Reiziger voegt zich tijdens EK bij technische staf Oranje

door Jesse ter Haar 28

Bron NOS

Reiziger voegt zich tijdens EK bij technische staf Oranje

door Jesse ter Haar 28

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Michael Reiziger zal tijdens het EK deel uitmaken van de technische staf van het Nederlands elftal, zo schrijft de NOS. De voormalig speler en medewerker van Ajax is momenteel de bondscoach van Jong Oranje, maar schuift in juni tijdelijk door.

De man die zelf 72 keer in actie kwam in het shirt van het Nederlands elftal zal samen met bondscoach Ronald Koeman, Sipke Hulshoff, Erwin Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks de technische staf gaan vormen. Overigens zal ook laatstgenoemde de nodige assistentie krijgen, want tijdens het EK schuift ook Khalid Benlahsen - keeperstrainer van Jong Oranje - door.

De voormalig trainer van Jong Ajax reageert in gesprek met ESPN op zijn tijdelijke aanstelling van komende zomer. 'Ik ben er zeker heel blij mee. We gaan ons steentje bijdragen. Ik zei dat ik helemaal vrij was van de zomer, dus als hij wilde, kon hij gebruik van me maken. Wat ik ga doen, is de staf helpen in de trainingen. Overal waar ik een bijdrage kan leveren, zal ik die leveren.'

Reiziger komt maandagavond, in het teken van EK-kwalificatie, nog met Jong Oranje in actie tegen Jong Moldavië. Beide landen zijn onderdeel van Groep C in de kwalificatiereeks, waarin Jong Oranje oppermachtig is. De talenten uit Nederland speelden tot op heden zes poulewedstrijden en even vaak werd er gewonnen. Jong Oranje is met achttien punten én gescoorde doelpunten nog foutloos.

Oranje op het EK

Vanaf 14 juni zal de oud-Ajacied dus met het Nederlands elftal deelnemen aan het EK. Op die dag vindt immers de openingswedstrijd van het toernooi plaats. Nederland is ingedeeld in Groep D en is al zeker van duels met Frankrijk en Oostenrijk. Na play-off-wedstrijden zal Polen of Wales zich daar nog bij voegen. De laatste speeldag van het eindtoernooi vindt plaats op 14 juli. Om op die dag in actie te komen, zal Oranje het tot de finale moeten schoppen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.