'Geen enkele wrok naar Overmars en Sar'

ArthurV, 12-03-2018 om 22:30, 15294 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Blind heeft tegenover het Algemeen Dagblad voor het eerst gereageerd op het feit dat hij is voorgedragen als mogelijk nieuw lid van de raad van commissarissen. Daarbij geeft de oud-speler en trainer van de Amsterdamse club aan totaal geen rancune te hebben richting Edwin van der Sar en Marc Overmars, met wie het zes jaar geleden totaal niet boterde.

'De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok', zo geeft Blind aan. 'Het contact met Marc en Edwin is ook prima. Toen Ajax vorig jaar de finale van de Europa League speelde, nodigde Edwin mij ook uit in Stockholm. Waar het om gaat: ik voel geen enkele wrok en zie op dat vlak dus ook geen problemen om deze functie uit te oefenen.'

Blind is daarnaast van mening dat de vele functies die hij bij Ajax in het verleden heeft ingevuld, totaal niet als iets negatiefs aan te duiden is. 'Wie kan nu zeggen dat hij al die functies heeft mogen uitvoeren? Ik ben 56 jaar en daarvan heb ik 26 jaar bij Ajax gewerkt. Daarom vind ik het vooral mooi om weer iets voor de club te gaan doen.'

De voormalig verdediger is niet van plan om op korte termijn weer aan de slag te gaan als trainer, al geldt er één uitzondering. 'Bij Ajax heb ik tijdens de gesprekken open kaart gespeeld. Mocht Louis van Gaal nog bondscoach worden van een land, ga ik waarschijnlijk met hem mee als assistent. Als dat land mij ook aanstaat natuurlijk.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik kan best begrijpen dat als je 24 jaar of jonger bent, niet zoveel hebt met van der sar en marc overmars.
voor mij als 43 jarige oude lul(in jullie ogen)
zijn het helden. ik kan mij nog wedstrijden herrineren dat het publiek in het bernabeu stadion een staande ovatie gaf voor deze mannen, het publiek in stadion de meer edwins naam scandeerde om de penalty te nemen bij een 9-0 voorsprong tegen sparta (1994) broem broem overmars, die elke tegenstander voorbij liep en de ballen snoeihard in de korte hoek erin knalde.
daarnaast zijn het geen onaardige persoonlijkheden, en mannen die ondanks alle hectiek binnen de club met veel geld op de rekening toch aankloppen uit liefde voor de club, om te proberen om ajax weer gezond te maken.


het was een fantastisch stel, ik word er nog geomotioneerd van als ik terug denk aan die helden.

waarschijnlijk zijn suarez, eriksen en vertonghen jullie helden, die je waarschijnlijk ook zal verdedigen als je 43 jaar bent. en terecht zo hoort dat ook.
op dit moment is bv lasse shone voor mij een echte ajax held, hij speelt er nou al 8 jaar, altijd bereid om te strijden ook al is hij niet de meest constante ajacied, hij staat er altijd en heeft toch 4 landstitels gewonnen en een knvb beker en een el finale gespeeld.
2 0
Lagasj
De wereld van wrok.
0 0
Ajaxvooraltijd
Juist Danny zo hoort het ook. Daar hebben er hier een hoop moeite mee, die leven op wrok, haat en zeiken. Stel anti-gloryhunters zijn het.
3 -1
Lagasj
Eerst Henrichs weg !
4 -1
PetrusKeizer
'als dat land me ook aanstaat'. van Gaal bondscoach van Iran! En Danny gaat mee.
2 -2
Bocarra
Prima keuze. Maar je moet ook niet te veel waarde hechten aan deze functie. Het beleid wordt op andere plekken in de organisatie gemaakt.
3 -3
ST
Het blijft een Ajax man, maar hij wordt niet voor niks scholletje genoemd.
4 -2
afcas
gelukkig hoeft dat in een controlerende rol niet zo erg te zijn. in een uitvoerende rol was het een veel groter probleem.
0 -1
aietos
De slechtste keuze die ze konden bedenken. Dit is een ramp.
3 -2
SR83
Harde kern waar ben je?
Liedjes repeteren?
Vuurwerk testen?
Te druk met handel in kleding/kaartjes/.....?
Volgende spandoek tekst bedenken?

Bovenstaande doe je al jaren en waarschijnlijk knok je weleens wat of sluit je bondjes over de grens.

Maakt dat je harde kern?

Je moet nu ingrijpen harde kern.

Waar ben je?
7 -6
Noxin
Die ga je pas weer horen als het supportershome er staat.
0 0
SR83
Een harde kern die zich niet hard maakt voor de club wanneer het echt nodig is. De ironie.
0 0
Web
Neem het voor touw zou ik zeggen.
1 -1
MarcOndertwix
Wat bler je nou allemaal?
2 -2
kampioen0809
Wat een poëtisch gelul joh
4 -2
SR83
Ja de tekst zondag op zuid van onze harde kern was veel beter, helemaal mee eens :)
0 -2
diamanti
Als je dacht dat het niet erger kon, scholletje is back! :(
7 -2
Welja
Wacht maar tot ie van Gaal binnen haalt. Dan kan het niet meer erger.
3 -1
ajaxinho
Past er goed bij!

Waait met alle winden mee.
2 0
Lagasj
Als dit zo doorgaat is Ajax binnen drie jaar volledig naar de klote.
Blind de smerige van Gaal gladjakker in de RVC.
Zegt veel over de RVC die hem voordragen.
Falende egotrippers van elkaar naaiende vriendjes kliek.
Zo snel mogelijk een flinke bezem door de ledenraad en RVC voor het echt te laat is.
5 -4
Youri08
Zou vreemd zijn als hij iets anders zeggen.
0 0
Joseph
Danny is niet geschikt, past dus perfect bij dit Ajax!

Het zijn zware tijden voor supporters van Ajax die van voetbal houden..
8 0
ajax4ever01
de harde kern moet gaan ingrijpen want Ajax gaat zo nog verder naar de klote
7 -2
Harrie Nak
Die hebben nog nooit ingegrepen, dus verwacht niks. Dat doen supporters bij andere clubs beter.
2 0
kampioen0809
Bullshit, dat weet je. Of niet, maar dan roep je maar wat.
2 0
14Abdelhak14
Dus deze man moet de visie van Cruijff bij Ajax gaan waarborgen in de rvc? Echt een ridicuul besluit dat aantoont hoe ziek onze club is, want:
-heeft nog in geen enkele functie goed gepresteerd
- heeft geen maatschappelijke ervaring of relevante opleiding
- wil deze functie blijkbaar zo graag, dat hij een clausule eist om te kunnen vertrekken om als fucking assistent te kunnen werken
- heeft de grootste ajacied aller tijden een mes in de rug gestoken door mee te werken aan een coup, dat het Cruijff-dna uit onze club moest snijden. Walgelijk en zelfs onrechtmatig verklaard door de rechter.
Normaliter wordt zo iemand levenslang persona non grata verklaard in het stadion, maar wat doen wij? We laten hem in het hoogste orgaan de clubcultuur bewaken.....
8 -2
MosesD
Ik benadruk het allereerst nog maar eens dat ik geen voorstander ben van Blind in de RvC. Maar de argumenten die jij noemt, 'in nog geen enkele functie goed gepresteerd, heeft geen maatschappelijke ervaring of relevante opleiding', dat alles hadden de mensen die JC zo graag bij Ajax aan de macht wilde ook niet. De ex-voetballers Jonk, Bergkamp, Sar en Overmars hadden geen bewezen track record en al helemaal geen management capaciteiten. Dus je meet hier wel erg met twee maten.....
1 0
MichelAngelo66
Moses, met alle respect, je reageert alleen op het stukje ervaring om je punt met de ex voetballers weer te maken. In de reactie van abdelhak draait het om het tweede deel en dat weet jij best. Daar reageer je wijselijk niet op, omdat je weer je punt wil maken. Hieronder doe je precies hetzelfde door weer te wijzen op het in Barcelona blijven. Buiten het feit dat dit pure stemmingmakerij is, is het ook totaal irrelevant in deze en had het niets te maken met de gluiperige actie die in de rechtszaal onrechtmatig werd verklaard.
2 -1
MosesD
Ik reageer op stuk waar ik het niet meer eens ben, Michelangelo. Wie zegt dat ik het met de rest oneens ben? Maar je kan me moeilijk ongelijk geven, want Sar, Overmars, Jonk en Bergkamp hadden dus ook geen enorme ervaring en dito track record toch? Daar gaat het mij om. Dat op Barcelona blijven, is totaal geen stemmingmakerij, maar puur hoe het feitelijk is gegaan. Ook de vergelijking met Bayern snijdt hout, daar Beckenbauer er gewoen elke dag was en 'on top of things' zat. Gewoon allemaal feiten. Dat jij het daar moeilijk mee hebt, omdat die moeilijk zijn te weerleggen, dat is een ander verhaal.
Overigens een ander vraagje aan jou. Nogmaals ik ben geen voorstander van Blind, maar als het tussen zogenaamde controverse tussen JC en Blind gaat, waar en hoe is die begonnen in jouw ogen?
0 0
MichelAngelo66
Ik hoef niets te weerleggen over ervaringen en track records van wie dan ook. Dat die er niet was, heeft Cruijff in ieder geval nooit ontkent. Hij tig keer aangegeven dat ervaren mensen binnen de club dat moesten begeleiden. Dat wordt gemakshalve allemaal even niet gememoreerd.
Wat Beckenbauer allemaal uitvreet interesseert me al helemaal niet. Ik heb het daar niet moeilijk mee, want ik vind het een kolder argument dat Cruijff altijd op de club had moeten zijn. is nooit zijn bedoeling geweest met het vertrouwen wat hij had in de bestuurders om alles te begeleiden. Dat hij teveel vertrouwen had in iedereen dat valt niet te ontkennen.
Waar de controverse Blind-Cruijff eventueel gestart is vind ik ook helemaal niet van belang. Ik vind de wijze waarop meneer Blind en van Gaal, samen met zich aan een stoel vastklampende types, hebben geprobeerd via een achteringang de nieuw ingeslagen richting onderuit te halen walgelijk. Was puur rancune van meneer van Gaal. Meneer Blind dacht op deze manier te overleven, want dat is z'n tweede natuur. Je krijgt zo'n bijnaam echt niet voor niets. Niks meer niks minder. Ik hou niet van dat soort "ik praat lekker met iedereen mee" types. Nu zegt ie al direct "als meneer van Gaal ergens bondscoach wordt ga ik met hem mee", mijn hemel wat een zakkenwasser. Dat wordt dan RvC lid.
1 0
MosesD
Nou, dan zijn we het eens dat het gebrek aan ervaring van Blind (maatschappelijk en opleiding) precies hetzelfde is als het gebrek aan ervaring van genoemde 4. Daar ging het mij om. En Michelangelo, Ajax leidt spelers op, geen managers. We zijn geen speeltuin.
Voorbeeld Beckenbauer wel degelijk relevant. JC verwees vaak naar Bayern namelijk. Is geen vergelijking aangezien Beckenbauer himself er dagelijks was en niet vanaf 2000 km zijn instructies gaf. Een gotspe gewoon. Zeker als je zulke onervaren jongens neerzet.
Ook controverse van Gaal JC is van belang. Want denk maar eens goed na hoe e.e.a. begonnen is.
Jij ziet JC als heilige en verliest de realiteit helaas totaal uit het oog. En nu ruim 7 jaar later blijkt de fluwelen revolutie die alles behalve fluweel was, totaal mislukt. Een gitzwarte periode in de clubgeschiedenis.
0 0
MichelAngelo66
Mij gaat het dus om andere zaken blijkbaar. De ervaring van Blind voor een RvC zal me worst zijn, zijn getoonde gedrag des te meer.
En over de ideeën, oorzaken, invulling en resultaten m.b.t. de zogenaamde revolutie gaan wij het nooit eens worden. Afstand en ervaring argumenten zijn ook daarin voor mij onzinnige argumenten. Invulling, ondersteuning en backup van de anderen binnen Ajax des te meer. Er zaten en zitten veel teveel farizeeërs binnen Ajax die alleen in eigen belang denken. Dat kon je van een iemand niet zeggen, die Ajax altijd als zijn familie heeft beschouwd ondanks alles. Dat heeft niets met een heilige te maken.
0 0
MosesD
Nee, wij denken idd anders hoe je een club moet besturen. Over de ideeën van JC over het voetbalspel zelf, niets dan lof. Daar sta ik volledig achter. Hoe je echter een club inricht en bestuurd daar denk ik heel anders over. En ik ben het met je eens dat er veel farizeeërs binnen Ajax rondlopen. Dat heb je bij grote clubs. Juist daarom is het een heel slecht idee geweest om hele onervaren ex-voetballers de macht te geven en zelf op grote afstand te blijven. Tja, daarin verschillen we van mening.
0 0
gi0vanni
Zou me daarom niets verbazen dat Blind er voor zorgt dat van Gaal naar Ajax komt.
0 0
14Abdelhak14
Ik zeg ook helemaal niet dat ik het dat ik het met die benoemingen eens was. Sar, Overmars en Berkamp zijn totaal ongeschikt voor beleidsmatige/leidinggevende functies. Jonk heeft het wel goed gedaan vind ik. Ik ben het ook met Cruijff oneens dat je per se voetballers op bestuurlijke functies moet willen hebbben. Maar ik vind wel dat zijn voetbalfilosofie leidend moet zijn binnen de club en dat hij als icoon respectvol behandelt moet worden. Blind spuugde hem gwn in zijn bek door stiekem een coup te plegen en die baan als td onder van Gaal en Sturkenboom te accepteren. Denk je eens in dat iemand dit bij Eusebio en Maradonna zou doen, denk jij dat er ook maar een minime kans is dat Benfica en Boca dit zouden laten gebeuren? Het belangrijskte wat we in deze tijd hebben is onze unieke identiteit die is vormgegeven door JC en wij gooien dit als club op een onbegrijpelijke manier weg door mensen als Jonk en Bosz eruit te werken en dit soort verraders binnen te halen.
4 0
MosesD
Dan zijn we het over Sar, Overmars en Bergkamp eens. Jonk was ook totaal ongeschikt om een hele belangrijke functie van hoofd jeugd opleiding te bekleden. Ik zeg niet dat Jonk een slechte trainer was (Bergkamp is volgens mij ook een prima techniek trainer), maar voor dergelijke belangrijke post moet je over management capaciteiten beschikken, verbaal sterk zijn en een leider zijn. Dat alles ontbeerde Jonk. Vaak stuurde hij dan Jongkind die wel verbaal oke was. Je noemt Eusebio en Maradona, twee grootheden, maar die niet echt veel doen bij hun oude clubs, behalve dan een soort boegbeeld zijn. JC spiegelde Ajax vaak aan Bayern. Daarbij maakt hij een grote denkfout. Beckenbauer was iedere dag op de club, nam daadwerkelijk verantwoordelijkheid en de touwtjes in handen. Een club willen aansturen op 2000 km, nee dat gaat gewoon niet. En daar is het, buiten de verkeerd gekozen ex-topvoetballers, ook erg door misgegaan. Jonk en Bosz zijn weggegaan door Bergkamp. En wie haalde Bergkamp ook alweer binnen?
2 -1
chrisjuhhh
Ik ga je corrigeren , want niet Beckenbauer maar uli Hoenes is de grote man achter de schermen en ja na Beckenbauer , maar die werkte toen samen met andere top figuren .

Ooit nagedacht hoe multinationals hun bedrijf wereld wijd aansturen ?
Ik wil hiermee zeggen dat het wel degelijk kan en je vergis je in wat Cruijff wilde .

Hij wilde een Jeugd opleiding die zo in elkaar stak dat het een in het ander viel en zo min mogelijk hoefde aan te kopen .
Bedrijf matig heeft Cruijff altijd gezegd hier geen verstand te hebben en daar andere mensen voor nodig zijn en die vind je terug in een rvc zowel zaken mensen als voetbal mensen .
1 0
MosesD
Beide waren grote meneren binnen de club. Maar Der Kaiser was wel het gezicht naar buiten toe. Wat ik aangeef is dat beide heren gewoon dagelijks op de club waren en niet op meer dan 2000 km dingen gingen roepen of communiceerden via een column in een dagblad.
Multinationals, ja die zette de beste mensen op cruciale posities. Die maken niet van een stagiair een directeur bijvoorbeeld. Wat denk je van een heel goed CV wat belangrijk is in zo'n organisatie? Het track record/het CV van de ex-voetballers die JC bij Ajax heeft neergezet was nihil/heel mager.
0 0
Bjorn
Hennie Henrichs krijgt langzaam alle poppetjes op de plaats. Alleen Overmars en Sar nog weg en het is voltooid.
9 -1
NouridolbergNeres34
Je weet nu wat er gaat gebeuren. Van der Sar stapt op, Overmars wordt eruit geknikkerd en Louis wordt technisch directeur ,Heinrichs zijn meesterplan. Dit is gewoon de ultieme wraak.
8 0
Ajax95Duivendrecht
Dat scenario kun je nu inderdaad zo uittekenen
1 0
Cleo9
Toonbeeld van het "beleid" van onze mooie club. Natte vinger werk, vriendjespolitiek, etc.
2 -2
insectenverdelg
Johan dood en Jonk en Bergkamp met pek en veren uit de Arena vertrokken. Danny ziet zn kans weer schoon dus.
6 -3
MosesD
Hoewel ik totaal niet achter een mogelijke benoeming van Blind sta, vind ik jouw willekeur in deze toch verrassend. Nadat Jonk weg was kreeg o.a. Bergkamp hier de schuld van. Zelfde bij vertrek Bosz; Bergkamp was de kwade genius die ook al had gebroken met JC. Bergkamp, nee die deugde van geen kant. Nu Blind in beeld komt, schuift Bergkamp dus weer terug richting Jonk en JC. Tja, dat is wel zeer opvallend. Just saying......
2 -3
insectenverdelg
Waar zeg ik dat over Bergkamp hier. 2. Als een ander hier iets over Bergkamp roept, zijin dat dan ook mijn woorden? Makkelijk lullen dus

Hoe je het wend of keert Bergkamp was destijds in kamp Cruijff. Tijdens de revolutie. Wat daarna is gebeurt is verder niet zo relevant. Wat wel relevant is, is dat Blind onder Bergkamp wss niet terug was grkomen. Old boys netwerk heeft gewoon weer geheel de macht gekregen.
0 0
Ajacied33
En nu nog een keer. Rustig aan..
0 0
Ajacied33
Sorry man,was niet voor jou bedoeld
0 0
NouridolbergNeres34
Scholletje , de ene na de andere verkeerde beslissing bij Ajax. What’s next... Louis brrrrrr.
3 -3
Inhartennieren
En de volgende rel bij Ajax is al weer een feit.
3 -1
Biss
Rel? Het gebeurd allemaal gewoon. Niemand die er iets aan doet.
Ja, die persoon was er wel, maar die is er nu niet meer. JC, RIP.
2 0
fanforeffer
Hij ruikt het pluche ; en voelt nu geen wrok meer.
3 -1
kaashaas
Ouwe backstabber
8 -2
Toekomst1900
Welkom thuis Danny! Ben blij dat er nog Ajacieden voor de club willen werken!
6 -10
Koenniiee
Cruijff met consorten wou het ook hoor..
12 0
ARUCAMBA
hij kan ook niets anders zeggen, hij flikt hem steeds weer, er is altijd wel iets voor blind bij ajax
3 -2
gi0vanni
Het lijkt er inderdaad op dat ze bij Ajax altijd Blind zijn. :d
3 -2