Officieel: Van Halst door RvC voorgedragen als voetbalcommissaris

door Jesse ter Haar 570

Bron Ajax.nl

Officieel: Van Halst door RvC voorgedragen als voetbalcommissaris

door Jesse ter Haar 570

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jan van Halst is door de Raad van Commissarissen van Ajax officieel voorgedragen als voetbalcommissaris, zo is te lezen op Ajax.nl. De oud-Ajacied zou voor een periode van drieënhalf jaar - tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026 - benoemd worden.

De voordracht kan al rekenen op de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder. Toch is de benoeming nog altijd niet officieel. Dat kan pas gebeuren op vrijdag 26 mei van dit jaar. Dan organiseert Ajax namelijk een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Voor die tijd kan Van Halst nog niet officieel toetreden tot de RvC van Ajax.

Tegelijkertijd treedt commissaris Peter Mensing op de genoemde datum - vrijdag 26 mei - af. Hij is sinds april 2016 actief in de RvC van Ajax. In november 2019 werd hij nog herbenoemd voor een nieuwe termijn. Intussen liet hij al weten plaats te willen maken wanneer er een voetbalcommissaris aangesteld zou worden. Met de benoeming van voormalig Ajacied Van Halst is dat moment nabij.

De 53-jarige oud-voetballer kwam gedurende zijn actieve carrière onder meer uit voor Ajax, maar ook voor FC Twente en Vitesse. Als speler van Ajax won de voormalig middenvelder het landskampioenschap én de TOTO KNVB Beker. Na zijn carrière ging Van Halst aan de slag bij het bestuur van FC Twente, waar hij bestuurlijke ervaring kon opdoen. Hij werkte er als technisch directeur, maar ook als commercieel directeur en manager algemene zaken.

Ajax' voetbalas

Waar de aanstelling van Van Halst normaal gesproken dus nog enkel een formaliteit is, lijkt het erop dat ook de rol van technisch directeur spoedig weer ingevuld gaat worden. Ajax lijkt de voetbalas in aanloop naar het komende seizoen daarmee weer bezet te gaan hebben. Sven Mislintat, voorheen werkzaam bij onder meer Arsenal en Borussia Dortmund, geldt als topkandidaat om technisch directeur van Ajax te worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.