Waterreus zou ontslag Keizer krankzinnig vinden

door Bart Veenstra 26

Waterreus zou ontslag Keizer krankzinnig vinden

door Bart Veenstra 26

Laatst geüpdatet

Voetbalanalist Ronald Waterreus hoopt dat men bij Ajax niet al te veel luistert naar de analytici door eerdaags trainer Marcel Keizer de laan uit te sturen. De voormalig doelman van onder meer PSV en Manchester City is namelijk van mening dat clubs in het algemeen net zo kortzichtig zijn als 'wij opiniemakers'.

'Crystal Palace ontslaat trainers al na drie maanden en vorige week zat zelfs Ronald Koeman in zwaar weer. Die man heeft vorig jaar een historisch resultaat gehaald, maar zou na twee nederlagen weg moeten?', geeft Waterreus in zijn column in Voetbal International allereerst twee voorbeelden uit het Engelse voetbal. 'Krankzinnig. Ik mag toch hopen dat ze bij Ajax niet serieus overwegen in looppas met ons analytici mee te gaan en de trainer weg te sturen.'

Volgens Waterreus moet men bij Ajax dieper kijken naar het functioneren van het Technisch Hart. 'Peter Bosz moest wijken, maar heeft in feite het Technisch Hart een jaar de hand boven het hoofd gehouden door met aantrekkelijk spel goede resultaten te boeken. Het is veel te makkelijk nu alleen de vraag te stellen of de benoeming van Marcel Keizer juist is geweest. Zeker in deze competitie, waar Keizer over een paar weken zomaar weer de held kan zijn', weet de oud-goalie hoe snel het kan gaan in de voetballerij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.