Viergever verlaat PSV voor Bundesliga-promovendus Greuther Fürth

door Terrence Riepma 49

Bron Greuther Fürth

Viergever verlaat PSV voor Bundesliga-promovendus Greuther Fürth

door Terrence Riepma 49

Bron Greuther Fürth

Laatst geüpdatet

Nick Viergever vervolgt zijn carrière in de Bundesliga. De centrale verdediger vertrekt bij PSV en heeft inmiddels getekend bij promovendus Greuther Fürth, de huidige nummer zestien van de competitie. Voor de 32-jarige wordt dit het eerste avontuur in het buitenland na een lange loopbaan in Nederland.

Bij Greuther Fürth komt de linkspoot onder andere ook Jetro Willems en Justin Hoogma tegen. Eerstgenoemde komt transfervrij over, terwijl Hoogma wordt verhuurd door TSG Hoffenheim. Voor Viergever wordt een som van 300.000 euro betaald aan PSV, dat volgens directeur voetbalzaken John de Jong graag verder had willen gaan met de oud-Ajaxspeler.

'Wij hadden hem graag voor de club behouden, maar na een aantal jaar als basisspeler lijken er voor hem dit seizoen minder mogelijkheden om minuten te maken. Nick wil de laatste jaren van zijn sportieve carrière graag spelen en dat begrijpen we. Vandaar dat wij bereid zijn mee te werken aan deze transfer', aldus De Jong tegenover de NOS.

Viergever kwam in juli 2014 over van AZ naar Ajax. In Amsterdam speelde de 32-jarige uit Capelle aan den IJssel 88 wedstrijden tot en met juli 2018. Toen werd hij overgenomen door PSV, waar hij vervolgens kwam tot 75 wedstrijden. In de Bundesliga hoopt Viergever weer speelminuten te kunnen maken, gezien hij in Eindhoven op een zijspoor belandde.

De linkspotige verdediger zal pas aankomende zondag 5 september aansluiten bij de selectie van de Duitse ploeg. Viergever en zijn vrouw hebben recentelijk een kindje gekregen en spenderen nu wat tijd met de pasgeboren baby.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties