Lukkien volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Groningen

door Timo Suur 5

Bron FC Groningen

Lukkien volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Groningen

door Timo Suur 5

Bron FC Groningen

Laatst geüpdatet

Dick Lukkien is vanaf seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Hij tekent een contract in de Euroborg voor drie seizoenen, tot medio 2026.

De oefenmeester, die nu nog werkzaam is bij FC Emmen, vervangt vanaf volgend seizoen de interim-trainer Dennis van der Ree. Het wordt de tweede periode bij FC Groningen voor Lukkien. Hij werd in 2010 aangesteld als trainer van Jong FC Groningen.

Na drie seizoenen werd hij vanaf medio 2013 assistent bij het eerste elftal van de Groningers van Erwin van de Looi. In 2016 besloot Lukkien om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Emmen. Na zeven seizoenen in Drenthe keert hij weer terug in Groningen.

Lukkien kijkt uit naar kans bij FC Groningen

Lukkien is blij met de kans die hij krijgt van FC Groningen. Hij kijkt uit naar het volgende hoofdstuk in zijn trainerscarrière. 'Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden. Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen.'

De oefenmeester van FC Emmen weet wel dat er nog genoeg te doen valt in Drenthe, maar ook FC Groningen is nog aan het vechten tegen degradatie. 'Voor nu geldt dat zowel mijn collega Dennis van der Ree als ikzelf alle energie en aandacht nodig hebben om onze ploegen in de Eredivisie te houden', zo zegt Lukkien.

Hij is blij met de kans die hij heeft gekregen van FC Emmen en wil dit zo goed mogelijk afsluiten. 'We hebben in zeven jaar tijd prachtige successen bereikt en ik wil er met mijn staf voor zorgen dat ik Emmen straks op een waardige manier en via de voordeur kan verlaten en dan wacht vanaf de zomer een mooie nieuwe uitdaging in Groningen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.