Van der Vaart bezorgd over het niveau van de jeugd bij Ajax: 'Dat valt me zo tegen'

door Timo Suur 42

Bron Studio Voetbal

Van der Vaart bezorgd over het niveau van de jeugd bij Ajax: 'Dat valt me zo tegen'

door Timo Suur 42

Bron Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart is bezorgd over het niveau van de jeugd bij Ajax, zo zegt de analist bij Studio Voetbal. De oud-Ajacied heeft de Future Cup gevolgd tijdens het paasweekend, maar was niet onder de indruk van de Ajax-jeugd. Daarnaast gaat collega Arno Vermeulen in op het vertrek van Saïd Ouaali als hoofd jeugdopleiding bij Ajax.

In de finale van de Future Cup verloor Ajax met 3-0 van het Deense FC Nordsjælland. 'Ze speelden Ajax helemaal zoek', zo zegt Van der Vaart. 'Ik zie bij Ajax geen talent lopen dat het over twee, drie jaar gaat halen. Dat had je vroeger veel meer. Dat valt me zo tegen. Ook wat er nu doorkomt vanuit de jeugd. Het is een probleem dat langer speelt. Ik snap dat er in de jeugd iets moet veranderen.'

Maurits Hendriks heeft aan Studio Voetbal laten weten verrast te zijn door het vertrek van Ouaali als hoofd jeugdopleiding bij Ajax, maar Vermeulen snapt het vertrek wel. 'Hij heeft het prima gedaan als leider van de jeugd', zo zegt hij, waarna hij uitleg geeft. 'Dan krijg je interesse uit het buitenland. Kijk naar John van den Brom, Co Adriaanse, Danny Blind, Jan Olde Riekerink. Die hebben die functie ook bekleed. Allemaal carrière gemaakt. Ouaali kan ook een stap maken.' Vermeulen heeft twee namen gehoord voor de functie als hoofd jeugdopleiding. 'Marciano Vink en Fred Grim worden genoemd als opvolgers.'

'Het is onrustig bij Ajax'

Van der Vaart hoort als betrokken oud-Ajacied weleens iets over de situatie bij Ajax. 'Het is onrustig', zo stelt hij. Er zijn veel verschuivingen op technisch vlak bij de Amsterdammers, maar Van der Vaart is niet van plan om dingen prijs te geven. 'Maar ik hou er niet van dat dan hier op tafel te gooien als ik iets hoor.' Er vinden de laatste tijd veranderingen plaats binnen Ajax. Zo werd het contract van technisch manager Gerry Hamstra ontbonden, hoofdschout Henk Veldmate gaat terug naar FC Groningen en hoofd jeugdopleiding Ouaali besloot zijn contract niet te verlengen. Ondertussen werd Sven Mislintat aangesteld als nieuwe directeur en Jan van Halst werd voorgedragen als voetbalman in de Raad van Commissarissen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.