Dopingautoriteit begint met onafhankelijke en gerichte dopingcontroles in profvoetbal

door NielsOpdam 14

Bron NOS

Dopingautoriteit begint met onafhankelijke en gerichte dopingcontroles in profvoetbal

door NielsOpdam 14

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De Nederlandse Dopingautoriteit gaat met ingang van dit voetbalseizoen beginnen met onafhankelijke en gerichte dopingcontroles in het profvoetbal. Dat vertelt Vincent Egbers, voorzitter van de Dopingautoriteit, in gesprek met de NOS.

Nederlandse profclubs en spelers kunnen verrassingsbezoekjes verwachten tijdens trainingen. Hiermee stopt het vorige systeem, waarin controles werden toegewezen op basis van lotingen. 'Daar stoppen we mee. We gaan dat nu op een andere manier doen. Op basis van intelligence gaan we bepalen waar onze dopingcontroleurs naartoe gaan', vertelt de voorzitter van de Dopingautoriteit.

'Ik vond het niet onafhankelijk genoeg', vervolgt Egbers zijn verhaal. 'We moeten zelf bepalen waar we naartoe gaan. Als je voorafgaand aan een seizoen al alle wedstrijden vastlegt waar je naartoe gaat, dan kan je niet echt bijsturen.' Aan de nieuwe plannen van de autoriteit zit een grens, want vanwege een beperkt budget kan er niet massaal gecontroleerd worden.

KNVB heeft 'geen principiële bezwaren' tegen nieuwe aanpak

De KNVB vertelt aan de NOS dat de bond 'geen principiële bezwaren' heeft tegen de nieuwe aanpak. De Nederlandse voetbalbond benadrukt ook dat controles 'al volledig onafhankelijk' waren en zegt 'geen enkele invloed' te hebben in het lotingsproces. De KNVB en de Dopingautoriteit zullen eerst in gesprek gaan over de nieuwe aanpak en daarna spreekt de KNVB met de clubs.

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.