Naufal sr: 'Meer kunnen Ajax en F'noord niet'

JipVR, 25-04-2015 om 11:26, 15347 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De ouders van Tristan Alif Naufal (10) zijn druk bezig om voet aan de grond te krijgen in Nederland, zodat hun zoon aan de slag kan bij Ajax of Feyenoord.  De twee Nederlandse topclubs hadden het Indonesische talent allebei reeds op proef, maar mogen vanwege FIFA-regelgeving niet actief proberen hem binnen te halen. In zijn vaderland wordt de jonge speler niet geheel origineel de 'Indonesische Messi' genoemd.

Naufal kan de stap naar een Nederlandse profclub op deze leeftijd alleen maken wanneer hij met zijn ouders mee verhuist en dit om niet voetbalgerelateerde redenen gebeurt. 'We proberen zelf een verblijfsvergunning voor Tristan aan te vragen in Nederland, zodat hij naar Ajax of Feyenoord kan', zegt vader Ivan tegen Ajax Showtime. 'Dat is tot op heden nog niet gelukt. Ook zijn we als ouders op zoek naar een baan in Nederland, maar die hebben we nog niet gevonden. Wel heeft Tristan bij zowel Ajax als Feyenoord proefperiodes gehad, maar meer dan dat kunnen de clubs momenteel niet aanbieden.'

Ajax en Feyenoord hebben wat dat betreft geleerd van het falen van FC Barcelona. De Catalaanse club ging de mist in met de regelgeving van de FIFA toen het tussen 2009 en 2013 verschillende buitenlandse spelers van onder de achttien jaar aantrok. Barca kreeg daarom vorig jaar een transferverbod tot 2016 opgelegd van de voetbalbond.

Door Jip van Raalte Twitter: @JipVR

Hier wat beelden van Tristan Alif Naufal:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Truus de Bakker
Ik hoop dat hij zijn droom kan waarmaken maar ik denk niet dat media-aandacht veel positiefs bijdraagt.
0 0
EnkeltjeAjax
Hele tijd terug waren er een paar mensen zoals Lastvanmijnenke en malukuafca411 die hier leuke berichten over schreven over dit talent. Kan er misschien meer over deze talenten worden verteld en over Maluku wes?
0 -1
OKP-AFCA
Een lekker ouderwetse slecht geciteerde AS kop/titel van dit nieuwsbericht.
1 -2
Ruff Rhythim
Oja, dat transferverbod van de uefa voor Barca.

Gold zeker niet voor Suarez dan...
0 0
Aeter
Toen was de zaak nog in behandeling geloof ik, dus mocht die transfer nog wel plaats vinden.
0 0
dan300491
Op deze leeftijd goed kunnen voetballen zegt niet zo heel veel.
1 -2
A Cohen
Jij hebt dus geen verstand van voetbal.
Op jonge leeftijd 6 a 7 jaar heb je het gevoel voor de bal wel of niet.
Heb je heel veel gevoel voor de bal en zeer goede jeugdtrainer(s) om je heen dan kan je nog grotere stappen maken.
Dat noemen we tegenwoordig voetbaljeugdopleiding.
Zo werkt het ook op school, dan kan je een klas overslaan.
1 -1
dan300491
Ontwikkeling op gebieden die bepalend zijn of een speler het gaat halen op psychologisch en fysiek vlak gebeuren op latere leeftijd.

Je hoeft mij overigens niet uit te leggen dat je beter ontwikkelt in een betere omgeving. Dat stel ik helemaal niet in twijfel. Het wil alleen niet zeggen dat de beste speler van de F1 ook de beste speler in Ajax 1 zal worden of zelfs Ajax 1 zal halen.

Oja, doe niet of jij de enigste persoon bent die verstand van voetbal heeft. Erg naar eerste zinnetje.
1 -1
wolterx
Weet niet wat ik hier van moet vinden... van de ene kant schandalig. Maar van de andere kant moet Ajax hun best doen de beste talenten van overal te halen. Als mens zou je neigen te zeggen dat ajax the extra mile moet afleggen voor je jongen. Persoonlijke trainer, grotere toernooien laten spelen hier maar hem nog uit de jeugdopleiding houden. Die jongen is 10 en heeft gewoon plezier in het mooie spelletje, laat hem toch een kind. Hopelijk kan ajax hem 6 jaar scherp laten blijven en doorontwikkelen voordat ze hem hierheen halen.
Van de andere kant kan zo\'n jongen nu de taal nog redelijk snel leren en gewoonweg het niveau van de selectie waar je hem inzet omhoog kan halen.Stel je voor Naci en deze jongen op
2 0
wolterx
Op een middenveld * AS liet stukje van de tekst weg.
0 0
Tian1Sky
Een kind van tien hoort niet naar een totaal ander land te verhuizen om te gaan voetballen. Als je hem echt graag wil, stuur je maar iemand naar Indonesie die hem daar op zijn eigen club helpt en kijk je als hij zestien is of hij nog steeds talent heeft.
2 -1
JipVR
Ik vind voor beide kampen wel wat te zeggen. Als je echt exceptioneel talent hebt en je wil verder groeien, maar je bent gevangen in een omgeving met zeer beperkte mogelijkheden, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Aan de andere kant is het goed dat de FIFA probeert het wegtrekken van jeugdspelers tegen te gaan. Maar laat ze maar eerst eens hun financial fairplay op orde krijgen denk ik dan :)
3 0
Tian1Sky
Als hij echt een exceptioneel talent is, zal er toch wel een club zijn die bereid is een trainer naar hem te sturen? Dan kan hij gewoon in zijn eigen land blijven. Als hij dan een jaar of zestien is, kan hij nog naar een professionele jeugdopleiding. Ik heb er weinig verstand van, maar volgens mij kan een beetje trainer hem tot die leeftijd nog genoeg leren, zodat hij zonder een grote achterstand kan aansluiten.
0 -1
AjaxD1986
Gewoon een restaurantje voor ze kopen waarvan ze dan de bedrijfsleider worden, dan gaan ze daarna op zoek naar een baan die ze willen, dan kan je dat kind zo hierheen krijgen.
0 0
ChristianoRonal
... ja dat is dus precies wat niet mag. Ajax mag de ouders niet helpen om hier een baan te vinden, dat moeten ze zelf doen.
0 0
JFCK
Ik zou zeggen laat hem lekker in Indonesië blijven. Dit jochie is pas 10!! Het is nog een kind. Als barca een kind van 9 weg haalt bij Groningen vinden we het niet kunnen en "kinderhandel". De kans dat er iets mis gaat is nog zo groot. Als het echt zo'n talent is kan hij ook over een paar jaar komen, maar laat een kind van 10 niet uit zijn omgeving worden gehaald omdat wij hem zo graag als speler willen hebben.
6 -2
Tecmessa
Sorry maar dit is gewoon droevig. Een mannetje van 10 jaar... Blij dat Ajax zich hier niet actief in moeit.
3 -2
AFCAwooz
Haha wat een onzin die regels. Dus als zijn ouders allebei een baan als putjesschepper in Amsterdam aangeboden krijgen en ajax neemt dat kind vervolgens na een paar weken op in de jeugdopleiding mag het ineens wel?
1 0
Nils
Nou, welke Ajax supporter is werkgever en heeft er nog een plaatsje over?
0 0
MrBabelinho
Gewoon halen dat ventje, dan krijg je een transferverbod van een jaar NOU EN! De clubleiding kan dan geen Zimling, Sana, Boccara of andere miskleun halen. Win-win situatie als je het mij vraagt ;)
1 -1
AJAXZZZ
Hahahhahahaa
0 0
vd.Vaart
Hier meer over die kleine man..

https://www.youtube.com/watch?v=MX45jhH3vXQ
0 0
JipVR
Goeie, ik zal m ff bijvoegen!
1 0
vd.Vaart
Yw(!) Hij staat er op zie ik haha :-)
0 0
DeAjacied07
Gewoon die ouders een baan bij de club aanbieden...
0 -2
JipVR
Dat kan de club niet doen, aangezien de FIFA dan als argument kan gebruiken dat Ajax hem probeert binnen te halen. De club mag dus zelf geen initiatief nemen.
1 0