Nederland doet na EL-avond uitstekende zaken op coëfficiëntenlijst | Ajax Showtime

Nederland doet na EL-avond uitstekende zaken op coëfficiëntenlijst

door NickOoms 27

Nederland doet na EL-avond uitstekende zaken op coëfficiëntenlijst

door NickOoms 27

Laatst geüpdatet

Ajax en PSV hebben door hun overwinningen - in de zestiende finales van de Europa League - Nederland op de coëfficiëntenlijst geholpen, zo valt te zien op de website van de UEFA. Beide ploegen wonnen donderdagavond met 2-1 en zodoende is de zevende plek op de ranglijst binnen handbereik.

Door de overwinningen van Ajax en PSV staat Nederland op dit moment op de achtste plaats met 38,000 punten. Rusland staat met 38,382 punten op de zevende plaats. België staat op dit moment op de negende plek met 36,500 punten.

Vrijdagmiddag na 13.00 uur weet Ajax wie het treft in de achtste finales van de Europa League. Eén voordeel voor Nederland is dat er zowel geen Russische als Belgische teams meer in het Europese toernooi actief zijn. Hierdoor volstaat één zege of twee remises voor Ajax in de achtste finales van de Europa League om de zevende plek van Rusland over te nemen.

Na het huidige voetbalseizoen komen de behaalde punten van de Nederlandse teams uit het seizoen 2016/2017 te vervallen. Toentertijd bereikte Ajax de finale van de Europa League en behaalde Nederland 9,100 punten op de coëfficiëntenlijst. Hierdoor hebben de Nederlandse clubs baat bij goede resultaten van Ajax in het Europese toernooi. Eén voordeel: de Russische teams behaalde in datzelfde seizoen 9,200 punten.

Bron UEFA

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties