Schöne denkt nog niet aan stoppen: 'Ik zie mezelf nog wel een paar jaar doorgaan met voetballen'

door Bas Velzel 45

Bron De Gelderlander

Schöne denkt nog niet aan stoppen: 'Ik zie mezelf nog wel een paar jaar doorgaan met voetballen'

door Bas Velzel 45

Bron De Gelderlander

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne is er nog niet klaar voor om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 36-jarige oud-Ajacied wil, als het allemaal meezit, zeker nog een paar jaar door blijven spelen op het hoogste niveau. Hij bereidt zich voor om aankomend seizoen ‘gewoon’ te spelen bij NEC.

Vanwege het vertrek van de 36-jarige Édgar Barreto bij NEC is Schöne nu de oudste speler op de club. Hij is ook bijna de oudste nog spelende voetballer in de Eredivisie, alleen de kersverse Fortuna Sittard-speler Burak Yilmaz is ouder. Toch zit stoppen er nog niet in voor de routinier. ‘Je weet nooit hoe het loopt, maar ik voel me op dit moment heel goed, dus ik zie mezelf nog wel een paar jaar doorgaan met voetballen’, aldus Schöne tegen De Gelderlander.

Het contract bij de Nijmegenaren van Schöne loopt volgend seizoen af, over zijn toekomst bij de club is nog veel onzeker. ‘Ik heb nog geen gesprekken met NEC gepland om te praten over mijn toekomst. Dat komt allemaal vanzelf. Ik focus me nu eerst op komend seizoen’, aldus de Deen. Schöne verliet Ajax in 2019 voor een avontuur bij het Italiaanse Genoa. Uiteindelijk kwam de oud-Ajacied via sc Heerenveen in 2021 bij NEC terecht, de club waar hij al voor speelde voordat hij de overstap naar Ajax maakte.

Schöne hard aan het werk

Gesprekken over de toekomst of niet, tijdens zijn vakantie heeft Schöne niet stilgezeten. In de lange vakantie van vijf weken probeerde hij goed fit te blijven voor aankomend seizoen. ‘Vijf weken vrijaf was ik niet gewend. Ik heb aardig wat gedaan op vakantie. Die resorts hebben tegenwoordig nog grotere gyms dan bij ons op de club, dus dat is wel fijn. En ik moet ook wel wat extra’s doen om die jonge jongens bij te kunnen houden’

Het seizoen van Ajax moet nog 'echt' beginnen, maar op zaterdag 25 juni is er genoeg voetbal! Bekijk nu de beste wedtips!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.