[Update] Excuses en donatie van Redan

BartVeenstra, 30-03-2020 om 15:35, 6218 views, RTV Noord |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oud-Ajacied Daishawn Redan heeft tegenover RTV Noord laten weten dat hij, en Ajax-aanvaller Quincy Promes, zondag voor zichzelf aan het trainen waren. De twee werden gefilmd toen mensen hoorden dat de twee voetballers daar aan het voetballen waren, zo verklaart Redan, die op dit moment op huurbasis speelt bij de Groningers.

Spelers van FC Groningen moeten in de periode van de coronacrisis allemaal rondom Groningen blijven. Het bezoeken van een andere stad is niet toegestaan. Redan zelf zegt echter dat hij na een gesprek met de club naar Amsterdam is gegaan om daar te trainen. 'We waren voor onszelf aan het trainen, waarbij we gewoon gepaste afstand hielden van elkaar', zegt Redan. 'Een beetje afwerken. Mensen hoorden toen dat Quincy Promes en ik daar aan het trainen waren en begonnen ons te filmen.'

Ook FC Groningen reageert tegenover RTV Noord op de situatie. Echt oordelen doet de club voorlopig niet. 'We gaan kijken wat voor maatregelen we nemen', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die het filmpje wel al heeft gezien. 'Dit is niet wat we hebben afgesproken. Het lijkt me wel zo netjes om eerst het verhaal van Redan aan te horen, alhoewel dit er niet heel positief uitziet. Ik ga de trainer ook bellen om te bespreken hoe we hiermee omgaan.'

Ook Promes is dus te zien in de video en op het internet heeft dat voor veel kritiek gezorgd aan het adres van de aanvaller. Ajax zelf heeft nog niet gereageerd. Het wachten is dan ook op een officiële verklaring van de Amsterdamse club en van Promes zelf.

Update - 15.35 uur (30 maart 2020) - Excuses en donatie van Redan

FC Groningen heeft een gesprek gehad met oud-Ajacied Daishawn Redan naar aanleiding van het filmpje dat zondag op social media opdook. In het filmpje was te zien dat de spits in groepsverband aan het voetballen was. Dit is tegen de genomen maatregelen van de overheid en de club in. 'Redan heeft berouw getoond, zijn excuses aangeboden en gaat een donatie doen aan het supportersinitiatief "Noordtribune Helpt", waarbij supporters zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd', schrijft FC Groningen op de clubsite.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus ziet in dat Redan de afspraken heeft geschonden. 'Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
willycicci
Absoluut overdreven word er hierop gereageerd in de comments en door de clubs. Jullie laten geen kans links liggen om profvoetballers, vooral degene met een kleurtje met de grond gelijk te maken.

0 -2
FreddyAX
Ik vind dit verregaand dom en arrogant van de heren, van mij mag hij ,Promes,uit de selectie gezet worden voor de rest van het seizoen(voor zover dat nog wat wordt) en een forse boete krijgen.
0 0
Van Reenen
Hoorde net op VI dat ze in Groningen met 2 tegelijk gaan trainen. In hoeverre dat waar is, weet ik niet. Echter, schijnt ook in Duitsland al te gebeuren. Het 1e uur 2 spelers en het uur erna 2 andere spelers en zo verder. Weet ook niet of dit zo is, want ik kijk nooit naar Duits voetbal. Interesseert mij geen bal.
0 0
ST
Domme jongen. Maar vooral van de oudere en ‘volwassenere’ Promes erg dom.
1 0
Danos
Pff vind de reactie maar wat overdreven!
Redan is 19 tja en dan denk je niet altijd ff goed na.

Had het verder gewoon als Groningen binnenskamers gehouden van “ jongen, beetje dom van je niet meer doen en klaar”

Altijd die excuses moeten maken en een boete allemaal over the top.

En dan wil ik verder niks af doen aan de ernst van het virus.
3 0
Lazell
Eens met je mening over de overtrokken reacties. Welkom op het internet, waar de mening van ieder IQ-loze visstick te lezen valt.

Maar het is ook zo gegaan als jij zegt, toch? Fledderus heeft hem erop aangesproken. Redan heeft de fout toegegeven, excuses gemaakt want het is ook gewoon een beetje dom/naïef en (hopelijk) uit eigen beweging die donatie gemaakt. Geen verdere straffen. Prima zo.
0 0
AjaxAmsterdam
Allemaal moraalridders hier die Promes nu keihard lopen af te branden. Echt ophef om niks.

Kijk om je heen, je ziet nog genoeg mensen op straat, in groepjes, niet eens op 1.5m afstand.
0 -3
ST
Hij is een publiek figuur en dan weet je dat je dit soort dingen beter niet kunt doen. Dan is het dom als je dit doet met al die gasten die constant met hun telefoons lopen te kloten om hem heen.
0 0
Welja
Het virus verspreidt zich dan ook nog steeds.
1 0
Benleiden
Het is te hopen dat alleen mensen die er schijt aan hebben -of er laks mee omgaan- nog te maken krijgen met COVID-19, en niet de mensen die er dagelijks huiverig voor zijn en op de tenen moeten lopen. Nog los van de mensen die elke dag hopen dat het snel voorbij is, omdat ze zieke mensen om zich heen hebben en/of grote financiële problemen hebben.

Mensen zoals Promes hebben geen enkel benul waar ze mee bezig zijn. Ze missen het vermogen om na te denken, dus laat staan om zich in te leven in de huidige problemen. Ze hebben niet door dat ze een voorbeeld zijn voor de maatschappij, en ook dat ze betaald worden door de maatschappij.
1 0
ambtenaar
Domme jongens.
2 0
AjaxAmsterdam
Ik vind hier ook niks ergs aan. Niet te zwaar aan tillen. Laat gaan ;-)
0 -8
Ajaxamsterdam0485
En Promes daarna schijnheilig in zijn insta story zetten dat hij thuis in bed ligt
7 -1
dwarsligger
Sorry voor de- ,dikke vingers
0 0
Kingoffdatoilet
Wat een ophef om niks. Afstand genoeg. Prima dat ze een balletje trappen dan.
0 -16
GeleenAjax
Ja joh, niet in groepen naar buiten, niet naar het bos, niet naar het strand.
Maar met meer dan 10 personen op een trapveldje is prima...
4 0
Van Reenen
Of met z'n 8'en naast elkaar op de reservebank is ook geen probleem.
0 0
ajax2004
Op een afgesloten trapveldje
0 -5
Jaridebeste
Hoe dom kun je zijn. Sowieso maar je hebt nog een voorbeeldfunctie ook. Dit zijn nou van die figuren waar je als Ajax fan zeker niet trots op kunt en wilt zijn. Lekker egoïstisch ook weer. Zucht.
7 -1
Jelephi
Ik herinner me al die types nog die tijdens de persconferentie van de transfer van Promes zeiden dat hij zo intelligent over kwam.

Zie hier, de ware aard. Gewoon oer en oerdom. Net zoals driekwart van al die andere kanslozen uit de Bijlmer e.o.
8 -5
Chesterson93
L E I P.
0 0
Minsc
Toch schijnt Promes in het Nederlandse rapwereldje een van de intelligentste te zijn.
1 0
Jan Doedel
Daar schijnt niet heel veel voor nodig te zijn hihi
1 0
DUDE92
Wat een ontzettende kneuzenreactie
4 -4
OdjePils
Ik ben wel met je eens dat Promes dom is, maar het laatste deel van jouw post getuigt ook van weinig intelligentie...
6 -1
Sanalologo
Jezus wat een debiel ben jij.
3 -4
Ajax1969
Ontzettend dom.
Het zijn publieke figuren, dus hebben zij een voorbeeld functie. Ook al houden ze misschien wel afstand, het is misplaatst.
2 -1
talent020
Zover ik kan zien word er wel afgestand gehouden, maar voor de rest is het een slap lul verhaal van Redan, heb de indruk dat de meeste op dat court daar op uitnodiging waren en bekende zijn, en geen toevallige voorbijgangers. Waren ze met zijn Tweeën geweest dan was de ophef al een stuk minder geweest.
5 0