Onana weer speelgerechtigd voor Ajax na uitzitten dopingschorsing

door Jesse ter Haar 40

Onana weer speelgerechtigd voor Ajax na uitzitten dopingschorsing

door Jesse ter Haar 40

Laatst geüpdatet

André Onana is weer speelgerechtigd voor Ajax. De doelman heeft zijn dopingschorsing van negen maanden uitgezeten en mag zodoende weer minuten maken in officiële wedstrijden.

Twee maanden geleden, in september, mocht de goalie de training al hervatten in aanloop naar zijn terugkeer in het voetbal. Dit om fit genoeg te geraken om daadwerkelijk in actie gaan komen.

Een week geleden maakte Ajax bekend dat Onana aansluit bij de selectie van het eerste elftal. Dit in verband met de blessure die Maarten Stekelenburg eerder opliep. Zijn seizoen zit er in principe op, waardoor er in het keepersgilde van Ajax nog een plek om te vullen was.

Of hij daadwerkelijk tot minuten gaat komen, blijft voorlopig afwachten. Erik ten Hag liet zich eerder wel uit over de terugkeer van Onana in de selectie van Ajax 1. 'André sluit weer aan. Ajax heeft een goed keepersteam nodig en op het moment dat er gaten in komen, moet je actie ondernemen', zei de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.