Afrika Cup kan Eredivisie volgend seizoen dwarszitten

door Timo Suur 12

Bron Voetbal International

Afrika Cup kan Eredivisie volgend seizoen dwarszitten

door Timo Suur 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Volgend seizoen lopen de voetbalkalender van de Eredivisie en het speelschema van de Afrika Cup precies in elkaar over, zo schrijft Voetbal International. Het Afrikaanse toernooi begint op 13 januari en dit is een dag na het aflopen van de winterstop in Nederland.

Eind vorig jaar maakte de KNVB de kalender voor het seizoen 2023/2024 al bekend. Dat seizoen begint op 11 augustus 2023 en eindigt op 2 juni 2024. Halverwege het seizoen, na het einde van de tweede bekerronde, is er een winterstop in Nederland. Deze begint op 21 december en eindigt op vrijdag 12 januari.

Een dag na de winterstop in Nederland, op zaterdag 13 januari, begint men in Afrika aan de strijd om de Afrika Cup. De kans is groot dat Eredivisie-clubs hun sterkhouders een lange tijd kwijt zijn aan Afrikaanse landen.

Vorig jaar deden bijvoorbeeld Sébastien Haller en Mohammed Kudus mee aan de Afrika Cup en deelname van laatstgenoemde ligt ook voor de komende editie in de lijn der verwachting. De finale wordt op 11 februari gespeeld en zodoende kunnen clubs hun spelers langere tijd kwijt zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.