Ajax heeft voetbalas met Mislintat en Van Halst binnen korte termijn op orde

door Ajax Showtime 390

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft voetbalas met Mislintat en Van Halst binnen korte termijn op orde

door Ajax Showtime 390

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zijn voetbalas binnen korte termijn dan eindelijk op orde, zo bevestigen andere media en bronnen rondom de Amsterdamse club. Met Sven Mislintat zal de Amsterdamse club een nieuwe technisch directeur aanstellen, terwijl Jan van Halst de nieuwe technisch commissaris wordt.

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars als gevolg van grensoverschrijdend gedrag opstapte bij Ajax. Sindsdien was de positie van directeur voetbalzaken bij Ajax vacant. Met technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar realiseerde Ajax een tijdelijke oplossing, al werd langzamerhand duidelijk dat Ajax voor de langere termijn iemand van buitenaf zocht.

Eerder leek Ajax Julian Ward, directeur van Liverpool, naar Amsterdam te halen, maar de Engelsman besloot uiteindelijk om toch niet in te stappen. Ajax schakelde vervolgens snel door en zodoende kwam het bij Mislintat uit. De Duitser kent een verleden in het Europese topvoetbal bij Borussia Dortmund, waar hij hoofd scouting was, en bij Arsenal, waar hij 'head of recruitment' was. Daarna werkte hij als technisch directeur bij VfB Stuttgart. Met die club promoveerde hij in zijn eerste seizoen aldaar naar de Bundesliga. In november van vorig jaar vertrok hij bij de Duitse club, omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Van Halst nieuwe commissaris

Met Van Halst kent Ajax een nieuwe voetbalman in de Raad van Commissarissen. De voormalig middenvelder is daarmee de opvolger van Danny Blind. Laatstgenoemde stopte bij Ajax als commissaris, omdat hij assistent-bondscoach werd bij het Nederlands elftal. Lange tijd leek het erop dat Blind, na het WK in Qatar, terug zou keren bij Ajax, maar vanwege verschillende redenen kwam het daar niet meer van.

Zodoende ging Ajax op zoek naar een vervanger voor Blind. Onlangs werd Pier Eringa aangesteld als nieuwe voorzitter van de RvC - hij volgt Leen Meijaard op - en hij liet meteen weten dat de voetbalas snel in orde moet worden gemaakt. Een nieuwe technisch commissaris - Van Halst - en een nieuwe technisch directeur - Mislintat - zijn nu zo lijkt het gevonden.

Van Halst stond tussen 1999 en 2003 onder contract bij Ajax. Met de Amsterdamse club vierde hij in 2002 het landskampioenschap. De geboren Utrechter heeft bovendien ervaring als bestuurder in de voetballerij. Hij werkte als commercieel directeur, manager algemene zaken en technisch directeur bij FC Twente.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.