Swart geïrriteerd: 'Al de vijfde keer nu'

door ArthurV 17

Swart geïrriteerd: 'Al de vijfde keer nu'

door ArthurV 17

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart is tevreden met de 6-0 overwinning van Ajax op VVV-Venlo van afgelopen zaterdag, maar houdt desondanks een bittere nasmaak over aan het voetbalweekend. Titelconcurrent PSV won namelijk met 5-0 van Fortuna Sittard. Dit tot grote onvrede van Swart, die vindt dat de Eindhovenaren sterk het voordeel genieten van de Nederlandse scheidsrechters.

Gedurende het duel tussen PSV en Fortuna Sittard, werd Fortuna Sittard-speler Clint Essers met rood van het veld gestuurd. 'Ja, daar wil ik wel even iets over zeggen', klinkt een geïrriteerde Swart. 'Ik zal rustig blijven nu, want de mensen vinden vaak dat ik keihard ben in bepaalde dingen. Maar ik vind het onbegrijpelijk dat de tegenpartij een rode kaart krijgt bij PSV. Dat is al de vierde of vijfde keer nu.' De rechtsbuiten van weleer geeft aan het onbegrijpelijk te vinden dat de VAR (Video Assistant Referee) niet ingreep bij een harde overtreding van Donyell Malen. 'Ik had wel willen zien van onze vriend Blommetje (Kevin Blom, red.), of hij aan de andere kant ook die tweede gele kaart had gegeven', doelt Swart op de handsbal van Essers.

Ajax - VVV Venlo.

Ook de 6-0 overwinning van Ajax komt bij Alles op Swart ter sprake. 'Ik had het ook verwacht, ongeveer 5-0 of 6-0. Om het zo ook een beetje aantrekkelijk te maken voor je doelgemiddelde, want dat is belangrijk in de eindstrijd. Dat hebben ze gedaan, vooral de tweede helft. VVV-Venlo heeft geen kans gehad, dus dit is een goede uitslag.'

Aankomende zaterdag staat voor Ajax het uitduel met Heracles Almelo op het programma. Eerder dit seizoen eindigde het in de Johan Cruijff Arena in een 1-1 gelijkspel tussen beide ploegen en het seizoen daarvoor waren de Almeloërs in eigen huis met 1-2 te sterk. 'Hoewel Ajax al die jaren heel goed speelt tegen ze, had het vorig jaar in de rust gewoon 0-5 moeten zijn voor Ajax qua kansen. Die moet je gewoon benutten. En als je dat doet, dan moet je Heracles gewoon wegspelen. Een prognose? Heracles - Ajax hou ik op 1-3.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.