Waarom Mazraoui Ten Hag wél kon bekoren

ThijsZwagerman, 29-11-2019 om 14:15, 22155 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek ‘De wedstrijd van’ analyseert Ajax Showtime regelmatig één Ajacied tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers. In deel 4: De wedstrijd van Noussair Mazraoui tegen Lille OSC.

Doordat trainer Erik ten Hag er tegen Lille voor koos om de absentie van Joël Veltman en Daley Blind op te vangen met Perr Schuurs en Lisandro Martínez in het hart van de defensie, kwam er op het middenveld een plekje vrij. Op die plek verkoos Ten Hag Noussair Mazraoui boven Edson Álvarez en Razvan Marin. De Marokkaans international ontsnapte ternauwernood aan zijn tweede gele kaart en werd daarom al in de rust gewisseld. Slecht speelde Mazraoui echter allerminst, blijkt uit deze analyse van Ajax Showtime

Vorig seizoen speelde Mazraoui op het middenveld goede wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi tegen sc Heerenveen en Willem II. Aan Mazraoui in die rol werd begin augustus van dit jaar een vervolg gegeven toen de Ajacied op bezoek bij PAOK Saloniki opnieuw op het middenveld stond. Pas net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, speelde Mazraoui toen een slechte wedstrijd. Sindsdien stond hij dit seizoen, op twintig minuten op bezoek bij Vitesse na, niet meer op het middenveld.

Tot afgelopen woensdagavond tegen Lille. Ten Hag koos voor Mazraoui als controlerende middenvelder en hield daarmee dus onder meer Álvarez en Marin op de bank. Hoewel de oefenmeester Mazraoui vervolgens al in de rust wisselde voor Álvarez, vond Ten Hag Mazraoui niet slecht spelen. 'Pas na die tweede overtreding (waarbij Mazraoui bijna zijn tweede gele kaart kreeg, red.) heb ik Razvan en Edson de warming-up ingestuurd. Bij zijn volgende overtreding had het zomaar kunnen zijn dat je met tien man komt te staan', vertelde Ten Hag aan Veronica. Over de invulling op het middenveld was de trainer zeer tevreden. 'Ik vond de balans op het middenveld uitstekend. Daar mankeerde niets aan. Ik denk dat we heel goed stonden.'

Sterk aan de bal

Als rechtsachter blinkt Mazraoui uit in zijn goede keuzes en rust aan de bal en ook op het middenveld is dit zijn grootste kwaliteit. De Ajacied leidt tegen Lille amper balverlies en valt op door zijn spel in de kleine ruimte. De rechtspoot wordt regelmatig tussen de linies aangespeeld en weet in deze situatie, vaak tussen twee à drie spelers van Lille, vervolgens knap zijn hoofd koel te houden. Mazraoui oogt comfortabel aan de bal en vindt ook in de drukte eigenlijk telkens een ploeggenoot. Mede hierdoor voetbalt Ajax zich ook in de slordige eerste helft een aantal keer knap onder enkele drukmomenten van Lille uit.

Al na vijf seconden wordt Mazraoui door Martínez tussen de linies aangespeeld. Onder druk van de aankomende Benjamin André en Victor Osimhen draait hij goed open en speelt hij Nicolás Tagliafico in.

Ook hier wordt Mazraoui door Martínez tussen de linies aangespeeld. Opnieuw draait de Ajacied onder druk van twee Lille-spelers knap door. Ditmaal bereikt hij Quincy Promes met  zijn pass.

Ook een stuk hoger op het veld durft Mazraoui risico te nemen en vooruit te voetballen. Met enkele dribbels dwingt hij de Lille-verdedigers om keuzes te maken. Wanneer er één van hen uitstapt, kan Mazraoui Tadić bedienen of ontstaat er elders op het veld ruimte. Mazraoui herkent deze situatie doorgaans goed, maar in de onderstaande situatie maakt de rechtsback annex middenvelder het zichzelf wel onnodig moeilijk. Terwijl Hakim Ziyech aan de rechterkant helemaal vrijstaat, begint Mazraoui aan een dribbel. Hoewel dit niet tot balverlies leidt, was het inspelen van Ziyech in deze situatie een betere keuze geweest. Mazraoui lijkt zijn ploeggenoot aan de rechterkant van het veld echter helemaal niet te hebben gezien.

In plaats van het spel te verplaatsen naar de volledig vrijstaande Ziyech, begint Mazraoui aan een dribbel. De middenvelder behoudt balbezit, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk en verzuimt Ziyech in een kansrijke positie aan te spelen.

Hier doet de nummer 12 van Ajax het wel goed en combineert hij in de kleine ruimte met Tadić. Vervolgens verplaatst Mazraoui het spel naar de rechterkant van het veld. 

Organisatie in opbouw en drukzetten

Hoewel Ajax in de eerste helft niet altijd het hoofd koel houdt en onder relatief hoge druk van Lille soms wel heel snel voor de lange bal kiest, zijn er ook andere situaties waarin de opbouw wel goed verzorgd wordt. Mazraoui speelt daar als uitzakkende middenvelder een grote rol in. Zoals Ajax onder Ten Hag al een hele tijd doet, zakt één van de twee controlerende middenvelder uit naar de laatste linie. Hierdoor kunnen de backs van Ajax hoger op het veld gaan staan, ontstaat er in de as van het veld meer ruimte om te voetballen en kan Ajax zich met drie man in de laatste linie relatief eenvoudig onder de druk van een tegenstander uitvoetballen. Tegen Lille is de onderstaande situatie in veel gevallen de uitgangspositie voor de Ajax-opbouw.

Mazraoui zakt aan de linkerkant van het veld uit en komt op één lijn met Schuurs en Martínez te spelen. Op het middenveld komen Donny van de Beek en Ziyech vervolgens vrij, terwijl soms ook één van de aanvallers zich laat uitzakken om aanspeelbaar te worden.

Hier staat Mazraoui in het midden in plaats van aan de linkerkant. Ajax speelt hem goed vrij, waardoor hij alle tijd en ruimte heeft om het spel te verplaatsen richting Tagliafico.

In de opbouw doet Mazraoui tegen Lille dus niets anders dan dat we normaal gesproken van controlerende middenvelders van Ajax gewend zijn. Evenals Martínez dat dit seizoen doet wanneer hij op het middenveld speelt, zakt Mazraoui uit naar de laatste linie en probeert hij eenmaal aan de bal de weg naar voren te vinden. Tegen Lille lukt dit over het algemeen prima, maar in de fase dat Ajax onrustig speelt en veel balverlies lijdt, kan Mazraoui wel wat meer doen om vrij te komen. De middenvelder verstopt zich in die fase enkele keren achter zijn tegenstander en is zodoende soms onbereikbaar. Eenmaal aan de bal toont Mazraoui wel zijn klasse. Hij passt veelal over een korte afstand naar ploeggenoten die iets hoger op het veld staan (bijvoorbeeld Ziyech), maar durft ook zelf het spel over een grotere afstand te verleggen (zoals de bovenstaande pass op Tagliafico).

Ook in het drukzetten van Ajax lijkt Mazraoui zich keurig aan alle afspraken te houden. Van de Beek speelt iets meer vanaf rechts, terwijl Mazraoui als linkermiddenvelder speelt. In deze rol krijgt hij veelal te maken met Lille-aanvoerder André. De geraffineerde Fransman zakt graag wat uit in de opbouw, waarbij Mazraoui hem tot op zekere hoogte volgt. Ziyech speelt veelal op Boubakary Soumaré, de andere controleur van Lille. Van de Beek komt dan in de meeste gevallen uit tegenover Jonathan Ikone. Wanneer André, Soumaré of Ikone een keer in een andere richting lopen, of Mazraoui bijvoorbeeld tijdelijk van kant is gewisseld met Van de Beek, wordt dit door Ajax middels zonedekking opgelost. 

Ziyech speelt hierin een belangrijke rol, want hij coacht zowel Mazraoui als Van de Beek enkele keren goed door. De zonedekking van Ajax sorteert effect, want Lille wordt niet via het middenveld gevaarlijk. Mazraoui, Van de Beek en Ziyech staan eigenlijk continu goed opgesteld ten opzichte van elkaar en hun tegenstanders.

Dit is de gebruikelijke organisatie in het drukzetten tegen Lille. Mazraoui speelt als linkermiddenvelder veelal op André, terwijl Ziyech iets meer aan de rechterkant Soumaré bewaakt. Van de Beek komt dan vaak uit tegen Ikone.

In verdedigend opzicht wordt Mazraoui tegen Lille niet écht getest. Eenmaal onderschept de Ajacied de bal rond de middenlijn op fraaie wijze met een sliding, terwijl hij ook enkele keren al staand de bal van de Lille-middenvelders afsnoept. In de luchtduels delft Mazraoui soms wel het onderspit. Mazraoui toont zich tegen de Fransen als controlerende middenvelder geen pure balafpakker, maar doordat de onderlinge afstanden met de Ajax-verdediging en middenveldkompanen Van de Beek en Ziyech meestal kloppen, is dit ook niet noodzakelijk.

Mazraoui speelt met vuur

Aan het spel van de 21-jarige Mazraoui kan het dus eigenlijk niet liggen dat hij in de rust wordt vervangen door Álvarez. Deze wissel heeft alles te maken met het feit dat Mazraoui van geluk mag spreken dat hij na 37 minuten voetbal nog op het veld staat. In de 26ste minuut wordt de Ajacied ietwat ten onrechte op de bon geslingerd, na een vermeende overtreding op André. De Lille-aanvoerder schreeuwt het uit, maar in de herhaling is duidelijk te zien dat Mazraoui keurig de bal speelt, waarna André zelf - onopzettelijk - tegen de voet van Mazraoui aantrapt. 

Voor de overtreding die Mazraoui in de 37ste minuut maakt, had hij echter wel zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Na een ingooi van Zeki Çelik trapt Mazraoui met open ogen in de fraaie lichaamsschijnbeweging van André. De Ajacied werkt de Franse middenvelder hardhandig naar de grond en maakt daarbij overduidelijk gebruik van zijn arm. Scheidsrechter Felix Brych, de Duitser die vorig seizoen Real Madrid - Ajax en Ajax - Tottenham Hotspur floot, spaart Mazraoui echter en laat de rechtspoot wegkomen met een allerlaatste waarschuwing. Dat Ten Hag Mazraoui vervolgens in de rust wisselt, is een geheel logische keuze. Nog een overtreding in de tweede helft en Mazraoui zou immers kunnen inrukken.

Mazraoui speelt met vuur en het is een wonder dat hem dat niet fataal wordt. Scheidsrechter Brych spaart de Ajacied, maar had hem voor deze overtreding op André eigenlijk zijn tweede gele kaart moeten geven.

Conclusie

Dat Mazraoui tegen Lille in de rust werd gewisseld, was na zijn overtreding in de 37ste minuut volkomen logisch. Met zijn spel had dat echter weinig te maken. De rechtspoot was rustig aan de bal, voetbalde enkele keren uitstekend onder druk van Lille-aanvallers uit en hield zich zowel in opbouwend als verdedigend opzicht aan de afspraken. Ajax kwam in de eerste helft één keer in de problemen en dat was toen Lille kon counteren na een slechte vrije trap van Promes. De balans op het middenveld was echter goed en daar heeft Mazraoui aanzienlijk aan bijgedragen. 

Zijn vervanger na de rust, Álvarez, speelde ook een prima wedstrijd. Evenals Mazraoui zorgde Álvarez voor balans op het middenveld, maar wel werd eens te meer duidelijk dat de Mexicaan zich aan de bal nog moet ontwikkelen. Álvarez’ handelingssnelheid ligt vrij laag en dat zal ook de reden zijn dat Ten Hag aanvankelijk voor Mazraoui koos. Met uitzondering van zijn overtreding in de 37ste minuut, zal Mazraoui zijn trainer als middenvelder hoogstwaarschijnlijk hebben kunnen bekoren tegen Lille.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Lees meer 'De wedstrijd van':
Deel 1: Hoe Álvarez van waarde is op het Ajax-middenveld
Deel 2: Waarom Ten Hag in het centrum voor Veltman kiest
Deel 3: Hoe Van de Beek de 8-positie invulde

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij FC Twente? Zet in en krijg 7,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ik moet bekennen dat ik het niet zag, ik vond hem te wild inkomen op veel momenten en onrustig in balbezit, dat hij kan voetballen en dat af en toe ook liet zien is geen discussie, op het middenveld lijkt hij niet goed te weten wat er van hem verwacht wordt.

Ik denk dat hij het wel kan, een beetje gewenning aan deze positie in dit elftal zou helpen en wat meer coaching straks van Blind zou ook schelen,hij lijkt nu zaken te willen forceren en doet dat niet erg subtiel.
0 0
31xAjax
Erik ten H. doet een van Gaaltje, glashard volhouden dat Mazraoui tot zijn gele kaart goed speelde en middenveld goed stond, terwijl iedereen heeft gezien dat dat niet zo was.....
1 -1
Suarez16_
Sinds PAOK uit niet meer op het middenveld gestaan? Apoel uit gemist waar hij een oerdomme rode kaart pakte als middenvelder?
3 -1
PetrosQ
Interessant dat deze analyse een heel ander beeld schetst dan ik heb van Mazraoui. Ik vond hem juist traag aan de bal en verdedigend slecht opgesteld. Hij lijkt alles rustig ik één tempo te doen. Misschien moet hij nog ervaring opdoen op deze positie en is dat na 5 wedstrijden heel anders, maar ik zie toch veel liever Alvarez. Hij geeft misschien minder vaak een diepe pass, maar verspeelt bijna nooit de bal en is verdedigend veel sterker.
1 -1
debarbaar
Een leuk verhaal maar Mazaroui speelde als een krant. Hoe je de analyse ook verbouwd om tot het gewenste resultaat ste komen iedereen die de wedstrijd heeft gezien ziet dat er een draadje bij 'm los zit als hij op het middenveld speelt.
6 -1
Ansjo
Het is bij gebrek aan beter. Ik vind hem nogal zwemmen op het middenveld. Dat kan ook aan gewenning en ervaring liggen natuurlijk maar ik hoop op de snelle terugkeer van Eiting en het kloppen aan de deur van Gravenberch. Dat zijn toch de betere voor die positie.

Dat 1e geel had nooit gegeven mogen worden overigens.
2 -1
Minsc
Eiting? Pffff, wat een slapjanus is dat, ongelofelijk dat je denkt dat Ajax iets aan hem gaat hebben.
1 -1
Flipper33
Tis dat de scheidsrechter hem goed gezind was anders had die weer het Team benadeeld met een rode kaart ! Vind het maar een matige speler verder wel een goede gast. Maar daar koop je niks voor.
4 -1
VIPete
Als we domineren speelt hij prima op 6. Als we echter tegen een sterke tegenstander spelen, dan vind ik hem op 6 vrij onrustig. Hij is sneller en altetischer dan Blind, maar Blind is veel tactischer. Helaas hebben we geen echte goede centrale verdediger aangekocht in de zomer. Anders had ik graag Martinez en Blind op CM gezien. Blind is daar de enige speler die Frenkie kan doen vergeten. We hebben nu in feite 4 prima CM's, 6 als je Marin en Donny daar meerekent, mee en geen echt goede CV's.
0 -2
behangdelul
Heerlijk dit soort analyses met foto's!
0 0
donkerblauw
Leuke analyse, alleen ik mis hierbij dat hij 70 procent van de kopduels verliest. Ook in de competitie. En dat is gevaarlijk op het middenveld. Martinez is 30cm kleiner en wint meer duels. Voor mij is dat echt een dingetje. Gele kaarten komen voort uit het verliezen van duels en verkeert gepositioneerd staan bij het verdedigen op het middenveld
5 -1
mistermiyagi
Mazraoui is een goede back up als rechtsback of als CM.

Ik zal hem behouden als speler en op stellen in de Eredivie..
Als hij nog een stap weet te zetten zal hij in aanmerking kunnen komen voor de basis.

Martinez, Dest kunnen ook verkocht worden als er veel word geboden.

Ajax moet veel meer inspelen op de jeugd, Schuurs, Lang, Traore, Gravenberch.
Laat deze jongens in de Eredivisie spelen en geef de sterspelers wat rust om te herstellen..
1 -13
ratje
Dest verkopen om in te spelen op de jeugd... want Dest is een 30-jarige aankoop?
1 0
Hollister
Houdt jij je maar bij karate.. van voetbal snap jij niet zo heel veel
2 -1
kaashaas
Ik begrijp.je gedachte maar de spelers die er nu staan willen gewoon alles spelen.
1 -1
Duif63
Best wel een goeie analyse, maar de grootste tekortkoming van Mazraoui op het middenveld komt helaas niet aan de orde. Technisch en fysiek kan hij best centraal op het middenveld spelen, maar zijn probleem is dat hij tactisch niet in staat om met het spel van vier kanten om te gaan. Als cmv heb je het spel voor je, achter je en links en rechts naast je, en daar gaat het fout voor hem. Als rechtsback heeft hij alleen het spel voor zich en hoeft hij maar één kant op te denken. Frenkie is perfect op de cmv postitie omdat hij intuitief weet waar de ruimtes zich bevinden en waar ze gaan ontstaan. Zowel verdedigend als aanvallend. Tactiek, techniek en fysiek is te leren en te trainen, intuitie is aangeboren en dat zal Mazraoui voor de cmv positie nooit geschikt maken.
8 0
mistermiyagi
Ben ik het niet mee eens een de Ligt en in jou geval een Frenkie kan je niet vervangen..

Ajax moet leren dat een Schuurs, Martinez hele goede vervangers zijn en een Mazraoui een goede keuze is als Cvm.
Tuurlijk zijn er betere opties, hij zal in deze rol kunnen groeien en mogelijk ooit een transfer kunnen maken naar de subtop..
1 -1
Laurel71
Leuk die plaatjes maar daar kun je ook een ander verhaal bij vertellen - hij maakt verkeerde keuzes of heeft geen ruimte voor zichzelf gecreëerd - is maar wat je wilt vertellen. Heeft geluk dat er heel goede voetballers om hem heen staan.

Gun hem alles maar is niet geschikt, is niet voldoende (op het middenveld). Hij is te flegmatiek, soms ongeconcentreerd en niet slim genoeg. Als je toch al rood hebt gepakt dit jaar in de CL en nu ontsnap je in een heel belangrijke wedstrijd weer, in de 1e helft nota bene, ben je geen boy wonder. Is allemaal niet erg, is nog jong en kan een geweldige rechtsback zijn - niks mis mee.
3 -1
Schwalbino
Nergens in dat interview zegt Ten Hag dat het spel van Mazraoui hem wel kon bekoren.
1 -2
trodat4030
'Ik vond de balans op het middenveld uitstekend. Daar mankeerde niets aan. Ik denk dat we heel goed stonden.'

Nous stond op het middenveld, dus ook Nous kon hem bekoren. Vrij simpel..
3 -2
Schwalbino
Close maar toch niet:

Helene: hoe vond je de balans?
Erik: De balans was wel uitstekend, daar mankeerde niks aan. Ik denk dat we heel goed gestaan hebben als we het deden zoals we het moesten doen.
Helene: En dat gebeurde niet altijd? Dat is wat je wil aangeven?
Erik: Ja dat moet wel gebeuren maar dat heeft puur met concentratie te maken.
0 0
Rentokill
Goedzo! Scherp opgemerkt. Je krijgt een 7!
1 -1
trodat4030
Hehe, eindelijk eens een echt ANALYSE ipv het opportunistische geleuter van velen hieronder. Die kijken echt nergens anders naar dan naar de 2 momenten van de kaarten en oordelen alleen maar op die 2 momenten. Kunnen vast geen énkele pass herinneren, snappen het takenpakket totaal niet van de controleurs, maar gaan helemaal los om de 4 seconden die ze kunnen herinneren. Das wel fijn aan dit soort artikelen, je pikt zó de mensen eruit die wel verstand van voetbal hebben en de mensen die blaten in emotie, (onterecht) geel en met mazzel geen 2e geel, dús slecht, kansloos. Helaas zijn er heel veel van het laatste soort, het eerste soort lijkt wel uit te sterven op AS.

Kom maar met de minnetjes, maar bedenk dat je jezelf diskwalificeert als voetbalkenner. Fijn weekend!
5 -5
Hollister
Jij snapt er ook niets van... maar dat was al bekend
1 0
EuforischeRealist
Ach zoveel mensen zoveel meningen, dus dat niet iedereen het met elkaar eens is hou je altijd.

Ik moet zeggen dat ik het een interessante analyse vind en dat Mazraoui misschien echt wel beter heeft gespeeld dan ik dacht. Beeld wat van de 1e helft bij mij bleef en blijft hangen is toch dat we veels te onrustig aan de bal waren en dat met name de afstanden tussen de voorste 3 en het middenveld/verdediging te groot waren. Gevolg daarvan (en uiteraard de fysieke kracht van Lille) was dat er veel tweede ballen werden verloren en Lille hun gevaarlijke counters kon spelen. Ik heb tot aan het tweede doelpunt, maar zeker de 1e helft, geen moment rustig gezeten omdat in mijn ogen de rust aan de bal die Ajax juist zo kenmerkt vorige en dit seizoen ontbrak. Daar is Mazraoui als middenvelder toch 1 van de oorzaken van en hoewel Alvarez dan wat onwennig oogt aan de bal deed die dat na rust vele malen beter.
3 0
trodat4030
Met elkaar oneens zijn vind ik helemaal niet erg, maar op basis van 2 momenten een speler beoordelen of hij er helemaal niets van kan slaat nergens op. Dan onthoud men 4 seconden van de 45 minuten. Nous speelde gewoon prima en had 2 kut momenten.. Net als Blind in Londen, maar dáár hoorde je niemand roepen dat Blind slecht speelde (deed ie ook niet), maar ging het enkel nog maar over de scheids, uefa, maffia en dat soort geneuzel. Terwijl Rochhi volgens het boekje floot. Men kijkt niet meer wat er daadwerkelijk gebeurd, het is allemaal emotie hier. En als iemand op tv (Gijp over Blind en de Ligt naar voren tegen Spurs) iets roept, huppelt men er graag achteraan, dan hoeven ze zelf niet meer na te denken. Overigens, de fout tegen Spurs lag in de restverdediging, ik dacht Nous en Neres, niet bij Blind en de Ligt, die gingen het hele seizoen al mee naar voren bij hoekschoppen en vrije trappen en mede daardoor stonden we uberhaupt tegenover Spurs. Maar men is vaak te kortzichtig om dergelijke dingen te bedenken of te zien.
2 -4
Sterspeler
Bij "Rochie volgens het boekje floot" ben ik gestopt met lezen.
0 0
Hollister
Ben jij zelf een Marokkaan of zo? Niet te geloven wat een dom gelul.. deze gast kan helemaal niets op het middenveld en al zeker niet internationaal.. vorig jaar ook al vaak door de mand gevallen.. onze meningen zijn niet gebaseerd op 1 helftje.. Nous is gewoon GEEN middenvelder.. Klaar
3 0
EuforischeRealist
Helemaal met je eens, zeker wat betreft het stuk over Spurs-thuis.

Aan de andere kant...het is en blijft een platform waarop supporters van hun club (in dit geval Ajax) hun meningen kwijt kunnen en als er iets is wat sociale media kenmerkt is het dat er massaal mee geroepen wordt met iets wat leuk klinkt. Waarmee ik niet direct wil zeggen dat iets wel of niet klopt, maar het neemt wel mensen mee in een richting.

Zoals ik al zei, misschien was Mazraoui wel beter dan ook ik dacht maar feit blijft dat we de 1e helft niet of nauwelijks meer balbezit hadden dan Lille. Terwijl die toch echt voornamelijk op de counter/omschakeling loerden, dan moet een deel van de conclusie toch ook zijn dat er in balbezit behoorlijk wat misging. Of dat dat direct (door slechte passes) of indirect (niet goed vrijlopen) aan Mazraoui lag zal ik dan in het midden laten maar het gebeurde wel. Er zat weinig rust in het spel aan de bal en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt.
1 0
Godenzoon24
Oh ja want omdat dit artikel aangeeft dat hij 2 x een bal goed afgaf speelde hij goed? En daar lopen mensen als jij dan achteraan. Wie diskwalificeert zich dan? Ieder zijn mening maar stellen gelijk te hebben op basis van bovenstaand artikel is ook niet erg sterk wel?
4 -4
trodat4030
Dit gaf ik al aan in de rust, nog voor duidelijk werd dat Nous werd gewisseld. Dus ga weg met je geleuter. Nous speelde prima, maar moest er gewoon af om een 2e geel te voorkomen en het elftal in problemen te brengen.
1 -2
Godenzoon24
Heel fijn dat jij dat al aangaf. Anderen baseren hun mening misschien ook niet enkel op 2 momenten zoals jij suggereert. Dus ga toch weg met je geleuter. Heb je mening maar houd dat pedante toontje lekker achterwege en denk niet dat jouw mening feiten zijn!
1 0
DonAdam
Helemaal mee eens, hoor. Mazrouai speelt wat onwennig en oogt flegmatiek; maar dat is hij niet, zoals bv die linke overtreding prima toont. Hij moet meer ervaren worden, met name slimmer in de duels, dan kan hij deze positie prima aan.
3 -2
Schwalbino
Voordat hij die eerste gele kaart kreeg liet hij zich al een paar keer zien met onbesuisde en harde ingrepen. Ook dat is Mazraoui die tactisch niet altijd goed weet wat hij doet.

Die laatste overtreding waarbij hij ook zijn tweede kaart had kunnen krijgen was ook een verkeerde keuze. Hij werd in een duel afgetroefd en impulsief trok hij de tegenstander naar de grond. Er was geen enkele reden om dat te doen. Er stonden nog genoeg spelers die de situatie hadden kunnen verdedigen. Dan zijn er nog enkele momenten in de wedstrijd waarop hij gewoon te veel risico neemt (dus ook weer de verkeerde keuze maakt).

Met vier of vijf foutjes ben je al snel de zwakste schakel bij Ajax.
4 -3
kaashaas
Ik vond dat hij de rol die hij had ook niet kon belopen.
2 0
Godenzoon24
Hij stond ook verkeerd waardoor hij ging corrigeren op een niet zon beste manier.
2 0
DonAdam
Je zwamt uit je nek. Als je het analystisch bekijkt, kan dit gewoon gebeuren. Die gele kaart werd hem aangenaaid met toneelspel en dat was de fout van de scheidsrechter. Die overtreding was inderdaad niet handig, maar topvoetbal gaat zeer snel. Hij was minder dan een knippering van de ogen te laat en er was feitelijk niet heel veel aan de hand; er was een kleine ongelukkige botsing en er werd weer enorm veel toneel gespeeld.

Ik vind deze analyse een verademing, want Mazraoui speelde helemaal niet slecht. Labyad en Promes waren de zwakste schakels in de eerste helft.
2 -3
Schwalbino
Die eerste gele kaart was niet gevallen als hij eerder in de wedstrijd niet ook al 2 momenten had gehad waarin hij te wild in een duel was gegaan. De scheids had er gewoon even genoeg van.
1 0
kaashaas
Hij speelde behoorlijk maar die overtreding was totaal niet nodig er was geen dreiging... het was nutteloos.
1 -1
Joseph
Het grootste probleem was dat hij geen idee had waar hij moest staan, niet voot niets had Lille had op het middenveld makkelijk toen Mazraoui er stond. Vaak stond Mazraoui lucht te dekken, maar goed, zet dat maar wens in statistieken..
Dat Mazraoui goed aan de bal is, is geen verrassing. Maar komt veel beter toen zijn recht op een overzichtelijke back positie. Ik sluit niet uit dat hij het kan leren, maar hij kreeg niet voor niets een slecht cijfer voor zijn optreden.
2 -3
Rentokill
Statistieken liegen niet.
2 -4
DonAdam
Er zijn drie soorten leugens: leugens, grove leugens en statistieken, aldus Benjamin Disraeli.

Statistieken zijn feitelijk juist, maar je kan de waarheid naar je hand zetten door selectief met statistieken om te gaan. Statistieken hebben een slechte naam omdat statistieken meestal worden gebruikt door mensen die deze niet op waarde kunnen schatten of door mensen die een loopje met de waarheid willen nemen en de feiten naar hun hand willen zetten. Een deel van de relevante statistieken weglaten is bv net zo goed liegen.

Een goed voorbeeld is bv Wilders die zo nodig moet benadrukken dat bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn in misdaad, maar weglaat dat het leeuwendeel van die bevolkingsgroepen brave, participerende burgers zijn.
3 -1
DarkChild
Ik snap je redenatie, maar je voorbeeld is eigenlijk helemaal niet zo goed. Want Wilders wil iets aanstippen. Waarom zou je dan extra benoemen dat er ook x procent het tegenovergestelde is van wat hij wil aanstippen? Dat zit altijd al automatisch in de stellingname en doe je (dus) in andere situaties ook niet,
Als je wil aanstippen dat Ajax heeft gewonnen van Lille, zeg je er ook niet bij: dus "Lille verloor van Ajax"
1 0
kaashaas
Wilders is na mijn mening te grof maar hij benoemt statistieken dus liegt niet.
1 0
Rentokill
Statistieken liegen wel.
1 0
DonAdam
Koekoek!
0 0
Fieldman
Onbetrouwbare gast. Had eigenlijk weer rood moeten hebben. En de zoveelste keer dat hij de zwakste schakel in topwedstrijden is.
Op rechtsback is Dest bovendien beter.
3 -10
Rentokill
Dest heeft voor zijn kunnen (waar hij nu is) een goeie pot gespeeld. Aanvallend vind ik Dest ietsje beter. Verdedigend vind ik Mazraoui VEEL beter
2 0
Sterspeler
Ik heb het iemand al een keer horen zeggen: met Dest rechts achter speel je met een echte wingback. Met Mazraoui op dezelfde plek speel je met een extra middenvelder.
0 0
Dubbelvla
Het komt goed met die jongen, vorig jaar was hij geweldig, maar als back, nu hebben we de selectie om daar mee te varieren. Maar je zag laatst al dat ie op de weg terug is en de week was alleraardigst tot de spanning inderdaad op hem kwam te staan, dat was wat dom en onbesuisd.

Ik vind het dan toch zonde dat het dan zogenaamd een wonder is dat ie geen rood heeft gekregen, terwijl de eerste kaart onterecht was (var?) en de tweede dan onbesuisd zou zijn, terwijl die oshimen twee keer een keiharde duw in de rug uitdeelt uit frustratie zonder bal in de buurt, maar daar dan geen 2x geel voor krijgt.

Zo zie je maar dat gele en rode kaarten te vaak met opinie en momentum te maken hebben.
1 0
trodat4030
VAR kijkt niet naar gele kaarten, alleen naar rode, dat weet je na anderhalf jaar VAR inmiddels toch wel? Dat die regel veranderd moet worden ben ik het wel mee eens, maar binnen de huidige regels mag het gewoon niet.
1 0
Leefieg
Heel blij met dit artikel want ik vond hem vooral sterk beginnen. Het eerste moment dat in dit artikel wordt aangehaald toverde direct een lach op mijn gezicht en gaf het gevoel wat we gingen winnen (al had ik dat wel verwacht). Mazraoui is een veelzijdige speler die comfortabel is aan de bal en tuurlijk kan hij soms betere keuzes maken, in zowel aanvallend als verdedigend opzicht, maar datzelfde had ik ook bij Donny zijn eerste wedstrijd op 6 (rkc-uit). Het feit dat Mazraoui als rb beter is dan Dest getuigd al van het feit dat hij het spelletje goed snapt en leest en een waardevolle speler is in dit Ajax
7 -2
Hollister
Wat is dat toch met trainers die hun eigen gelijk willen halen... iedereen ziet en zag dat Mazraoui totaal geen middenvelder is voor topwedstrijden, wordt overlopen, moet teveel kaarten slikken en is qua ha ndelingssnelsheid veel te traag.. maar onze trainer vindt en vond weer dat hij goed speelde... hebben wij allemaal stront in onze ogen ? Met de komst van Alvarez was er veel meer rust... Nous was gewoon de zwakste plek en zeer onrustig aan de bal.. ben dus bang dat we nog steeds niet verlost zijn van Nous op het middenveld. Ik hoop dat hij een mooie transfer gaat maken aan het einde van het seizoen.. vindt hem geen Ajax niveau
3 -8
Rentokill
Wat is dat toch met supporters die kritiek hebben op de opstelling en dan zeggen dat de trainer zn gelijk wil halen? Bij wie zou hij zijn gelijk willen halen? Bij jou? Bij de pers? En ten koste van wat zou hij zijn gelijk willen halen? Ten koste van overwinteren in de CL?
6 -2
GrandMasterFlex
Hij is juist heel goed op het middenveld en kreeg een onterechte eerste gele kaart. Maz moet vlieguren maken op het middenveld en ik hoop dan ook dat dit hem gegund is de komende periode. Maz kan net zoals Frenkie en Davy Propper het spel versnellen vlak vóór de verdediging, dribbelen en aanspeelbaar zijn in de aanval.
7 -4
Hollister
Alle Marokkanen nemen het weer voor elkaar op... pffff zal eens niet...
1 -1
altijdwelwat
Niet eens met de analyse, Mazraoui heeft in mijn optiek veel te veel slordigheden in zijn spel. En die slordigheden komen juist vaak voort uit een gebrek aan tactisch inzicht en handelingssnelheid. Daarnaast vind ik hem ook niet uitblinken in zijn keuzes op het middenveld en is zijn traptechniek niet goed genoeg om snel het spel te kunnen verplaatsen.
6 -4
Godenzoon24
Ik vond hem niet zo best. Vooral positioneren vind ik n probleem. Vond t ook gewoon een vreemde keuze om zo te starten. Mazroui is in mijn ogen een hele goede back met nog veel potentie. Maar mist inzicht en intelligentie voor het middeveld.
3 -2
PJK54
Ja dan roepen ze weer "die eerste was geen geel" maar hij heeft hem toch? maar gaat er dan nog dom in. Het was duidelijk dat de spelers van Lille hem aan het zoeken waren en daar moet je dan net boven kunnen staan en dat moet hij dus nog leren.
7 -1
Rentokill
Eens met deze analyse. Al zie ik m liever op de plek van Dest .
2 -1
Barra
Ik vond hem ook niet eens zo slecht spelen, de wissel moest natuurlijk wel aangezien hij zich niets meer kon permitteren. Speelde gewoon een verdienstelijke wedstrijd, waarin hij veel meters moest maken in de omschakeling en hij daar ook het loopvermogen en de dynamiek voor heeft. Het viel me in de 2e helft vooral op dat Alvarez langs niet zo dynamisch is als Mazraoui.
4 -3
MK77
Idd al leek het dat Alvarez zich iets beter vrij wist te lopen. Dat kon natuurlijk ook komen omdat de Fransen minder goed druk zetten
1 0
Redlum
Eerste geel werd hem aangesmeerd en was er natuurlijk geen. 2e geel was er wel een.
2 -1
Hollister
Totaal ongeschikt als middenvelder en dat bewees hij wederom.. dit was de zoveelste keer dat hij door de mand viel
5 -7
Whazzza
Je hoeft het niet met de conclusie van het artikel eens te zijn, maar het wordt in ieder geval onderbouwd. Dit in tegenstelling tot jouw bewering.
3 0
GrandMasterFlex
De cijfers en beelden zeggen wat anders, dus jouw constatering klopt niet. Ervaring heeft hij nodig net zoals Frenkie dat destijds nodig had. Groeien in een rol is belangrijk.
4 -3