Danny Blind voorgedragen als nieuw lid RvC

SJvanveen, 12-03-2018 om 14:02, 19848 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Blind wordt voorgedragen als mogelijk nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. Dit meldt Ajax via de officiële kanalen

De voormalig verdediger is een gegadigde om de vacante positie van Theo van Duivenbode in te vullen. Laatstgenoemde verliet zijn ambt als commissaris omdat hij het niet eens was met de technische gang van zaken bij de club. De positie van Van Duivenbode is nog steeds niet ingevuld, maar mogelijk biedt Blind uitkomst. 

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders - maandag 23 april (13.00 uur) -  wordt Blind voorgedragen, zo laat Ajax weten. Leo van Wijk: 'Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent.' 

De oud-Ajacied was als laatst in dienst als bondscoach van Oranje, waarmee hij het wereldkampioenschap in Rusland niet haalde. Momenteel doet hij voornamelijk zijn werk als voetbalanalist bij de televisiezender Ziggo Sport. In het verleden was hij als speler, trainer, technisch directeur en assistent-trainer actief bij Ajax. Nu volgt mogelijk een nieuwe functie. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Ik snap geeen bal meer van, voorheen moet blind opzouten.... en nu!! Vragen ze hem terug, WAT SPEELD HIER ACHTER???, wordt straks Van Gaal de nieuwe algemene Directeur??
2 0
DiAngelo
De kennis en kunde van Danny Blind wordt onderschat alsmede zijn eerlijkheid. Heeft onhandige keuzes gemaakt door verantwoording te nemen op momenten dat niemand zich er aan waagde. Danny Blind wat mij betreft een prima keuze en er wordt nogal kortzichtig gereageerd.
0 0
DeBlijeGeit
Je zou hierdoor bijna overwegen om als supporters een United of Manchester-achtige club op te richten.
2 -1
Starring
Gewoon doen! Meerdere fans spraken zulke idealen eerder uit. Ajax is Ajax al lang niet meer.
0 -1
afca95
Haha wat een grap! Sta nog steeds achter m'n keuze dat ik na jaren mijn SC heb opgezegd. Zolang die smeerlap van een Henrichs daar zit verkwist ik mijn centen niet aan die graaiers! Ajax is naar de klote door egotjes en kliekjes die uit zijn op macht, geld en directeurtje spelen. Ajax is al heel lang geen Ajax maar maar een handelshuis voor de grote clubs met als1 doel heel veel geld verdienen. En wij supporters kunnen de tering krijgen tenzij je de halve Fanshop leeg loopt!
7 -1
rein3
De keuze is gemaakt. Dit staat vast. We moeten met ze alle rustig blijven en zorgen dat er niet nog meer gebeurd. Bijvoorbeeld Van der Sar en Overmars blijven steunen en zorgen dat zij tenminste blijven. Maar dat is lastig. Elke supportersgroep heeft een eigen agenda. AFCA supp en F-side hebben leden in de ledenraad en ik blijf het herhalen zij stemden voor de bestuursraad in 2015 - tegen Cruijff. Ik denk dat het tijd is om dat te laten zien waar wij voor staan! Blind blijft Ajacied. Maar hij is gewoon niet de geschikte man voor deze plek. Ik snap niet hoe de RVC hem heeft kunnen voordragen. Jammer en teleurgesteld! Maar laten we alsjeblieft voor zorgen dat er niet meer gebeurd en kapot wordt gemaakt.

Update telegraaf: https://www.telesport.nl/premium/artikel/144681/ajax/danny-blind-konijn-uit-hoge-hoed
2 -2
Kikke
Niemand wil Danny Blind terug, alleen de pluche plakkers, we willen Jonk en Bosz terug... maar de tegenstanders van Cruijff zijn behoorlijk hardnekkig om Ajax te gijzelen, met alle gevolgen van dien.. zie dit seizoen... hoe groot zijn hun ego's en wat een bord, of eigenlijk betonnen muur, moet je voor je kop hebben...
5 -1
grannig mokum1
Niet normaal al eens op de schop en nu staat de deur weer open om deze slang terug te halen pffffff
2 -1
kaashaas
Yep daar gaan we weer, wat een smerige bende!!
Maar danny we kennen je.... ga lekker gebukt staan en geniet ervan..... scholletje..
8 -3
Koenniiee
Ajax is af en toe toch zo’n grote kut club. Hennie Henrichs heeft zijn invloed weer laten gelden en daarom komt Danny Blind. Vriendje Van Os heeft de aanval al geopend en met scholletje is er nieuw beïnvloedbaar materiaal om de directie onder druk te zetten.

Ajax fucked alles wat Cruijff is.
15 -4
Ajax95Duivendrecht
Het zou me ook niets verbazen als Hennie Henrichs degene is die de naam 'Johan Cruijff Arena' hoogstpersoonlijk tegenhoudt. Zo'n rancuneus persoon is dat wel.
8 -1
BokkieBokstra
Ken je hem?
0 -7
Starring
Als je kennelijk (bijna) overal bent ontslagen, gewogen en te licht bevonden, kun je nog altijd RvC-lid worden van Ajax, met nog eens een mooie portefeuille, voetbalzaken.

Het gaat weer als vanouds 'lekker' bij Ajax.
11 -4
Bocarra
Pfff die negatieve reacties hier ... niet te geloven. Danny Blind is een speler die ons persoonlijk naar een wereld titel schoot. Met wie we de CL wonnen. Een speler die persoonlijk door Cruijff naar Ajax werd gehaald en toen hij in de laatste wedstrijd voor de Europa cup 2 finale geblesseerd raakte door Cruijff op een voetstuk geplaatst omdat hij het zo verschrikkelijk vond voor deze modelprof en ajaxcied in hart en nieren. Beschimpt door zichzelf Ajax supporters noemende jeugd die Danny nooit life hebben zien voetballen en Cruijff al helemaal niet. Ga maar weer lekker fluiten zoals je zijn zoon hebt uitgefloten. Ga maar weer lekker joelen zoals Veldman en Ziyech worden beschimpt wat een meelopers zijn het toch zonder enig historisch besef.
9 -15
michaellaudrup
Niks mis met Blind als voetballer, alleen buiten de lijnen een grote mislukking.
1 0
Godenzoon24
Aldus een Ajaxcied pfff. En Veldman ??? Beter zeg jij niets.
2 0
Kikke
Hahaha jij bent in de war! Niemand zegt dat Blind geen goede voetballer was... maar er is nogal een groot verschil in voetballer zijn en alle andere functies die hij daarna heeft gehad... daar blonk hij dan toch niet echt uit in zijn capaciteiten... daarentegen heeft Cruijff dat wel gedaan... maar veel mensen bij Ajax en in Nederland, blijven maar volharden in onbenulligheid, laten zien dat ze totaal geen verstand van voetbal hebben... kijk naar ons voetbal ten opzichten van andere landen... we zijn al heel lang de verkeerde kant op aan het gaan, met als toppunt dit seizoen... begrijp je het nog steeds niet? Misschien moet je dan maar nog eens die beelden terug kijken, die jij zogenaamd live hebt gezien...
6 -1
eitreb
Danny was voor ajax een topspeler! Gun hem deze posite wel. Dat kritiekloos op een voetstuk plaatsen van cruyff is wel erg doorgeschoten.Elke benoeming reflecteren aan cruyff is m.i. op de lange termijn niet houdbaar. Er deugt dan uiteindelijk niemand meer.
11 -13
MichelAngelo66
Je laatste zin haalt alles onderuit.
En Cruijff staat nu eenmaal op eenzame hoogte in het voetbal. Zeker in Nederland. Over de hele wereld bestempeld als uniek. Zelfs in een baseball stadion in de VS werd hij herdacht. Daar spelen ze soccer met een vierkante bal.
Jij noemt het allemaal kritiekloos. Je bent een echte zoon van Calvijn.
3 0
Kikke
Joh, wat begrijp jij nou van voetbal! 'Kritiekloos op een voetstuk plaatsen' de hele wereld plaatst hem op een voetstuk, dat zag je wel toen hij overleed. Alleen bekrompen Nederlanders kunnen het niet, niet hun helden eren.. zonder Johan Cruijff, was het NL voetbal nooit zo beroemd geweest... nu jij weer...
3 -1
Koenniiee
Wat boeit het nou dat hij een topspeler is? Hij laat zich lenen om als pop voor Hennie te fungeren zodat meneer Van Gaal terug kan gaan keren. Kwestie van tijd. Alleen Overmars en Van Der Sar en tadaaaa..
7 -1
MichelAngelo66
Danny is gewoon incompetent als coach en als beleidsmaker. Waardeloze coach, waardeloze TD. Heeft ie meerdere keren aangetoond helemaal zelf. Dat deed ie dan wel knap. Waait met alle winden mee en daarom wel lekker makkelijk voor die ouwe gluiperds binnen de club. Loop er met z'n alle maar weer lekker achteraan zonder zelf na te denken. Makke schapen. En maar klagen dat Ajax niks meer voorstelt. 90 % van de supporters verdient niet beter. Ajax is een lachwekkend zooitje geworden.
12 -3
DarkChild
Het wordt toch gerelateerd aan capaciteiten? Danny Blind was inderdaad voor Ajax een topSPELER. Maar in de RVC hoef je niet in te schuiven op het middenveld. Vermoedelijk.
10 -2
Kikke
Hahaha!
4 0
michaellaudrup
Scholletje is terug
9 -4
Michelinho
Glibber glibber, glij glij, een paling in een emmer met snot is er niets bij.
7 -2
koelman
Wat een drama -queen reacties. Danny Blind wordt niet gevraagd om in de spits te gaan spelen. Hij is voorgedragen als klankbord voor de club. Prima!
Danny is 100% Ajacied.
12 -19
michaellaudrup
100% backstabber
0 0
Michelinho
100% stroman van de 5e colonne.
9 -4
michaellaudrup
en 100% zakkenvuller
7 -8
Leviathan
Daarom bleef hij heel zijn carriere bij Ajax.
4 0
DarkChild
RVC is geen klankbord. Is een controlerend orgaan.
10 -3
koelman
Nogmaals, een lid van de RvC is niets anders dan een klankbord. Pas bij een meerderheid kan een directie worden teruggefloten. Ik ben blij dat een icoon als Danny Blind, wellicht, zitting gaat nemen in onze RvC..
7 -9
DarkChild
Niet dus. Een klankbord is een klankbord, een RvC een RvC. Hebben ze niet voor niets aparte woorden voor bedacht, is handig om termen uit elkaar te houden.
Een raad van commissarissen, afgekort RvC, is in Nederland het toezichthoudende orgaan van naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid,
5 -3
koelman
Ik weet niet wat jij doet in het dagelijks leven. Je hebt waarschijnlijk zojuist de rol van de RvC ge-googled. Ik heb zelf met verschillende RVC's mogen werken. Feit is dat zij, periodiek, met de directie overleggen. Er is geen baas-knecht verhouding.
5 -3
DarkChild
Dat klopt. Dat is namelijk de formele omschrijving. En ook de praktische, een RvC is geen klankbord, hoeveel autoriteitsargumenten je er ook tegenaan gooit.

Nog los van het meest prangende: wat wil Blind klankborden dan? Hoe wil een mislukte TD oordelen over technische zaken?
3 -4
koelman
je eerste zin klopt, de rest is emotie
3 -6
michaellaudrup
wil je vertellen dat hij succesverhaal in alle functies die hij bij Ajax heeft gehad is?
0 0
DarkChild
Nee hoor. Bron: alles na het einde van zijn carrière als speler. Het is juist de emotie waardoor hij kandidaat is. Alles voor het plaatje (zo spiegelen ze het de supporters voor, achter de schermen gaat het alleen om macht)
5 -3
Michelinho
Web = Danny Blind
14 -4
Kikke
ach nee he, nu is revolutie Cruijff echt van de baan... terug naar de oude garde... vd Sar moet echt weg...
1 -4
Ozymandias
Als Vd Sar weg gaat zal Henrichs waarschijnlijk zijn vervanger bepalen aangezien Blind de voetbalportefeuille onder zich krijgt en een pion van Henrichs is. Het is niet voor niets dat een andere pion van Henrichs (namelijk Van Os) de aanval op Vd Sar al heeft ingezet.
9 0
DarkChild
Dat scenario is niet ondenkbaar. Sar heeft zijn rol gespeeld als pion, heeft er zelf ook een puinzooi van gemaakt en zich zelfs tegen de persoon die hem dit baantje heeft bezorgd gekeerd. Hij kan nu vrij gemakkelijk weggebonjourd worden. Is ook terecht, het is geen AD. Maar voor de volgende fase is er een AD nodig die echt uit het vorige kamp kwam.
1 -1
Babangida83
Geeft het Van der Sar maar te doen om in deze situatie te werken. Het feit dat hij meegewerkt heeft aan het ontmantelen van het Technisch Hart, wil niet zeggen dat hij er veel invloed op heeft kunnen hebben b.v. Achter de schermen speelt veel. Dat laat de benoeming van Blind wel zien.
0 0
Intec
Die was al lang echt van de Baan.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Van der Sar moet niet weg.

We moeten juist nu Vd Sar en Overmars volop steunen. Want voor je het weet, worden zij ook de deur uit getrapt door Henrichs en co en wordt daarmee alles wijd opengezet voor Louis.

En nogmaals, Louis als veldtrainer en team-smeder heb ik alleen maar lof, waardering en bewondering voor. Maar voor een bestuurlijke functie (bijv. AD) is hij niet geschikt, daar heeft hij geen strategisch vermogen en de lange-termijnvisie voor.
6 -2
Kikke
Zal nooit vergeten hoe verbeten vd Sar de pro cruijff krantjes weg haalden. Hoe hij Jonk heeft weg gewerkt en vorig jaar Bosz... vd Sar moet echt weg.. Blind ook, Jonk en Bosz, die moeten terug komen... ik vind echt dat vd Sar, Cruijff een mes in de rug heeft gestoken, toen hij doodziek was... overigens vond ik het wel sympathiek toen hij zei dat hij fouten had gemaakt... als hij dat echt meent, mag hij ze wat mij betreft goed maken... maar dat Blind terug komt, geeft niet veel vertrouwen.. daarbij heeft vd Sar in Engeland gevoetbald, net zoals Bergkamp, vandaar dat ze lijn recht tegen Crujjff zijn visie stonden... kick and rush.. zo niet des Cruijff's.... en daarbij laat Guardiola echt wel zien, overal dat Cruijff een goede leermeester was... en sorry, ben Frank de Boer dankbaar voor de 4 kampioenschappen, maar zijn behoudend spelen heeft wel laten zien dat het niks brengt op den duur als je groter denkt dan de eredivisie....
0 0
Rick65
De man van 13 ambachten en 12 ongelukken moet gaan oordelen over het reilen en zeilen binnen Ajax. Als je denkt dat het niet erger kan wordt je weer verrast door het anti-Cruyff kamp.
Op deze manier lopen de supporters binnenkort massaal weg!!
13 -3
MichelAngelo66
De meeste supporters hebben geen idee. Kijken niet verder dan hun neus langs en zijn pure opportunisten. Als Ten Hag Veltman maar wisselt of als de stoeltjes maar rood worden in het stadion. Als iemand toevallig in het 95 team heeft gespeeld is hij een icoon en mag hij ongestraft met alle winden meewaaien. Lachwekkend.
3 -2
BRAMHOUTEN
Ben blij dat jij het allemaal wel goed ziet, als een van de weinige! Dat ze jou nog niet hebben gevraagd voor een bestuursfunctie
0 -4
MichelAngelo66
Gemiste kans inderdaad.
1 0
jaripettersson
Met Cruijff is Ajax geboren, getogen en ook weer gestorven. Bij een club en in een land waar ze zich met zo iemand geen raad weten. Danny Blind aanstellen is voor mij de druppel. Ik was Ajacied van kinds af aan, maar het is nu klaar, ik ga deze weg niet meer mee op.
14 -12
koelman
Doe niet zo zielig. Ook ik ben al 50 jaar supporter van mijn club. Heb mensen zien komen en gaan. Danny Blind kwam en bleef, heb heerlijke herinneringen aan deze trotse aanvoerder die onze prijzenkast heeft helpen vullen.
3 -5
Web
Wat Danny Blind kan doen. De club in rouw
Morgen is de emotie weg, en hopelijk kun je dan weer normaal doen.
3 -10
NouriVandeBeek
Stel je niet zo aan man. Net of Danny Blind heel het beleid gaat bepalen. Supporter ben je in goede en slechte tijden.
6 -10
Rick65
Klopt hij zal het beleid niet bepalen omdat hij daar de capaciteiten niet voor heeft. Daarvoor is hij ook niet voorgedragen. Hij moet alleen straks ten gunste van Henrichs en consorten stemmen.
4 0
marrene
Veruit de meeste reacties zijn negatief. Soms mild en soms keihard. Ik vraag me af of dat allemaal napraten is of dat men echt van de hoed en rand weet. Ik in ieder geval niet dus ik sta neutraal hierin.
Dat Blind in het verleden niet echt succesvol is geweest o.a. als trainer zegt mij niks.
Peter Bosz heeft in het verleden bij feijenoord ook diverse functies onvoldoende ingevuld. Bij ons was het imo een schot in de roos. En toen waren er hier ook talloze negatieve reacties. Ook soms mild en soms keihard.
Er is zelfs iemand die zich hierom helemaal afkeert van AJAX. Vraag me af hoe hij reageerde toen Cruijff naar feijenoord ging. Ben benieuwd of hij dat kan. Ik zou het niet kunnen. Heb me ook vaak geërgerd aan de gang van zaken (hetzij op het veld, hetzij ernaast) en gezegd dat het me niet interesseert, maar zodra er een wedstrijd op het programma stond was ik dat weer vergeten.
Ik vind dat we niet op voorhand moeten oordelen en een persoonlijke voor- of afkeer (meestal vanuit het verleden) achterwege moeten laten.
Ik heb eerlijk gezegd het vermoeden dat velen hier negatief zijn vanwege de verloop van het hele seizoen. "Iedereen is negatief dus ik ook".
Blind is wat mij betreft i.i.g een gewaardeerde oud speler.
Ik ben in ieder geval blij dat kruidenier Van Duivenbode weg is.
6 -5
Fendergear
Een Raad van Commisarissen controleert de directie. In mijn ogen moet je daarom als RvC lid je waarde hebben bewezen. Je moet kunnen aantonen dat je verstand van zaken hebt, je sporen verdiend. Met het enige feit dat hij een prima voetballer was met enorm veel waarde voor Ajax verdien je wat mij betreft geen zetel in de RvC. Hele andere tak van sport, als groentje op zakelijk vlak de RvC van Ajax in vind ik een belachelijke benoeming.
4 -1
Babangida83
Dan scheelt het nog dat Blind enkel voor het technische beleid gekozen is. Maar het slaat natuurlijk als een lul op een drumstel.
0 0
ARUCAMBA
wie heeft blind als vrienden? wie kunnen we verwachten als opvolgers van van der sar en overmars?
0 0
hallo1
Dan gaan de achterkamertjes opnieuw open in de Arena...

Danny Blind was een geweldige speler voor Ajax en heeft veel gewonnen met ons, maar voor als trainer en elke andere rol in het bestuur dan wel RvC is hij ongeschikt.
6 -1
nightgoat
Het kan elke keer tóch weer gekker...
Ajax wordt niet beter, alleen maar zieker en slechter.
Al heel erg lang.
7 0
TOOL
Bijzonder weer allemaal! Waarom Blind, wat maakt hem dan zo geschikt als RvC lid? Ik zie het niet
5 0
De_Realist
ONGESCHIKT!
13 -3
Raikkonen94
Blind moet nu dus de mannen gaan controleren die hem hebben weggestuurd. Heb al zo'n vermoeden waar dit op gaat uitdraaien.
9 0
BokkieBokstra
De mannen die hem weggestuurd hebben zijn er niet meer. Cruijff, Jonk, Bergkamp.
0 -2
DarkChild
jij snapt hem ;) Al tonen die oud-spelers zelfstandig ook wel aan het niet te kunnen. Blind is hooguit voor het laatste zetje. Maar ergens is het wel poetic justice. Hadden die iconen maar lekker oud-spelers gebleven, in plaats van het pluche te verkiezen. Hadden ze tot in de eeuwigheid in onze herinnering kunnen voortleven, nu komen ze steeds met donderend geraas naar beneden. Zonde.
2 -3
geDaante
Deel 2.

De opleiding ging alweer achteruit, en de visie werd daar alweer anders en kanslozer. Dit gaat zich helaas voortzetten.

Helaas jongens, Cruijff en Jonk hadden gelijk dat ze hoopten dat het goed zou komen met AJax, maar dat ze bang waren van niet. Er valt geen goed lange termijnbeleid te voeren, daarvoor is er teveel politiek geneuzel en sprake van eigenbelang, ego, etc. En ook pure middelmaat die altijd klasse en kunde eruit zal werken, uit angst voor hun eigen positie en ego. De naam van Ajax is te groot, het trekt vooral successupporters, en heel veel bestuurlijke middelmaat en figuren die bij Ajax willen horen en daar bij willen horen, en er alles voor doen er te blijven zitten. Een broeinest voor ratten, waar er in het bedrijfsleven heel wat van zijn, er bestaat zelfs een boek over, of meerdere.
Cruijff heeft het geprobeerd in een uiterste poging, na anderhalf decennium geweerd te zijn. Besloot dan maar de macht te grijpen via de media, de enige manier om druk op te voeren en binnen te komen. Men vergeet dat de tegenpartij een smerig communicatiebureau in de hand nam om Cruijff zwart te schrijven en maken, via Davids Cruijff van Racisme betichtte, snel even Van Gaal directeur maakte, etc. Cruijff speelde het niet op de man, wilde gewoon binnenkomen om van Ajax weer een voetbalclub te maken, in plaats van puur een bedrijf. Dat had ie prima zelfs met Ten Have kunnen doen, als ie mee zou werken, dus het was niks persoonlijks, het ging Cruijff om Ajax. Er moest meer voetbalknow-how komen, geen bestuurdertjes uit het bedrijfsleven die zich gingen bemoeien met technische zaken, zoals Cruijff zich ook niet wilde bemoeien met financiele zaken of met besturen. Hij was in het verleden zo dwarsgezeten door bestuurdertjes, dat hij zijn hoop vestigde op voetbaljongens, die hopelijk door financiele onafhankelijkheid en als oud-sporters, het sportieve voorop zouden hebben staan, en hun ego opzij konden zetten. Heel logisch gedacht, maar helaas bleken dat ook egoïsten. En zijn oud-vrienden ruggestekers. Kan je dat Cruijff kwalijk nemen? Nee, het was hoogstens naïef, maar de gedachte erachter was logisch, en de intentie goed.

Hij wilde per se de sterke persoonlijkheid Ling om de jonge jongens te leiden en bij te sturen en zo het TH te laten slagen, werd hierin tegengewerkt. Moest genoegen nemen met een slap aftreksel, die ook te slap bleken het TH en personen binnen het TH bij te sturen, met alle gevolgen van dien.
Cruijff probeerde het nog bij te sturen, door met Rapport Ling te komen. Hierin stonden simpele, logische en duidelijke manieren om het alsnog makkelijk te laten slagen, zoals een betere afkadering van de verantwoordelijkheden. Jonk had hier eerder ook al meermaals om gevraagd, en Henrichs gaf hem hierin mondelijk ook gelijk, om er daarna niks mee te doen. Men heeft het dus express laten klappen, terwijl het juist makkelijk opgelost kon worden. Sowieso werd het TH en Jonk met name al vroeg tegengewerkt, door Jonk niet de gewenste 2 miljoen per jaar extra voor de opleiding te geven, hem niet zijn zin te geven in de trainers die hij wilde, die werden hem opgedrongen, geen tekenbevoegdheid, etc.

Het is allemaal vooropgezet, hele smerige spelletjes, en velen trappen er nog in ook.
Ajax zal vast niet helemaal wegzakken en een middenmotor worden, vast zo nu en dan nog kampioen worden, dus velen van jullie hoeven niet te wanhopen, maar het zal zijn op basis van een visie en beleid waar ik mij niet in kan vinden, met voetbal waarin ik weinig zie, met mensen aan het roer waar ik een afkeer tegen heb, en ik kan het niet aanzien dat er niet het maximale uit Ajax wordt gehaald, dat het maar op 25% van zijn kunnen bezig gaat.

Cruijff was de ziel van Ajax. Door Cruijff in de rug te steken, heeft Ajax zichzelf in de rug gestoken, en is het zijn ziel kwijt.
Het ga jullie goed, en hoop voor jullie op betere tijden.
27 -7
trooop
Wat Ajax heeft gemaakt tot wat ze is, dat is niet meer. Dat klopt. De laatste restjes daarvan worden opgeruimd middels de partij schaak die we de komende tijd gaan zien, en die achter de schermen al veel langer bezig is. Onze nieuwe gedaante, het Ajax dat daaruit tevoorschijn gaat komen, kan zo mooi nooit meer worden, welbeschouwd. Het kán, maar de kans is miniem. Zelfs iemand als cruijff was een product van zijn tijd, en de tijden zijn nogal veranderd. Zo iemand zien we de komende 100 jaar niet meer terug. Dat is, hoe droevig ook, geen sentiment, maar een logische inschatting.

Wat wel sentiment is, is hoe jij over cruijff zelf praat. Je zet hem weg als een zielige man, een robin hood die vanwege zijn pure goedheid door alles en iedereen verraden is. Dat is me veel te simpel. Ja, cruijff is heilig. En wel om zijn verbeelding, om zijn fantasie, zijn ver strekkende visie, om zijn originaliteit, om de vurige inspiratiebron die hij was voor mensen over de hele wereld, tot ver buiten het voetbal, en dat voor meerdere generaties, tot de huidige aan toe. One in a million, in de juiste tijd en op de juiste plaats, die godzijdank ooit zijn hart aan Ajax heeft verpand. Cruijff is een symbool dat z'n eigen persoonlijkheid ver, ver ontstegen is.

En dat is maar goed ook. Want wat je maar zelden hoort is dat die persoonlijkheid veel minder goedlachs en aimabel en groots was dan het beeld wat hij met behulp van zijn volgelingen en de media van zichzelf heeft weten te schetsen, en waar jij kennelijk ook als een blok voor bent gevallen. Cruijff schijnt zijn leven lang een ronduit botte klootzak te zijn geweest voor iedereen die hem niet aanstond, hem in de weg stond of het gewoon niet met hem eens was. Het feit dat hij in al die jaren waarin hij zich met Ajax en barca bemoeide een spoor van ruzies en vijanden heeft achtergelaten, is daarvan een indicatie. Het feit dat eigenlijk iedereen hem tijdens de fluwelen revolutie 'in steek liet', zoals jij het noemt, is daarvan nog een indicatie. Zoiets overkomt je niet als mensen jou ook op persoonlijk vlak echt in hun hart hebben zitten. De mens is een rat, maar echt niet alle mensen zijn ratten.

De revolutie was een slordig opzetje, vluchtig, slecht doordacht, en uitgevoerd met een rancune die hem volgens zijn tegenstanders zijn leven lang heeft gekenmerkt. Dát is in mijn ogen de grootste reden voor het falen ervan. Het zou voor Ajax briljant zijn geweest als het was gelukt, voetbalinhoudelijk steekt cruijff de wereld naar de kroon. Maar om zoiets écht te laten slagen is veel meer nodig dan een sterke inhoud alleen. Lelijke saaie dingen als consensus, eensgezindheid, fysieke betrokkenheid. En nog veel meer. Politiek. Maar cruijff hanteerde de botte bijl, vanuit barcelona, zoals hij altijd heeft gedaan. Bij cruijff was het slikken of stikken. Het was een gok, en hij heeft misgegokt. Ik vind het eigenlijk nog vrij logisch dat het hem niet is gelukt, gezien de manier waarop hij het heeft aangepakt. Hij heeft er in mijn ogen een zooitje van gemaakt.
Dat is misschien wel het ergste wat Ajax ooit is overkomen.

En dat terwijl cruijff tegelijkertijd het beste is wat Ajax ooit is overkomen.
1 -6
MosesD
Volkomen eens. Ik was een groot fan van JC. Als voetballer heb ik hem in Amsterdam, Barcelona en zelfs LA zien voetballen. Ook een goede trainer, met goede ideeën. Gedaante zegt vaak dingen maar ik het mee eens ben, echter hij gaat vaak te ver in zijn verafgoding van JC. Iets noemen wat JC niet goed deed of zag, dat was en is heiligschennis. Maar als je het zuiver bekijkt en zijn hele leven beschouwd, is niet alles heilig. Logisch, JC was immers ook maar een mens.Zoals jij zegt had JC een zeer rancuneuze kant. En hoewel hij de beste ooit was op voetbalgebied, als het ging om mens en organisatie, daar lag niet bepaald zijn kracht. In 2011 moest alles en iedereen wijken voor JC. Hij dacht alles vanuit Barcelona te kunnen regelen. Met oud-voetballers aan de macht. Die kenden immers de wetten van de kleedkamer, hadden aan een half woord genoeg en zouden dingen oplossen, desnoods in kleedkamertaal. Tja, we hebben het gezien. Jonk, Bergkamp, Sar en Overmars (hoewel de laatste zich wel heeft verbeterd, maar ja we leiden wel spelers op, geen managers) allen geen leiders, geen managers en verbaal zwak. Maar wel loyaal aan JC. Helaas waren ze niet de besten in hun vak. Jonk is een goede trainer, maar beslist geen manager die een hele opleiding kan aansturen. Ook de mensen die op zijn wens plaats namen in de bestuursraad, TBS en Schoenaker, zijn totaal niet capabel. Gedaante zegt dan dat mensen JC verraden hebben, maar je kan ook stellen dat het gewoon geen goede mensen zijn, in ieder geval niet de krachtige persoonlijkheden die nodig zijn om een grote voetbalclub te leiden. JC ging ook tijdens zijn voetbalcarriere met verkeerde mensen in zee. Hij dacht het zonder zijn schoonvader te kunnen en verloor bijna zijn gehele kapitaal aan een varkensfokkerij. Kortom, JC heeft niet overal verstand van en maakt ook fouten. Loyaliteit ipv kwaliteit, het is Ajax fataal geworden. En zeker denken een club te kunnen veranderen op een afstand van 2000 km. Met alle respect, maar dat is gewoon een gotspe. JC noemde weleens Bayern als voorbeeld. Maar daar was bijvoorbeeld Beckenbauer gewoon elke dag op de club. Ik ben het niet eens met de keuze van Blind. Gewoon omdat dit alleen maar voor tweespalt leidt. Dom en niet alleen de timing. Ik kan zo andere en 'schonere' kandidaten noemen.
0 -3
trooop
Gedaante zegt over voetbal zelfs alleen maar dingen waar ik het mee eens ben. Heeft er als cruijff-purist wat mij betreft de beste kijk op, een kijk die niet genoeg benadrukt kan worden. Gewoon blijven uitleggen, net zolang tot de mensen eraan willen. Maar als je cruijff's mindere kanten niet (onder)kent, dan heb je jezelf niet goed genoeg geïnformeerd. Niet alleen z'n tegenstanders zoals ik hierboven zeg, maar ook neutrale volgers, verstandige mensen die cruijff al hun hele leven volgen, hebben tussen de regels door altijd laten doorschemeren dat het beeld dat van cruijff naar voren kwam lang niet altijd overeenkwam met (delen van) z'n persoonlijkheid.

Maar nu komt de nadruk veel teveel daarop te liggen. Het interesseert mij werkelijk niks of hij aardig was of niet. De Ajaxbestuurders die niet met hem overweg konden en hem bewust dwars zaten zijn wat mij betreft pas echt domme, arrogante, incompetente honden. Als cruijff jou komt uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat Ajax weer wordt wat het hoort te zijn, dan heb je je gevoelens maar opzij te zetten. Al zou hij je vrouw hebben geneukt. Als je dat niet kunt maak je maar dat je wegkomt. Tegenstand gaan bieden aan iemand die er 1000x meer verstand van heeft dan jij en je vriendjes, vanuit wrok en vage belangen en vriendjespolitiek, dat is echt van een onvergeeflijke domheid.

Maar dat is nou het probleem: zo zitten veel mensen nou eenmaal in elkaar. Zeker figuren op zulke posities. Wat ik cruijff verwijt, en wat overeen komt met wat jij schrijft, is dat hij dat (ook dat) helemaal verkeerd heeft ingeschat. Hij is slimmer dan de rest, hij weet het beter dan de rest, hij is degene die de boel in gang zet. Dan heb je wat mij betreft de verantwoordelijkheid om het hele project te laten slagen. Ik zou niet weten hoe je zoiets doet, maar hij wist het volgens hemzelf wel. Wat ik wel weet is dat je slim en omzichtig te werk moet gaan, zeker als je met ratten van tegenstanders te maken hebt. Dat heeft cruijff bepaald niet gedaan. Een voorwaarde is ook dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Dat heeft hij ook bepaald niet gedaan. Die oud-voetballers zijn zoals je zegt gewoon incapabele jongens. Het is cruijff niet gelukt. Dan heb je volgens mijn logica een fout gemaakt.

Ondanks de mislukking denk ik trouwens dat we als club nu alsnog beter af zijn dan wanneer deze hele saga nooit had plaatsgehad. De principes van cruijff zijn de laatste jaren binnen de lijnen flink aangescherpt, ook al zitten we nu alweer opgescheept met een heel slap aftreksel. Het had mij niet verbaasd als we tegenwoordig 5-3-2 hadden gespeeld als cruijff zich niet nog 1x boos had gemaakt.
2 0
MichelAngelo66
Wederom dank voor je stuk. En wederom Plus 10
1 0
Ozymandias
Samen waren Vd Sar, Overmars, Jonk en Bergkamp sterk genoeg om ervoor te zorgen dat de Henrichs kliek niet weer de macht greep maar doordat ze allen te dom waren om in te zien dat ze elkaar nodig hadden en in plaats daarvan steeds maar ruzie kregen ziet de Henrichs kliek nu zijn kans schoon om de macht te grijpen. Van Os (een pion van Henrichs) heeft alvast de aanval op Vd Sar geopend zodat Blind (een andere pion van Henrichs) straks de rest van de RvC zal adviseren over wie Vd Sar moet opvolgen. We kunnen er nu al zeker van zijn dat ook dit iemand uit de Henrichs kliek (misschien Van Gaal wel) zal zijn. Ik ben gematigd optimistisch over het functioneren van Vd Sar en Overmars maar ben bang dat ze met z'n tweeën niet sterk genoeg zijn om stand te houden tegen de invloed van mannen als Henrichs en Van Os.
5 0
X-RaY
Lezen we even mee Ajax 'kliek'.

Ondertussen heeft pac-man/Henrichs Ajax in een wurggreep en vreet rustig door totdat alles uitgeroeid is.

Ajax is klinisch dood de stekker wordt er bijna uitgetrokken. Het is wachten op de rouwkaart waarop staat 'van Gaal alias the backstabber is terug'

Dood en doodziek bah!

Plus 10 chapeau!
13 -3
BRAMHOUTEN
Het gaat jou ook goed. Moeten we ervan uit gaan dat je Ajax vaarwel zegt en we je hier niet meer zien? Ik ben het met een aantal dingen mee eens maar je schrijft het wel heel erg dramatisch op. Ajax is groot geworden door Cruijff maar niet alleen door Cruijff. Door de jaren heen zijn er veel voetballers geweest die Ajax bijzonder hebben gemaakt. De jeugdopleiding van Ajax heeft altijd voorop gestaan en dat zal blijven. Alleen worden de verschillen tussen kleine landen en grote landen( lees rijke clubs) steeds groter. Hierdoor wordt het steeds lastiger om op te leiden omdat het gewoon niet lukt om je beste spelers te behouden. Mathijs de ligt is 18, maar het wordt nu al lastig om deze gast te behouden. Hetzelfde geldt voor kluivert en toekomstige talenten! Ajax blijft een mooie club en mijn support blijven ze krijgen
2 -15
Web
Eens
0 -10
BokkieBokstra
Het is ook nog zo, het is het kruis dat je moet dragen. Er is geen ontkomen aan. Al herken ik wel wat in wat DeGedaante schrijft. Haat en liefde kunnen dicht bij elkaar liggen. Zo was mijn reactie na het achterbakse ontslag van Keizer, laat PSV maar kampioen worden. Heel erg. En was Gedaante heel blij met de revolutie, ik vond het een ramp en heeft het bij mij veel lol in Ajax bedorven. Dacht ik ook, daar wil ik niks meer van weten. Maar als het balletje rolt en er wordt mooi gespeeld dan wordt het heel anders. Ik voorspel dat DeGedaante overeind gaat bij de volgende EC I winst.
0 -3
Web
De revolutie heeft Ajax heel veel slechts gebracht.
Cruijff heeft zich ongelooflijk vergist.
Vanuit Barcelona de club veranderen kan niet.
Alleen maar verliezers.
Jonk, Bergkamp, van Basten ( ooit zijn grootste vriend) Blind, de Boer, Winter, van Gaal, Overmars, vd Sar en zo kun je nog 10 noemen.
1 -9
BokkieBokstra
Helemaal eens! De revolutie heeft Ajax niets dan ellende gebracht. Kijk op het forum en je ziet tot op de dag van vandaag de gevolgen. Wat Cruijff er van gebakken heeft lijkt helemaal nergens maar. Wat nou het beste voor Ajax? Rancune, macht, afrekening. Niks het beste voor met Ajax.
0 -6
MosesD
Eens.
1 -4
Ajax95Duivendrecht
Tja, ik ben het eigenlijk gewoon 100% met je eens.

Tenenkrommend hoe men het Plan Cruijff heeft laten vallen. Dat geldt trouwens niet alleen voor Ajax. Ook bij Cruijffs andere liefde FC Barcelona zie je momenteel iets soortgelijks: namelijk dat egoïstische bestuurders de Cruijff-visie aan hun laars lappen en het succes dat Cruijff de club gebracht heeft persoonlijk claimen. Triest.
7 -1
suitie
Dit hadden we aan kunnen zien komen, Daan. Op het moment dat engnek Henrichs bleef zitten, was dit al voorspeld. Alles wat maar iets met Cruijff te maken had, is nu zorgvuldig geëlimineerd. Nu komen de oude gabbers weer terug op hun plek. Te erg voor woorden. Schijt aan Cruijff hebben ze. Succes man
4 0
heinp
Nog steeds geen overeenkomst over de Cruijf arena ,schandelijk
4 0
Ferd
Nou doei he
3 -7
BokkieBokstra
Ik mis Bergkamp in je verhaal, samen met Jonk en Cruijff de grondleggers van de revolutie.
0 -3
geDaante
Deel 1.

Nou, ik heb het vaker gezegd, maar heb het door binding en emotie niet waar kunnen maken, maar ik kan nu zonder enige emotie zeggen dat dit de druppel is, en ik me van Ajax afkeer. Nadat alle leden unaniem, de oud-voetballers, oud-ploeggenoten en maten van Cruijff zelf, en de meerderheid van de supporters, en ook de supportersverenigingen (dus vrijwel alles en iedereen in en rond Ajax) Cruijff zo hebben laten vallen en een mes in de rug staken, had dat voor mij genoeg moeten zijn, want als de leden en supporters al Cruijff en daarmee Ajax laten vallen, dan is dat wat de club echt wil, want leden en supporters maken de club, Cruijff vestigde ook zijn hoop op de supporters. Maar ik kon het niet loslaten.

Nu is het klaar. Sorry voor mijn eindeloze gezeik door de jaren heen, maar het was uit liefde voor Ajax. Die haat-liefde verhouding met Ajax, die in de laatste jaren ontstaan is, is nu doorgeslagen naar 'haat'. Ik gun Ajax alleen nog het kampioenschap voor de doorgestroomde jeugd en die paar supporters die Ajax werkelijk een warm hart toedragen, en weten waar Ajax voor staat, al besef ik dat zij, net als mij, dat kampioenschap niet eens meer boeit.
Ik vind het naar voor mijn 'medestanders', die werkelijk begrijpen waar Ajax voor staat, het belang van Cruijff en zijn visie inzien, omdat dat is waar Ajax voor staat.
Ajax staat op het punt definitief overgeleverd te zijn aan de smerige bestuurdertjes en de kansloze, visieloze Van Gaalkliek, die niks snapt van opleiden, en qua voetbalvisie zijn blijven hangen in '95, omdat ze geen visionairs zijn, maar teerden op de visie en het voorwerk dat bij Ajax en later Barcelona was verricht.
Daarmee kan ik mij niet meer vereenzelvigen, en heb zo dus geen binding meer met Ajax, eerder afkeer. Hoe je zó je clubicoon, die zich belangeloos inzette om weer wat van Ajax te maken uit liefde voor de voetbalclub Ajax, kan laten vallen en in de rug kan steken... En maar zeiken hoe het allemaal fout ging en Cruijff daarop afrekenen, in plaats van Cruijff te steunen in zijn pogingen het allemaal bij te sturen, wat nodig was omdat de Ajaxleiding dat totaal naliet, wat duidt op express laten klappen. Hoe je iemand die meermaals bewezen heeft jeugdopleidingen neer te zetten die niet lang daarna de beste van de wereld worden, met heerlijk spel en optimale ontwikkeling van talenten zo niet op waarde schat en afwimpelt... Hoe je iemand die in zijn eentje zowat verantwoordelijk was voor de succesvolle en aantrekkelijke nederlandse speelwijze (als een visionair het voorwerk van Jack Reynolds aanvoelen, begrijpen en nog veel beter en gedetaillerder voortzetten), en later doorgezet bij Barcelona, zo bij het grof vuil zet, en het liefst nooit binnen de club zou hebben... Hoe je de man met alle antwoorden op het verval van het nederlandse voetbal zo wegzet... Hoe je als leden, directie, RvC, bestuur, Freek de Jonge grappen laat maken over de doodzieke Cruijff tijdens een vergadering...

En Van Gaal daarmee gelijk trekt, en wél de deur voor openzet, een trainer die mooie successen heeft behaald, maar niet meer dan dat. Opleidingen juist totaal verpest heeft, en qua voetbalvisie altijd in '95 is blijven hangen, en nu met een selectie van 500 miljoen plus, deels zelf samengesteld, niet verder komt dan saai balletjes breed voetbal, en bij Bayern alle ballen op Robben, en met Nederland totaal aanpassen. Totaal geen visionair dus, die het dominante, aanvallende op goed positie- en combinatiespel gebaseerde spel niet met de tijd mee heeft kunnen laten gaan. Die wordt met open armen ontvangen. Misschien niet meer door alle supporters, maar wel door alle geledingen binnen Ajax. Het zal het kleinzielige, calvinistische Nederland zijn, waar Cruijff te groot voor is, en dus met het kapmes boven het maaiveld weggekapt dient te worden.
23 -4
Lagasj
Ik zou het nooit beter kunnen verwoorden, dank aan geDaante.
Zolang de smerige van Gaal kliek er heerst zal Ajax langzaam maar zeker de afgrond in geduwd worden.
De komende 10 jaar hoef je niet op iets moois op voetbal gebied te hopen.
1 -1
Pauw
Voor de laatste keer dan. Dankjewel!

Geloof niet dat je Ajax nu losgelaten hebt. Valt niet te rijmen met zo’n lang en emotioneel betoog.
1 0
MichelAngelo66
Ik ben blij dat jij het schrijft. Ik heb er geen fut meer voor. Plus 10
1 0
Pauw
Inderdaad. De ijdele hoop die je koestert wordt vroeg of laat weer de grond in geboord. Er zijn helaas te weinig supporters met hetzelfde doorleefde inzicht om een structurele koerswijziging af te kunnen dwingen.

Roepen in de woestijn. Het zou mooi zijn als deze minderheid zich zou kunnen verenigen om het het gedachtegoed van Cruyff uberhaubt in leven te kunnen houden. Al die verbasteringen van zijn gedachtegoed waar ten onrechte zijn naam aan verbonden wordt, vreselijk.

Koennieee heeft in elk geval al een belangrijke stap gezet met LaptoptrainerNL.
1 0
michaellaudrup
amen
0 -1
ZwartNazareth
Wordt weer lekker graaien voor Danny. http://geldwijzer.online/352/2014/04/03/wat-doet-een-raad-van-commissarissen/
1 -3
michaellaudrup
Even een fuikje neerzetten.
0 0
Robinjo1988
Ongetwijfeld een vriend van die tering Henrichs. Wanneer wordt dat misbaksel eens weggewerkt bij Ajax?

Weet niet precies wat Blind in de rvc allemaal voor taken krijgt. Ik heb opzich niks tegen hem. Geweldige speler en ras Ajacied. Als analist bij Ziggo kan ik prima naar hem luisteren. Als coach en directeur heeft hij natuurlijk gefaald.
9 0
Sulejmanibesteaankoopooit
wat een gezeur man, blind is een clubman met het hart op de juiste plek.
4 -6
michaellaudrup
Dat hart had bij de slager moeten hangen.
1 0
Pauw
Weet niet of ik heel hard moet huilen of moet lachen. Ga toch maar voor ‘t laatste. Inmiddels ben ik zo hopeloos dat ik zo nu en dan in een zeer cynisch lachen uitbreek.

Van der Sar: “Maar we volgen nog altijd Plan Cruyff hoor”.
3 -1
jaripettersson
Frustrerend en ontmoedigend nieuws dit. Hoe verzin je het. De club is al een tijdje kapot, en wie wurmt zich er als klap op de vuurpijl ook nog tussen.. Zo'n slecht bericht. Zo ongeschikt, zoveel gebakken lucht uit die man, visieloos, echt om te huilen dit. En nee, ik doe geen afbreuk aan de voetballer en aan zijn pinantie. Het gaat om de meeluller, het lege huls, de holle prietpraat. Gadverdamme wat wordt Ajax met de dag leger. Ja-knikkertje erbij en de bestuurders rollen hun speeltje verder uit. Engerds Henrichs en van Osch vinden het vast prachtig. Ajax blijft maar stappen achteruit zetten. De prachtige vooruitstrevende plannen en implementatie van Cruijff zijn niet alleen dood, maar worden vakkundig begraven met dit soort zetten. Een gruwel.
8 -1
BokkieBokstra
Weet niet wat ik hier van moet denken. Waar begint Blind aan? Ajax is een verziekte club die dwars doormidden gesneden is door de revolutie. Blind is een van de mensen die niet deugt, de Telegraaf en Derksen tegen heeft, en maar door een fractie van de supporters gepruimd wordt. Zoon Daley was zelfs inzet van de revolutie en kreeg de hoon van het publiek over zich heen. Had Keje Molenaar niet een betere zet geweest? Of Tsjeu La Ling of Rutger Koopmans? Blind is in ieder geval niet bang.
3 -1
AgeM
Vandaar die onrustige en vreemde sfeer in t stadion en daarbuiten de laatste tijd . Ook onder de spelers .
Echt ongeloofwaardig als dit doorgaat .
Kan eigenlijk geen enkele kwaliteit bedenken waarom hij daarin zou moeten behalve dat hij ex voetballer is .
En hij heeft goedbeschouwd een spoor van vernielingen achtergelaten bij oranje.
Voor de goede orde : Cruyff heeft nooit wat tegen het Ajax van van Gaal gehad .
Er is een prachtig interview met Johan bij AT5 uit die tijd waar hij hiermee geconfronteerd werd.
Johan zegt dan dat hij de successen van Ajax toen geweldig vond en heel trots was.
Want het was toch Ajax ? Zijn club ?
Omgekeerd is er wel enorm gekonkeld rondom Johan om zijn invloed te weren .
Hoe zuur is het dan dat de toen betrokken personen het hem zo moeilijk gemaakt hebben om weer iets van Ajax te maken ,en zo het lijkt weer een greep naar de macht doen .
Begrijp wel dat Johan niet meer wilde dat op het laatst in 2015 zijn naam verbonden werd aan de "revolutie ".
Eigenlijk moet de familie en de Foundation ook niet meer willen als de Arena naar hem vernoemd wordt.

Maar eerst maar eens afwachten of het allemaal zo uitkomt . Het is verleidelijk maar de conclusies worden wel erg snel getrokken hier.
Want hoe staat de ledenraad hierin ?
4 -1
Web
Hij zat als analist in de studio, toen kon er geen goed woord af.
Later gaat hij denken dat hij ongeloofwaardig was.
Nee dat klopt niet.
2 -2
AgeM
Johan heeft veelal kritiek op de voetbaltechnische kant van van Gaal gehad , ook tijdens het laatste WK .
Toen van Gaal bij Manu zat waarschuwde Johan al dat het goed mis kon gaan omdat hij van Gaal meer een opleider vond , niks mis mee toch ?
En o wat heeft hij gelijk gekregen .
Van Gaal heeft echt een grote egoprobleem , dat bewijst hij iedere keer weer , de invloed van zo iemand moet je niet willen binnen je club .
Dat gaat ten koste van de verfijnde voetballers met bijpassende egos waar Ajax groot mee is geworden , maar ja dat is weer het oude liedje
3 -1
Web
Wat deed je in 1995 rouwen?
Ik enorm genieten, een elftal wat superieur was.
Ik laat mij door niemand beïnvloeden. Volg Ajax al meer dan 40 jaar
En mijn mooste tijd was 1995 en 1996
0 -2
insectenverdelg
Ik ben heel blij met can Gaal als trainer en t is een vakman, dat is duidelijk. Maar desalniettemin was t puur een ego stripper actie en puur uit wrok hoe hij Cruijff probeerde te wippen uit de Tbc door zich bewust achter zijn rug om te laten aanstellen. Dit moest zelfs met een rechtszaak ongedaan wprden gemaakt. En je kan t nog zo draaien, dat was puur om Cruijff een hak te zetten. En Blind deed daar gretig aan mee. Dus om nu Blind aan te stellen als RvC lid, betekend gewoon dat er echt nergens meer t plan Cruijff gevolgd wordt. De enige plek waar t nog zichtbaar is, is 1 van de mindere kanten van t plan. Dat is een incapabele voetballer als AD.
1 0
kleinedraaicirkel
Fans: Met dit wanbeleid, raak je de achterban kwijt

Ajax: Hold my beer.
6 -1
AFCAsphere
Ik lach en huil tegelijk.
0 0
Lagasj
Ze leren het ook nooit daar in die slangenkuil !
Ongelooflijk, wie verzint er nou zo'n plan.
6 0
martman85
Jammer dit. Blind is kind van de club, en aanvoerder van een ajax dat geschiedenis schreef. Maar als bestuurslid, technisch directeur, of hoofdcoach heeft deze man hopeloos gefaald. Keer op keer.
Blind aanstellen is de club besturen op een ontzettend laag niveau. Dit komt op mij meer over als vriendjespolitiek dan een weloverwogen besluit.
8 0
Ajaxmax
Beter dan weer een politicus
0 -8
jaripettersson
Dit is politiek ten top, zet je oogkleppen af.
7 0
trodat4030
Nou, nu is t wachten op v Gaal en de (stille) coup is compleet.. Johan durfde iig z'n bek in de media te laten zien tijdens zijn FR, deze revoluties is veel stiller en sneakyer gegaan.. Politiek, politiek, politiek.. Wat er bij Ajax in de achterkamertjes gebeurt is 10x zo link als alles wat in Den Haag door de gangen vh parlement sluipt..
6 -3
NouridolbergNeres34
Dit meen je toch niet, scholletje. En dan straks van gaal er nog bij zeker en de hele ellendige cirkel is weer rond. Waar gaat het heen met onze mooie club zeg.
6 -4
Web
Van Gaal de man die mij zoveel verdriet aan bracht met het Ajax van 1995/ 1996
Wat een voetbal toen. Waar heb je het over.
Weet je wat erg was, dat Cruijff daar nooit een keer een compliment aan heeft gegeven.
Maar dat heb ik hem vergeven.
4 -7
trodat4030
Gelukkig maar dat jij hem vergeven hebt, nu kan JC eindelijk z'n rust vinden :s
3 -1
Web
Eng dat voetbal in 1995 en 1996.
Ik laat mij door niemand beïnvloeden.
Loop wat langer mee dan jou, denk ik?
0 -1
trodat4030
Nee hoor, dat doe je niet. Ik denk zelfs dat ik nog wat langer meeloop dan jij als 95 het enige is dat je hebt meegemaakt. Maar dat doet er niet toe, het gaat me om je gigantische ego. Wie denk jij wel niet dat je bent om de arrogantie te hebben dat jij Cruijff iets te vergeven hebt? Jij bent niet belangrijker dan een pulkje uit Johans neus man!

Overigens ben je overduidelijk wél beïnvloed, door van Gaal welteverstaan. Je ego is namelijk net zo groot, zo niet groter, en reageert op z'n minst net zo geprikkeld.
0 0
Web
Ik zit niet in kampen, ben een groot fan van Cruijff.
Maar ook van Gaal heeft heel veel goeds gedaan.
Over lang mee gaan, ik heb Ajax met 14-1 zien winnen van SVV in de Meer, kun je even uit rekenen hoe lang ik fan ben
Meer dan 30 jaar een seizoen kaart gehad.

Ik ben een ras Ajacied, en zie dat van Gaal fouten heeft gemaakt, maar Cruijff zeker ook.

Maar dat kan hier niet. Ik zal nog verder gaan de revolutie heeft Ajax kapot gemaakt. Doe jij Je ogen eens los.
0 0
Bobbaasje
Danny Blind binnen de RvC, met 0 bestuurservaring, 0 trackrecord.

Wederom een teken van beleidsonkunde in Amsterdam.
6 0
Van Reenen
Danny is bij Ajax gehaald door Johan Cruijff, dus zo lang is hij al bij Ajax betrokken. Op en top Ajacied .Wellicht (maar dat moet nog blijken) geschikt voor deze functie en kan nooit slechter zijn dan Van Duivenbode die van Ajax naar de kakkerlakken is gegaan.
3 -9
Hagmag
Blind is één van de iconen uit de jaren 90. Onze eminente aanvoerder in die tijd. Zo kondigde de spreekstalmeester in De Meer hem altijd aan. Ik krijg er nog kippenvel van als ik terug denk aan die tijd.
Blind is wel een aanhanger van het kamp v Gaal en dat snap ik ook wel.
De quote van "Cruijfffootbal" die hier onder staat, waarin staat te lezen dat Danny Blind tijdens
Koningsdag in de Jordaan, Johan Cruijff een "geldwolf" zou hebben genoemd, daar schrik ik wel van.
Maar ik zou graag willen lezen waarom Ajacieden op dit forum voor of tegen Danny Blind in de RVC zijn. Ik mis de echte argumenten voor of tegen.
Mijn mening:
Ik kan pas oordelen als hij beslissingen heeft genomen.
De voetballer Danny Blind was geniaal en TOP.
De trainer Danny Blind en zijn visie hebben dit niveau nog niet gehaald.
0 -1
davy14
Misschien moet de familie Cruijff de naamsverandering van het stadion weigeren om de supporters in te laten zien dat dit niet Cruijffs Ajax is.
7 -2
Web
Jij weet niet wat je zegt, zal er niet van op kijken dat Jordi in zijn wekelijkse colum zegt dat hij voor het aan stellen van Blind is in het RVC.
0 -6
MichelAngelo66
Hahahaha
0 0
MichelAngelo66
Zou er hard om moeten lachen als het niet zo triest zou zijn. Van Gaal er nog bij en het feest kan beginnen. "I love it when a plan comes together" zou Hannibal zeggen (voor de ouderen onder ons).
7 -1
Web
Voor de ouderen onder ons, hoor ik bij. Jij dus ook?
1995/ 1996 nu al vergeten. Ik heb geen beter Ajax gezien. Van Gaal was daar persoonlijk verantwoordelijk voor, wat een voetbal, zonder grootheden als van Basten en Bergkamp. Kan raar gaan hier.
1 -2
MichelAngelo66
Nee hoor niet vergeten. Mooi team. Was wel wat voorwerk aan vooraf gegaan van ene heer C.... Ben ook niet vergeten dat meneer daarna naast zijn schoenen ging lopen en Ajax als een ruïne achterliet. Verder is het gewoon een dwaas en bovenal vergeet ik zijn actie via d achterdeur nooit meer. Ik heb principes en fatsoen, blijkbaar hebben dat er maar weinig tegenwoordig. "Want hij speelde zo mooi in 95". Ja prachtig, maar wel een teringzooi gemaakt van de jeugd zodat we in een eindeloze spiraal naar beneden zijn gekomen.

Wakker worden.
0 0
Web
Van een tering zooi achter gelaten.
Hoe noem je het nu?
Wie is daar verantwoordelijk voor.
Cruijff voetballers kunnen sneller denken, hoe kom je er op.
Het is nu een puinhoop. Wakker worden.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Voor het spel was Van Gaal mede-verantwoordelijk, maar niet hoogstpersoonlijk.

De echte verantwoordelijke voor het Ajax van die jaren is Cruijff, want dankzij hem is de jeugdopleiding destijds vernieuwd. De grote talenten van de succesperiode onder Van Gaal zijn voortgekomen uit het technisch beleid en jeugdbeleid dat Cruijff heeft neergezet. Zij waren al (van de jeugd uit) gewend om kort combinatievoetbal te spelen. Van Gaal hoefde dit alleen maar te managen en op sommige punten wat bij te schaven, maar die jongens speelden voor de rest precies zoals ze dat in de jeugd geleerd hebben (volgens de Cruijffiaanse spelprincipes).

Toen Van Gaal na zijn Ajax-periode en Barcelona (ook opgezet door Cruijff) bij andere clubs ineens zelf een eigen speelstijl moest ontwikkelen, viel hij door de mand. Dat kon hij namelijk niet, daar hij niet het strategisch inzicht/visie voor. Vandaar dat Van Gaal sindsdien ook zelden meer dominant voetbal liet zien. Bij AZ, Bayern en Oranje was het vooral counteren en bij Man United was het eindeloos breedtegetik achterin.

Van Gaal is een uitstekende veldtrainer, maar geen strateeg. Hij kan als geen ander succes smeden met een team op de korte termijn (Oranje 2014), maar hij heeft geen visie waar een ploeg onder zijn bewind over een aantal jaar moet staan.
2 -1
Web
Litmanen, Finidi George, Overmars, Kanu, Kluivert, Reiziger, Bogarde,
Davids ( speelde onder van Gaal in de jeugd)
Allemaal niets met Cruijff te maken.
Geef ook de credits eens aan iemand die dit verdient.
Hoe is het mogelijk.
AZ met een team vele malen minder dan Ajax en PSV tot op de laatste dag mee doen, sterker nog bezweken onder de druk. Het hele jaar boven aan gestaan.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Ik geef toch ook de (meer dan terechte) credits aan Van Gaal...

Ik zeg alleen dat Van Gaal deze credits verdient op basis van zijn capaciteiten als trainer, maar niet als beleidsmaker.
1 -1
jaripettersson
Dat historisch besef ontbreekt bij mensen.
2 0
Jwduijm
zal Overmars blij mee zijn, Blind in de rvc met de voetbalportefeuille...
4 0
Saren
Wat ik hier zeg gaat misschien wat mensen frustreren. Of niet, wie weet. Ik hoor mensen nogsteeds roepen om volgens de Cruijff filosofie te spelen. Deze legende heeft ons helaas verlaten en niemand anders dan hij had zo'n filosofie in zijn hoofd, niemand kan het hem nadoen. Dat is normaal want het was een genie. Niemand kan een Einstein nabootsen. Waarom zouden we het nog proberen. Ajax was (en is) een club van constante vernieuwing, maar ik heb het idee dat we (de club, de spelers, de fans) te conservatief zijn geworden. Het tiki taka, met jonge technisch geweldige spelers de tegenstander scheel tikken werkt niet meer om meerdere redenen. Ik dacht in de waan van de dag dat bosz een nieuwe stijl in Ajax zou brengen. De 5 seconden regel waarmee de prijzen weer naar Amsterdam kwamen. Dat is natuurlijk niet gebeurd. Dat betekend niet dat vernieuwing niet werkt. En nee ik wil alsjeblieft niet als PSV spelen. cantenaccio is al ouder dan tiki taka. Maar vernieuwing moet er zijn in alles dat vooruit wil gaan. En we moeten gewoon bidden dat er een nieuw genie opstaat dat dit kan bewerkstelligen bij Ajax. Dit betekend dat we niemand moeten verwaarlozen (ik doel niet alleen op blind, dat is geen genie). Want als we op deze manier door gaan komt er nooit meer iets naar Amsterdam behalve een eredivisie titel.

TLDR : We moeten vernieuwen, een nieuwe tactiek er in brengen en dat met haalbare spelers en jeugd.
Laat een coach of een speler niet al vallen voor hij het veld heeft betreed.
1 0
geDaante
Waar heb je het toch over jongen? De Cruijff-filosofie wordt door de beste trainer ter wereld toegepast, door de beste clubs en landenteams toegepast, en overal in de wereld wil men die visie dolgraag in hun opleidingen, alleen in Nederland niet.

Je hebt de Cruijff-visie nog niet eens op het veld bij Ajax gezien, zelfs Bosz speelde daar niet helemaal naar, nog niet. Daarvoor was het teveel op de omschakeling spelen.
Was Bosz gebleven, en Nouri niet weggevallen, had het er heel anders uitgezien, dan was je dit seizoen makkelijk kampioen geweest, Europees weer leuke dingen laten zien, om dan komend seizoen te vlammen in Europa.

Onder Bosz kwam Ajax weer na decennia in een europese finale, en het kon nog veel beter qua spel en het was pas het eerste jaar in die samenstelling.

Het nederlandse voetbal moet juiste de Cruijff kant op, en Ajax nog veel meer. Maar dat kan je vergeten, jouw wens wordt al toegepast bij Ajax in met name de bovenbouw.
12 0
Saren
Ik ben geen wetenschapper op het gebied van voetbal. Het zou goed kunnen dat wat je zegt waar is en dat teams als Barcelona en wat andere top teams een utopie zijn in het voetbal.
Maar dachten voetbal kenners dat ook niet voor tiki taka uitgevonden werd?

Reactie:
Je hebt de Cruijff-visie nog niet eens op het veld bij Ajax gezien, zelfs Bosz speelde daar niet helemaal naar, nog niet. Daarvoor was het teveel op de omschakeling spelen

Dat zeg ik ook. Niemand kan die manier nadoen. Ik zei verder ook dat ik in de waan van de dag was. Ik heb een mooie Ajax bril die ik soms niet af kan zetten. Excuses.
0 0
Lagasj
Ik lees hier een hoop dom gelul, maar een nieuwe tactiek, een 5 seconden regel die niet werkt? Haalbare spelers.... hoe zien die er dan uit? Einstein opnieuw nabootsen?
Man wat een verspilling van je energie.
0 -2
JanTa
1x wereldbeker, 1x Champions League, 1x UEFA Supercup, 1x UEFA cup, 1x Europacup II, 5x kampioen, 4x de KNVB beker en 3x de KNVB supercup. Met zo'n staat van dienst mag je best voorgedragen worden. Ik zie het als een eren functie voor de bewezen diensten in het verleden.
2 -4
trodat4030
En als (assistent) trainer, TD of bondscoach? Wat heeft ie in die functies allemaal gewonnen? En commissaris voetbalzaken is géén erebaantje, dat is gewoon een belangrijke functie die góed ingevuld moet worden..
0 0
MichelAngelo66
Handig he wikipedia. Stond er ook bij dat ie als TD en coach daarna niet erg succesvol en vooruitstrevend was? Overigens net zo min van belang voor een RvC lid als jouw opsomming. Alhoewel... en slechte TD
2 -2
behangdelul
Bosz was dat ook niet als TC bij 010. Welkom Danny!
1 0
MichelAngelo66
Vergelijk jij altijd appels met peren of snap je het werkelijk niet?
0 0
Rudolph J
Nu komt het helemaal goed!
0 0
Budapest
Waarom Blind? Hij heeft nergens laten zien een goede visie op het voetbal te hebben. Hij geeft voornamelijk terend op zijn naam als voetballer inderdaad vele functies bekleed, maar met welke resultaten? Alleen ervaring zegt niets, je moet wel wat laten zien.
2 0
Bobbaasje
Allemaal het plan van Henrichs.
0 0
DarkChild
https://dematvanpantelic.wordpress.com/2017/06/25/hoe-hennie-henrichs-de-machtigste-man-binnen-ajax-werd/
0 0
Toon meer reacties