Dest overbodig bij FC Barcelona: 'Hij weet wat zijn situatie hier is'

door Brent Tomassen 81

Bron NU.nl

Dest overbodig bij FC Barcelona: 'Hij weet wat zijn situatie hier is'

door Brent Tomassen 81

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Sergiño Dest lijkt uit te mogen kijken naar een nieuwe club. FC Barcelona-trainer Xavi heeft de rechtsback aangegeven niet meer in zijn plannen voor te komen, zo vertelt de Catalaan zaterdag op zijn persconferentie, geciteerd door NU.nl. 'We hebben met hem gesproken en hij weet wat zijn situatie hier is.'

Ronald Koeman haalde Dest in 2020 voor ruim twintig miljoen euro van Ajax naar Barcelona, maar na het vertrek van de Nederlandse coach is de kans op speelminuten voor de Amerikaans international gering. FC Barcelona zal spelers van de hand moeten doen om nieuwe spelers in te schijven voor de competitie. Zo valt nieuweling Jules Koundé momenteel buiten de boot als het gaat om speelgerechtigheid in Camp Nou.

Situatie Frenkie De Jong

Verder gaat Xavi in op de situatie rondom Frenkie de Jong. President Joan Laporta wil dat de Nederlander een flink deel van zijn salaris inlevert, maar De Jong geeft tot op heden geen krimp. 'Frenkie is een speler die het spel voor zich moet hebben en niet in zijn rug. Ik had vroeger hetzelfde. Als Frenkie het spel voor zich heeft, is hij een spectaculaire voetballer. Hij kan het spel verdelen en heeft kracht en een goede pass', aldus de oefenmeester.

Ten slotte gaat de hoofdcoach in op de lengte van de transferperiode in Spanje. 'Dit is geen fijne situatie voor de spelers die mogen vertrekken, maar ook niet voor de trainers. De transfermarkt zou moeten sluiten voordat de competitie begint. Ik vind dat het slecht georganiseerd is. Je kan niet rustig werken in de eerste weken van het seizoen.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht dat Ajax ook tegen Sparta Rotterdam weer veel tot scoren gaat komen. Check hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.