Eringa: 'Terugkeer van Overmars bij Ajax lijkt mij niet verstandig'

door Bart Veenstra 199

Bron NPO Radio 1

Eringa: 'Terugkeer van Overmars bij Ajax lijkt mij niet verstandig'

door Bart Veenstra 199

Bron NPO Radio 1

Laatst geüpdatet

Pier Eringa, sinds dinsdag de nieuwe president-commissaris van Ajax, vindt een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax 'niet verstandig'. Eerder liet algemeen directeur Edwin van der Sar weten dat de deur voor een terugkeer van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax op een kier stond, maar daar lijkt Eringa anders over te denken.

In het radioprogramma Sven Op 1 van NPO Radio 1 wordt Eringa gevraagd wat hij zou vinden van een mogelijke terugkeer van Overmars bij Ajax. 'Oh, meteen zo'n vraag. Kijk, ik ben opgegroeid in het strafrecht als politieman. Daar leer je dat met een rechtssysteem dat als iemand iets fout heeft gedaan en hij daarvoor is gestraft, dat daarna een nieuw leven mogelijk moet zijn. Maar ik heb ernstige twijfel of het verstandig is om dat te doen. Het lijkt mij niet verstandig. Dat is wat ik zeg. Ik zeg niets minder en niets meer op dat punt.'

Ajax dringend op zoek naar nieuwe technisch directeur

Overmars vertrok in februari 2022 bij Ajax nadat bekend werd dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Dat Ajax sindsdien nog altijd geen opvolger heeft gevonden, vindt Eringa eigenlijk niet kunnen. 'Of dat acceptabel is? Ik vind van niet. Wat een speerpunt voor de directie en de RvC moet zijn, is de voetbalas op orde brengen', doelt Eringa op de trainer, de technisch directeur en de voetbalcommissaris. Op al die vlakken is bij Ajax op dit moment veel onduidelijk.

Eringa, die laat weten dat hij als president-commissaris niet in zijn eentje beslissingen zal nemen voor Ajax, vertelt hoe het ervoor staat met het oog op een opvolger voor Overmars. 'Er wordt met man en macht gezocht naar een nieuwe technisch directeur. Alle energie is gericht op het vinden van een opvolger van Overmars. Of ik namen kan noemen? Ik ga nog ontdekken hoe dat precies zit. Wanneer de functie kan worden ingericht? Ik kan niets zeggen over een termijn. Het is ook aan de directie om daarmee aan de slag te gaan. Zodra ik een beetje ben ingewerkt, dus over een aantal weken, kan ik dat melden.'

In de afgelopen periode werd onder meer de naam van Julian Ward, op dit moment nog werkzaam bij Liverpool, genoemd. Hij zou al in onderhandeling zijn met Ajax. Eringa, die pas sinds dinsdag begonnen is bij Ajax en zodoende nog met kandidaten in gesprek zal moeten gaan, wilde zoals gezegd niet ingaan op namen van mogelijke opvolgers van Overmars.

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.