KNVB begonnen met proef in drie stadions om discriminatie te bestrijden

door Bas Velzel 53

Bron KNVB

KNVB begonnen met proef in drie stadions om discriminatie te bestrijden

door Bas Velzel 53

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB en de Rijksoverheid is in de stadions van Feyenoord, PSV en PEC Zwolle gestart met het proberen van het bestrijden van discriminatie met behulp van slimme technologie. Het doel is om met technologische hulpmiddelen beter te kunnen vaststellen wie zich in de stadions schuldig maakt aan discriminerende uitlatingen.

Dat maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen. 'Bezoek aan het voetbal moet voor iedereen een feest zijn. Aanmoedigen en rivaliteit horen bij een competitie en de beleving hiervan, maar er is ook een hele duidelijke ondergrens aan wat men kan roepen: er is geen plaats voor discriminatie. Deze pilot met nieuwe en slimme technologie is een belangrijk onderdeel van het plan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ en hiermee zetten we opnieuw een stap in de bestrijding van discriminatie', aldus Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de bond.

Verschillende manieren

In de laatste weken van het afgelopen seizoen werd in De Kuip (Feyenoord), het Philips Stadion (PSV) en in het Mac3park-stadion (PEC Zwolle) al getest met de slimme technologieën en dat gaat komend seizoen verder. Over een jaar moet blijken of en hoe de slimme technologie helpt bij het signaleren van racisme en discriminatie en of het bijdraagt aan het identificeren van de daders daarvan.

De drie stadions zijn allemaal op een andere manier uitgerust op de discriminatie te bestrijden. In De Kuip wordt zowel beeld als geluid getest. In het Philips Stadion hangen geluidscamera's op bepaalde plekken van het stadion. En in het Mac3park-stadion wordt met nieuwe technieken getest hoe de sociale veiligheid in het stadion verbeterd kan worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties