Eringa: 'Komst van nieuwe goede voetbalcommissaris kwestie van weken'

door Bart Veenstra 29

Bron NPO Radio 1

Eringa: 'Komst van nieuwe goede voetbalcommissaris kwestie van weken'

door Bart Veenstra 29

Bron NPO Radio 1

Laatst geüpdatet

Pier Eringa verwacht dat Ajax binnen enkele weken bekend kan maken wie de nieuwe voetbalcommissaris van de club wordt. De Amsterdamse club is op zoek naar een nieuwe voetbalcommissaris, nadat Danny Blind na het WK bekendmaakte niet terug te keren in de Raad van Commissarissen van Ajax.

Eringa werd dinsdag tijdens een aandeelhoudersvergadering benoemd tot de nieuwe president-commissaris van Ajax. Zijn team is nagenoeg compleet, al ontbreekt er op dit moment een belangrijk figuur in de RvC van de Amsterdamse club. Het gaat om een voetbalcommissaris. Lange tijd leek het erop dat Danny Blind na het WK in Qatar zou terugkeren in zijn oude rol, maar de oud-voetballer besloot anders en keerde niet meer terug.

Eringa wil eigen RvC-team snel op orde hebben

'De eerste prioriteit als toezichthouder is dat je je eigen team op orde hebt', doelt Eringa in het radioprogramma Sven Op 1 op NPO Radio 1 op de Raad van Commissarissen van Ajax. 'Er wordt hard aan gewerkt. Het is een kwestie van weken en niet van maanden dat we een goede voetbalcommissaris vinden voor de RvC van Ajax. Er is iemand in beeld. Wie dat is? Dat is een goede vraag. U kunt heel goed begrijpen dat ik daar niets over zeg.'

Eringa is, zo vertelde hij afgelopen dinsdag ook al, van mening dat men bij Ajax beter moet kijken naar de vervanging van bestuurders bij de club. Hij noemt wederom het begrip 'successieplanning'. 'Als er iemand weggaat of weg moet, dan moeten op tijd de juiste mensen klaar staan', zegt Eringa, die niet per se vindt dat hij daar verantwoordelijk voor moet zijn. 'Als je als toezichthouder moet ingrijpen dan is er wat mis.'

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.