KNVB voelde zich niet in de steek gelaten door Koeman: ‘Waren heel erg tevreden’

door Thijs Zwagerman 6

Bron NOS

KNVB voelde zich niet in de steek gelaten door Koeman: ‘Waren heel erg tevreden’

door Thijs Zwagerman 6

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De KNVB voelde zich ten tijde van het vertrek van toenmalig bondscoach Ronald Koeman naar FC Barcelona niet in de steek gelaten door de trainer. Koeman kon vanwege een vertrekclausule onder zijn contract bij de KNVB uit en verkaste naar FC Barcelona, waarna Frank de Boer als bondscoach met Oranje naar het EK ging.

Dit liep uit op een teleurstelling en leverde De Boer al snel zijn ontslag op. Louis van Gaal werd de nieuwe bondscoach en zal aan het eind van dit kalenderjaar met Oranje naar het WK gaan. Na het WK neemt Koeman, zo werd woensdag bekend, het stokje weer van Van Gaal over en zal hij beginnen aan zijn tweede termijn als bondscoach. KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is daar blij mee en vindt niet dat Koeman de KNVB in een eerder stadium in de steek liet.

‘Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken: we zijn toen in de steek gelaten. Maar dat is niet onze versie van de geschiedenis’, vertelt Van Leeuwen aan de NOS. ‘Hij had altijd gezegd: als ik naar FC Barcelona kan gaan, dan wil ik weg kunnen. Dat was de afspraak en dat is gebeurd. Verder waren we over en weer heel erg tevreden op dat moment.’

'Staat nu geen vertrekclausule in contract'

Van Leeuwen meldt tot slot dat er in het nieuwe contract van Koeman als bondscoach van Oranje ditmaal geen clausule is opgenomen. ‘We hebben het onderwerp besproken, over en weer is er echt commitment uitgesproken en we zijn blij met de gemaakte afspraken. Er staat nu geen vertrekclausule in het contract.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.