'FC Groningen wil Ajax-hoofdscout Veldmate terughalen'

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

'FC Groningen wil Ajax-hoofdscout Veldmate terughalen'

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

FC Groningen zou Ajax-hoofdscout Henk Veldmate terug willen halen. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Veldmate heeft bij Ajax nog een contract tot februari 2024.

De Telegraaf brengt dinsdag een interview met FC Groningen-directeur Wouter Gudde naar buiten. In dat interview stelt de ochtendkrant dat Veldmate uit zijn contract loopt bij Ajax en dat FC Groningen hem graag wil terughalen om bij die club een rol te spelen in het technisch beleid.

'Daar kan ik nu echt niet op antwoorden', zegt Gudde, die echt niets wil zeggen over een eventuele terugkeer van Veldmate bij FC Groningen. 'Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen. Zolang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan.'

Veldmate sinds 2016 actief bij Ajax

Veldmate werkt sinds februari 2016 bij Ajax en tekende in 2019 een nieuw contract. Zodoende staat hij nog tot februari volgend jaar onder contract bij Ajax. Rondom zijn contractverlenging in 2019 zei hij het volgende: 'Ik zit nog zo vol energie. Ik heb ook ontzettend veel zin om de komende jaren mijn werk voort te zetten. We werken met een goed stel collega's. Iedereen weet waar Ajax voor staat en wil staan. Als je als club even verslapt, word je ingehaald. Daarom is teamwork zo belangrijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.