Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Schöne: 'Helemaal geen spijt van overstap'

ThijsZwagerman, 17-11-2019 om 13:25, 7666 views, BT |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lasse Schöne heeft geen spijt van zijn transfer naar Genoa. De Deen vertrok afgelopen zomer bij Ajax en tekende voor twee seizoenen bij de Italiaanse club, waarmee hij momenteel in de onderste regionen van de Serie A bivakkeert. Toch staat Schöne achter zijn keuze om bij Ajax te vertrekken.

‘Ik heb helemaal geen spijt van mijn overstap naar Genoa’, vertelt de middenvelder aan het Deense BT. ‘Het is een bewuste keuze geweest en daar sta ik nog steeds achter. Ik heb mijn hele carrière in Nederland gespeeld en kreeg deze zomer de kans om naar de Serie A te vertrekken. Dat is een competitie die ik al heel lang volg en dan is het mooi als je jezelf daarin kan gaan laten zien.’

Schöne had er ook voor kunnen kiezen om bij Ajax te blijven, maar het avontuur in Italië wist hem al snel te verleiden. ‘Ik had ook bij Ajax kunnen blijven en kunnen vechten voor mijn plek in het nieuwe Ajax, maar toen Genua kwam, was de keuze snel gemaakt. Voor het hele gezin is dit een mooi avontuur en hierdoor komen we nog dichter bij elkaar.’

Eén van zijn laatste officiële duels voor Ajax was de return tegen Tottenham Hotspur. Desgevraagd blikt Schöne nog een keer terug op de zeer pijnlijke Champions League-exit in extremis. ‘Het is duidelijk dat dat een wedstrijd is waar ik voor altijd met veel teleurstelling op zal terugkijken. Het is de grootste teleurstelling uit mijn voetbalcarrière. Gelukkig kun je je in de voetballerij altijd snel herpakken. Met het winnen van de KNVB-beker en het landskampioenschap hebben we dat kort daarna gedaan. Dat heeft wel een beetje geholpen om die uitschakeling in de Champions League te verwerken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Van halve finale CL en top in europa naar een club die moet vechten tegen degradatie in italie,genua heeft momenteel 2 puntjes meer dan de nummer laatst.Op trainingen moet dit voor schone wel een hele erge achteruitgang zijn als je jaren zoveel kwaliteit gewend bent bij ajax.Eredivisie ben je 9 van de 10 keer de ploegdie het meeste de bal heeft, bij genua moet hij echt hard werken meer lopen en zweten voor zijn poen.Trainingen bij ajax lekker met de bal gericht op aanvallend voetbal, wat denk je dat ze bij genua doen. Duurloopjes van 1,5 uur elke dag.Wie weet volgend jaar serie b.Maar toch succes daar he lassie,en bedankt voor al je geweldige goals bij ajax.
0 0
AFCA-B93
Benieuwd of hij ooit een hoofdtrainer wordt. Zou echt geen idee hebben wat voor visie hij zou hebben. Ja aanvallend wel natuurlijk, maar wordt het heel behouden zoals Frank of toch vol op de aanval zoals Bosz en Ten Hag?
0 0
ajax4lifebaby
Ten Hag is niet vol op de aanval. Ten Hag laat Ajax heel volwassen spelen en niet naïef maar juist volgens europese wetten. Dat maakt hem juist zo goed vin ik.
2 0
AjaxDaniel
Ten Hag is een aanvallende coach, maar wel realistisch. It.t. tot Peter Bosz die vaak een soort kamikazevoetbal speelt.
0 0
gi0vanni
Er is balans maar hij is natuurlijk wel een coach met aanvallend voetbal. We creëren erg veel kansen. Het is de spelers af en toe slordig met de kansen omgaan maar ondanks het uitstekende doelsaldo had het eigenlijk nog beter moeten zijn. Na het verlies van een aantal topspeler en een nieuwe selectie die in het begin niet fit of op elkaar ingespeeld was doet hij het geweldig. Het kan natuurlijk altijd beter maar nog ff flink genieten dit jaar. Elk jaar kan het over zijn dit jaar is genieten.
0 0
de-Ajacied
Jammer maar een logische keuze
Wie wil er nou niet op zijn 33e nog even afbouwen in de zon en lekker pasta eten
3 0
Hagmag
Succes daar in Genua.
Bedankt voor al het moois, wat je ons gebracht hebt.
7 0
Radie125
Wanneer nemen we eigenlijk afscheid van onze helden.
3 0
mvdk
Tijdens de Champions League finale
3 0
jaribombari
Goeie vraag!
1 0
FlyingDutchMan
Geweldige keuze toch Lasse, alsof je met Genoa tegen Juve en Inter op kan. Genieten daarzo, daarna snel in trainingspak op De Toekomst!!
6 -2