Van de Kerkhof: 'Ik vind dat Klaassen altijd hoort te spelen bij Ajax'

door NielsOpdam 72

Bron Voetbal International

Van de Kerkhof: 'Ik vind dat Klaassen altijd hoort te spelen bij Ajax'

door NielsOpdam 72

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

René van de Kerkhof vindt dat Davy Klaassen thuishoort in de basisopstelling van Ajax. Dat vertelt de oud-speler van PSV in gesprek met Voetbal International. Van de Kerkhof maakte zijn favoriete opstelling voor het Nederlands elftal, waarin hij plaats had voor Klaassen.

'Davy Klaassen hoort er ook bij op het middenveld, ik vind dat hij altijd hoort te spelen bij Ajax', begint Van de Kerkhof over de Ajax-middenvelder. 'Ook als hij invalt is hij van waarde, maar je kunt beter met hem beginnen om een voorsprong op te bouwen. Klaassen verdient een basisplaats (bij Oranje, red.) op basis van zijn kwaliteiten en zijn inzet.'

Van de Kerkhof kiest voor een 4-3-3-systeem bij Oranje en laat Daley Blind, met Klaassen en Frenkie de Jong, op het middenveld spelen. 'Ik weet dat bondscoach Louis van Gaal denkt aan een 5-3-2-opstelling, maar ik hou het op 4-3-3 met Blind op het middenveld. Blind en Malacia kunnen wisselen van plek, zeker omdat Malacia ook heel aanvallend denkt. Zij weten zich wel te redden op die linkerflank, ik denk dat die samenwerking heel goed is.'

Klaassen komt weinig aan spelen toe bij Ajax

Klaassen komt momenteel weinig aan spelen toe bij Ajax. Alfred Schreuder geeft tot nu toe de voorkeur aan Kenneth Taylor en Steven Berghuis op het middenveld. Dinsdagavond zat Klaassen bijvoorbeeld nog negentig minuten op de bank, toen de Amsterdamse club op bezoek ging bij Liverpool.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.