Transfervrije Babel vervolgt loopbaan bij Turkse club uit lagere divisie

door Gino Haverkamp 20

Bron Eyüpspor

Transfervrije Babel vervolgt loopbaan bij Turkse club uit lagere divisie

door Gino Haverkamp 20

Bron Eyüpspor

Laatst geüpdatet

Ryan Babel vervolgt zijn loopbaan bij het Turkse Eyüpspor. De club komt uit in de Turkse tweede klasse en geldt dan ook niet bepaald als een hoogvlieger. De aanvaller trainde afgelopen week mee bij Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Met de transfer keert Babel weer terug in Turkije, het land waar hij de voorbije jaren ook al actief was. Het afgelopen seizoen kwam de oud-Ajacied uit voor Galatasaray, waar hij transfervrij is vertrokken. Eerder speelde hij voor Kasimpasa en Besiktas. Die clubs spelen wel op het hoogste niveau.

Babel is blij met de transfer, zo geeft hij aan via de officiële kanalen van Eyüpspor. 'Ik ben erg blij. Ik wilde naar een club die kampioen kan worden en ik zal mijn best doen om dat te worden met Eyüpspor.' Babel tekent in principe voor één seizoen, maar mocht zijn club de competitie winnen, dan wordt het contract automatisch met een jaar verlengd.

Babel hield conditie op peil bij Jong Ajax

De ervaren aanvaller was recent nog te zien in het wit-rood-wit van Ajax. Hij trainde mee met het belofteteam om zijn conditie op peil te houden. Deze week deed hij nog mee met een oefenwedstrijd tegen Tigres UANL O21. Dat duel ging echter met 0-1 verloren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties