Ten Hag: 'Ik sluit niet uit dat Dest gaat'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 12:00, 11343 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Haag gaat niet voor een transfer van Sergiño Dest liggen. De rechtsback staat naar verluidt in de belangstellig van Bayern München en Ten Hag sluit niet uit dat zijn pupil vertrekt, mits er voldoende geld betaald wordt.

'Dat kan ik niet', antwoordt de vijftigjarige trainer op de vraag van Het Parool of hij een eventuele uitgaande transfer van Dest gaat blokkeren. 'Ik kan alleen argumenten aandragen waarom hij moet blijven.'

Ten Hag weet hoe Dest erin staat, zo erkent hij. 'Als ik hem niet kan overtuigen en de juiste prijs wordt betaald, sluit ik niet uit dat hij gaat.' De oefenmeester is in zijn algemeenheid van mening dat een speler pas de stap naar het buitenland moet maken als hij er sportief klaar voor is. 'Als je te jong gaat, is de kans op falen aanwezig. De cultuur en structuur waarin je opgroeit, is je houvast. Om in een ander land, in een andere competitie, op je twintigste overeind te blijven, moet je heel wat in je mars hebben.'

Denk jij dat Schöne met Genoa wint op bezoek bij Brescia? Zet in en krijg 2,39 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Als je 20M kan krijgen gelijk doen natuurlijk..
0 0
Rentokill
Ik denk dat Dest zelf ook in ziet dat hij nog lang niet zo ver is als Nous. Wellicht weet hij ook wat er na hem komt uit Jong Ajax. Nous in vorm is 3x beter dan Dest.
0 -1
Professor
Zou het erg jammer vinden als Dest nu al weggaat. Snelle technisch goede rechtsback soms nog wel eens onrustig maar dat is de leeftijd zullen we maar zeggen. Degelijke vervanger is Mazraoui maar we gaan er wel een flinke stap op achteruit. Als links Nico dan ook weggaat en daar Martinez komt te spelen dan voorzie ik toch wel wat problemen achterin. Wat voor systeem we dan ook gaan spelen maakt niet veel uit we gaan er erg op achteruit.
5 -1
Ozymandias
Ik vond Mazraoui in zijn eerste seizoen in de basis beter dan Dest het afgelopen seizoen was. Mazraoui had het afgelopen seizoen met de gebruikelijke tweedejaars vormdip te maken maar ik vertrouw erop dat hij het komende seizoen verder kan bouwen op het niveau wat hij in zijn eerste seizoen bij het eerste haalde. Opbouwend is Mazraoui vele malen beter dan Dest en hij had in het seizoen 2018/19 net zo veel beslissende passes als Dest had. Dest ziet er aanvallend geweldig uit met zijn dribbels maar door zijn dramatische 'decision making' (wat is een passende vertaling in het Nederlands daarvoor?) deed hij weinig met die kwaliteit. Hij was volgens de 'advanced analytics' van OPTA de enige Ajacied waarbij als hij aan de bal kwam de kans dat de tegenstander zou scoren net zo veel toenam als de kans dat Ajax zou scoren. Dat is een pijnlijke statistiek voor een speler van Ajax en al helemaal voor een speler die het bijna exclusief van zijn aanvallende kwaliteiten moet hebben. Ik vind Dest een enorm talent maar nog lang geen goede speler en denk dat Ajax er qua potentieel dus misschien wel op achteruit gaat maar qua kwaliteit niet.
5 -1
Professor
Plusje is van mij hoor. Je brengt Het allemaal erg goed met de statistieken enzo. Maar ik kijk naar die twee en dan ben ik er zeker van dat Dest de betere van de twee gaat worden. Zowel aanvallend als verdedigend. ‘Decision making’ ‘Keuzes maken’ En ja Mazraoui heb ik niet zo hoog zitten. Iedereen zijn eigen mening.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat Dest meer potentieel heeft dan Mazraoui maar dat Mazraoui voor Ajax een betere speler is. Bij Ajax is de opbouw het fundament (en dus ook de belangrijkse fase qua balbezit) van de speelstijl. Als de opbouw niet goed verloopt zal het aanvalsspel daar enorm onder leiden. Daarom vind ik het belangrijker dat de backs opbouwend goed zijn dan dat ze aanvallend goed zijn. Dest heeft aanvallend enorm veel potentieel maar opbouwend heeft Mazraoui juist meer potentieel.

Ik zou komend seizoen Neres de opdracht geven om alleen naar binnen te trekken als 1) hij met de bal aan de voet een actie aangaat of 2) hij een loopactie de zestien in maakt in het kanaal tussen de linkercentrale verdediger en linksback van de tegenstander. Mazraoui kan zich dan richten op een rol als inverted rechtsback aangezien er voorin geen rechtsbinnen zal staan waardoor er een wingback op rest moet staan om het veld voorin breed te houden.
0 0
ajaxrulesz
Interessant stukje Ozytmandias.
2 0
Chesterson93
Zou iemand kunnen aangeven waar duidelijk wordt dat Dest zegt te vertrekken?
0 0
ajaxrulesz
dat is er niet. Enkel zijn zaakwaarnemertje zit duidelijk met hem te pochen.
0 0
ajaxrulesz
poeh een van de weinige jeugd briljantjes kan een club als ajax niet hebben!. We zien het al decennia lang hoe het ploeteren is voor een nl club om op de internatiionale markt een geschikte betaalbare vervanger te vinden. ZOn dest moet gewoon ongeacht interesse minimaal 3 jaar bij ajax voetballen. DIe talentjes maken toch geen kans op een basisplaats van Bayern etc. Enkele uitzonderingen zoals van dijk nagelaten.
1 -1
Topteam
Van dijk? Serieus? Die heeft zijn carrière zorgvuldig opgebouwd, enige die ik kan noemen is v Persie naar zelfs die speelde meer wedstrijden dan dest.
0 0
ajaxrulesz
Van Dijk is toch ook elitairse kwalitateit.? Of wil je hem vergelijken met Dest? laat me niet lachen. Een van Dijk heeft alles mee Fysiek.
0 -1
PierreHeno
...en hopelijk gaat ook niemand anders voor een vertrek van Dest liggen. Zal never nooit een Ajacied worden. Zit gewoon niet in zijn karakter. 100% broodvoetballer.
1 -2
MarcelvTol1971
Lekker laten gaan als ie zo graag wil. Denkt dat ie al hogerop kan en ik hoop het voor hem maar denk toch dat het een jaar of twee te vroeg is.
0 -1
tonny
lekker laten gaan hij overschat zichzelf.
hij is net uit de luiers en geen constant jaar gehad in het eerste
2 -1
RuffRhythim
Niet eens een vol seizoen in het eerste gestaan en dan al denken dat je het gaat kunnen maken over de grens.

Ik blijf dat toch wonderlijk vinden voor jochies die nog maar net legaal alle films mogen zien....
4 0
Illegaal
Voor mij mag die ook gaan.... ik heb niks meer met dat gastje.

Had nondeju Zeefuik maar gehouden, die is niet minder dan hem.
1 -3
DUDE92
Na 2/3 jaar ontwikkelen in de Eredivisie mag ik idd hopen dat hij beter is geworden. Maar als hij bij ons was gebleven had hij echt niet zo veel gespeeld.
2 0
Illegaal
Dat klopt die speeltijd had bij ons niet gekregen maar hij heeft in mijn ogen in zijn Groningen tijd en zeker dit seizoen dat hij zeker niet minder dan Dest is, Zeefuik is verdedigend beter en opkomend ook, Dest heeft iets meer techniek maar ik vind hem maar een raar ventje en volgens mij geen teamplayer
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Onbegrijpelijk dat hij nu al weg wil. Heeft totaal niet de status als onomstreden Ajacied en moet nog heel wat vlieguren maken
3 0
AlexLitmanen10
Heeft zijn hoofd op hol laten brengen door Bayern en andere topclubs.
Voor zijn ontwikkeling kan hij beter nog minimaal een jaartje blijven, maar dat ga hem niet worden denk ik.

Ik heb het idee dat Ajax er geen moeite mee heeft als hij vertrekt voor 25€m, als ze er een leuke middenvelder voor kunnen kopen
0 0
Gonzalez75
Dag en tot ziens, ik heb er geen probleem mee. Sowieso wanneer een speler al meerdere keren heeft aangegeven om te willen vertrekken: verkopen en er staat wel iemand anders zo meteen rechtsback. Als het maar niet Veltman is.
2 -2
Ajax4proud
Alles en iedereen behalve Veltman.
0 -4
Ozymandias
Als wingbacks Tagliafico als Dest vertrekken zal Ajax met inverted fullbacks Mazraoui en Martínez een andere invulling van de basisprincipes van de Ajax School moete geven dan dit seizoen. In dat geval moet Ajax weer met buitenspelers gaan spelen in plaats van met binnenspelers. Aangezien ze met Promes en Neres (en Antony als concurrent voor die twee) daar de juiste spelers voor hebben lijkt me dat geen probleem.
1 0
Deepblue
Dan wel met een doorschuivende 4 en een echte 10 graag.
Die 4 geloof ik wel, maar die 10? misschien tadic
0 0
Ozymandias
Als Martínez als inverted linksback speelt kunnen Blind en Martínez afwisselend links van de inzakkende linker- of rechtercentrale middenvelder komen te spelen waarbij de ander dan als verdediger achterblijft. Zo zou er aan de linkerkant van enorm veel variatie in de opbouw mogelijk worden gemaakt. Sowieso worden er door inverted fullbacks meer mogelijke variaties aan het opbouwspel toegevoegd.

Dat is de reden waarom ik denk dat de basisprincipes van de Ajax School het verst kunnen worden uitgevoerd in een speelstijl met inverted fullbacks. In de Ajax School is de opbouw namelijk het fundament (en dus ook de belangrijkste fase) van het spel in balbezit. Als het opbouwspel niet goed verloopt zal het aanvalsspel daar enorm onder lijden (zoals in de Europa League finale tegen United op een pijnlijke manier duidelijk werd).
2 0
Bensco
Zou flink zuur zijn. Zowel Dest als Tagliafico verliezen zou betekenen dat we onze vaste backs kwijt zijn, dat gaat je spel niet ten goede komen.
2 0
geDaante
Op andere plekken kan je het weer beter neerzetten, bij dit keer heel wat beter doorselecteren en betere keuzes dan afgelopen seizoen.

En Ajax draaide de laatste maanden van de competitie al voor geen meter, vaak een groot gat tussen voorhoede en achterhoede, tussen de 10 en de 6-en. Met Alvarez op het middenveld ook niet, dus Ajax draaide het merendeel van het seizoen niet goed.

Dest was ook niet zo goed, het is bij hem vooral een enorme potentie, maar die heeft ie bij Ajax zeker nog niet steady laten zien, dus in die zin hoef je het niet heel erg te merken, als je hem maar goed vervangt. Het middenveld kan ook juist beter zónder Martinez daar, hij kan zeker wel aardig met de bal overweg, maar ik zie daar toch liever een echte middenvelder die nog meer voetballende vermogen heeft, en meer souplesse en vernuft.
2 -2
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Gravenberch een kans krijgt als linkercentrale middenvelder. Het is geen toeval dat hij afgelopen seizoen met gemiddeld per 90 minuten 1.88 passes naar de speler die vervolgens een 'key pass' gaf in dat opzicht alleen voor Ziyech (2.56) en Promes (2.05) onderdeed. Gravenberch is een speler die met het vermogen om met zijn dribbels tegenstanders naar zich toe trekt (waardoor teamgenoten meer ruimte krijgen) en vervolgens de vrije man te vinden. Dat soort spelers hebben een ENORME waarde voor een team wat het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van de tegenstander speelt. Verdedigend is Gravenberch wel nog kwetsbaar maar met Martínez als inverted fullback op links en de Blind als linkercentrale verdediger lijkt me dat een overkombaar probleem.
6 0
MosesD
Eens. Maar het type Dest daar ben ik fan van. Overigens denk ik dat Timber hem moeiteloos kan vervangen. Die heeft imo ook meer spelintelligentie. Ik hoop vooral dat Schuurs komend seizoen nou eens echt de kans krijgt. Opbouwend en voetballend beter dan de Ligt. Die is verdedigend absolute wereldtop. Dat is Schuurs niet, maar die kan daarin groeien. Heb je een rcv van internationale klasse.
0 0
Ozymandias
Ik zou liever zien dat Quinten dan Jurriën als rechtsback wordt gebruikt. Quinten heeft volgens mij alles om een goede inverted rechtsback te worden. Hij beschikt duidelijk over het voetballende vermogen wat een moderne back nodig heeft een beschikt over het spelinzicht wat een inverted fullback nodig heeft. Daarbij heeft hij het atletische vermogen en de felheid om tot op de helft van de tegenstander door te dekken.
1 0
MosesD
Ik dacht dat Quinten meer een middenvelder was/is en de meeste talentvolle? Ik vond de Boertjes makkelijker uit elkaar te houden. ;-) (en daar bedoel ik uiteraard niet racistisch mee......)
2 0
Ozymandias
Inderdaad, Quinten heeft tot nu toe voornamelijk als middenvelder gespeeld (en een aantal wedstrijden als rechtsbuiten) maar in het moderne voetbal passen opbouwende middenvelders vaak beter op rechtsback dan centrale verdedigers. Zo waren Alaba en Kimmich in de jeugdopleiding middenvelders (en nu weer) maar speelde ze in het eerste voornamelijk als inverted fullbacks (al wordt Kimmich nu jammer genoeg weer als middenvelder gebruikt). Bij Barcelona wordt Roberto als rechtsback gebruikt en bij City wordt Zinchenko als linksback gebruikt.
1 0
Deepblue
Voor genoeg geld vind ik dat ook prima.
succes, bedankt voor het halve jaartje.
0 0
AFCA-pride
20 miljoen voor hem is gevonden geld. Heeft absoluut kwaliteit en kan nog flink groeien, maar voor een rechtsback is dit veel geld. En is ook uit de opleiding wel weer te halen + Nous is er nog. Ik snap Bayer ook wel, talent, snelheid en USA international wat marketing technisch het bedrag wel terug verdient.
3 0
Laurel
Eens, ik vind het inmiddels wel Dest!
1 0
Bky
Tot over 5 jaar bij PEC Zwolle.
0 -2
DUDE92
Ik denk niet dat PEC binnen 5 jaar de CL haalt hoor.
2 0
Redrum
Ik zou serieus zwaar teleurgesteld zijn als deze druiloor niet vertrekt. Dit soort figuren hoeven we niet bij Ajax.
0 -1
Adam24
Verschrikkelijk inderdaad die talentvolle jonge gasten die in de picture staan bij absolute topclubs... Dat Bayern geïnteresseerd is in Dest na een aardig seizoen is vergelijkbaar met Ajax die een Anthony koopt na een paar aardige wedstrijden. De gekte van de voetbalwereld is niet de schuld van een aantal talentvolle jochies.
1 0
DeWijsneus
Naam van Antony gaat al jaren rond hoor. In de picture staan is iets anders dan een zaakwaarnemer die week in, week uit je in de etalage zet. Maar dat snap je zelf ook wel.
0 0
Santiago
Adios.
1 0
VoorOnzePloeg
Dag Dest. 5 wedstrijden goed gespeeld.
2 0
voorkennis
Laat maar gaan...elke x dat gezeik, gast heeft nog geen 3 fatsoenlijke wedstrijden op rij gespeeld.
2 0
mgtow
De groeten. Meer bezig met Rabonas en z'n eigen ego en status dan met goed voetballen. Veel succes.
0 0
Soccerskins
Tja, als hij wil vertrekken dan moet je hem laten gaan. Ajax heeft genoeg opties voor zijn positie.
1 0
Adam24
Balen dat hij niet voor Nederland heeft gekozen, dan was hij zeker nog een jaar gebleven in verband met het EK. Ik hoop dat Donny om die reden wel nog een jaar blijft. Het wordt wel moeilijk aangezien de basisplaats bij een halve finalist CL hem nog steeds geen plek bij de eerste elf van Oranje heeft opgeleverd vanwege de "balans".
1 0
DUDE92
Ik verwacht toch wel dat het middenveld op het WK Frenkie, Gini en Donny wordt. Donny speelt ook al minder aanvallend dan vorig seizoen, en is sowieso meer een teamspeler dan een De Roon, die pure balafpakker is, en op vrijwel ieder vlak beter dan Pröpper. Zou het ook mooi vinden als Ihattaren zich blijft ontwikkelen, die hoort ook zeker bij de aankomende Oranje-generatie.
0 0
Joseph
Zal nog wel een jaar of 2 duren voordat hij een meerwaarde kan zijn voor een topclub, hij zal eerst nog een terugslag krijgen.

Ajax moet zijn contract met 2 jaar verlengen, of hem nu met de hype verkopen.
1 0
Chesterson93
Best genuanceerd uitgelegd.
0 0
jollie18
Weer eentje die zijn carrière kapot gaat maken
1 0