Weinig lol met de aankopen van Jol

door V12 40

Weinig lol met de aankopen van Jol

door V12 40

Laatst geüpdatet

Een tijdje terug heb ik een artikel geplaatst waarin ik schreef dat het rapport van Coronel niet wordt gevolgd. Daar werd flink op gereageerd. Velen vonden dat je de aankopen nog niet kon beoordelen. Het ging mij meer om de manier waarop de aankopen binnen kwamen maar ondertussen kunnen we ook wel een oordeel over de kwaliteit van de aankopen geven.

Pantelic heb ik nu drie wedstrijden zien voetballen en nog een aantal korte invalbeurten. Als ik scout zou zijn en bij Ajax op de tribune had gezeten voor Pantelic kwam ik niet terug met een positief rapport. Ik zou er zeker niet opschrijven “Contracteren! Goeie spits!”. Ik zou nog eens niet schrijven “in de gaten blijven houden”. Pantelic heeft nog helemaal niets laten zien. Cvitanich speelt ook nog niet de pannen van het dak maar toch heel duidelijk beter dan Pantelic. Gelukkig dat Cvitanich nog bij ons is want Jol had hem al verkocht. Iemand op kantoor heeft beter opgelet en stuurde de papieren te laat in.

Atouba speelt zijn wedstrijden in Jong Ajax. Behalve als het belangrijk wordt zoals in de beker, dan mag hij niet meedoen. Atouba is dus vooral bezig een jong talent te dwarsbomen.

Kerlon is compleet gratis maar mocht blijkbaar in heel Italië niet meedoen. Bij Ajax mag hij vooralsnog ook niet meedoen. Hem beoordelen kan dus niet. Eduardo zie ik meer als een jong talent zoals er nu ook een Zuid Koreaan meedoet. Directe versterkingen zijn beiden in ieder geval niet. We hadden dus best nog wel wat tijd uit kunnen trekken voor uitgebreide scoutingrapporten. Wellicht dat dit bij Eduardo ook het geval is, maar bij Kerlon lijken mij recente rapporten toch zeer onwaarschijnlijk.

Het terughalen van Kennedy heeft me vooralsnog weinig kunnen bekoren en het meespelen bij Jong Ajax van selectiespelers die niet meer in aanmerking komen van Ajax 1 zet op de lange termijn ook weinig zoden aan de dijk. Spelers als Kennedy, Ogararu en Sno hadden direct in de verkoop gemoeten en niet meer uitgebreid getest. Er moet eens vertrouwen komen in de vakkennis die Ajax rijk is in de scouting en de overige technische staf. Nu hebben we 2 keer niks aangekocht en 2 keer niks op de bank, terwijl al deze spelers ook nog de doorstroming van talent blokkeren.

Ik blijf erbij dat Jol en Ajax dezelfde fouten maken als in de tijd van Van Geel. Pantelic is Luque en Atouba is Kuffour. Daarbij aangetekend dat Luque een stuk beter was dan Pantelic en Kennedy.

Volgens Jol hadden we voor 500.000 extra Elia gehad. Nou denk ik dat die € 500.000,- aan Elia een stuk beter besteed zou zijn dan aan genoemde aankopen. Bovendien hadden we Kennedy, Ogararu en bijvoorbeeld Lindgren vast kunnen verhuren voor € 500.000,-.

Jol doet wel steeds alsof het allemaal niet zo ingewikkeld is. Maar ik ben bang dat aankopen met beleid voor Jol toch te hoog gegrepen is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties