Branie: Ondanks open wond met optimisme naar AZ

BartVeenstra, 15-12-2019 om 09:25, 10177 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De topper tussen Ajax en AZ in de Eredivisie staat voor de deur en dat bekent een nieuwe aflevering van Branie. Ronald Ockhuysen, Dick Sintenie, Bram van der Ploeg en Bart Veenstra blikken vooruit op de wedstrijd tegen AZ, een belangrijk duel in de titelstrijd.

Na de domper in de Eredivisie tegen Willem II volgde deze week de pijnlijke uitschakeling in de Champions League. Wat ging er mis tegen Valencia? En wat zijn de consequenties op sportief én commercieel gebied voor Ajax? 

In Branie bespreken we ook de prestaties van Ajax O19 in de Youth League, de doorstroming van talenten en de kwaliteiten van trainer John Heitinga. Natuurlijk blikken we ook vooruit op de kraker tegen AZ. Wat kan Ajax verwachten met de open wond van dinsdag nog vers? En wat zijn de verwachtingen? In Branie zochten we naar antwoorden, terwijl de spanning stijgt.

De podcast van Ajax Showtime en Het Parool is ook via Soundcloud en iTunes te beluisteren. Dit is de laatste podcast van 2019. In het nieuwe jaar zijn we uiteraard terug!

Trouwens, we hebben alweer een actie voor de luisteraars! Ditmaal kun je de nieuwe dichtbundel Mesjogge van Ajax van Huisdichter Cornelis winnen als je een mailtje met je naam stuurt naar lezersactie@parool.nl.  

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)
Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Open wond, dat zijn wel hele grote woorden. Er blijft nog genoeg over, CL met hele mooie klassieke clubs, kampioen worden, beker winnen. Het is jammer, dat circus van de CL is ook niet zaligmakend. Dat is voor het echte grote geld, clubs die de Jong en de Ligt kunnen binnenhalen. Wel prachtige wedstrijden van Ajax gezien weer dit jaar in de CL, ook wat waard.
0 0
Ron75
Ajax heeft het moeilijk tegen ploegen die het spel niet willen maken (logisch, want daar moet je doorheen voetballen), maar AZ is een ploeg die het moet hebben van hun aanvallend spel (net als Ajax) en daarin schat ik Ajax toch een stuk hoger in.
0 0
Cupmetgroteoren
De uitschakeling was terecht. Chelsea was over twee wedstrijden beter, Valencia was over twee wedstrijden beter en eigenlijk was ook Lille voetballend beter. Ajax komt simpelweg kwaliteit tekort. Het is velen ook naar het hoofd gestegen. Er werden zaken gezegd als 'structureel meten met de Europese top' en dat soort onzin. Wat Ajax deze CL campagne liet zien was niet denderend. Het nam zelfs qua voetbal een deel van de glans van vorig seizoen weg. Ten hag kon het tij nirt keren, maar dat wekt geen verbazing, want alles wat ten hag doet heeft geen toegevoegde waarde. Als je als trainer zijnde in twee jaar tijd geen enkele wedstrijd hebt doen keren met wissels, tja, laat dan de wissels door je assistenten doen. Want ten hag is te emotioneel om rationele beslissingen te kunnen nemen blijkbaar. Dan denk ik: je kijkt zo lang en serieus, pseudo-diepzinnig naar de wedstrijd langs de lijn, met je hand onder je kin, en dan nog krijg je het voor elkaar om telkens de verkeerde wissel toe te passen. Iets klopt er niet.
0 -5
mallerd
Ik las de eerste zin en ik hoefde niet eens naar de naam te kijken om te weten dat jij het was. Wat ben je toch ook een zielig mannetje, Ajax heeft gewoon heel veel pech gehad deze poulefase in een poule die lastiger was dan die van vorig jaar. Dat Ajax derde is geworden met 10 punten en het beste doelsaldo zegt natuurlijk al genoeg. Het lijkt wel alsof jij ervan geniet als Ajax verliest, want dat geeft je weer een reden om je onzin te komen verkondigen op dit forum.
1 0
Cupmetgroteoren
Het was gewoon niet goed wat Ajax in de CL liet zien en bij die mening blijf ik omdat het gewoon zo is. Het was achterin en op het middenveld ontzettend broos, met vele kansen voor de andere teams. Onana en een aanval van Lille die moeite heeft met scoren hebben tien punten opgeleverd. Het spel was niet denderend. Weinig echt combinatievoetbal en slecht positiespel, weinig rust in het spel, grote delen van wedstrijden werden door tegenstanders gedomineerd, zoals de uitwedstrijd tegen Valencia en de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Mensen zijn echter zo verblind geraakt door scheidsrechterlijke dwalingen dat ze de uitschakeling daaraan wijten. Echter, ook de andere ploegen in de poule zullen te maken hebben gehad met scheidsrechterlijke dwalingen in hun nadeel. Dat wordt tegen elkaar weggestreept, en uiteindelijk was wat Ajax liet zien niet voldoende en is de uitschakeling terecht. De pijnpunten zijn pijnlijk blootgelegd en als Ajax geen flinke maatregelen neemt (lees: versterkingen), liggen ze er in de EL snel uit. Als we jou moeten volgen, een verblinde supporter die hoogstwaarschijnlijk onder invloed naar een wedstrijd kijkt, gaat dat ook gebeuren.
0 -1
FreddyAX
De uitschakeling was voornamelijk pech, de wedstrijden tegen Chelsea hadden in Amsterdam minstens een punt moeten opleveren dat geldt zeker voor de thuiswedstrijd tegen Valencia waar Ajax gewoon beter was.
De blessures speelde een rol maar ondanks dat had Ajax voldoende mogelijkheden om door te gaan.

Dat gemekker over Ten Hag staat in schril contrast met de feiten, zeker dat gelul over een te emotionele Ten Hag, kennelijk heb jij nooit gekeken naar van Gaal of Advocaat of Klop anders zou je dit niet zeggen.

Dat er iets niet klopt ben ik met je eens; jouw eeuwig zure negativisme is gebaseerd op niets en je valt ons er mee lastig.
0 0
Jariiii
Open wond, open wond. Het is erg jammer, zeker, en frustrerend door de scheidsrechter, blessures en vooral ook omdat je net in die wedstrijd niet in je spel komt, maar natuurlijk in niets te vergelijken met bijvoorbeeld de wedstrijd tegen de Spurs.
0 0