'Ajax en Bayern naderen elkaar tot enkele miljoenen'

BartVeenstra, 08-02-2020 om 08:00, 49572 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax en Bayern München zijn elkaar 'tot op enkele miljoenen' genaderd als het gaat om een transfer van Sergiño Dest. Dat melden bronnen rondom Ajax aan De Telegraaf. De Duitse topclub 'heeft zich vastgebeten in het aantrekken van Dest en laat niet meer los', aldus de ochtendkrant.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zette aanvankelijk in op dertig miljoen euro, terwijl Bayern München in de winter al een bod deed van twintig miljoen euro. Dat bod werd geweigerd en nu is de verwachting dat men bij Ajax genoegen neemt met een bod van 26 miljoen euro.

Dest verlengde in september nog zijn contract tot medio 2022 en de rechtsback, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft, kwam lange tijd niet voor in de rijtjes met mogelijk vertrekkende spelers. Dat Ajax hem nu wil verkopen, past bij het beleid van de club, zo schrijft De Telegraaf. De directie wil namelijk meedenken met spelers die hun waarde hebben gehad en een toptransfer kunnen maken.

Tot slot laat De Telegraaf weten dat Dest zelf wel oren heeft naar een overstap naar Bayern München. Zijn management zou in de startblokken staan om te onderhandelen met de Duitse topclub over de voorwaarden van zijn contract, al heeft Ajax daarvoor nog geen akkoord gegeven.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij FC Utrecht? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Ajax Showtime is bezig met een tevredenheidsonderzoek. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Lol. Zal allemaal wel. 26M en zonder rechtsback zitten. Tuurlijk. Dest komt trouwens net kijken. Moet zijn waarde nog bewijzen en is een toekomstige parel.

Volgende keer wel wat beter je Dest doen Telelullo's.

Leef mijn hele leve in Amsterdam en heb het altijd een walgelijke natte krant gevonden.
0 0
DiAngelo
Als t allemaal waar is denk ik dat Dest iets probeert te forceren (salariswensen) en dat Ajax niet zover wil gaan. Dest volgt enkel het pad wat al meer spelers met een aflopend contract/ nieuw aanbod hebben gedaan. Ik geloof niet dat hij nu al naar Bayern zou willen. Maar je weet het niet, het is een amerikaan en die dromen groot. Geweldige speler, voor nu nog vooral voor Ajax en de eredivisie...
0 0
3sterrenAjax1
dest wil zn contract niet verder verlengen dan 2022. dus dat betekent dat je alleen deze zomer (met nog 2 jaar contract) nog een flinke transfersom kan vragen. dus dan moet je hem wel verkopen.
0 0
JanTa
Voorop gesteld ik vind het zonde dat Dest vertrekt maar als Bayern komt met een meer dan serieuze interesse en Marc denkt, laat ik dan maar een belachelijk bedrag op tafel gooien dan gaan ze vanzelf wel weer weg maar niet wetend, dat het voor hun geen probleem hun was. Wees eerlijk, ik beschouw Dest nog steeds als een talent en als er dan 26 miljoen voor hem betaald wordt dan word het verdomd moeilijk om dan nee te zeggen.
0 0
ajaxrulesz
Ajax moet wel gaan uitkijken dat er dadelijk niet 5 sterkhouders gaan vertrekken. Want een psv lacht zich alweer in het vuistje. Die ronselen toch wel ieder jaar overal en nergens een paar internationals slim binnen zoals Rodriguez etc. Terwijl wij het al meer moeten hebben van jonge talenten en als die nu ook al willen vertrekken. een vertrek van alleen al Dest, ziyech en onana zou desastreus zijn voor ajax maar daar zal het niet bij blijven. ook vd Beek zal vertrekken en Neres en mischien Tagliafico wel dan is het hek van de dam en moet er veel aangekocht worden. En daar wringt het schoentje bij Ajax al jaren, het contrast tussen de aankopen is nog veelste groot, er wordt nog regelmatig brandhout aangekocht, je moet je afvragen: wordt de aankoop een Orejuela of een Sanchez.
1 0
Joodhannus73
Dom, dom, dom! En 26 miljoen is wederom een fooi. We hebben prutsers aan het roer. Gekmakend!!!
0 0
ErikFrenkHuntelaar
In het geval van Dest is dit toch absurd veel? Waarom vind je 26 miljoen voor een talent een fooi?
Ik weet dat het andere tijden zijn, maar deze transfer is vergelijkbaar met die van Ryan Babel naar Liverpool destijds. Compleet absurd en eigenlijk een gok.
0 0
ajaxrulesz
wat hier al meermals is geopperd door een persoon, lijkt het erop dat deze speler echt wegwilt, dan houd het maar op en moeten ze hem maar verkopen. dan is 25 miljoen voor een jeugdspelers die 0 euro heeft gekost eigenlijk best lekker, maar kwalitatief is dit niet gunstig natuurlijk voor ajax. Het gegeven dat we nu met veldman of mazraoui daar moeten spelen wordt men niet zelfverzekerder van. Ik denk ook niet dat dat een postitie is waar ajax veel geld aan gaat uitgeven, je kunt dus alweer stellen voor volgend seizoen dat we op de rechtsback achteruit gaan. en die Timber kost ook tijd etc nodig en voordat hij op dat niveua Dest als hij dat uberhaupt haalt ben je zo alweer 3 kwart jaar verder. Veldman en mazraouir vind zowiezo minder dan dest.
1 -1
ajax4lifebaby
Hij is wel echt handig met de bal ja, als hij nog niet beter gaat verdedigen is het eigenlijk een koopje voor Bayern.
0 0
Ozymandias
Ik vind het huidige beleid van Ajax waarbij ze bij een goed bod van een Europese topclub een speler proberen te overtuigen om langer in Amsterdam te blijven (onder meer door een salarisverhoging te bieden) maar uiteindelijk de keuze aan de spelers zelf overlaat prachtig. Het geld wat Ajax voor dit soort transfers krijgt kunnen ze investeren in het salarishuis. Daarbij kan Ajax een deel van het geld opzij zetten om aanbiedingen van clubs buiten de Europese top te weinigeren ondanks dat ze in de toekomst (bijvoorbeeld door een aflopend contract) dan minder aan zo'n speler zullen verdienen. Ajax moet een club worden die hun belangrijke spelers alleen aan Europese topclubs kwijtraakt en liever een belangrijke speler transfervrij kwijtraakt dan dat ze die speler een jaar eerder aan een club uit de Europese subtop verkopen. Zo kan Ajax een duidelijke status binnen het Europese voetbal krijgen.
2 -1
Minsc
Dus als Ajax meer geld binnen krijgt kunnen de salarissen omhoog? Duh.
0 0
BrandjeXL
Je salarishuishouding zijn vaste kosten. Transfers zijn dat niet. Nooit doen dus wat jij zegt want zo "dwing" je jezelf te verkopen van spelers. Verder spreek je jezelf ongelooflijk tegen. Enerzijds wil je de salarissen verhogen dmv transfers maar je beste spelers wil je best transfervrij laten gaan. Hoe wil je dan je salarishuishouding verhogen??
0 0
Ozymandias
Ajax gebruikt tegenwoordig een deel van de transferopbrengsten om de salarissen van hun belangrijkste spelers te verhogen. Ik stel dus helemaal niets voor wat Ajax niet al sinds de zomer van 2019 doet. Zo hebben ze de salarissen van spelers als Tagliafico, Ziyech en Vd Beek kunnen verhogen. Je dwingt jezelf ook niet om spelers te verkopen. Wat je doet is een deel van het geld wat je voor verkopen krijgt opzij zetten om daarvan de hogere salarissen te betalen. Als je tien miljoen euro opzij zet kan je een speler een salarisverhoging van twee miljoen per seizoen in een contract met een looptijd van vijf seizoenen geven. Je neemt zo dus geen voorschot op toekomstige inkomsten maar gebruikt inkomsten die al binnen zijn gekomen.

Ik spreek mijzelf ook helemaal niet tegen. Ik zou de belangrijkste spelers niet aan clubs onder de Europese top verkopen maar ik ga ervan uit dat een aantal van deze spelers naar de Europese top zal vertrekken en dat geld kan Ajax gebruiken om 1) het salarishuis te vergroten en 2) het "verlies" wat Ajax maakt op de paar belangrijke spelers die niet naar Europese topclubs vertrekken op te vangen.
0 0
Pheadrus
Doodzonde als hij gaat, hij is net 19. Hij heeft nog maar 16 ED wedstrijden en 18 KKD wedstrijden gespeeld. We hebben te weinig van hem kunnen genieten. Hij brak wel heel snel door en stond er meteen. Hij heeft ook nog 5 CL wedstrijden gespeeld en 3 CL voorbereiding. Heel knap en een groot talent. Ik snap BM wel maar voor ons is het zonde.

Het is wel zo dat als een speler in wil gaan op een aanbieding, dan kun je niet anders dan er zo veel mogelijk uit te slepen voor Ajax. Een speler met tegenzin vast houden gaat niet (zie Kluivert). Stel dat je 27 miljoen vangt, dan is dat pure winst omdat hij uit de eigen jeugd komt.
1 0
Cupmetgroteoren
Kan me voorstellen dat Dest niet zo goed ligt binnen de club. Hij doet in feite wat hij wil en houdt weinig rekening met anderen. Ondanks het advies van mensen binnen de club heeft hij voor de VS gekozen. Daarnaast zomaar Qatar verlaten en de boel in de steek gelaten. Volgens mij zijn ze hem liever kwijt, anders valt het gewoon niet te verklaren dat ze zo snel een talent verkopen.
2 -1
geDaante
Good for him, dat ie kiest voor wat hij wil, en zich niet laat leiden door anderen of andere belanghebbenden.

Zou wel heel triest zijn als mensen binnen Ajax zijn keuze voor de VS kwalijk nemen. Ook een logische keuze trouwens, daar die eeuwige incompetente mensen bij de KNVB hem zijn hele jeugd niet op waarde hebben geschat.

De boel in de steek laten? Absurde actie van Ajax naar Qatar te gaan, puur voor die 7 ton.
1 0
MPAjax
speelt al sinds de jeugd voor de vs en is omdat hij int. van de vs is niet zeker van veiligheid in qatar als men zo hardcore de boel daar op stelten zet vanuit het WH

overmars heeft duidelijk laten blijken met nee en een hoog bedrag dat ze hem niet kwijt willen, dacht dat je dat nu wel begrepen had en hij doet gewoon zn werk waar hij zn contract heeft getekend en dat is bij ajax
0 0
Pheadrus
Pure speculatie?
1 0
MPAjax
voornamelijk aannames zonder zich verdiept te hebben
0 0
Cupmetgroteoren
Er is nog nooit een doorgebroken jeugdspeler na een jaar verkocht. Dat zet aan het denken.
0 0
MK77
Behalve Justin Kluivert, Riedewald en Denswill
0 0
PetrosQ
Misschien is dit het wel inderdaad. Dan is dat op zich ook al weer te begrijpen. Dest toont ook al heel lang aan een betere back te zijn dan Mazraoui. Toch heeft die laatste er de laatste tijde geregeld gestaan. Dan lijkt er toch meer achter te schuilen dan het oog waarneemt.
0 0
b.hulshof
Slecht signaal naar de jeugd, je moet gewoon pas spelers laten gaan die 3 jaar basis speler zijn geweest. Met Mazraoui, Veltman en Timber heb je wel genoeg opties voor die positie maar Dest is gewoon een niveau hoger.
1 0
14AJAX14
Gewoon heel dom dit, hoe ga je nu Gravenberch houden als Juve op de stoep staat in de zomer?
Die zegt dan; ja Dest mocht ook naar Bayern waarom ik niet naar Juve...?
1 -1
pinballmagic
Ja want jij bent groot en ik ben klein.
En dat is niet eerlijk
0 0
ErikFrenkHuntelaar
Ik denk niet dat een zaakwaarnemer, die op het hoogste niveau opereert als argument gebruikt: 'ja maar Dest mocht ook'. Ik zou dan iig spontaan in lachen uitbarsten van zo'n zwak argument.
0 0
Cupmetgroteoren
Iedereen mag weg voor het juiste bedrag. Dest en Gravenberch zijn niet de grootste talenten.
1 0
PetrusKeizer
hoe is t mogelijk. ik ben t voor de verandering ns met je eens. dat valt ff tegen, zeg...
0 0
PetrosQ
Gravenberch speelt één keer een mindere wedstrijd, maar is nog altijd één van de grootste talenten van Ajax. Alleen Unuvar heeft meer potentie, maar zal zich ook moeten blijven ontwikkelen.
0 0
ajaxrulesz
Ja maar niet na 8 maanden!.
1 0
MarLuuk76
Gaan Svensson denk ik transfervrij overnemen. Samen strijden met Nous, en van het geld van Dest de rest van het team behouden en versterken.
0 -1
ajaxrulesz
Lekker met mazroui spelen volgend seizoen, kwalitatief 2 stappen achteruit. Vooral meteen toegeven aan eerste beste miljoenenbod. Alsof we nog niet genoeg geld hebben.
2 -1
stopperspil
Koopje. Eén van de weinige Ajacieden die een man kan passeren met een dribbel en schijnbeweging terwijl de Ajaxfilosofie toch vooral snel positiespel is.
2 -1
Kikke
begrijp je er weinig van, Ajax filosofie is juist allebei, individueel goed zijn, kunnen dribbelen, mannetje uit kunnen spelen et cetera, maar ook idd positiespel, laten we het totaal voetbal noemen, pffff betekent alle facetten van het voetbal kunnen, mee helpen verdedigen, met zijn alle aanvallen, wel met tactiek, niet als kip zonder kop met zijn allen naar voren, en de verdedigende taken vergeten, nee ook weer met zijn alle verdedigen wat ik al eerder zei. Maar van die filosofie zie je de laatste wedstrijden weer wat minder en ook het verkoop van talenten, of ajax jeugd, wel lekker voor de eredivisie, de toekomst leidt niet meer op voor Ajax een maar voor heel de eredivisie, ook een sociaal programma van Ajax?
0 0
Bjorn
Dest moet eigenlijk gewoon nog drie jaar voor Ajax spelen en titels winnen, maar als Bayern Munchen komt met zo'n zak geld is het lastig. Zowel voor Ajax als door Dest.

Vanuit de jeugdopleiding gekeken aan de ene kant het bewijs dat Ajax keer op keer spelers aflevert aan de Europese top (positief), aan de andere kant een slecht signaal als ze op hun 19e al vertrekken.
0 0
wladimir
Met de uitschakeling in de Champions League en de blessure van Veltman is zijn marktwaarde niet heel erg hoog. Ook Mazraoui is twijfelachtig dit seizoen. Waarschijnlijk levert Dest het meeste geld op, terwijl er twee gelijkwaardige vervangers onder contract staan. Logisch dat Ajax akkoord gaat met 26 miljoen na een jaartje in het eerste van Ajax.

Tagliafico zal ook vertrekken. Blind, Martinez, Familio-Castillo en Salah-Eddine staan klaar om hem op te vangen. Ook voor van de Beek staat een vervanger klaar.

De vervanger van Ziyech (Ünüvar) zal er deze zomer nog niet klaar voor zijn. Ook zie Scherpen of Kotarski Onana niet doen vergeten. Neres kan door zijn blessure nog wel een jaartje bij Ajax blijven.
0 0
BrandjeXL
Dest is een aardig talent. Helemaal niet bijzonder, net als Nous trouwens. Het wordt wel een keer tijd we een echt goede stabiele rechtsback halen zoals Trabelsi. De backs daarna kwamen heel snel maar geen van allen was stabiel en vielen ver terug.
3 -4
MPAjax
DEST IS 19 EN TRABELSI WAS 24 JAAR, WAAR HEB JIJ HET OVER? Dest moet nog 24 jaar worden over 5 jaar dan is hij wel een stabiele back als hij doorgaat, één die beter is dan trabelsi ooit geweest is maargoed dat gaan we op deze manier dus nooit meemaken.
1 -3
Cupmetgroteoren
Trabelsi was één van de beste backs van Europa toen hij bij Ajax speelde. Beter kun je ze niet vinden.
2 0
Ozymandias
Ik geloof er niets van dat Dest ooit beter zal worden dan Trabelsi was. Trabelsi is met afstand de beste rechtsback die Ajax ooit heeft gehad. Een back die zowel verdedigend als aanvallend geweldig is komt zelden voor.
3 0
PetrusKeizer
zo is het. Dest heeft in de verste verte niet de kwaliteiten van Trabelsi. Wie anders beweert is n beetje in de war.
0 0
Bky
Als je je rechtsback met potentie na een seizoen uit de basis gooit voor een nieuwe rechtsback, die je daarna na 16 potjes alweer voor 26 miljoen verkoopt, krijg je nooit je "stabiele back".
7 0
godlike
Een mooi bedrag voor een speler die nog maar zo weinig gespeeld heeft en waarvan natuurlijk nog niet zeker is of hij de zich blijft ontwikkelen. Het is geen toptalent, nooit geweest. Al moet ik zeggen dat ik het wel in hem zie, hij kan zeker een Europese (sub)topper worden. Hij heeft een ongekende drive en ook voetballend kan hij prima mee. Verbeterpunten heeft iedereen op die leeftijd. Het is dus een afweging maken, als je hem verkoopt dan voor een heel goed bedrag. Ik dacht zelf aan 30. Zo niet zie ik hem zeker een topper worden bij Ajax. Wie komt er uit de jeugd op deze positie aan?
0 0
14AJAX14
Wederom basispelers verkopen, die en te jong zijn en nog lang niet klaar zijn bij Ajax.
4 0
Red Devil
Zien alleen maar het geld die gasten.
3 -1
14AJAX14
WTF!!?
3 0
GerardAjax26
Ajax is niet van plan om grote talenten van achttien en negentien jaar te verkopen. Overmars is niet bereid om mee te werken aan verkoop van jonge spelers. "Als wij spelers van 18 al gaan verkopen, dan kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding ook op slot doen."

Dit zei hij anderhalf jaar geleden. In dat zelfde interview gaf hij aan dat geld geen thema was. Waarom zou je dan Dest nu al willen verkopen?
8 0
14AJAX14
knal het op een spandoek aub...
1 -1
Ajax4life16
Misschien gaat Overmars erin mee zodat Alvarez of Schuurs op RCV kan en Veltman met Nous kan concurreren? Anders snap ik niet dat je hem laat gaan.
0 -1
4xEC1
Maar dan verkoop je, met alle respect voor deze echte Ajacied, Veltman toch eerder??? En een jongen voor de toekomst ga je dan wegdoen?? Ongelooflijk.
2 -1
Hollister
geloof mij maar, maar Veltman gaat zeker ook voor de volgende stap.. maar dat zal waarschijnlijk maar voor een 5 tot 10 miljoen zijn.. omdat hem dat gegund wordt.. iets wat ik nog steeds niet snap.. ook voor dit soort spelers kan je nog gemakkelijk 15 tot 20 miljoen krijgen (geef dan bv 10% aan hem)
0 -1
4xEC1
Het gaat mij niet om de bedragen, gaat mij meer om dat Ajax zijn eigen beleid omgooit als het Dest echt wil verkopen. Doodzonde.
0 0
Web
Antony of Dest
Een keer raden
0 -1
4xEC1
Goede verdedigers heb je net zo hard nodig als goede aanvallers hoor. Maar misschien is dat wel de reden dat ze Dest willen verkopen om Antony te kunnen kopen. Dit seizoen komt er minder binnen door de CL uitschakeling natuurlijk. Maar ik vind Veltman niet meer kunnen en dan doe je een speler die een van de volgende sterkhouder kan worden bij Ajax weg. Onbegrijpelijk.
2 -1
BrandjeXL
Zoveel minder komt er niet binnen want er moet ook veel m minder aan premies betaald worden. Daarnaast heeft Ajax poen zat en ze hoeven echt niet verkopen om te kunnen kopen.
0 0
4xEC1
Ik denk dat Ajax ook dat "poen zat" wil behouden. Als je zo gaat denken blijf je juist niet rijk.
0 0
Benijax
26 miljoen voor een speler die niet eens een vaste plek heeft in het elftal? Hoe goed of niet goed Dest ook is, ik zou als Marc Overmars niet eens twijfelen. Pak aan en we gaan weer verder. Als we deze gekte niet gaan veranderen gaat het voetbal echt naar zijn klote. Dest die bijna net zoveel op brengt als Bergwijn. Het hek is werkelijk van de dam. Dat neemt niet weg dat ik Dest een meer dan verdienstelijke Ajacied vindt. Goede voetballer met een fantastische drive. Maar Ajax is gek als ze deze bedragen gaan negeren.
4 -2
PetrosQ
Misschien wel waar, maar op deze manier kan je niets opbouwen. Het zou mooi zijn als Ajax niet alleen opleidt, maar ook geniet van spelers die zich goed ontwikkeld hebben. Dat krijg je ook wat meer terug in de vorm van prestaties. Nu wordt elke speler die één of twee jaar een beetje leuk voetbalt verkocht aan een grote buitenlandse club. Stel je kan spelers als De Jong en De Ligt behouden (natuurlijk wel een andere categorie) en nu Dest, dan kan je stelselmatig hoge ogen gooien in Europa. Doordat jonge spelers snel vertrekken, moet je elke keer weer opnieuw opbouwen en hopen dat er een goede speler doorstroomt of wordt gescout.
1 0
Chiesaneres11
Wij doen toch precies zelfde met spelers kopen? Als ze lager niveau opvallen halen wij ze ook.. we houden ze al langer aan boord dan vroeger..
0 0
4xEC1
Sorry hoor, maar wat verwacht je nou van een speler die eigenlijk net komt kijken? Dat hij nu al een onbetwiste basispeler moet zijn? En Ajax moet dus een opleidingsclub blijven voor de Europese (sub)top? Ik snap echt niet dat velen hier het er mee eens zijn als er maar veel betaald wordt. Dan kan je blíjven bouwen aan een nieuw elftal en dan ben je weer terug bij af. En je ondermijnt je eigen nieuwe beleid ermee dat je spelers langer wil binden om bij de top te blijven. Want dat willen we allemaal toch? Of gaat het om het banksaldo van Ajax?
0 -1
PetrosQ
Zonde als ze dit doen. Het geld hebben ze niet per sé nodig. Ajax heeft genoeg geld op de bank om meerdere Zuid-Amerikaanse talenten binnen te hengelen. Daarnaast is Dest een groot talent, die zich nog goed kan ontwikkelen bij Ajax. Persoonlijk zie ik hem liever op de back dan Mazraoui. Misschien is Mazraoui tactisch sterker, maar speelt vaak erg slapjes. Dest staat er altijd en is daarnaast ook erg dreigend. Verdedigend laat hij zelden steken vallen, terwijl Mazraoui dat wel doet. Daarom beticht ik Dest meer potentie toe dan Mazraoui en daarom moeten ze Dest nog minstens 3 jaar behouden.
4 -1
wendoo9
Erg jammer om deze jongen te laten vertrekken. Deze jongen kan echt een topper worden. Hij is snel, een mooie techniek, en die blijf maar gaan. Aan de andere kant heb je het gaat door het missen van de Cl gelijk gedicht. Maar blijft wel zonde als hij zou vertrekken.
1 0
ovopiet
Vorig jaar was Mazraoui de revelatie. Het nieuwe seizoen is hij zoekende en een stuk minder.
Dit is pas Dest zijn eerste seizoen. Het zit hem allemaal mee nu. Hij krijgt echt nog een terugval in het volgende seizoen.
Maar ik zou gewoon vasthouden aan de eerste vraagprijs.
1 0
DaNaRWaL
Nous heeft meer waarde gehad vorig jaar, dus geef hem weer lekker het vertrouwen en verkoop Dest voor dit astronomische bedrag!
1 -1
Kingoffdatoilet
Haha die reden die de Telegraaf noemt waarom Ajax nu wel wil verkopen is ronduit hilarisch. Hij heeft z'n waarde gehad. Hahaha.
6 0
RusselWestbrook
Je hebt zeker niet gezien dat Dest al 4 jaar in de basis staat? Kan gebeuren. Ik denk dat we dat allemaal gemist hebben.
2 -1
Wieno
Zou er iets zijn voorgevallen op of na het trainingskamp, waar hij vertrok? Wellicht dat hij hier toch op is aangesproken en dit als trotse Amerikaan niet kan verkroppen en het TH hem niet professioneel genoeg vindt?
0 -2
RusselWestbrook
Ik heb gehoord dat ie stiekem een suikerspin gekocht heeft op de lokale kermis, dit terwijl de hele selectie een balansdag had.
1 -1
Wieno
Nou lopen zeuren over de aanslag in Iran terwijl je in Qatar zit. Alsof terroristen zich druk maken over een jonge speler van Ajax. Dan vind je jezelf belangrijker dan het team of je luistert teveel naar je management.
0 0
RusselWestbrook
Als je de situatie zo simpel voor wilt stellen, dan ja, dan was het belachelijk.

Maar het was wel wat meer dan dat hè?

Het was de moord van een Iraanse leider op Irakees grondgebied door de Verenigde Staten. De nationale ploeg van de VS zou ook naar Qatar gaan, maar heeft die geannuleerd wegen gevaar.

Weet je wie daar onderdeel van is, van de nationale ploeg van de VS? Sergino Dest.

Mensen moeten ophouden met complexe problemen en situaties zo simpel mogelijk voor te willen stellen om zo tot een super simpel antwoord te komen. Dat antwoord is namelijk bijna altijd fout.
1 0
Wieno
Tja ik vind een compleet team wel iets anders dan een individuele speler. Maakt verder ook niks. Als je er 26 miljoen voor kunt krijgen, dan moet je hem gewoon laten gaan.
0 0
mgtow
Psv praktijken bij Ajax! Foei! Dan moet hij maar naar die club toe gaan ook. Dumfries staat toch in de belangstelling van Real Madrid. *komt niet meer bij van het lachen*
0 0
koppensneller
Trotse Amerikaan??? Hahaha, zo trots dat hij tot voor kort niet eens Engels sprak. Hou toch op. Soms zijn de zaken erg eenvoudig, niet overal een complot of intrige achter zoeken.
6 0
Wieno
Waarom kiest hij dan voor Amerika, terwijl je ook voor het Nederlands elftal kunt kiezen? Kan alleen maar met trots te maken hebben. Voetbal zal daar nooit volledig doorbreken. Gaat niet om complotten of intriges, maar om teambelang. Als je kijkt naar de teambalans, vind ik Dest meer een eenling die zich weinig van het teambelang en/of de club aantrekt.
0 0
MK77
Zou op termijn Quinten Timber een optie op die positie zijn? Die heeft aanvallend wat meer in zijn mars dan zijn broer
0 -2
Boer Gijs
Belachelijk om te verkopen. Dat doe je in 2021 maar op zijn vroegst.
0 -1
036AFCA97
Ik vind het wel zonde. Vind Mazraoui en Veltman allebei top en Dest vind ik echt een leuke speler. Op alle posities vertrekken al toppers in de zomer en dan nu de rechtsback ook nog.

Ajax moet echt 70 miljoen in de selectie gaan pompen, anders ben je weer een net niet ploeg.
0 -3
AFCAMM
Niks tegen Dest hoor, maar het is toch geen gearriveerde speler ‘die zijn waarde heeft gehad’?

Hij speelt net in het eerste. Als dit zijn vijfde seizoen was, was het een ander verhaal. Maar kom op..
5 0
4xEC1
Ik snap er echt helemaal niks van hoor, dit zou ook het nieuwe beleid van Ajax zijn. Staat juist haaks op het nieuwe beleid dat spelers langer bij Ajax blijven om dus bij de top te kunnen blijven. En dan geef je weer hele andere signalen af naar o.a. de jeugd dat ze best snel naar het buitenland kunnen. Waar is Ajax mee bezig??
0 0
BrandjeXL
Wellicht vinden Overmars en TH helemaal niet zo bijzonder. Iets wat ik best kan begrijpen. Dan is 26 miljoen een prima deal.
0 0
AFCA-B93
Ja vind het ook een heel slap stuk van De Telegraaf. Over onzin uitkramen gesproken..
1 0
vdhaas
Als er een positie is waar je het kan opvangen is het rechtsback. Ieder jaar staat er vanuit de opleiding wel een nieuwe en je hebt mazraoui en veltman al
1 -1
dennisindoor
heel mooi.... een verdediger die niet kan verdedigen verkopen voor een mooi bedrag... nu hopen dat ze wel een RB kunnen vinden die kan verdedigen...want mazraoui is alleen een backup...zoals die loopt te slapen in het veld.
0 -2
davidsglory
Dit moet toch met Eth te maken hebben die daar dan coach wordt
0 -6
JanBiesbos
Hoop geld voor een back
0 -1
HarryHarHar
Is dit nou het beleid van ons alles Ajax, zodra op een speler geboden word dan ook maar verkopen, zo krijg je toch nooit de beoogde aansluiting met de Europesche top zo krijg je toch nooit een ingespeelde selectie (wat de top wel heeft verkoop overbodige spelers dan word de salarishuishouding ook een stuk gezonder... zo dik zitten we niet in goede rechter verdedigers...
4 -5
Siemmie
Uh nee? Heb jij de afgelopen 2 jaar onder een steen gelegen ofzo? Volgens mij heeft Overmars de afgelopen transferperiodes zijn poot behoorlijk stijf gehouden en topspelers behouden. Dus nee, dat wat jij noemt is niet het beleid van Ajax.
6 -2
PJK54
99,9% van deze (jeugd)spelers voetballen alleen maar voor het "grote geld" en heeft 0,0 binding met welke club dan ook. Overmars heeft gelijk om hem te verkopen voor een goed bedrag want hoe dan ook gaan dit soort spelers weg ondanks alle beloftes en contractverlengingen en laten we eerlijk zijn "wat heeft hij tot nu toe laten zien?"
Als we nu echt een te kort aan verdedigers hadden had ik geroepen van niet doen! maar nu nee lekker voor een goed bedrag verkopen en verder kijken naar echte versterkingen voor volgend jaar.
1 -1
MM1974
Veel te snel dit,dom dom dom
2 -1
Lane 8
Kan je Anthony van halen, prima deal
2 0
afcasven1995
Dest: 26-30 miljoen
Bergwijn: 30 miljoen

Heerlijk.
3 0
Schip
Doen! Ik zou Timber weleens op rechtsback willen zien. Dest is nog geen steunpilaar en eerlijk gezegd twijfel ik over zijn duelkracht en verdedigend vermogen. Zonder het team te verzwakken kun je Timber denk ik wel doorschuiven.
1 -1
Siemmie
Mooi bedrag voor een rechtsback die nog niet eens van vaste waarde is. Hij heeft nog genoeg potentie, dus het zou jammer zijn als hij weggaat, maar voor 26-30 miljoen kan Ajax hem best verkopen. Ik vind het overigens enorm dom van Dest zelf, maar ja... Als hij denkt dat hij na hooguit een jaar Ajax 1 klaar is voor Bayern, lekker laten gaan.
6 0
louis60
Gelukkig is Marc heel bedreven in het aantrekken van nieuwe toppers in de verdediging....NOT!
0 -10
Bky
Inderdaad, Sanchez, Blind, Martinez en Tagliafico kunnen er niets van.
13 0
Jelephi
Wie hebben we vanuit de jeugd? Timber, Frei en die recent aangetrokken van der Sloot?
1 0
Ozymandias
Jurriën voegt aanvallend te weinig toe om als rechtsback te spelen en Frei en Vd Sloot zullen er kwalitatief nog niet aan toe zijn om de stap naar het eerste te maken. Persoonlijk vind ik Ter Heide een behoorlijke indruk heeft gemaakt in de wedstrijden die hij dit seizoen als rechtsback van Jong Ajax speelde maar ik denk niet dat hij het potentieel heeft wat een speler nodig heeft om bij Ajax te slagen.
1 -2
Schip
Timber komt centraal beter tot zijn recht, maar zijn rushes zijn goed getimed, hij is extreem balvast en houdt overzicht tijdens zijn rush. Het lijkt me stug dat van die kwaliteiten op rechts niets overblijft. Klopt, het is geen opstomende back, maar met die vaardigheden en met zijn verdedigend vermogen - beter dan Dest - zie ik hem prima als back gaan fungeren.
1 -2
Ozymandias
Clubs die aanvallend voetbal willen spelen hebben in het moderne voetbal backs nodig die zowel de kwaliteit als de drive hebben om de gehele flank te bespelen. Jurriën heeft dat niet en ik betwijfel of hij dat nog kan ontwikkelen. We kunnen het type back wat Jurriën zou zijn natuurlijk goed beoordelen op de wedstrijden die hij de afgelopen jaren als back heeft gespeeld. Het type fullback (zoals bijvoorbeeld ook Tete) past gewoon niet meer bij het spel wat Ajax hoort te spelen.
1 0
insectenverdelg
Dat kan ook vanuit t middenveld komen terwijl Timber in het middenveld inschuift. Type. Sinkgraven met meer verdedigende skills.
0 0
Ozymandias
Wie is een type Sinkgraven met meer verdedigende kwaliteit? Ik neem aan dat je het niet over jurriën hebt. Die heeft namelijk een veel minder voetballend vermogen als Sinkgraven. Daarbij heb je dan een ander type rechtbsuiten nodig dan Ajax beschikbaar heeft (en Antony is daar ook niet het juiste type rechtsbuiten voor).
1 0
Schip
Dat is een misvatting. Je kunt het systeem Van Gaal uit mid jaren 90 prima spelen. Kijk maar eens welke rol Reiziger en Bogarde hadden.
0 0
Ozymandias
Zo'n speelstijl is veel te statisch voor het moderne voetbal. Je hebt nu zowel een '4' die kan inschuiven als backs die over een vleugelspeler heen komen nodig om het soort voetbal te spelen wat bij Ajax hoort. Sterker nog, het liefst heb je een back die zowel als 'wingback' als 'inverted back' kan spelen zoals Walker onder Guardiola heeft geleerd.
0 0
Schip
Dit is echt zo'n onzin. Zulke verhalen hoorde je ook over 4-3-3, totdat Bosz er furore mee maakte in de EL.

Mensen moeten het blijkbaar eerst zien, omdat ze het bij gebrek aan visie anders niet geloven.

De crux is dat je twee man achterin houdt met een derde ervoor voor de driehoek. Of je een back daarbij als mandekker gebruikt (van Gaal), of als 6 voor de verdediging (Zie Cruijff hoe Krol als linksback die rol kreeg) maakt niet uit.

Je kunt backs laten opkomen als extra middenvelder of aanvaller, maar je kunt ook een centrale verdediger laten opkomen om een extra man te creëren op het middenveld.

Zolang alles maar als een harmonica mee schuift. dat noem je totaalvoetbal.

Het idee dat slechts bepaalde poppetjes naar voren kunnen zoals jij zegt: dat is juist statisch.

Als ze het Van Gaal systeem weer gaan spelen, noemen ze dat weer innovatie, omdat het geen main stream meer is door dit gepapegaai.
0 -1
Ozymandias
"Het idee dat slechts bepaalde poppetjes naar voren kunnen zoals jij zegt: dat is juist statisch."

Je begrijpt duidelijk niet wat ik bedoel. Je moet zowel centrale verdedigers hebben die naar het middenveld kunnen inschuiven als backs die zowel naar het middenveld kunnen inschuiven als binnendoor of buitenom over de buitenspeler heen kunnen gaan. Het in het moderne voetbal geen kwestie meer van of/of maar een kwestie van en/en. Anders wordt de speelstijl te statisch en voorspelbaar om een goed positionerende tegenstander uit positie te spelen.
0 0
Jortjuh14
Balen, vind Dest wel een goede back. Soms wel wat blind, maar veel potentie. Nu gaat onze dromer Nous RB staan, natuurlijk lachwekkend. Heeft vorig jaar in her eerste half jaar heel goed gedaan, maar daarna was het verval echt gigantisch, met Feyenoord uit als uitschieter. Ik hoop dat ze een goede vervanger gaan halen voor Dest.
3 -5
WZAWZDB14
26 Miljoen voor een rechts back die nog maar een half jaar in het eerste speelt... Bizar
5 -1
Jelephi
En waar een enorme hype op rust en in de jeugd 0,0 opviel. 30 mil en wegwezen!
2 -1
Leonos
Zou jammer zijn als hij weggaat.Hopelijk is Dest verstandig en blijft hij nog,maar ja als Bayern komt.
Misschien kan Ajax een speler betrekken van Bayern in de deal,lopen goede talenten die Ajax goed kan gebruiken,zoals Christian Fruchtel een talentvolle keeper of Lukas Mai een goede verdediger en Zirkzee natuurlijk
0 0
Ozymandias
Ik zou het jammer vinden als Dest vertrekt maar een bedrag van meer dan 20 miljoen euro voor een wisselspeler is bijna niet te weigeren. Wel moet Ajax dan opzoek naar een talentvolle rechtsback die volgend seizoen de concurrentie met Mazraoui aan kan gaan. Ik zie hieronder dat Jurriën wordt genoemd maar ik vind hem veel beter tot zijn recht komen als centrale verdediger en aanvallend niet goed genoeg voor een rechtsback.
1 -1
31xAjax
Vd Wiel, van Rijn, Zeefuik, Tètè, Mazraoui, Dest, het ontloopt elkaar niet zo veel qua niveau hoewel niet allemaal dezelfde types. 26M zou de ab-so-lu-te hoofdprijs zijn....
2 0
Hollister
Bij verkoop van Dest moet Overmars dan meteen ff de laatste plooitjes gladstrijken mbt Antony
2 0
Toon meer reacties