ontzettend veel scorend vermogen. Het is dat hij concurrentie van ZIyech had voor die positie. Verder is Neres het beste in het geven van een lage voorzet op inlopende mensen, dat kan vaak net zo goed met links.

Misschien functioneert het team idd beter zo, maar Neres zelf heeft het meeste rendement op rechts.
0 0
Nils
Op zich logisch gezien het spelersmateriaal wat we hebben. Neres - Promes - Anthony is toch een aanval die qua loopvermogen en snelheid het een team behoorlijk lastig kan maken.
0 0
N-ajax
Okee en waar zetten we Tadic dan neer? Want die rendeert alleen in de spits echt goed.
1 -1
fc Barcelona_ke
nr 10. daarvoor heeft Ajax hem 2 jaar geleden als opvolger van ziyech!
0 0
Soccerskins
Ik denk dat Promes op 10, 9 en linksbuiten overal het zelfde niveau haalt.
1 0
PetrosQ
Ik vind Promes niet helemaal een 10. Hij is niet per sé de speler die in de kleine ruimte een giftige steekbal geeft. Hij is juist meer de speler die zo’n bal ontvangt. Zijn kwaliteiten zijn snelheid, diepgang, loopacties en een dito afronding. Maar hij is niet een speler die enorm sterk is in de passing of iedereen voorbij dribbelt.
2 -1
MK77
Hij is wel een 10 die ook van buiten de 16 heel dodelijk is in de afwerking.
Dat is natuurlijk wel een fijn wapen om te hebben
0 0