Bandé: 'Gaat allemaal ietsje trager dan verwacht'

BartVeenstra, 05-01-2019 om 11:25, 46159 views, Het Nieuwsblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Hassane Bandé had het - naar eigen zeggen - geen zin om met Ajax mee te gaan naar het trainingskamp in Orlando, Florida. Voor zijn revalidatie is het beter om in Amsterdam achter te blijven, zo vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

'Het gaat goed, ik loop al buiten op het veld, maar nog niet volledig pijnvrij', stelt Bandé, die begin december een kleine operatie onderging om de schroef uit zijn enkel te laten verwijderen. 'Daardoor ben ik nog niet supermobiel. Het gaat allemaal ietsje trager dan verwacht, maar ik moet gewoon geduld hebben.'

Ondanks zijn blessure geniet Bandé wel bij Ajax. Hij ziet geweldige talenten rondlopen en hij kijkt er naar uit om met hen samen te spelen. Toch is er één maar. 'Het deed pijn om niet te kunnen meedoen, maar tegelijk was het wel vaak genieten. Het is een plezier om met zulke spelers te kunnen trainen. Of straks te gáán trainen', bedoelt hij.

Bandé heeft nog een sprankje hoop om tegen Real Madrid te spelen in de Champions League, maar de tijd is krap. 'Ik vrees dat die wedstrijden te vroeg komen. In februari zal ik allicht nog niet op Champions League-niveau zitten. Het zou mooi zijn als het toch lukt, maar evengoed speel ik dit seizoen gewoon nog wedstrijden met Jong Ajax. Ça ne me gène pas, daar schaam ik me niet voor. Zo kan ik de manier van spelen leren kennen.'

In 2019 hoopt Bandé vooral weer fit te worden, zodat hij weer kan voetballen. Mogelijk zijn veel mensen zijn prijskaartje van ruim acht miljoen al enigszins vergeten. 'Aangezien ik er een tijdje uit lag, is de druk nu misschien minder groot, ja. Dat kan een goeie zaak zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Herstel van zo'n zware blessure duurt vaak een jaar. Binnen een jaar 100% presteren, komt zelden voor. En alleen 100% fitte spelers kunnen worden opgesteld. Hoe zit het overigens met het verzekeren van zulke spelers? Krijgt Ajax salaris vergoed? (WAO). Denk ook aan Nouri.
0 -3
Michels
Jij hebt duidelijk nog nooit je enkel gebroken, dan wel je banden gescheurd. Ik wel. Een dubbele breuk in het gewricht en de banden aan gort (9 schroeven en een plaat werden ingebracht). Die enkel banden zijn niet het ergste. Dat geneest vrij vlot. Na zo'n 12 weken zou je weer pijnvrij moeten kunnen sporten. Dan zit je echter nog in het gips... Het genezen van een enkel breuk duurt zo'n 16 weken. Daarna een maand of 3 revalideren. Met schroef zou hij dus met 6 a 7 maanden weer alles moeten kunnen. Die operatie om die schroef te verwijderen is trouwens echt maar een hele kleine ingreep. Daar heb je vrijwel geen last van en je zou diezelfde dag alweer rustig aan kunnen gaan lopen. Kwestie van een hechting en een pleister...
0 0
Leviathan
Lijkt me stug dat je spelers verzekerd... Verzekering tegen verzuim van normaal personeel kost al flink geld en dat bedrag is gekoppeld aan het salaris.
0 0
Pointer1
Er is nieuws over de transfer van Neres naar China: 踢的什么玩意儿,一点赢球的欲望都没有,下半场慢慢悠悠散步一样,就这态度还亚洲杯呢,打g不过菲律宾把?
6 -2
Minsc
Ik zie 3 spelfoutjes maar verder ben ik het er wel mee eens.
7 0
LouisVonGoal
Google translate: Wat voor soort spel wordt geschopt, er is geen enkele wens om een beetje te winnen, en de tweede helft neemt langzaam een stap. Deze houding zit nog steeds in de Asian Cup.
1 0
AFCAsphere
Als Aziaat zijnde kan ik je alvast vertellen dat de Mandarijnse tekst hier plaatsen niet heel veel nut heeft, omdat niemand hier het kan lezen. En JanTa heeft gelijk dat het ook wel handig is om de bron te vermelden.
1 -4
JanTa
Wel je bron vermelden.
2 0
Redrum
Ben nog steeds erg benieuwd naar deze jongen. Heb geen hoge verwachtingen, maar misschien is het een leuke verrassing.
3 0
Kuningast
Ik kan me niet herinneren dat er bij Ajax een speler eerder fit is dan verwacht. Het duurt altijd langer..
8 -6
gi0vanni
Tijdje terug ene Ziyech nog.
7 -1
Saanchez
Vergeet niet dat deze man echt een zieke blessure heeft he. Als ik me niet vergis brak hij zn kuitbeen en scheurde hij het een en ander af in zn knie. Ik denk dat de hersteltijd van een half jaar ietwat optimistisch was. Misschien had dat met wat meer geluk wel gekund maar met zo'n zware blessure is het best mogelijk dat er sprake was van een of meer complicaties oid.
10 -4
jordy888
Nee hoor, hij brak zijn kuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel. Elke voetballer heeft liever deze blessure dan een gescheurde kruisband. Natuurlijk is het een vervelende blessure, maar overdrijven is ook een vak zeg..
2 0
Saanchez
Een gescheurde kruisband is een van de zwaarste blessures die je als voetballer kunt krijgen idd. Maar het breken van je kuitbeen en ook nog de binnenband van je enkel is ook niet bepaald mals. Het herstellen van twee zware blessures in één been is niet zo 123 gedaan. Denk niet dat ik overdreven reageer als ik zeg dat een half jaar hersteltijd allesbehalve vreemd is. Laten we maar hopen dat hij binnen nu en een maand kan meetrainen.
0 -1
Middenweg401
Een zieke blessure? Dus dan heb je een blessure, en dan is die blessure ook nog eens ziek? Moet dat dan zien als 2 herstel processen?
1 -18
Saanchez
Moet ik deze reactie dan zien als grappig?
7 -1
Rentokill
Ja.
0 -3
Middenweg401
Zou voor jezelf prettig zijn, maar niks moet. Je kunt het ook zien als een commentaar op het modewoordje "ziek" voor alles wat niet ziek kan zijn.
2 -4
pieke
Joh, zit hem niet zo te zieken.
0 0
Saanchez
Voor jou zou het prettig zijn als je je niet zo zou ergeren aan dingen waar nagenoeg niemand zich aan ergert. Je komt namelijk over als een mietje zo
4 -6
Rentokill
Beetje zieke reactie dit.
1 0
Middenweg401
Je bent tegenwoordig dus een mietje als je een onschuldig grapje maakt over een rare uitdrukking? Wat is daar nou laf aan?
6 -4
Schip
Klote voor deze jongen. Zo binnenkomen bij een team, dat een topjaar beleeft tot nu toe. Zou lekker zijn als hij bij de selectie komt. Als tegenstander wordt je dan bijkans gek van de wisselmogelijkheden bij Ajax.
5 -1
3*stars*3
Als iedereen blijft en fit blijft, hebben we echt een bizar goed en breed selectie.
Als we dit seizoen geen schaal (of dubbel) pakken....
1 0
Ajaxbrl
Ben bang dat t weg gegooid geld is...
4 -13
Hagmag
Beterschap.
2 0
Bocarra
Onbegrijpelijk dat die overtreding niet keihard is bestraft. Schandalig! Ik hoop dat je snel weer top fit bent.
17 0
AjaxBaggio
Tja, heb hem nauwelijks zien spelen. Dus ga ook niet over hem oordelen. Maar ook in België denken veel mensen dat hij te kort komt voor Ajax.

Hopelijk kan hij ons verrassen.

Verdient in ieder geval een eerlijke kans.
2 -7
Ozymandias
Welke mensen in België denken dat hij te kort komt voor Ajax. Dezelfde mensen als die hem tot talent van het jaar verkozen?
14 0
Juichtoon
In België hebben veel mensen een hekel aan Ajax. Ms dat dit ook meespeelt in hun oordeel. Wij zijn voor hun de personificatie van die ollanders met hun dikke nekken.
5 -5
3*stars*3
Serieus?
Ben vaak in België geweest en liep er af en toe met mijn Ajax pak maar in gesprek met de Belgen daar, hoorde je ze vaak met respect praten over Ajax.
Ook in fases dat het minder ging met Ajax.

Ik ben alleen niet in Luik geweest maar heb daar ook niets te zoeken...
11 -1
TvdH
bij de aanname dat de belg zegt wat hij denkt ga je keihard nat.
0 0
Juichtoon
Heb veel Belgen gehoord die precies het tegenovergestelde zeiden. Belgische voetballers spelen liever bij PSV, en nog nooit een Belgische arbiter in NL pro Ajax zien fluiten.
0 0
Sampaoli
Focus op volgend seizoen. Dit seizoen fit worden en minuten maken in Jong Ajax, alles extra is mooi meegenomen. Volgend seizoen moet hij een waardige buitenspeler zijn want daar hebben we er zowel in de selectie als in de jeugd heel weinig van.
14 0
Duif63
Zo snel mogelijk afscheid van nemen, gaat te lang duren. Als hij volgend seizoen wel fit is, is hij nog steeds een onzekere factor omdat niemand weet wat hij kan. Dat risico kan Ajax niet nemen. Had sowieso nooit gekocht mogen worden en zeker niet voor zoveel geld.
3 -49
Hans Kraay Jr.
“Als hij volgend seizoen wel fit is, is hij nog steeds een onzekere factor omdat niemand weet wat hij kan.”

Lekker sterk argument!
2 0
Knalpot
Fladder toch eens op!
6 -2
3*stars*3
Zo dove, je hebt weer jouw portie aandacht gezocht en gekregen.
Happy?
6 -2
chloorbestendig
He Duif, ga eens bier halen voor de grote mensen.
5 -2
AlexIbarra
Zou het niveau van Jong Ajax er nou echter onder gaan lijden als hij daar vanaf februari meetraint?

Je kunt hem toch veel beter lekker fit laten worden, de uitdaging aan laten gaan, en eventueel later verkopen mocht hij niet goed genoeg voor het 1e zijn?
Aan die paar maanden salaris zullen we niet failliet gaat en hij zal fit ook vast meer opleveren dan nu hij geblesseerd is.
1 -2
Ajax27
En daar hebben we ons duifje weer, lang niet gezien hier op AS. Altijd weer lekker negatief. Onzekere factor want de trainers waar hij dadelijk dagelijks mee traint zijn blind om te zien of hij wel/niet kwaliteiten heeft? De coach is blind en kan dus ook niet dagelijks straks zien of hij wel/niet over bepaalde kwaliteiten beschikt? Man man man... wat zal jou leven toch treurig moeten zijn met al die negativiteit.
12 -2
JanTa
Die jongen komt van een mega zware blessure terug en de azijnsissers staan al klaar.
2 0
Amsterdamsetrots
Precies, heeft tijdens zijn revalidatie helemaal niets laten zien. Eerste de beste bieding meteen wegdoen! Hij zit hier al 6 maanden he (!). Blij dat we Marc hebben en jij niet aan het roer staat wat betreft aankopen.
6 -3
Web
ja het geld wat je inversteerd hebt is niet belangrijk
Gelijk afserveren.
2 0
Sampaoli
Je praat over spelers wegdoen alsof het Fifa is man. Hij is Talent van het Jaar geworden in België dus hij heeft écht wel talent. Deze blessure is gewoon gigantische pech, maar om hem nou daarvoor direct weer te verkopen.
7 -2
Aspers73
Dus een aankoop van 8-10 miljoen zonder 1 minuut te spelen gewoon eventjes weg doen voor 1 of 2 miljoen na 6 maanden ? Ben je wel goed bij je hoofd?
11 -1
appeltje
Dat jij niet weet wat hij kan, betekent niet dat de mensen die erover gaan niet weten wat Bandé kan. Is niet voor niets vorig seizoen uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de Belgisch competitie, terwijl hij bij een degradant speelde.
6 -1
Daveajax1976
Volgens mij 10 miljoen betaald voor bande !

Ben benieuwd
1 -2
niquedegraaff
Ietsjes
1 -2
Web
Hij zal starten in Jong Ajax.
En zich daar moeten bewijzen, en vooral de tijd geven.
Hij is hier al afgeschreven.
Leuk dat hij aan Real denkt, maar daar gaat hij echt geen minuten maken
8 -2
Chesterson93
Gelukkig zegt hij dat ook niet.
0 -1
Caparzo
Nagenoeg elke speler is hier op zeker moment wel eens afgeschreven geweest.
2 0