Ziyech over terugkeer bij nationale ploeg Marokko: 'Ik ben er klaar voor om alles te geven'

door Cristian de Jong 7

Bron Marokkaanse voetbalbond

Ziyech over terugkeer bij nationale ploeg Marokko: 'Ik ben er klaar voor om alles te geven'

door Cristian de Jong 7

Bron Marokkaanse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech heeft zich - na een lange tijd afwezig te zijn geweest - weer gemeld bij het Marrokaanse nationale elftal. In een interview tegenover de Marokkaanse voetbalbond blikt hij vooruit op de komende wedstrijden en het naderende WK.

'Ik ben gelukkig weer terug na al die problemen', vertelt Ziyech. 'Ik ben er klaar voor om alles te geven.' Marokko speelt deze interlandperiode twee vriendschappelijke wedstrijden met Chili en Paraguay als tegenstanders. 'Het zijn twee belangrijke en ook interessante wedstrijden, ook omdat het de enige zijn ter voorbereiding op het WK', vervolgt de oud-Ajacied.

Wegens problemen met de oud-bondscoach Vahid Halilhodzić kondigde Ziyech in 2021 aan te stoppen bij het nationale elftal. Halilhodzić werd in augustus ontslagen en Ziyech liet vrijwel direct weten weer open te staan voor een oproep van zijn land.

Marokko op het WK

Veel wedstrijden kan Ziyech niet meer spelen voordat het WK begint. Daarom vertelt de creatieveling dat de aankomende duels erg belangrijk zullen zijn. 'Het zijn zeer belangrijke wedstrijden voor ons als team om te zien waar we staan, zeker met de nieuwe coach. Er zijn nieuwe ideeën en er is een nieuwe staf. Het is goed om te zien hoe ver we zijn', aldus Ziyech.

Marokko zal het niet makkelijk krijgen in de poulefase. Zij treffen Kroatië, België en Canada. Op 23 november 2022 staat de eerste wedstrijd van Marokko op het WK op het programma. In het Al-Khor Stadium is Kroatië, dat in 2018 nog verliezend finalist was, de tegenstander.

Denk jij dat Oranje wint van Polen? Zet in en krijg 2,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.