Hoofdscout Veldmate vertrekt na zeven jaar bij Ajax

door Bart Veenstra 230

Bron Ajax.nl

Hoofdscout Veldmate vertrekt na zeven jaar bij Ajax

door Bart Veenstra 230

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Henk Veldmate vertrekt bij Ajax. Dat meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. De hoofdscout keert - zoals verwacht - terug bij zijn voormalig werkgever FC Groningen. Veldmate was sinds 2016 in dienst bij Ajax om leiding te geven aan de scoutingafdeling.

Diezelfde functie bekleedde hij daarvoor ook bij FC Groningen. Bij die club was hij voor zijn komst naar Ajax ruim 33 jaar in dienst. Ajax werkt nu mee aan een vervroegd vertrek van Veldmate. 'Ik heb een geweldige periode gehad in Amsterdam, waarvoor ik de club hartelijk wil bedanken. Ik waardeer het ook zeer dat Ajax ondanks mijn doorlopende overeenkomst heeft meegewerkt aan een vervroegd vertrek.'

Bij FC Groningen gaat Veldmate de rol van Internationaal Scout bekleden. Zijn nieuwe contract bij de Groningse club gaat in per 15 juni 2023. Zodoende komt er na zo'n zeven jaar een einde aan het Amsterdamse avontuur van Veldmate.

Veldmate haalde meerdere Zuid-Amerikaanse sterren naar Ajax

In dienst van Ajax was Veldmate medeverantwoordelijk voor het halen van buitenlandse spelers als Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Antony en Edson Álvarez. Bij FC Groningen was hij eerder ook al succesvol. Zo haalde hij in die tijd Luis Suárez en Dusan Tadic naar Nederland. Die twee aanvallers zouden later in hun loopbaan voor Ajax gaan spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.