Babel en Clement houden conditie op peil bij Jong Ajax

door Jesse ter Haar 265

Bron Ajax.nl

Babel en Clement houden conditie op peil bij Jong Ajax

door Jesse ter Haar 265

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ryan Babel en Pelle Clement houden de komende tijd hun conditie op peil bij Jong Ajax, zo is te lezen op Ajax.nl. Het tweetal met een verleden in Amsterdam is momenteel clubloos en in afwachting van de volgende stap in hun loopbaan.

Enige belangstelling van Ajax lijkt er niet achter te zoeken. Babel en Clement werken aan hun fitheid onder de vleugels van Jong Ajax-trainer John Heitinga. De laatste clubs waarvoor de twee voetballers speelden, waren respectievelijk Galatasaray en PEC Zwolle.

Voor Clement geldt dat er in de zomer van 2017 een einde kwam aan zijn tijd bij Ajax. Hij was sinds 2006 actief in de jeugdopleiding en maakte zelfs zijn debuut in het eerste, maar een vaste plek kon hij nooit veroveren. Hij vertrok naar Reading en speelde in zijn eerste seizoen een totaal van 29 wedstrijden in alle competities. Wel kwam hij vaker dan gewenst vanaf de bank. In januari 2019 trok hij naar PEC Zwolle, waar hij na ruim drie jaar dus ook werd uitgezwaaid.

Het contract van Babel liep eveneens af na het afgelopen seizoen. De aanvaller had daarvoor, sinds het moment dat hij van Ajax overkwam in de zomer van 2020, twee seizoenen onder contract gestaan. Hij kende in de jaargang 2021/2022 een rampzalig seizoen met de traditionele topclub uit Turkije. Galatasaray eindigde als dertiende op de ranglijst en moet het komend seizoen dus doen zonder Europees voetbal. Toch hoopte de oud-Ajacied aanvankelijk wel op een langer verblijf in Istanbul.

Verwacht jij dat Ajax wint van Red Bull Salzburg? Zet in en ontvang 2,40 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties