'Voetbal staat niet open voor andere sporten'

door BvdPloeg 8

'Voetbal staat niet open voor andere sporten'

door BvdPloeg 8

Laatst geüpdatet

Johan Cruijff heeft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf een groot compliment gegeven aan handbalcoach Henk Groener. De trainer begeleidde zijn handbaldames op het WK naar een tweede plaats, iets waar het voetbal volgens Cruijff nog iets van kan leren.

'Ik heb de Nederlandse vrouwen op het WK gevolgd en opnieuw gemerkt hoe je van andere sporten kunt leren. Vooral in het voetbal staat men daar nauwelijks voor open en worden specialisten uit andere sporten vaak niet serieus genomen', zo schrijft Cruijff.

De uitspraak staat op zichzelf, maar komt wel in de periode dat er meerdere performancetrainers uit andere sporten bij Ajax zijn opgestapt. Dat was het gevolg van het noodgedwongen vertrek van Wim Jonk. Cruijff laat in zijn column nu merken dat hij voor performancecoaches is in het voetbal. 'Het is juist de kunst om te analyseren wat je vanuit het honkbal, handbal, hockey en rugby op het voetbal toe kunt passen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.