'Pakken onderhandelingen met talenten in juli op'

ArthurV, 22-06-2020 om 20:25, 11907 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marc Overmars heeft er alle vertrouwen in dat een aantal grote talenten van Jong Ajax in de toekomst van waarde kan zijn voor het eerste elftal. Daarbij is het volgens de directeur voetbalzaken wel belangrijk dat deze spelers het geduld kunnen opbrengen.

'Als ze goed genoeg zijn, dan zijn we de eerste die ze bij de selectie halen en ze een kans geven', benadrukt Overmars tegenover Ajax TV. 'Dus wat dat betreft denk ik dat de jeugd niet bang hoeft te zijn voor het niet krijgen van kansen. Die komen er absoluut wel.'

Overmars geeft aan dat hij 'een beetje ongeduld proeft' bij de talenten, maar benadrukt vervolgens dat een aantal spelers hetzelfde traject met succes heeft doorlopen. 'Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt in mindere mate, hebben ook in Jong Ajax gevoetbald. De Jong en Van de Beek hebben bijna een jaar in de eerste divisie gespeeld. Dat moeten die gasten ook gaan doen. Als ze laten zien dat ze daar de beste zijn, dan mogen ze op de deur kloppen.'

Onderhandelingen

Het is nog altijd onduidelijk of Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey definitief hun handtekening gaan zetten onder een nieuw contract. Volgens Overmars wilde Ajax de jongelingen tijdens de coronacrisis een nieuwe aanbieding doen. 'Maar dat was een beetje lastig, omdat ze liever om de tafel willen zitten. Dat hebben we toen niet gedaan, omdat je dan met grotere groepen komt te zitten. Dus in juli pakken we dat weer op.'

Volgens Overmars zullen de meeste jongens wel snappen dat ze dit traject moeten doorlopen, al lijkt het ongeduld vooral iets van deze tijd te zijn. 'Dat wordt steeds erger. Familie en agenten worden gek gemaakt door Europese clubs die ze graag willen hebben. Ik hoor niks anders. Iedereen die ik spreek zegt: hij kan naar United, hij kan hier naartoe. Joh, als je denkt dat je het daar beter hebt dan moet je gaan.'

Een recent voorbeeld van iemand die via Jong Ajax is doorgestroomd naar het eerste elftal is Ryan Gravenberch. 'Daar hebben we ook mee moeten stoeien door te zeggen: zorg maar eens dat je de beste bent. Daar komt een beetje dat psychologische vandaan, want het is soms niet gemakkelijk. Daar was hij na een moeilijke periode wekelijks de beste en nu gaat hij hopelijk een geweldig jaar tegemoet.'

Denk jij dat Chelsea en Manchester City met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Laat ze maar lekker even zweten, is goed voor ze. Ach alle 3 de genoemde jongens zullen zich denk ik niet zo snel gek laten maken door het snelle geld in het buitenland. Ze weten alle 3 dat de kans ontzettend groot is dat ze het eerste gaan halen binnen nu en 2 jaar.
0 0
Ar
Hansen, Brobbey en Unuvar.
Voorhoede Jong Ajax komend seizoen. Danilo er nog achter.
Kijken hoe Gravenberch en Ekkelenkamp zich ontwikkelen. Kunnen die echt bij het eerste aanhaken?
Lang, Marin, ik ben wel benieuwd waar iedereen nu staat.
Wie kan wat brengen?
0 0
14AJAX14
goede teksten van overmars... wat is de situatie van unuvar?
0 0
wolterx
Kan pas volgend jaar langdurig tekenen aangezien hij net een week 17 is. Zijn wel al met Rensch en hem bezig naar het schijnt.
0 0
Web
Spelers zijn ongeduldig
Willen gelijk een basis plaatst tegenwoordig
Worden gek gemaakt door de clubs in Europa
Heel slecht voor het doorontwikkelen
Ik ben er van overtuigd als Schuurs er nog een jaartje bij Fortuna was gebleven, hij nu veel verder was, vertrouwde omgeving voor een bescheiden speler is veel beter. De stap is niet direct voor iedereen weg gelegd
Frenkie is ook voorzichtig gekomen. Was hij beter geweest als hij eerder naar Ajax was gekomen? Ik betwijfel dit
2 0
AjaxDaniel
Ongeduld zou echt een onzin reden zijn van die talenten. Alsof je bij een United, City, PSG of welke poenclub dan ook wel meteen in de basis staat. Die clubs beloven je gouden bergen maar hoeveel spelers maken nou succesvol die stap? In Nederland eigenlijk alleen Ake in mindere mate want die speelt bij Bournemouth.
2 0
Ajax27
Prachtig ja Ake... bij Bournemouth. Gewoon een enorm talentvolle jongen van Feyenoord die net als Wijnaldum er ook voor had kunnen kiezen om naar PSV of Ajax te gaan. Daar uitgroeien tot een populaire back, een hoop duels in de benen, CL en EL voetballen en dan had ie 2-3 jaar geleden al uit veel grotere en mooiere clubs kunnen kiezen. Het is gewoon doodzonde. Uiteindelijk komt ie wel bovendrijven want als ie het zo blijft doen verdient ie binnen 2 seizoenen een stap naar een subtopper. Maja dan is ie al 27. Een groot talent als Aké had een veel mooier pad kunnen bewandelen.
0 0
Amsteraaij
Maar hij speelt nu toch al een paar naar premier league? Dus elk jaar twee potten tegen man city, man u, arsenal, t*fus spurs, Liverpool, Chelsea. Dat zijn al twaalf echt dikke potten. Wordt je ook niet slechter van lijkt me
0 0
Ajax27
True, maar hij had ook met 18-19 jaar voor Ajax/PSV kunnen spelen. Daar 3-4 jaar kunnen spelen, meer dan 100 wedstrijden in de benen, CL en EL in de benen en dan met 21-23 jaar kunnen vertrekken naar de (sub)top van Europa. Tuurlijk is het mooi dat je in de Premier League voetbalt, en dat al als basisspeler vanaf z'n 22e. Maar bij een club als Bournemouth verlies je 8/10 keer van die mooie clubs die je opnoemt. Ik zeg alleen dat als ie voor de geleidelijke weg had gekozen, hij nu wellicht zelf voor 1 van die 6-7 topclubs in Engeland had gespeeld.
0 0
Web
Eens
0 0
Ozymandias
Heb je liever geen uitzicht op speeltijd bij een club waar je zo'n miljoen per seizoen verdient of bij een club waar je zo'n ton per seizoen verdient? Het enige wat Ajax dit soort talenten te bieden heeft is uitzicht op speeltijd in het eerste. Als dat uitzicht wegvalt heeft Ajax ze veel minder te bieden dan Europese topclubs.
2 -2
Web
Spelers moeten dit zelf afdwingen en zorgen dat ze minuten kunnen maken
Hier kun je nooit beloftes in doen
Donny is ook geleidelijk gekomen. Onder Frank al als Klaassen geblesseerd was.
Donny heeft wel geduld getoond in zijn loopbaan tot nu toe
Hij heeft ook de mogelijkheden gehad. Maar eerst een basis plaatst bij Ajax. Dan pas verder kijken
Maar het geld is zo verleidelijk
0 0
Joseph
Uitzicht op speeltijd is bij Ajax altijd beter dan bij de clubs die zaakwaarnemers laten vallen om Ajax onder druk te zetten.

Nouri kreeg op zijn 16e al 2,5 ton, ik denk niet dat deze jongens op hun 18e een ton krijgen..
0 0
DarkChild
Juist. Daarbij is Ajax overigens ook niet het enige team in Europa waar jeugd de kans krijgt en waar aanvallend gespeeld wordt (als je dus wél voor speeltijd én het geld wil gaan)
Daarnaast heeft het gaan naar een echt grote Europese club ook als voordeel dat je net zo goed een stempeltje krijgt als bij ons "Komt van City, dus zal wel wat kunnen"

En als echt alles mislukt kan je altijd nog terug naar Nederland.
2 0
MH1988
Dat eerste ben ik met je eens, genoeg clubs die leuk voetbal laten zien met jeugd.

Dat laatste ben ik absoluut niet me je eens!

Er lopen bij pak m beet NAC en Roda huurlingen van City rond die t daar niet laten zien.. Die komen na hun 3 jaar in de jeugd van City gewoon bij fc Volendam terecht voor een grijpstuiver! Het is absoluut niet gezegd dat als je van een club als City komt dat je dan eerst naar een Everton kunt en dan daarna nog naar AZ. Scouts zijn niet helemaal achterlijk.
0 0
DarkChild
Tuurlijk die zijn er ook, omdat clubs als City en Chelsea steeds meer 'gaan pakken'. (gaat goed ook, regelgeving daartegen, maar dat even terzijde) Toch kom je daarmee wel in een poeltje terecht van gelieerde clubs en makelaars.
0 0
trooop
'Joh, als je denkt dat je het daar beter hebt dan moet je gaan.' Geweldig om te horen, een td die er zo in staat. In plaats van angst voor die blaaskaakjes en hun gevolg, en voor de achterban. Dit is zelfverzekerd besturen.

Des te jammerder is het dat een deel van de aangekochte spelers zo slecht is. Dat ondergraaft die zelfverzekerde teksten nogal. 'Laat maar zien dat je beter bent'? Nou, de meesten zijn allang beter dan bijvoorbeeld een alvarez. Die mag wel gelijk in het eerste laten zien dat hij het niveau niet aankan, tegen een ongetwijfeld vele malen hoger salaris. Dat is verre van ideaal.
8 0
trainerdv
Prachtige uitspraak inderdaad en helemaal waar. Bijna niemand heeft het beter als talent als je huis en haard achterlaat voor een club waar je niemand kent. het ongeluk ligt op de loer.. Verder niet te zwart wit denken over de aankopen joh. Iemand hoeft niet per se een flop of een superaanwinst te zijn. Alvarez heeft gewoon zijn steentje bijgedragen aan het kampioenschap en het behalen van de CL groepsfase.
2 -1
Web
Alvarez heeft helemaal niet zo veel gebracht, niet overdrijven
Hij is een aankoop, en krijgt dus veel meer kansen. Anders is zijn marktwaarde nog minder
Schuurs heeft niets minder laten zien dan Alvarez, maar kun je makkelijker op de bank zetten. Zo werkt het wel
0 -1
trooop
Niet te zwart wit denken - goed punt, maar een flop blijft een flop.
0 0
AjaxDaniel
Daarnaast gaan de grote talenten 2 ton op jaarbasis verdienen. Daar werkt Jan Modaal ruim 6 jaar voor. En zij doen het ook nog is met iets wat ze leuk vinden. Ik hoopte dat corona een beetje realiteitsbesef zou terugbrengen in het voetbal maar het lijkt er niet op.
1 0
wolterx
2 ton met 16 ja, niet met 18. Spelers als Thethani, Solomons en Mendez verdienen al meer dan 2 ton bij Ajax. Je kan niet verwachten dat je Hansen, Brobbey en Taylor bijvoorbeeld samen vast kan leggen voor bedrag lager dan wat Botman krijgt. Danilo uit Jong Ajax moet "gewoon" minimaal 436k gaan verdienen op jaarbasis, hij loopt een serieus risico door die net 18 jarige voorbij gestreefd te worden. Dan ben je al talent gek als je je langdurig gaat binden aan een jeugdsalaris.
0 0
Ferd
Nee, dat hoeft Danilo niet te verdienen omdat hij jong is. Jonge buiten EU spelers hebben een lager minimaal salaris
0 0
Antafca
die blijven heus wel hoor als ze beetje verstand hebben.. niks gehoord over marin in dit interview, wat zal er met hem gaan gebeuren?
0 0
VoorOnzePloeg
Ik denk dat hij gewoon blijft en een 2de kans krijgt
0 0
VoorAltijdNummer14
In Marc I trust!
1 0