Koeman voegt broer Erwin en Lodewijks toe aan technische staf Oranje

door Bart Veenstra 50

Bron KNVB

Koeman voegt broer Erwin en Lodewijks toe aan technische staf Oranje

door Bart Veenstra 50

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft met Erwin Koeman en Patrick Lodewijks zijn technische staf bij het Nederlands elftal uitgebreid. Koeman neemt na het WK in Qatar het stokje over van huidig bondscoach Louis van Gaal.

Op de website van de KNVB valt te lezen dat Erwin Koeman zal fungeren als assistent-bondscoach, terwijl Lodewijks als keeperstrainer in functie treedt. Beide trainers hebben een contract getekend tot en met het WK van 2026.

Koeman legt keuze voor broer Erwin en Lodewijks uit

'We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen', legt Koeman zijn keuze voor zijn broer Erwin en Lodewijks uit. 'Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken.'

'Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken', gaat Koeman verder. 'Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.