Nederlands Elftal loot België, Wales en Polen in Nations League 2022/23

door BadembaBarrie 11

Bron AS

Nederlands Elftal loot België, Wales en Polen in Nations League 2022/23

door BadembaBarrie 11

Bron AS

Laatst geüpdatet

Nederland neemt het in de Nations League 2022/23 op tegen België, Wales en Polen. Dat heeft de loting van donderdagavond uitgewezen. Het Nederlands Elftal is ingedeeld in Groep 4 van League A.

Vier van de zes groepswedstrijden zullen begin juni 2022 plaatsvinden, de overige twee duels vinden eind september van dat jaar plaats. De halve finales en finale zijn vervolgens in Juni 2023. De definitieve speeldatums voor Oranje dienen nog te worden vastgesteld.

Oranje was ingedeeld in Pot 2 van League A, waardoor het in ieder geval wist dat het Denemarken, Portugal en Duitsland zou ontlopen. Nadat Nederland al aan Polen en Wales gekoppeld was, was het alleen nog de vraag wie het vierde land in de groep zou worden. Dat werden dus de Zuiderburen.

Nederland vorige keer ook tegen Polen

Polen is geen onbekende tegenstander voor Oranje, want in de vorige editie van de Nations League speelden de twee landen ook al tegen elkaar in de groepsfase. Nederland won destijds thuis met 1-0 en uit met 1-2. In die groep zaten ook Bosnië-Herzegovina en de uiteindelijke groepswinnaar Italië. In de eerste editie, die van 2019, nam Oranje het op tegen Frankrijk en Duitsland. Mede door memorabele thuiswedstrijden tegen die landen, wist Nederland die groep uiteindelijk ook te winnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.