[Update] Mogelijk rol in staf voor Huntelaar

BartVeenstra, 05-04-2018 om 07:10, 39139 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar zal hoogstwaarschijnlijk binnen afzienbare tijd een nieuw contract gaan ondertekenen bij Ajax, zo meldt Voetbal International woensdagochtend. De huidige verbintenis van de 34-jarige aanvaller loopt na dit seizoen af.

Huntelaar werd afgelopen zomer in eerste instantie aangetrokken als stand-in van Kasper Dolberg, maar omdat de Deen kampte met een gebrek aan vorm en daarna een voetblessure, kwam Huntelaar dit seizoen al veelvuldig in actie. Tot nu toe speelde hij 22 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten en zeven assists. Bovendien zou zijn inbreng als ervaren man in de kleedkamer ook zeer worden gewaardeerd.

Ook afgelopen zondag was Huntelaar wederom belangrijk voor Ajax. In de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen leek Ajax af te stevenen op puntenverlies, maar vlak voor tijd zorgde de Achterhoeker voor de bevrijdende 1-2. Overigens liet de spits onlangs zelf ook al weten in gesprek te zijn met Ajax over een nieuw contract.

Update - 07.10 uur (5 april 2018)
Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar en zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer zijn met Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars in gesprek over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2019. De spits kan onder dezelfde voorwaarden als dit seizoen bijtekenen. Bovendien wordt er ook gesproken over een (eventueel) toekomstige rol in de staf, zo meldt De Telegraaf.

 

 

Klaas Jan Huntelaar zal hoogstwaarschijnlijk een nieuw contract gaan tekenen bij Ajax, zo meldt VI. 🔥👊🏽😎 #ajax #wijzijnajax #wzawzdb #thehunt

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Waarom moet iedere oud-speler opgenomen worden in de staf? Ik vind Huntelaar een geweldige kerel naar op basis van wat? Laat al die oud-spelers eerst maar bij een lagere club zichzelf bewijzen dat ze aanleg als trainer hebben ipv van de Ajaxschool als speeltuin te gebruiken.
Eigenlijk te achterlijk voor woirden bij een topclub. Hoe doet Heitinga het eigenlijk? Groot succes, middelmatig of flop?
0 0
MankeNelis
Klaas Jan is gewoon een hele symphatieke gast. Zo mooi dat filmpje toen ze van AT5 dachten dat ze de buurman interviewden.

https://youtu.be/9R9TBNphLn0
2 0
MickS
Heel erg gaaf!
0 0
mistermiyagi
Spitsentrainer!
0 0
Ruff Rhythim
Uitstekende ontwikkeling dit !
Was dit jaar feitelijk 2e spits, maar is uiteindelijk gewoon door het wegvallen van Dolberg de 1e spits geweest.
Volgend seizoen lijkt mij dezelfde rol dan weggelegd: Dolberg 1, Hunt 2.
En dan daarna een mooi vervolg om in de staf te worden opgenomen.
Verdiend ook, want Huntelaar is zo'n beetje van de afgelopen 20 jaar de enige Ajacied die bij zijn terugkeer ook echt heeft waargemaakt om nog van aanzienlijke waarde te zijn.
3 0
Michelinho
Helemaal mee eens. Ik heb altijd een coach in hem gezien en het zou me niets verbazen als hij een succesvolle coach van het eerst wordt.
Zo mooi ook om te zien wat een liefde voor Ajax onze brother from another mother heeft; daar kunnen we wel wat van gebruiken bij onze club.
0 0
Mikes
Als je dat interview van Brobbey zag over Huntelaar, zou je Huntelaar direct als spitsentrainer moeten nemen, die jongens kijken zo enorm naar hem op. Ik zou hem zelfs aankomend seizoen al vragen of hij af en toe een spitsentraining wil geven aan onze talentvolle spitsen.
3 0
Ajax27
Helemaal goed toch. Prima als ie door kan gaan, heeft dit seizoen al meer gespeeld dan ie zelf had gedacht denk ik. En daarna in een mooie rol verder. Dit hoort Nederland en Ajax gewoon te doen met voetbalgrootheden.
9 0
DurumDoner
Mits zijn visie past bij die van Ajax en Klaas de kwaliteiten bezit om in zo'n rol verder te gaan. Een goede voetballer is nog geen goede trainer.. Ik waak ervoor om al onze helden te zien afglijden omdat ze bij Ajax de mist in gaan.

Neem Heitinga. Prima jongen, maar het is absurd dat hij na een jaar Jong de A1 al onder zijn hoede mocht nemen. Zeker omdat je hem nog nooit op iets zinnigs over voetbal hebt kunnen betrappen. Mist simpelweg de kwaliteiten. En een jongen die overloopt van talent zoals Weijs wordt de deur gewezen. Dat is echt een verkeerde ontwikkeling.
2 0
vincent_DV
Ik zou Huntelaar na zijn carrière graag zien bij Ajax. Een rustige jongen met naar dat ik kan inschatten wel verstand van voetbal!

Off topic: Misschien een raar idee maar zou Ajax na dit seizoen die Avdijaj van Roda niet kunnen nemen. Kan als aanvallende middenvelder spelen en als buitenspeler. Speelde vorig jaar nog gewoon in het eerste van Schalke. Las net een artikel over hem en hij viel me eerder al op bij Roda. Stond altijd als een toptalent bekend en zal denk ik niet duur zijn dus dat gokje kan je wel wagen. Is niet per se iemand voor meteen in de basis maar je kan hem er prima bij hebben lijkt mij.
2 -2
RaynoFischer
Gelijk nieuwe trainer maken, zijn we van Ten Hag af
1 -4
Ajacied33
Slechter dan TH zal Hunter het niet doen als trainer
2 -2
RaynoFischer
Qua uitstraling, voorkomen en carrière is hij in ieder geval al serieuzer te nemen :p
Accent daarbuiten gelaten, daar kan Ten Hag ook weinig aan doen.
0 -1
TOOL
Huntelaar heeft een geweldige mentaliteit en is oprecht gek op Ajax! Dat ze met een dergelijke constructie bezig zijn vind ik super.
9 0
talent020
Huntelaar als trainer zie ik. wel voor me in de toekomst,
1 0
Bram410
Slechter als Ten Hag kan hij het niet doen
1 -4
insectenverdelg
Geef m t papiertje voor zijn verdienste en zet m maar direct op plek van ten Hag neer.
1 -4
OntlastendeMiddenvelder
Ik denk dat die Huntelaar volgend jaar echt kan doorbreken.
9 0
SnakeDoc
Doen. Ik gun hem zo graag een kampioenschap.
10 0
Michelinho
Zeven assists klopt niet. Dat zijn Transfermarktstatistieken en die zijn nogal scheutig met assists toekennen. Op andere sites staat hij op vier.
Verder prima om hem te verlengen. Er schrijven nogal veel mensen dat hij veel mist, maar toch is hij ondanks gemiste wedstrijden, invalbeurten en wissels onze topscorer, heeft de jongere spelers nog wat te leren qua vechtersmentaliteit en creëert ook vaak ruimte voor anderen om te scoren.
Zeker als tweede spits geweldig om hem erbij te hebben en ik hoop ook dat hij voor de club behouden zal blijven als (spitsen)trainer.
3 0
DarkDefender
Klaas Jan geeft inderdaad altijd 100% en met hem erbij pakken we gemiddeld wel meer punten. Jammer dat hij niet meer ballen krijgt en dan met name voorzetten op kophoogte. En hopelijk wordt hij ook weer iets scherper, want hij mist wel veel meer dan vroeger helaas.
4 0
Michelinho
Niets aan te doen, met de jaren verlies je gewoon wat aan scherpte.
Komt ook bij dat hij met terugkerende (kuit)blessures te maken heeft gehad en steeds weer in zijn ritme moest komen.
Vind het aan de andere kant juist opvallend hoe hij op het veld maar onverminderd door blijft gaat, aan zijn uithoudingsvermogen ligt het iig niet.
0 0
wendoo9
Altijd verlengen, goeie spits, kopper, ervaring, gemeen op zijn tijd, maar alleen krijg hij bijna geen goeie ballen op zijn specialiteit dat koppen is !!
15 -1
Ajaxvooraltijd
Ik vind alleen wel dat hij minder salaris moet gaan opstrijken als het klopt dat hij bij uitzondering 3,5 miljoen per jaar opstrijkt volgens een laatst verschenen artikel waar ik de bron niet zo 123 paraat heb.
0 -12
Genant
Klaas-Jan heeft tekengeld gehad. Nu zit hij weer op gewoon salaris.
0 0
trainerdv
Laten we vooral niet vergeten dat Dolberg vorig seizoen helemaal geen goed seizoen speelde. Hij heeft een aaltal potten goed gespeeld en mooie goals gemaakt, maar dat was geen heel seizoen. Dit seizoen was vóór zijn blessure ronduit dramatisch en we moeten maar zien hoe hij terugkomt. Ik ben zeer blij dat de Hunter blijft.
3 -9
AlexIbarra
Ik ben ook blij als Huntelaar blijft maar met Dolberg konden we vorig jaar eindelijk weer doorvoetballen in het centrum, na jarenlang geKolbeinn.
Dat was van veel meer waarde dan zijn goals of zelfs assists. En zeker van meer belang voor onze manier van voetballen dan de vorm van Neres afgelopen herfst.

Dolberg vergat wel af en toe voor de goal te komen bij de weinige voorzetten die er worden gegeven, iets waar Klaas juist weer goed in is. Hopelijk heeft Dolberg dat in het afgelopen halfjaar goed afgekeken.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik denk dat je bedoelt dat hij een dipje had na zijn blessure.
1 -1
RaynoFischer
In je 1ste seizoen als prof clubtopscorer worden en belangrijk zijn in Europa, international geworden, geen goed seizoen?!, tuurlijk joh...
5 -2
Bjorn
Dolberg speelde vorig seizoen geen goed seizoen? Opmerkelijk.
4 -1
3*stars*3
Klaas kon nu zeker, rond de 20 goals staan.
Tot een paar jaar geleden was Klaas in de 16, een koelbloedige killer.
Nu zie je al een lange tijd dat scherpte gewoon ontbreekt in de 16.
Kan leeftijd zijn maar als je zag hoe Toni op zijn oude dag nog scherp was of zo'n Aduriz van Bilbao en dat in sterkere competities
Die Aduriz is volgens mij 36/37.

Hoop dat we weer de Dolberg van 16/17 gaan zien en dan heb je Klaas als back-up.
2 -1
aka
Mooi
0 0
Stibba020
Oke als ik Sierhuis was zou ik nu vertrekken.
0 -11
3sterren
Dat is nu het grote probleem van de jeugdige talenten: het ontberen van geduld. Maar kennelijk hebben sommige supporters daar ook last van.
Ik ben van mening dat Sierhuis de uitzondering is die de regel bevestigd en wél het nodige geduld zal kunnen opbrengen ...
0 0
RaynoFischer
Die jongen heeft echt nog alle tijd.
5 0
Suarez16_
Terecht. Nog steeds een hele goede spits.
5 0
RaynoFischer
Prima spits, hele goede niet echt meer wordt duidelijk oud. :p
Goed om erbij te houden kan hij hier afsluiten, maar zie veel liever Dolberg en Sierhuis en Cassierra komen eraan
1 0
booya4afca
Prima spits om erbij te hebben. Laat hem maar met Dolberg uitvechten wie eerste spits wordt.

Dit betekent overigens wel dat de kans groter wordt dat Casierra vertrekt (verhuur of transfer).
0 0
Bjorn
Prima beslissing. Ongelooflijk dat hij nog nooit kampioen is geworden met Ajax. Wordt hoog tijd.
3 0
AIR-S
Prima. Voorlopig staat hij niemand in de weg.

Dolberg eerste spits. Of Cassiera en Sierhuis er net zo veel hadden ingeschoten valt nog maar te zien. Zullen wellicht volgens seizoen ook een kans krijgen. KJH zal wellicht minder spelen als Dolberg eerste spits is, maar hij is gewoon een zekerheidje voor 15 doelpunten in een seizoen. Dat zijn Sierhuis en Cassiera niet.
2 -4
Sampaoli
Dat valt zeker nog te bezien, maar omdat ze geen kans krijgen kunnen ze het ook niet bewijzen. Lekker makkelijk, kiezen voor zekerheid. Wij zijn Ajax, de Ligt was op zijn 18e ook geen zekerheidje.
1 -1
Leviathan
Goed nieuws Huntelaar weet ook wel dat hij wellicht minder zal spelen dan dit jaar.. Zonder Huntelaar hadden we nu 3e gestaan of misschien wel 4e. Cassierra doet het aardig in de JL maar de JL is heel iets anders als de Eredivisie en Sierhuis moet ik zeker nog maar zien in t 1e.
1 -3
De_Realist
Allereerst is Huntelaar gewoon een Ajax held.

Dat te hebben gezegd vind ik hem niet bijzonder dit seizoen, wat uiteraard te verwachten was, hij was namelijk al 34 toen hij terug kwam. Daarnaast staat hij hij meerdere talenten in de weg zoals Dolberg, Cassierra, Sierhuis etc.

Nee, ik ben van mening dat wij zonder Huntelaar kunnen spelen.
3 -3
Leviathan
En jij denkt dat Cassierra of sierhuis het beter hadden gedaan? 100% zeker niet
4 -1
Afca85meer
Routine of talent? Klaas-Jan is een topper maar moet niet talent in de weg gaan staan. Aan de andere kant moet de beste spelen. Dilemma....
0 0
vincent_DV
Wat is hier een dilemma aan? Als Klaas-Jan een topper is, waarom moet een talent dan spelen? Wie beter is speelt, punt. We zijn geen liefdadigheidsinstelling. Natuurlijk is Ajax groot geworden door de opleiding maar dat opleiden is in mijn ogen steeds meer een doel opzich geworden in plaats van een hulpmiddel om het doel te bereiken: sportief succes. Dit is hier een goed voorbeeld van. Als Huntelaar op dit moment beter is als een talent, waarom zou je hem dan in godsnaam weg doen voor een talent? Die moet dan toch maar laten zien beter te zijn? Zelfde geldt voor de vervanging van bij wijze van Ziyech. Als Ajax een hele goede middenvelder kan krijgen die nu nog beter is als de talenten die we hebben, waarom zou je hem dan laten lopen omdat je een talent wilt opstellen? En buiten dat, Je hebt toch 2 goede aanvallende middenvelders nodig? Nu hebben we bijvoorbeeld alleen Ziyech, BELACHELIJK als je zo veel geld hebt!
2 0
Jeugdtrainer
Prima, laat ‘m die gasten maar op scherp zetten op de training. Maar laten we in wedstrijden maar gewoon met 11 man spelen, dan maken we meer kans om te winnen.

Siem nog ffe verlengen, heeft nog maar twee-jarig contract!!1!
3 -3
geendagsvlieg
Nog meer kans om te winnen? Na Vitesse thuis, een wedstrijd waarin Dolberg ook een uur speelde, zijn 16 van de 17 wedstrijden waarin KJH speeltijd kreeg gewonnen.
4 0
Jeugdtrainer
Het blijft een prima spits als afmaker, maar Ajax speelt zo stroef en zonder centrale combinaties voor een groot deel door KJH. Serieus.

Dat mag je ontkennen, maar vorig seizoen zaten we op het puntje van onze stoel door het spelprincipe: derde man zoeken. Balverlies was druk en lukte het dan had je meteen een middenvelder met gezicht naar het doel vrij. En bij die combinatie was altijd Dolberg betrokken.

Nu voetballen we alleen rondom het blok, richting de zijkant en dan zien we het wel. Niet mijn voetbal. En ja, daar heeft KJH een groot aandeel in.

Ik krijg liever waar voor mijn Fox- en Ajax-geld dan 3 punten!
0 -5
Afca85meer
Ik heb het in een ander topic al een keer tegen je gezegd. Maar jij neemt jezelf echt te serieus. Je doet alsof je de Pep Guardiola van Ajaxshowtime bent.
0 0
Jeugdtrainer
Dat is hoe jij mij ziet. Niet wat ik zelf denk.

Ik koppel slechts mijn spelerskeuzes aan een manier van spelen. En die baseer ik niet - zoals velen - aan het imago van die speler. Ik ben pro Sinkgraven, maar velen zien hem als een softie. Ik kies voor Veltman ipv Tete, maar velen moeten niets van onze captain hebben. Tsja..
0 -1
afcas
topper. we hebben meer mensen nodig hier die niet iedere analist napraten, maar gewoon een eigen mening vormen. scheelt ook al een hoop dat je in principe ook altijd met argumenten komt in tegenstelling tot velen.
0 0
Web
Vorig jaar op het puntje van de stoel gezeten. Ik heb ook vorig jaar geen een competitie wedstrijd gemist. Net als nu waren de meeste competitie wedstrijden zeer matig tot slecht.
0 -2
Jeugdtrainer
Niet verrassend dat jij hierop reageerd. Intenties waren tien keer mooier en beter. Maar ook wedstrijden tegen AZ thuis, Groningen uit eerste helft, etc. noem jij nooit, terwijl die echt wel goed waren. En zo vergeet ik er vast nog een hoop.

Ik heb dit seizoen alleen PEC uit genoten. Overige redelijk goede wedstrijden vond ik niet dat we echt controle hadden. Golfde het teveel op en neer.
0 -3
Web
Ik vind ook dat het beter moet. Ben ook niet tevreden.
Maar intenties waren tien keer beter. Gaat wel heel ver.
Zoveel wedstrijden slecht. Excelsior uit als diepte punt.
Dat was nog minder dat zondag
0 -1
Leviathan
Serieus niet want Ajax loopt vanaf het middenveld al niet door het missen van een goede 6. Sinds Ten Hag draaien Neres en Kluivert ook duidelijk minder waardoor Huntelaar sowieso weinig bereikt wordt. Dolberg laat werkelijk waar op een half seizoen na niets zien. Als het volgend jaar niet gaat gebeuren gaat het nooit meer gebeuren.
1 0
Jeugdtrainer
Doordat Ten Hag nog meer inside vleugelspitsen gebruikt dan Keizer. Is zijn eigen schuld. En die zien veel minder de combinatie met KJH dan Donny of Ziyech. Maarja, die laatste spelen dan weer voornamelijk ver van KJH of staan op links- en rechtsbuiten/half aan de zijlijn.
0 0
geendagsvlieg
Laten we nu niet doen alsof het hele vorige seizoen zo geweldig was.

Dolberg heeft vorig seizoen in de uitwedstrijden 2 goals gemaakt en 1 assist gegeven.

In de 8 uitwedstrijden tegen het linkerrijtje heeft Ajax vorig seizoen slechts 7 doelpunten gemaakt en 12 punten laten liggen.
2 0
Jeugdtrainer
Ik zeg hier keer op keer dat Bosz iets anders had moeten verzinnen tegen niet-dynamische tegenstanders.

Maar ja, het voetbal was tien keer beter. Veel meer controle over wedstrijden. En dan laat je zien dat je beter bent, de ander bij de keel kunt grijpen, domineert. En centrale combinaties zijn daar erg belangrijk in.

Je hebt dan de bal op gevaarlijke posities en - nog belangrijker - bezetting centraal. Dat is nu allemaal niet. Het is gewoon ruk voetbal, vorig seizoen was idd beter.

Bovendien staar ik mij niet blind op een (aantal) goaltje(s) meer of minder voor een spits. Jij wel!? Misschien dat je dan ook nog interesse hebt in de statistiek dat we met KJH nog nooit kampioen zijn geworden!
0 0
geendagsvlieg
Begrijp me niet verkeerd, ik deel je mening. Uiteindelijk is een type Dolberg beter voor Ajax.

Ajax is sinds 1984/85 maar 1x kampioen geworden met een spits die meer dan 18x scoorde.

Maar met een spits die alleen in thuiswedstrijden en de kuip scoort en assists geeft wordt je ook geen kampioen.
1 0
AltijdGelijk
Lekker nieuws!

Dan loopt ie Dolberg,Bande,Sierhuis en Cassiera in de weg.

Huntelaar heeft toch veel te weinig goals gemaakt, hij is juist 1 van de redenen waarom we geen kampioen zullen worden.

Mist teveel kansen...Huntelaar was een wereldklasse spits maar die tijd is ver voorbij.
1 -13
martin1234
Dit vind ik onzin. KJH loopt niemand in de weg, als de trainer dat niet wil. Die bepaalt de opstelling. Is het beter dat Cassierra speelt, dan speelt Cassierra, bijvoorbeeld. Maar gebleken is dat KJH erg bruikbaar is voor dit Ajax.
0 0
NotForSale
Bandé is niet als spits gehaald hoor
Wel als flankaanvaller
0 0
Leviathan
22 wedstrijden en direct bij 19 goals betrokken. En veel belangrijke goals gemaakt. Prima op je 34ste... Huntelaar brengt ook veel ervaring mee en dat zie je ook echt met alleen 18 en 19 jarigen kom je er niet hoor.
3 0
geendagsvlieg
Na speelronde 6, Vitesse thuis, zijn 16 van 17 wedstrijden waarin Huntelaar gespeeld heeft gewonnen, allleen Utrecht uit niet.

KJH heeft in 10 van zijn 13 uitwedstrijden gescoord of een assist gegeven.
4 -1
Web
Zijn statistieken zijn gewoon goed. Zijn positie werd anders toen Dolberg geblesseerd raakte. Wat ben ik blij dat hij er toen was.

Hier denkt men dat Cassiera de verlosser is, ook die mist heel veel kansen.
Sierhuis is het zelfde type als Huntelaar. Ik hoop dat Ajax Sierhuis niet gaat verkopen, maar verhuren. Deze speler is ook dodelijk in de zestien meter.
2 0
Ajacied33
Terecht en blij met dit nieuws. Hunter hoort gewoon bij Ajax. Deze jongen is zoals het artikel al omschrijft gewoon belangrijk voor deze jonge ploeg
5 -2
MJ98
11 goals en 7 assists uit 22 is prima voor een spits van Ajax die zo weinig bruikbare ballen krijgt. Ja hij heeft een hoop kansen gemist, maar ook een hoop ballen gemaakt die anderen zouden missen.
7 -2
makaveli
niet de oude meer maar zeer bruikbraar gebleken. terecht dus.
7 -1