Kluivert boekt zege op Dijks' Bologna

door ArthurV 8

Uiteraard wordt er ook dit weekend weer volop gevoetbald in het buitenland. In de meeste landen wordt competitievoetbal gespeeld, terwijl in Engeland de FA Cup op het programma staat. Volg de oud-Ajacieden in het buitenland hier en praat mee!

Maandag

Ook op deze maandag kwamen er meerdere oud-Ajacieden in actie. In Italië namen AS Roma en Bologna het tegen elkaar op. Met oud-Ajacieden Justin Kluivert en Mitchell Dijks aan de aftrap boekte de club uit Rome een zwaarbevochten 2-1 zege.

Zondag

Zondag vond er FA Cup-voetbal plaats in Engeland voor twee Ajacieden: Jairo Riedewald trad met Crystal Palace aan tegen Doncaster Rovers, maar moest negentig minuten op de bank blijven zitten. Zijn ploeg won wel, met 0-2. Het Swansea City van Mike van der Hoorn ontving in eigen huis Brentford. Bij die club speelde de oud-Ajacied juist de volle negentig minuten. De verdediger ontving een gele kaart, maar won met zijn ploeg wel met 4-1.

In Italië speelde Arek Milik met Napoli de thuiswedstrijd tegen Torino. Ook de Pool speelde de gehele wedstrijd, maar hij kon aanvallend geen verschil maken. Het werd bloedeloos 0-0 tussen beide ploegen. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz speelde in Duitsland thuis tegen Fortuna Düsseldorf en dat liep beter af. Ruim werd er niet gewonnen, maar een 2-0 zege was genoeg voor de drie punten.

Hyun-Jun Suk speelde in Frankrijk met Stade Reims tegen Stade Rennes. De voormalig spits van Ajax begon op de bank, maar mocht in de 64ste minuut invallen. Zijn ploeg won uiteindelijk met 2-0, maar een goal was er voor de Aziaat niet meer weggelegd. In België speelden Stefano Denswil en Mats Rits de nationale topper tegen KRC Genk. Beide spelers startten in de basis en mochten daarin ook blijven spelen. Terecht, want de wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Marcel Keizer en Nemanja Gudelj moesten na weken van malaise weer eens winnen met Sporting Lissabon, tegen Sporting Braga in eigen huis. Dat zou uiteindelijk dan ook overtuigend gebeuren. Bij rust stond het al 1-0, na rust werd er uitgelopen naar een 3-0 zege. Gudelj speelde de hele wedstrijd.

Zaterdag

In de Spaanse La Liga won FC Barcelona met Luis Suarez als invaller en Thomas Vermaelen in de basis, met 1-0 van Real Valladoid. Jasper Cillessen is nog geblesseerd en behoorde dus niet tot de wedstrijdselectie. Invaller Stanislav Lobotka verloor met Celta de Vigo in eigen huis met 1-4 van Levante, terwijl basisspeler Filipe Luis met Atletico Madrid met 0-1 won op bezoek bij Rayo Vallecano.

In de Bundesliga speelde Werder Bremen met Davy Klaassen en Niklas Moisander negentig minuten binnen de lijnen 1-1 tegen het Hertha BSC, waar Javairo Dilrosun niet in actie kwam. Laatstgenoemde staat sinds november aan de kant met een spierblessure, waardoor hij het treffen met zijn voormalig clubgenoten noodgedwongen moest laten schieten. In België speelde KV Oostende, waar Richaïro Zivkovic hoogstwaarschijnlijk vertrekt, 1-1 tegen KAS Eupen. De spits behoorde vanwege de transferperikelen niet tot de wedstrijdselectie.

Ook in de Engelse Championship kwamen een aantal oud-Ajacieden in actie. Aston Villa, waar Anwar El Ghazi de hele wedstrijd op de bank zat, verloor op Villa Park met 0-2 van West Bromwich Albion. Stoke City-aanvaller Bojan Krkić zat negentig minuten op de bank en zag zijn ploeg 1-1 spelen tegen Ipswich Town. Tim Krul hield in het shirt van Norwich City zijn doel schoon en won met 0-4 van Bolton Wanderers.

Vrijdag

Vrijdagavond speelde Olympique Lyon, de club van Kenny Tete en Bertrand Traoré in eigen huis tegen Guingamp. De Franse topclub kon een overwinning erg goed gebruiken in de jacht op Champions League-voetbal. Voorafgaand stond men derde, wat recht zou geven op play-offs voor het miljardenbal. De voorsprong op nummer vier, Saint-Etienne, was met drie punten echter nihil.

De club uit Lyon startte met Traoré in de basiself, terwijl Tete het met een plek op de reservebank moest doen. Ondanks dat kwam de ploeg al binnen een kwartier op een 1-0 voorsprong, maar die was ook binnen zes minuten alweer vergeven. Na 35 minuten kwam met de 2-1 van Nabil Fekir ook de eindstand al op het bord, waarna Traoré in de 73ste minuut het veld nog verliet.