Ajax maakt komst Mislintat wereldkundig; contract tot medio 2026

door Timo Suur 226

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst Mislintat wereldkundig; contract tot medio 2026

door Timo Suur 226

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur dinsdag wereldkundig gemaakt. Beide partijen hebben een overeenstemming bereikt. De Duitser tekent een contract tot medio 2026.

Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken, zo valt te lezen op de officiële kanalen van de Amsterdamse club. Hij tekent een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026, zo melden de Amsterdammers. Sinds het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 werd de functie van technisch directeur ingevuld door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Laatstgenoemde blijft technisch manager en gaat aan Mislintat rapporteren, zo valt te lezen. Hamstra is vertrokken bij de Amsterdammers.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met de komst van Mislintat. 'Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen', zo vertelt hij. Er is een zorgvuldig proces aan voorafgegaan. 'We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd. Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax.'

'Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden'

Mislintat vindt het een 'grote eer' om directeur voetbalzaken te worden van Ajax. 'Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen. Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.