Onana keert terug in de selectie van Ajax 1

door Jesse ter Haar 418

Bron Ajax.nl

Onana keert terug in de selectie van Ajax 1

door Jesse ter Haar 418

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

André Onana is donderdag teruggekeerd in training met Ajax 1, zo schrijft de club op zijn website. Sinds begin september mocht de Kameroener alweer trainen, maar dat deed hij sinds bij Jong Ajax.

Begin dit jaar werd Onana geschorst wegens het overtreden van de dopingregels van de UEFA. Tijdens een dopingcontrole werd immers de stof furosemide aangetroffen in zijn urine. Na een hoger beroep werd de schorsing niet kwijtgescholden, maar wel teruggebracht tot negen maanden.

Op 4 september, twee maanden voor het aflopen van zijn schorsing, mocht Onana weer meetrainen bij Ajax. De club besloot hem dit in eerste instantie te laten doen bij het Jong Ajax van John Heitinga. De goalie keert nu dus terug bij de selectie van Ajax 1, maar dat betekent nog niet direct dat hij weer aan speelminuten in het eerste elftal toe zal komen.

De toekomst van Onana

Een andere belangrijke vraag is waar de toekomst van Onana na het huidige seizoen ligt. Marc Overmars liet eerder al weten dat de goalie zijn contract bij Ajax in principe niet gaat verlengen. Tegelijkertijd gaan de geruchten dat hij al een voorcontract heeft getekend bij een andere club voor na het seizoen, wanneer hij transfervrij is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties