De Boer keihard onderuit bij Chicago Fire

door Bart Veenstra 1

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer is woensdag met 'zijn' Atlanta United op bezoek bij Chicago Fire tegen een behoorlijke nederlaag aangelopen. De wedstrijd tegen de nummer acht van de competitie ging met liefst 5-1 verloren.

En met die 5-1 kwam Atlanta United eigenlijk nog goed weg, want bij rust was er al een stand van 5-0 bereikt. Al binnen een kwartier was het duidelijk dat er voor Atlanta United niets te halen viel in Chicago. Dankzij doelpunten van Francisco Calvo, C.J. Sarpong en Nico Gaitan stond het al na dertien minuten spelen 3-0. Bovendien stond Atlanta United na een rode kaart van Gonzalez Pirez met tien man.

Nog voor rust profiteerde Chicago Fire van de man-meer-situatie en via treffers van opnieuw C. J. Sarpong en Fabian Herbers stond het bij rust al 5-0. Na rust maakte Brandon Vazquez namens Atlanta United nog een eretreffer en daarnaast werd de schade nog beperkt gehouden. Ondanks de nederlaag behoudt Atlanta United kans op de koppositie. De ploeg staat vierde met 29 punten uit achttien wedstrijden, terwijl koploper Philadelphia Union op 35 punten staat uit twintig wedstrijden.