'Van Brobbey aanvankelijk geen hoge pet op'

door NielsE 10

'Van Brobbey aanvankelijk geen hoge pet op'

door NielsE 10

Laatst geüpdatet

Ajax legde afgelopen donderdag toptalent Brian Brobbey voor drie jaar vast. De behendige doch fysiek sterke spits werd topscoorder van De Toekomst, en imponeerde zodoende veel voetballiefhebbers. Zo ook Henk Spaan, die lovend spreekt over de jongeling in Het Parool.

'Deze week legde Ajax twee 16-jarigen vast. Van Brobbey had ik aanvankelijk geen hoge pet op. Het waren zijn kracht en even imposante snelheid die hem goed maakten, dacht ik, een voorsprong die in de loop der jaren zou worden ingelopen in de tragere groeispurt van sommige concurrenten', begint Spaan. 'Sinds de laatste zaterdag in mei, Ajax O17 speelde tegen PSV, denk ik er anders over. Brobbey is een teamspeler die van doorkoppen een specialisme heeft gemaakt. Technisch is hij beter dan je op grond van zijn fysieke kracht zou verwachten.'

De columnist gaat vervolgens kort verder over een ander Ajax-talent wat onlangs vastgelegd werd door de Amsterdammers. 'De met nummer 10 spelende belofte Ryan Gravenberch is lang, dun en hard. Hij schroomde niet hier en daar een speler van PSV te raken, vooral als hij net een bal kwijt was', schetst de journalist een beeld van de jonge Gravenberch.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties