Ajax heeft met Michael Eriksen nieuwe scout in Scandinavië binnen

door Cristian de Jong 156

Bron Ajax.nl

Ajax heeft met Michael Eriksen nieuwe scout in Scandinavië binnen

door Cristian de Jong 156

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Michael Eriksen wordt de nieuwe scout van Ajax in Scandinavië, zo meldt de club op de officiële website. Eriksen gaat in december aan de slag en werkte 1998 tot 2001 al voor de Amsterdamse club met Ajax-scout John Steen Olsen.

Eriksen is daarna vooral zaakwaarnemer van Deense spelers geweest en is ook werkzaam geweest als scout voor de Deense club Odense BK. Eriksen gaat zich richten op Jong Ajax en Ajax 1.

Henk Veldmate benaderde Eriksen. De nieuwe scout van Ajax twijfelde geen moment. 'Ik hoefde daar niet lang over na te denken, het was voor mij een makkelijke keuze', vertelt Eriksen, die vol trots zijn nieuwe functie gaat bekleden. 'Ik ben heel trots en blij met deze nieuwe uitdaging.'

Scandinavië belangrijke regio

Veldmate ziet Scandinavië als regio met veel talent. 'De Scandinavische landen zijn voor Ajax altijd erg belangrijk geweest. Met Michael denken we een goede opvolger voor John Steen aan Ajax verbonden te hebben. Wij zien ook voor de komende jaren namelijk veel potentie in deze regio, dus het is belangrijk voor ons om daar iemand te hebben die de landen, de competities en de spelers goed kent', aldus Veldmate.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.